Sprzedajemy Boxy, kupujemy PS3?

Moderator: GM

Sprzedajemy Boxy, kupujemy PS3?

Postprzez paturecki » Pt paź 05, 07 21:42

Dobra informacja dla tych co planują zakup PS3, niedługo wyjdzie nowa wersja, zostaną usunięte porty USB do liczby dwóch, wyłączona (?) zostanie możliwość odtwarzania gier z PS2, nowa wersja dostanie także dysk o pojemności 40gb.. Kusząca propozycja w stosunku do awaryjnego Boxa :hello1:

P.S. Lakier będzie matowy :happy8:

P.S.2. Ta wiem, dział trochę nie taki, i temat także...

Edit, poprawki :happy8:
Ostatnio edytowano Pt paź 05, 07 22:30 przez paturecki, łącznie edytowano 1 raz
paturecki
Machinegun Kid

Postprzez Gillian » Pt paź 05, 07 22:16

No kusząca propozycja - ten brak kompatybilności i ogólne obcięcia. Kusząca zwłaszcza z perspektywy X'a 360 Elite czy edycji z Halo 3 w [podejrzewam] wciąż niższej cenie niż ten pocięty PS3.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Blady » Pt paź 05, 07 22:45

Do pierdolnika z tym!

A korzystając z pożywki

Xbox nie jest awaryjny. Awarię to mają mózgu użytkownicy, którzy nie czytają instrukcji, w której JAK WÓŁ napisane jest, żeby konsoli pod żadnym pozorem nie umieszczać w szafkach, przy ścianie, pod telewizorem, jednak mimo to wciąż widuje filmy na youtube "zmarłego WHY cry wolf" xboxa, który stoi w pionie między konsolami w ciasnej szafeczce pod telewizorem owinięty kablami od dreamcasta.
Im większa ilość konsol u użytkowników tym większa szansa, że coś się zepsuje, prawda Sony? Tak, mówię o twojej PS2 made in china, która zaczyna odmawiać współpracy właśnie teraz, jak zamówiłem Shadow of the Colossus...

Dalej o Xboxie- chcesz sobie kupić to kupisz, ja wybieram konsolę ze względu na gry, gdyby awaryjność miała największe znaczenie to nie widziałbyś ani jednego Alfa Romeo na ulicy.

PS3 wcale nie jest lepsze ani gorsze, po prostu brakuje jej gier- ale to powinno przejść z czasem- no i cena jest zbyt wysoka- o to się nie ma co martwić, Sony z obniżek robi element kampanii reklamowej...

I tak, zaczynam mówić pozytywnie o PS3, bo koniecznie chce zagrać w ponoć szykowaną grę od Team Ico...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez paturecki » So paź 06, 07 00:07

Blady napisał(a):Do pierdolnika z tym!

A korzystając z pożywki
.

Ha ha, wiedziałem że jak coś napiszesz to będą to narzekania :laughing6:
Ja się na temat konsol nie będe wypowiadał, wolę piecyka, do którego nie trzeba kupować nowego monitora, bo czcionek nie da się rozczytać :happy8:
paturecki
Machinegun Kid

Postprzez wojnar » So paź 06, 07 08:04

paturecki napisał(a):wolę piecyka, do którego nie trzeba kupować nowego monitora, bo czcionek nie da się rozczytać

To np. na PS3 nie da się czcionek rozczytać? xD Jak podłączyłem pod normalne telewizory 100Hz i 50Hz było wszystko dobrze więc nie wiem o co Ci chodzi^^ Pod monitor podłącza się jedynie po to, aby grafika była ładniejsza, wyższa rozdzielczość, itp. a nie dla tego, że nie da się nic przeczytać xD

A co do tej wersji 40GB to jakbym nie miał już Starter Packa to skusiłbym się ;] Przed jak i po świętach wychodzi masa gier, np. Assasin's Creed, Pro Street, Eye of Judgment, WarHawk bez HS'a(chyba już wyszedł za 119zł!), CoD4, UT3, GTA4, LittleBigPlanet, Home i wiele innych
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Pabian01 » So paź 06, 07 08:17

paturecki skad masz ta informacje?
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez wojnar » So paź 06, 07 08:20

wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Pabian01 » So paź 06, 07 08:25

