Metal Gear Solid 2 na Gameboya Advance.

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Metal Gear Solid 2 na Gameboya Advance.

Postprzez plastus » N wrz 30, 07 15:40

Przeglądając sobie youtube,znalazłem taki filmik,który przedstawia jakiś fanowski projekt,przenosili MGS 2 na GBA.Strona projektu w opisie już nie działa,jest tylko ten filmik,gdzie jest początek tankera.Projekt już upadł,i strona już nie działa.

Link:http://www.youtube.com/watch?v=YvObLOhvIaU

PS.Zobaczcie na pierwsze video w related,jak będziecie na tym filmiku.Jest tam dock z MGS 1,którego koleś wygenerował za pomocą GBA w 3D!(Nie ma wózka widłowego)

PS2.Nie wiedziałem gdzie to dać:Do części MGS2,do Fan Worksów,czy może do listy modów związanych z MGS...Więc przenieście,jak źle dałem.
plastus
Psycho Mantis

Postprzez Mr_Zombie » N wrz 30, 07 19:02

Ten drugi filmik, z MGS1, to tylko pokazówka silnik BlueRoses, produkcji Rayligh Studio, na GBA. Na YouTube jest również fragment RE2 na tym silniku. Nie wiem, czy silnik ten został w końcu w jakiejś grze użyty, ale wydawał się obiecujący.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Sashh » Wt paź 02, 07 08:02

Biorąc pod uwagę, że to GBA - wygląda fatalnie. Nawet jeżeli weźmiemy pod uwagę, że produkcja amatorska.
Sashh
Coward Duck

Postprzez Gac666xx » Wt paź 02, 07 10:59

Domyślam się, że jest to wczesna alpha, gdzie koleś dopiero przygotował możliwości poruszania się i strzelania, dlatego grafika biedna. Grafike pamiętajcie robi się na końcu, a skoro projekt upadł to nie dziwota.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez plastus » Wt paź 02, 07 21:35

eee,mi tam grafika by nie przeszkadzała,taka jak w Ghost Babel.Mi się tam podoba,fajnie rozwiązana sprawa z itemkami.Przydało by się załatwić jakieś demko,lub jakiś filmik z gameplayu.

[ Dodano: Wto Paź 02, 07 21:00 ]
ZNALAZŁEM DEMO DO POBRANIA!
To chyba jedyna wersja jaka została wydana,zawiera to co jest na filmiku,?Warto zobaczyć plik "report.pdf" w którym jest opisane,jak to robili,oraz przydatne informację,tam chyba jest,że postanowili odtworzyć demo MGS 2,które było dodane do Zone of the Enders.Dla ludzi tworzących gry na GBA przydatne.
LINK DO PLIKU:http://www.gbadev.org/demos.php?showinfo=632

Sprawdziłem demo na (ehm) i nawet spoko,tylko nie wiem czy jest coś dalej,bo ja nie mogłem tego strażnika załatwić/uśpić za pomocą M9...
plastus
Psycho Mantis

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance