Beauty and the Beast

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Beauty and the Beast

Postprzez Bizon » Cz sie 23, 07 13:51

Już wiemy co nieco o Bossach, więc możemy zrobić dla nich ten temacik.
Oto co zauważyłem:
Na stronie Kojima Pro, ukazały się zdjecia czterech kobiet. NIe trudno się domyślić, że to one będą podkładały głos pod postacie z grupy "BatB", ale ja zauważyłem coś nowego.
Jedną z tych pań jest Yumi Kikuchi. Nazwisko jakieś znajome, więc wpisałem w googlach i... Oto co mi wyskoczyło: Obrazek

Czyli chyba jednak, to będzie nie tylko głos, ale również i twarz.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 13:54

Przeciez nikt nie mowil o glosie.
Od poczatku mowili ze bedzie to twarz i cialo.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 14:00

chyba wiem juz czemu raven jest taki "męski"
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Bizon » Cz sie 23, 07 14:08

kul napisał(a):Przeciez nikt nie mowil o glosie.
Od poczatku mowili ze bedzie to twarz i cialo.

Ale pomyślałem, że skoro już mają mieć twarze, to dlaczego nie głos?
Wtedy było by bardzo realistycznie....
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 14:11

W pierwszym poscie napisales tylko glos.
A nikt nigdy nie powiedzial, ze to bedzie tylko glos.
Kapisz?
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 14:19

skoro jesteśmy przy BaB

Skoro sa skany lepszej rozdzielczości moge znów mówić że kazda z BaB nalezy do innego PMC.

Na ramieniu Ravena można zobaczyć kruka w locie, a na barku wolfa - wilka w biegu.

Obrazek
uci
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sie 23, 07 15:26

Narazie nie wnikałem zbytnio w szczegóły (trailer oglądałem na wyrwki, a skany widziałem tylko w formie miniaturki) i jak dotąd mogę o bossach napisać tyle, że napawają mnie obrzydzeniem i na pewno nie w sensie pozytywnym. Kobieta : zwierzę w egzoszkielecie, z ogonem i widocznymi syntetycznymi drogami rodnymi ? No bez kitu. Duży minus narazie.

Dodane by Gac:

Może lubi na pieska? Nie mogłem się powstrzymać xD
Ostatnio edytowano Cz sie 23, 07 15:42 przez kotlet_schabowy, łącznie edytowano 1 raz
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Anik » Cz sie 23, 07 15:43

kotlet_schabowy napisał(a):Kobieta : zwierzę w egzoszkielecie, z ogonem i widocznymi syntetycznymi drogami rodnymi ? No bez kitu. Duży minus narazie.

Nie wiem gdzieś jej patrzał ale ja nic tam takiego nie widzialam...:/
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 15:45

W kroczu ma jakies dziwne 2 mięśnie które mogą to przypominać, ale szczerze to myślę, że raczej nie o to chodzi.

Obrazek
Ostatnio edytowano Cz sie 23, 07 15:55 przez Gac666xx, łącznie edytowano 1 raz
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Uzion » Cz sie 23, 07 15:51

Gdyby byly to drogi rodne, to bylaby to duza przesada ze strony Hideo...
Uzion
The Fury

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 16:00

No nie popadajcie w paranoje.
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 16:03

Dlatego mówie, że raczej to nie to. Gra automatycznie stałaby się AO (adults only), a to raczej nie o to chodzi.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 16:11

no a pamietacie że Gekko znaczyły teren?

Nie wiadomo ile w Wolf zostało z kobiety a ile jest z wilka ( tak czy siak nie mówi tylko wydaje dziwne wycia)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Cz sie 23, 07 16:32

kul, jak możesz mówić, żebyśmy nie popadali w paranoję, skoro patrzymy na grę, gdzie obok przeglądania magazynu dla panów (po turlaniu się w beczce) będziemy walczyć z ogromnym czło-psem (kosmiczne jaja?), gigantyczną ośmiornicą i temu podobnym ustrojstwom? Wyraźnie widać, że Kojime do tej pory nie ograniczała wyobraźnia, a jedynie możliwości sprzętu. Wspomne tylko o Chinamenie z grand planu MGS2, który nie trafił do gry- wymagał by od PS2 zbyt wiele (reagujące na zapach rekiny i ożywający z tatuażu SMOK).

Teraz seria pojawiła się na PS3 i Kojimy już nikt nie powstrzyma- ten facet powinien więcej czasu spędzać w domu, na Boga, co on zrobił z tą serią?!

Co mądrego powie ci taki Woofacz po śmierci? "Saladin...wrrrr....barking is my job...wrrr"

Chociaż po MGS3 powinniśmy już być przyzwyczajeni do pozbawionych sensu bossów, prawda? Takie rozpoznanie gruntu...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz sie 23, 07 16:34

Warto nadmienić że Wolf ma na grzbiecie broń Fortune. Hmm...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kul2 » Cz sie 23, 07 16:36

kul, jak możesz mówić, żebyśmy nie popadali w paranoję.