"brak czytników kart"
"brak wstecznej kompatybilności z PSOne i PS2"
OGROMNE minusy zwlaszcza kompatybilnosc, a jest tam rowniez napisane ze "Jednocześnie obecny na rynku Starter PACK stanieje do 1999zł" wiec w tej sytucji ja wole przeplacic :P. Po pewnym czasie dysk 40GB tez bedzie maly i trzeba bedzie kupic wiekszy, a tak odrazu 60GB.
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez wojnar » So paź 06, 07 08:32

Podobno ma wyjść jeszcze wersja z dyskiem 80GB ale nie mam dowodów aby to potwierdzić :P
Czytniki można kupić tu: http://www.ultima.pl/Czytnik_kart_pamieci_HORI/i4734/ :P

Tak czytając newsy to chyba jednak bardziej opłaca się wydać to 400zł więcej i kupić wersje z dyskiem 60GB, 2 pady, 2 gry, czytniki, wsteczna kompatybilność... zobaczymy jak to wszystko wpłynie na sprzedaż ;]
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » So paź 06, 07 08:51

no Blady zapomniałeś dodać ze kabla sieciowego nie da się podłaczyć do Krowy ;) A mimo tego założe sie że ktos podłączył.

Ale przyznam, awaryjność konsoli polega na jej urzytkowaniu. A ten obciety PS3 to jakiś zart chyba, jak ktoś chce wydac tyle kasy na PS3 to chyba jednak lepiej dodać te 400 zł.

Przerzucić do Pierdolnika, to ma się do MGS4 jak DS do Halo3
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Blady » So paź 06, 07 10:33

DS do Halo 3 ma znacznie więcej, niż ci się wydaje- Bungie jest bliskie zrobienia Halo DS...tak, wiem, żałosne...

A matowe wykończenie to coś, czego PS3 potrzebowało już na starcie, nic dziwnego, że nazywa się PS3 najdroższym chlebakiem świata. Każdy odcisk palca na nim widać! Gdybym jednak miał kupować PS3, to wybrałbym starter packa, płacząc, że nie mam matowego wykończenia :D Podobny dylemat miałem z Xboxem- cholerna wersja premium ma chromowaną tackę na płyty, co wygląda gorzej niż źle, jednak w wersji core jest ona ślicznie kremowa, w kolorze całej konsoli, ale nikt nie kupi core dla tacki...chociaż...

Aha, jakiś czas temu ktoś wyśmiał ilość wersji Xboxa dostępnych na rynku. Guess what, Sony nie pozostaje w tyle
Sony PlayStation 3 Code: CECHG06 (SPECIFICATION)

* 160gb 2.5 SATA 5400rpm HDD
* CELL Broadband Engine (65nm process) @ 3.2ghz
* PPU x1, SPE x8
* RSX GPU (65nm process) @ 550mhz
* Blu-Ray Optical Disc Drive @ 2x
* Memory Card Reader- Memory Stick Duo, Compact Flash, Secure
* Digital
* 6x USB 2.0 ports
* 2x HDMI 1.3 ports
* 3x Gigabit ethernet ports
* DUALSHOCK 3 controller
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » So paź 06, 07 11:23

Blady, nie chce cię zmartwić, ale Xbox 360 jest faktycznie awaryjny. Fakt, dużą rolę odgrywają tu użytkownicy, którzy nie dbają o swoje sprzęty. Ale co z użytkownikami, którzy dbają o swoje konsole, a XO i tak potrafi się nagle w czasie gry zawiesić bądź zapalić trzy czerwone diody? Nie mówiąc już o tym, że XO jest cholernie głośny (grałem na zlocie i sprzęt był głośniejszy od mojego komputera, w którym muszę przeczyścić wentylatorki) i rysuje płyty (nawet, jeżeli leży poziomo).

Zaś co do braku kompatybilności w PS3 - do dupy :/. Jeszcze niecały rok temu Sony wyśmiewało XO, że nie jest w pełni kompatybilny z tytułami z X-box'a, oraz wychwalało, że wsteczna kompatybilność jest rzeczą bardzo ważną: "Backwards compatibility, as you know from PlayStation One and PlayStation 2, is a core value of what we believe we should offer. And access to the library of content people have created, bought for themselves, and accumulated over the years is necessary to create a format. PlayStation is a format meaning that it transcends many devices -- PSOne, PS2, and now PS3."
A tu nagle nowy zostaje w ogóle pozbawiony odtwarzania starszych gier.

