Sprzeczności w scenariuszu?

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez kul2 » Cz sie 16, 07 13:31

He realizes it is the hated rival of Dead Cell, Solid Snake.

Musial im zajsc za skore ;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez SaladinAI » Cz sie 16, 07 13:40

Chyba chodzi o to że Dead Cell wierzyło że to Snake jest odpowiedzialny za śmierć ojca Fortune.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz sie 16, 07 13:46

O to napewno, ale zapewne tez jeszcze o cos.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Bizon » Cz sie 16, 07 15:23

A czy Dead Cell nie było rywalami z Fox Hound?
Może te dwa oddziały ze sobą rywalizowały...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Uzion » Cz sie 16, 07 19:44

Moze Solidus Snake, nastawil ich przeciwko jemu?

Maly offtop: Czy to prawda ze Snake (Philanthrophy) po wydarzeniach na Shadow Moses zajmowal sie sabotazem/niszczeniem Metal Gearow na calym swiecie?
Uzion
The Fury

Postprzez Bizon » Cz sie 16, 07 20:47

Tak, jak najbardziej prawda ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sie 16, 07 23:01

Bizon napisał(a):A czy Dead Cell nie było rywalami z Fox Hound?
Może te dwa oddziały ze sobą rywalizowały...

Wątpię, zresztą FOX HOUND zostało rozwiązane w 2005 roku, a Dead Cell działał dalej, aż do wydarzeń na Big Shell. Dead Cell zajmował się "rozkręcaniem" udawanych akcji terrorystycznych w celu sprawdzenia sił antyterrorystycznych USA.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez SaladinAI » Wt sty 15, 08 17:22

Zaczęła mnie intrygować pewna sprawa. Po tym jak Tankowiec został zatopiony, Snake został oskarżony o wywołanie potężnej katastrofy ekologicznej w zatoce Nowego Jorku. Oczywiście chodziło o rzekomy wyciek jaki się wtedy dokonał. Problem jednak w tym że Snake z Otaconem po całej akcje opublikowali zdjęcia z Tankowca pokazujące prawdziwy ładunek statku czyli nowy model Metal Geara. Zastanawiam się więc dlaczego wszyscy dali się przekonać opowieściom rządu o skażeniu skoro Solid zdołała dostarczyć zdjęcia temu przeczące? Zwłaszcza że było ich w miarę sporo i w dobrej jakości chyba ciężko by było przekonać opinię publiczną że zdjęcia są fałszywe.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez raven_raven » Wt sty 15, 08 18:13

Snake dał zdjęcia samego statku i MG.
Ocelot miał zdjęcia Solida z MG i statkiem. Same zdjęcia nic nie mówią, mógł je zrobić zarówno Solid jak i jakiś marine. A zdjęcia ze Snake'iem to już jakiś dowód.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » Wt sty 15, 08 19:10

Ale z pkt. widzenia Opini publicznej prędzej uwierzysz zdjęciom pokazywanym w kazdej telewizji i gazecie gdzie pokazuje się SS który zatopił Tankowiec pełen ropy, czy znajdujące sie na necie fotki wedle których na pokładzie Discovery znajdował się ray.
Weź tez pod uwage ze Cypher sfotografował SS na statku, a snake miał tylko zdjęcia z wnętrza, więc nie miał dowodu że to Discovery.

Trzecia sprawa SS działał jako półlegalna organizacja terrorystyczna pracująca dla ONZ a nie dla rządu USA. Więc patrioci mogli zwalic na niego wszytsko i dość skuteczne zagluszyc jego próby udowodnienia swoich racji.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez pozmu » Pt mar 21, 08 14:41

Saladin01 napisał(a):Mo?e to troch? rozja?ni sytuacje:
Solidus:
Stupid machines!

Solidus snaps shut his steel collar and turns his muscle suit on.

Solidus:
RrrRRAAAAH!