Blady przeczytaj kilka powyzszych postow. Nie popadnie w paranoje odnosilo sie do tych 'drog rodnych'.

Co mądrego powie ci taki Woofacz po śmierci? "Saladin...wrrrr....barking is my job...wrrr"

Wydaje mi sie, ze nie dostrzegasz calosci tego konceptu. Ale znajac zycie robisz to calkowicie swiadomie i celowo, wiec nie bede sie wdawal w dyskusje.

http://www.gametrailers.com/player/23947.html
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Blady » Cz sie 23, 07 16:42

Chodzi mi o to, że przy takiej ilości przegięć, ile wymieniłem, drogi rodne u tego robota to coś co można zaakceptować na chłodno. W końcu Kojima chciał iść od realizmu do naturalności, a w końcu robo pies bez dróg rodnych to jak nie robopies, prawda?

Coby nie robić offtopa

Zastanawiam się, czy znowu przyjdzie nam walczyć z bossami, którzy wcale nie chcą nas pokonać, jak to się do tej pory często zdarzało, czy też w końcu ci przestaną się z nami bawić i będą próbować rozprostować Snake'owi zmarszczki.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Cz sie 23, 07 16:53

Blady napisał(a):patrzymy na grę, gdzie obok przeglądania magazynu dla panów (po turlaniu się w beczce) będziemy walczyć z ogromnym czło-psem (kosmiczne jaja?), gigantyczną ośmiornicą i temu podobnym ustrojstwom? Wyraźnie widać, że Kojime do tej pory nie ograniczała wyobraźnia, a jedynie możliwości sprzętu. Wspomne tylko o Chinamenie z grand planu MGS2, który nie trafił do gry- wymagał by od PS2 zbyt wiele (reagujące na zapach rekiny i ożywający z tatuażu SMOK).

indeed. Z tym że Metal Gear nigdy nie był synonimem realizmu bądź przywiązania do standardów. Pożyję, zobaczę i wtedy powiem co o tym myślę.

Blady napisał(a):Co mądrego powie ci taki Woofacz po śmierci? "Saladin...wrrrr....barking is my job...wrrr"

dżizas krispi. wytłumaczenie poniżej.

Saladin01 napisał/a:
Saladin_01 napisał(a):
Sage napisał(a):a i ciekawszego spojrzenia na całą historię spodziewałbym się po AI niż po człowieku.

Saladin_01 napisał(a):Na jednym z screenów boss przypomina psa lub wilka. Wybacz ale ja sobie nie wyobrażam jak w środku zadymy Snejk będzie prowadził konwersację o życiu z czymś takim.

Sage napisał(a):a dlaczego niehumanoidalny kształ ciała uniemożliwiałby czemuś inteligentnemu posiadanie własnego spojrzenia na czas i miejsce w jakim się znajduje?

Saladin_01 napisał(a):Póki co nie wiemy nawet czy mamy do czynienia z świadomymi i inteligentnymi maszynami. Ci bossowie równie dobrze mogliby być sterowani przez AI jak Gekko. Zresztą wygląda nawet na to że bazują na tej samej technologii.

Uci napisał(a):Albo technologia wykorzystana do budowy ich egzoszkieletów, została potem wykorzystana do budowy gekko i reszty bandy.
Napewno skrzydła Ravena i latajacych MG są identyczne.

A co do Wolfa, zawsze może coś siedziec w jego wnętrzu. Jakiś ledwo zywy ktoś, lub ranny?

Sage napisał(a):więc póki co równie prawdopodobne jest to że są świadome jak i to że nie są. Ich kształ nie ma jednak nic do rzecz- skoro Arsenal Gear, kształtu płaszczki mógł mieć własne AI (choć całkiem możliwe że jeszcze nieświadome) to tak samo i oni.
No i mogą być ludźmi w egzoszkieletach
Bądź cyborgami.

A poza tym skynet też nie miał humanoidalnej formy ;d.

Saladin_01 napisał(a):Dobra, mieliście rację że elementy psychologiczne w tych istotach mogą się pojawić:

Cytat:
"Ich cierpienie bierze się od wojennej nerwicy. PTSD (Syndrom szoku pourazowego). Ich psychika została kompletnie zniszczona"

"Byli wstanie przezwyciężyć rzeczywistość wojny jedynie poprzez przeistoczenie się w wojenne maszyny"

"Ich ludzka strona jest zamknięta w ich wnętrzu. To potwór jest widoczny na zewnątrz."

To z newsa z głównej.

Znaczy że ludzie, nawet nie maszyny skoro to może niektórym przeszkadzać, LUDZIE, są w środku tych ciał. Kto wie jakie zmiany w nich zaszły po zjednoczeniu się z maszynami, może właśnie będą mieli coś ciekawego do powiedzenia?
Chyba że Koji znów nas poczęstuje Ninja Scrollem.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 16:57

A ja się tak dorzuce z spostrzeżeniami.

te drogi rodne dla mnie wygladają tylko jak miejsce łączenia nóg. sam nie wiem.
Mantis ma sztuczne stopy, prawdziwe wydaje się mieć schowana w nogach.

Octopus na screenah wydaje się tulic/głaskac ramiona, co z oczyma na hełmie może sugerować że cała instalacja z mackami może dzialac oddzielnie, lub posiada własne AI sprzężone z Octopus ( ma tez tipsy jak raiden).

Swoją drogą ciekawe czy mają one coś wspolnego z raidenem? (egzoszkielety wszytskich 5cioro są dos podobne)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Cz sie 23, 07 17:19

Swoją drogą ciekawe czy mają one coś wspolnego z raidenem? (egzoszkielety wszytskich 5cioro są dos podobne)

Tokugawa Heavy Industries? A może po prostu opracowana przed wojną technologia.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 17:46

też mi sie tak wydaje, kilka drobnych elementów jest podobnych w exoszkieletach BaB i raidena.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Rafał » Cz sie 23, 07 18:27

Grupa na pewno ciekawa, tak jak i w każdej części ( Cobra Unit, Dead Cell etc. ). Ciekawe jest to, że każda osoba ma głos kobiety. Postacie przypominają mi troszkę Gray Foxa, który był "zmieniony przez wojnę" i przez eksperymenty naukowców został zamknięty w egzoszkielecie. Być może te postacie też są tworami jakiś eksperymentów wojennych.
Obrazek
"Ktokolwiek wygra, ta walka się nie skończy. Przegrany zostanie uwolniony od pola walki, jednak zwycięzca na nim pozostanie. Będzie musiał żyć jak wojownik, aż do swojej śmierci..."
Rafał
Coward Duck

Postprzez uci » Cz sie 23, 07 18:30

Rafał, polecam szybko i doczytać ostatne 3 strony na MGS4: przypuszczenia i 4 ostatnie newsy na głownej. Tam juz wszytskie twoje domysły są wyjasnione.;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Uzion » Cz sie 23, 07 19:40

Wewnatrz kobietami, z zewnatrz bestiami... Ciekawe jak Ci bossowie beda wygladac pod wzgledem psychicznym. Czy beda subtelni, czasem bedzie powiewac kobiecoscia? Czy bedzie ich mozna jakos charakterystycznie podejsc w czasie walki? ICO najwazniejsze jak beda wygladac pod wzgledem dialogow i fabuly? To moze byc naprawde ciekawe i mam nadzieje ze HK nie splyci tego watku...
Uzion
The Fury

Postprzez Sashh » Cz sie 23, 07 19:47

To już nie jest ani przegięte, ani przepakowane. Kojima po prostu odleciał i trzeba się z tym smutnym faktem pogodzić ;/
Sashh
Coward Duck

Postprzez Sage » Cz sie 23, 07 19:56

nie żebym ja coś mówił, ale shinkawa ma równie duży wpływ na projekty postaci co kojima, wiec najpewniej oboje są 'winni'.

Uzion napisał(a):Czy beda subtelni, czasem bedzie powiewac kobiecoscia?

oh yeah, po prostu czułem prysznic estrogenu oglądając ten trailer.
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 20:35

Lepiej może zastanówmy się co tym kobietom mogło dolegać, czy jaki tragiczny przeżyły scenariusz by się takimi stać.

Laughing Octopus, czyżby kobieta, która choruje na głęboką depresję, alkoholizm i która cierpiała na brak spokoju ducha u swojego partnera (jego ewentualny brak lub partner, który ją bił)?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Anik » Cz sie 23, 07 20:39

Ale tam było powiedziane że to przez wojne.
Wiesz, od początku nie były żołnierzami.

Bardziej...ofiarami wojny.

Na polu bitwy doznały szoku. PTSD.

Mogły kogoś stracić, zostać okaleczone itp.
Anik
Crying Wolf

Postprzez Gac666xx » Cz sie 23, 07 20:42

Tak to wiemy. Ale coś musiało ten szok między innymi wywołać.

Niekoniecznie wybuch bomby 5 metrów od człowieka jest już tak traumatycznym przeżyciem.

*Wydaje mi się, że tutaj np. tortury, gwałt, zmuszanie do oglądania okrucieństwa, zmuszanie DO okrucieństwa wobec innych, narkotyzowanie itp. miały bardzo duży wpływ na PTSD

*-oczywiście działania wobec tych kobiet pod przymusem i w niewoli.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Anik » Cz sie 23, 07 20:46

Gac666 napisał(a):Tak to wiemy. Ale coś musiało ten szok między innymi wywołać.

Niekoniecznie wybuch bomby 5 metrów od człowieka jest już tak traumatycznym przeżyciem.

Tak,tylko ty zacząłeś pisać o alkoholizmie i o tym że się nad nią partner znęcał.Więc pozwoliłam sobie "przypomnieć".
Anik
Crying Wolf

Następna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4