Szczególnie mnie to dziwi, bowiem już teraz PS3 emuluje programowo starsze tytuły (w pierwszych modelach w Ameryce i Japonii w PS3 siedział procesor Emotion Engine i to on odtwarzał starsze gry). Czy więc pozbawienie możliwości emulacji gier jest aż tak opłacalne?

Nie mówiąc już o tym, że kolejne promocje PS3 w niczym nie pomogą, dopóki na konsolę w końcu nie zaczną wychodzić gry, których jest mało, i gdzie brakuje naprawdę porządnych exclusiv'ów. Na Gamespot jest ok 80 recenzji gier na PS3, w tym te, które można znaleźć na PS Store (które swoją drogą również jest biedne w porównaniu do tego, co oferuje Market Place na XO -- opinie ludzie, którzy mają PS3 i wciąż jeszcze czekają na demo PES2007, które na XO jest dostępne już od chyba dwóch tygodni).
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez wojnar » So paź 06, 07 11:36

http://www.kikoo.pl/news/529-1/Nowa-wer ... -w-drodze/

PS3 40gig version 100% compatible with PS1 games
http://www.n4g.com/ps3/News-72559.aspx

Więc w MGS'a 1 byśmy sobie pograli xD
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez paturecki » So paź 06, 07 14:19

wojnar napisał(a):http://www.kikoo.pl/news/529-1/Nowa-wersja-PS3-w-drodze/

PS3 40gig version 100% compatible with PS1 games
http://www.n4g.com/ps3/News-72559.aspx

Więc w MGS'a 1 byśmy sobie pograli xD

O, to fajno, jak ostatni raz widziałem listę gier "głównie popularnych" które na PS3 działają, to były to głównie gry od EA Sport... żadnych GTA, MGS, czy innych popularnego nie_szitu_od_EA...

Co do HD telwizorów, grałem trochę na zwykłym telewizorze w gry z 360, w kilku grach czcionki były maluśkie albo po prostu nie zbyt łatwe do rozczytania... Dla mnie to przekreśliło konsole..

Nowy model i obniżka ceny PS3 już oficjalnie, lecz info z Golu
paturecki
Machinegun Kid

Postprzez Blady » So paź 06, 07 14:55

Nie ma to jak przekreślać konsolę, bo jakiś developer nie pomyślał o tym, że ktoś może nie używać telewizora 40 cali full HD, no, ale to świadczy o tobie, nie o konsoli...

No i skoro ma to przekreślać xboxa, to co dopiero powiedzieć o polityce Sony, która zakłada, że każdy posiadacz PS3 ma telewizor Bravia za parę tysięcy?

Sony może mieć OKROPNĄ politykę, Xbox awaryjną konsolę, jednak póki dysk z grą kręci się w napędzie a PS3 się kurzy nie będę pytał, kto moim zdaniem na razie zwycięża tę bitwę Nex Genów (Tak, nie biorę Wii pod uwagę. Przestałem.)
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So paź 06, 07 16:42

Widziałem Halo na DS w akcji. W sumie wyglądało fajnie. Jednak projekt został zawieszony.

Z tą wsteczną kompatybilnością to już jakieś jaka w Sony są, bo raz mówią to raz mówią tamto... Zaś szczerze mówiąc chciałbym móc zobaczyć MGS 3 na PS3, które chodziłoby płynnie w czasie filmików.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Lost » N paź 07, 07 10:50

Wybaczcie mi za to ale muszę:
Piiiip! Ja Piiiiip! Co za Piiiiip! No chyba mnie zaraz Piiiiiip!
Jak można tak pokaleczyć Ps3!? - toż to jest wersja handycapet!
Ja zamierzam kupno konsolki dopiero na listopad(obliczyłem, że uda mi się zebrać odpowiednie fundusze do tego czasu), przy czym wątpie żeby starter pack tak długo wytrzymał na półkach sklepowych O_o
Mr_Zombie napisał(a):Szczególnie mnie to dziwi, bowiem już teraz PS3 emuluje programowo starsze tytuły (w pierwszych modelach w Ameryce i Japonii w PS3 siedział procesor Emotion Engine i to on odtwarzał starsze gry). Czy więc pozbawienie możliwości emulacji gier jest aż tak opłacalne?

Jest to opłacalne ale tylko dla Sony....
No dobra, a może to jakiś tani żart?