Harnessing the accelerator, he deftly evades the RAYs’ lashing tails while
sniping out their AI control center with the P90. The RAYs come to a stop.

Wida? Solidus strzela? w centrum kontroli AI, co dla Ray'ów jest pewnie s?abym punktem, ale to pozostawia pytanie o grubo?? pancerza, który mo?e by? cie?szy na czubku ?ba.

Ten scenariusz coś trochę nie taki... Tam bryzgała krew, jakby ktoś był w środku. Ale też Ocelot wsiadł do jednego z MGS-ów i nie musiał nikogo z niego wyrzucać... Hmmm.

Ja mam inne pytanie. Co robił Solid Snake podczas gdy Emmę złapał Vamp? Na pewno nie walczył z Olgą, bo to się odbyło, gdy Raiden trzymał Emmę za rękę... Przecież Snake leżał z boku, miał Vampa na talerzu ???

I jeszczejedna sprawa - gdzie można dorwać ten filmik z Arsenal Gearem w nowym jorku (ten ukryty z wersji NTSC - http://64.233.183.104/search?q=cache:gn ... ient=opera )
?
pozmu
Inkarnacja VR

Postprzez Blady » Pt mar 21, 08 15:01

Ocelot wsiadał do prawdziwego i mocarnego Raya, te w Arsenalu to były masowo robione maszyny składające się z maszynerii jak i najprawdopodobniej żywej tkanki. Obsługiwane były przez AI, które nieźle wtedy fiksowało od wirusa.

Snake po prostu stał się ofiarą niedopracowania gry, bowiem ani drgnie, kiedy ma Vampa na widoku, nie odezwie się też ani słowem, kiedy do niego zadzwonimy. Jeśli ci to nie starczy, to wmów sobie, że Vamp raz na jakiś czas osłania się Emmą zarówno od frontu jak od boku, coby utrudnić strzał obu snajperom.

Z tego co mi wiadomo, filmik przepadł na zawsze i nie wróci nigdy, ale mogę się mylić.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Whale Killer » Pt mar 21, 08 18:05

Co do tej rzekomej krwi z Ray-ów to mógł być po prostu płyn z hydrauliki.
Whale Killer
Vulcan Raven

Postprzez Nevar » Pt mar 21, 08 19:01

Ta "krew" się chyba nazywa Nanopaste.
Nevar
banan

Postprzez kul2 » Pt mar 21, 08 19:13

At the same time, any holes and tears in the armor are repaired to some degree
by a kind of "nanopaste" that's secreted automatically from valves near the damaged area.
This nanopaste almost makes RAY seem like it's bleeding.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Whale Killer » So mar 22, 08 15:39

Dobrze się dowiedzieć. :iconbiggrin:
Po prostu 'cuda
Whale Killer
Vulcan Raven

Postprzez SaladinAI » So mar 22, 08 17:14

W sumie wystarczy podczas walki pomęczyć trochę Otacona. Z Codeca zawsze można wygrzebać masę ciekawostek (ot, chociażby systemy obronne AG).
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Whale Killer » So mar 22, 08 17:55

Niby tak ale MGS2 przeszedłem tylko raz, średnio mi się spodobało i nie pali mi się aby przechodzić więcej razy. Tym bardziej nie widzi mi się męczenie ludzi w codecu.
Po prostu 'cuda
Whale Killer
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » So mar 22, 08 18:11

Whale Killer napisał(a):średnio mi się spodobało

bo jak sam wspomniałeś, przeszedłeś tylko raz : )

MGS2 jest jedną z niewielu gier, do których dojrzewa się z czasem i z kolejnymi próbami... też tak miałem
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Whale Killer » So mar 22, 08 20:48

Niby tak ale dla porównania MPO przechodzę już szósty raz i mam na liczniku ok. 70 godz. gry,
co pokazuje, że dwójka mi nie podszedła. No ale trzeba koniec tego offtopa.
Po prostu 'cuda
Whale Killer
Vulcan Raven

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance