Postaci - pochodzenie/poczatki

Posty o grach Metal Gear Solid i Metal Gear Solid: Ghost Babel na Gameboy Color

Moderatorzy: Snake., Bizon, GM

Postaci - pochodzenie/poczatki

Postprzez kul2 » So kwi 14, 07 11:12

Deocy Octopus

Obrazek
Tako Hachirou

Postac Decoy Octopus zostala stworzona podobienstwo komika Tako Hachirou. To kolejna rola Octopusa w grze, umarl zanim sie pojawil by z nami walczyc. Odnosi sie to do prawdziwego swiata, do Tako Hachirou, ktory umarl zanim gra wyszla, wiec umarl zanim sie pojawil.
Drugi zwiazek: tako po japonsku oznacza osmiornice (octopus).

Meryl

Meryl pojawila sie juz w Policenauts, jednakze nalezy ja traktowac jako aktorke grajaca role w innym filmie, a nie jako ta sama postac.
Mimo, ze jest stworzona na bazie tej z Policenauts, nie ma ani bandany, ani wojskowych spodni, mimo to jednak ma logo Fox Hound i wielki noz.
Pocztkowo Shinkawa chcial by Meryl byla mlodsza, stworzona na podobienstwo roli wykreowanej przez Natalie Portman w Leonie. Niestety, zgodnie ze scenariuszem miala miec Desert Eagle'a, Shinkawa, nie byl w stanie sobie tego wyobrazic i odpuscil mloda Meryl

http://artfiles.art.com/images/-/Natali ... 49850.jpeg

Otacon

Otacon poczatkowo mial byc gruby i wygladac jak koles, ktory ciagle je batoniki czekoladawe

Mei Ling
Obrazek

Shinkawa stworzyl ja na podobienstwo aktorki/piosenkarki Nakayama Shinobu.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » Wt maja 22, 07 23:16

kul napisał(a):Otacon poczatkowo mial byc gruby i wygladac jak koles, ktory ciagle je batoniki czekoladawe

no to mieliśmy podobnego w Ghost Babel : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez GRAY » Pt sie 24, 07 22:18

ciekawe grałem w policeantus fajna gra ale meryl lepsza ma jednak role w mgs ... i wiecej na niej zarobi .. xD :)
GRAY
Machinegun Kid

Re: Postaci - pochodzenie/poczatki

Postprzez Sashh » So sie 25, 07 13:29

kul napisał(a):Mei Ling
Obrazek

Shinkawa stworzyl ja na podobienstwo aktorki/piosenkarki Nakayama Shinobu.

I świetnie mu to wyszło, pani Nakayama Shinobu też miała szczęście będąc unieśmiertelnioną w takiej grze :)
Sashh
Coward Duck

Postprzez Snake_VR4 » Pn wrz 03, 07 18:16

twilite_kid napisał(a):no to mieliśmy podobnego w Ghost Babel : )

Masz na mysli postac Jamesa Harksa rozumiem , a co do fotek to zeczywiscie Nakayama Shinobu a raczej jej wygląd stwozyl nie jako postac w MGS ktorą dobrze znamy
Snake_VR4
banan

Powrót do Metal Gear Solid