Ps.
Nie chcę tu wszczynać wojny jakiejś, ale szczerze mówiąc nowa konsola Microsoftu mnie nigdy nie przekona do siebie przez tą nieszczęsną awaryjność(jestem za nerwoey i chyba by mnie jasny szlag trafił jakbym zobaczył trzy "Dody" na mojej konsoli) - ale z drugie strony taki Mass effect, czy Too Human to mi się śnią od dawien dawna.
Lost
Zanzibar

Postprzez Blady » N paź 07, 07 11:30

Spójrz na to w ten sposób.

Xbox jest bardziej awaryjny, bo posiada go wielu Amerykanów.

PS3 na razie jest nie awaryjny, bo stoi i się kurzy.

W Wii nie ma co się zepsuć, mój Gacek też był niezawodny.

Szczerze to bym wolał grać w dobre gry przez tydzień i wysyłać xboxa do naprawy, niż mieć przez pół roku nieużywane PS3.

Pewnie to tylko kwestia czasu, zanim mój Xbox ze starej serii się spali, jednak tym nowsza konsola, tym szanse maleją znacznie. W edycji Halo nie tylko zmniejszono ryzyko wystąpienia RRoD, to jeszcze konsola jest cichsza. Wszystkie obecnie wprowadzane na rynek edycje Core i Pro posiadają wyjście HDMI, które wcześniej było tylko domeną wersji Elite.

No i nie zapominaj, że Microsyf wydał bilion na specjalny międzynarodowy program, dzięki któremu do 2009 za darmo wymienią podzespoły (chip i kalibrują wiatraki) we wszystkich xboxach starej serii.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N paź 07, 07 12:13

"No i nie zapominaj, że Microsyf wydał bilion na specjalny międzynarodowy program, dzięki któremu do 2009 za darmo wymienią podzespoły (chip i kalibrują wiatraki) we wszystkich xboxach starej serii."

Tak więc najlepiej wysłać swoją konsolę od razu na kalibrację i problem z głowy.

Ludzie wszystko się psuje prędzej czy później. Mnie po miesiącu używania PS2 padła karta pamięci. Zaś w przypadku Xa to przynajmniej naprawa jest darmowa.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » N paź 07, 07 12:59

Minusik- żeby od ręki naprawili ci konsolę musi ona zdechnąć- 3 światła, lub błąd hdd spowodowany przegrzaniem, inaczej musisz czekać na wezwanie, co w przypadku Polski będzie wyglądać prawdopodobnie tak- Microsyf wysyła wezwanie do Ultimy, gdzie kupiłem konsolę, ja wysyła do Ultimy, Ultima do Microsyfu, potem Microsyf do Ultimy a Ultima do mnie. Proste.

Dodam tylko, że w Stanach proces darmowego wysłania, naprawy i powrotu trwa maksymalnie 9 dni. Po tych czynnościach masz spokój na długi czas- lub dopóki znowu nie włożysz konsoli do szafki.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N paź 07, 07 13:02

Co za problem wsadzić do szafy i okręcić konsolę ręcznikiem? Przegrzanie murowane :).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Pn paź 08, 07 00:13

Tu trza patrzeć obiektywnie : ta konsola jest awaryjna, niezależnie od użytkowników. To tak jakbym ja udawał, że lasery w PS2 były świetne, a to wina użytkowników, że źle odkurzają swoje pokoje i tak dalej i tak dalej. Argument o nie psuciu się PS3, ponieważ leży nieużywane to już odjazd (zakładając, że jest na poważnie), bo kto chce, ten może codziennie uruchamiać jedną grę na 10 godzin bez przerw i wted sprawdzać awaryjność (a wiedzcie, ze są osoby, które to robiły) więc nie o to tu chodzi.

Prawda jest taka, że kompatybilność wsteczna to dla mnie mały dodatek, forma ciekawostki, na którego sprawdzanie ("jak wygląda ta gra na PS3 ?") poświęciłbym pewnie kilka godzin z całego czasu użytkowania konsoli. Tak było z PS2/PSX, tak będzie i teraz. Oczywiście rozumiem, że inni mogą mieć inne plany, stąd nikt nam nie każe wybierać wersji bez obsługi starszych gier. Mamy wybór i to się liczy. Ja wybrałbym oszczędność, kto inny dopłaci za "bajer". Zresztą ja i tak pewnie kupię PS3 dopiero w cenie około 800-1000 złotych.
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Sashh » Pn paź 08, 07 17:34

Blady napisał(a):Spójrz na to w ten sposób.

Xbox jest bardziej awaryjny, bo posiada go wielu Amerykanów.

PS3 na razie jest nie awaryjny, bo stoi i się kurzy.

Tak bzdurnej teorii jeszcze nie czytałem. Brawo, you made my day.

Xbox360 - 33% rate of failure.
Sashh
Coward Duck

Postprzez komar737 » Pn paź 08, 07 18:55

Zakup PS3 planuje wtedy, kiedy cena wynosic bedzie okolo... nie planuje w ogole i jesli ktos mysli, ze sprzedam moje ikskółko dla PS3 i MGS4 to jest miszczem.

Blady, nie pisz tu Clarksonowym stylem bo plebs go nie zna i sie irytuje.
komar737
banan

Postprzez Bizon » Pn paź 08, 07 20:20

komar737 napisał(a):Blady, nie pisz tu Clarksonowym stylem bo plebs go nie zna i sie irytuje.

Komar znowu mi podpadasz.
Fakt, styl Clarksonowy (Oczywiście brytole są od amerykanów mądrzejsi i ich auta skręcają ;) ) , ale proszę bez plebsu, ok?

Wracając do tematu...
Każdy sprzęt popsuje się, jeżeli nie będziemy go dobrze użytkować.
Słyszałem, że Dual shocki 2 się psują. Oczywiście, że się psują, ale tylko wtedy, gdy gracz po kolejnej nieudanej próbie zaczyna rzucać nim po pokoju.
Ja dbam o sprzęt (mam ps2), starannie go czyszczę, staram się robić wszystko tak, by było jak największe chłodzenie i gdy tylko konsola robi się zbyt ciepła, automatycznie ją wyłączam.
Jeżeli ludzie potraktują X'a jako konsolę do gier, a nie kolejny element na szafce, nie sądze by były problemy z awaryjnością...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Pn paź 08, 07 20:30

Wiecie... teksty pokroju "konsola ps2 się nie psuje" i inne o tematyce konsolowej można sobie zrolować i wcisnąć głęboko w rzyć. Przecież to jest elektronika i plastik. Te jak wiadomo prędzej czy później się psują. Dual shock 2 ma elektronikę, a nie magiczny pyłek Sony jak to niektórzy wierzą ;).

Dlatego wszyscy ci fanboye na świecie co twierdzą, że jest inaczej po prostu nie wiedzą, że wszystko co elektroniczne, mechaniczne itp się psuje są kompletnymi debilami ^^.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez wojnar » Śr paź 10, 07 14:49

http://www.ps3site.pl/zimowe-granie-tylko-z-ps3

Nudzić się nie będę :P

A tu info dla fanów ICO i SotC (w tym mnie :P)
http://next-gen.com.pl/index.php?option ... ew&id=2195
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Blady » Wt paź 16, 07 20:48

Kupuję PS3

To tylko kwestia czasu. Najprawdopodobniej będzie to wersja 40Gb, chyba, że wersja z Resistance i Motorstorm jeszcze będzie w sprzedaży w momencie, kiedy uzbieram kasę.

Tak, nadal uważam, że polityka Sony jest okropna.

Tak, wiem, że PSNetwork jest nadal znacznie gorszy od Live.

Tak, wiem, że Mass Effect prawdopodobnie straci exclusive, HEY WHAT? Ano tak.

Uwielbiam swojego Xboxa, ale bardziej niż przedmiot cenię sobie gry. Ratchet and Clank, Folklore, Uncharted, The Last Canyon - lub jak tam chcecie nazwać "kolejną grę od team Ico, L.A Noir- here I come.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez uci » Wt paź 16, 07 21:47

cóż duchową kontynuacje ICO i Shadow mozna było tylko wyczekiwać, ciekaw jestem tylko czym tam nas zaskoczą.

Cóz, tez kupilbym PS3, gdy tylko cena stanie się bardziej atrakcyjna, lub bedzie wiecej tytułów.
Ostatnio edytowano Wt paź 16, 07 22:51 przez uci, łącznie edytowano 1 raz
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Blady » Wt paź 16, 07 22:34

Uci, oficjalnie teraz tutaj stojąc mówię- chyba ciebie kompletnie, 1600 zł za odtwarzacz Blu Ray z GRAMI- których część już wymieniłem- no stary, nie bądź niepoważny...
Blady
Uber Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole