Przypuszczenia - wrzesien/pazdziernik

W celach porządkowych.

Postprzez SaladinAI » So sty 19, 08 13:27

No raczej inaczej tego nie zrobią wszak pokazywanie retrospekcji w 2D to by była dopiero jazda. Swoją drogą chyba wszyscy zapomnieli o Nastashy. Gdzieś tam w dwójce się przewijała więc i do czwórki powinna trafić jako ważna persona w Philantrophy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez raven_raven » So sty 19, 08 13:53

Eh, czadowe byłoby walkę Big Bossa z Solid Snake'iem w 3d :). A 2d czemu nie? Nie mam nic przeciwko.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » So sty 19, 08 14:31

poczekamy zobaczymy, ale ciagle trzymam za paramedic i mei-ling (no i że sigint to drebin) ale nowe jeszcze osoby?
Jakies ważne czy mzoe juz 3cioplanowe jak jim houseman?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » So sty 19, 08 14:50

W zasadzie to chyba mają być 3 stare, jedna nowa - wszystkie z własnymi głosami.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » So sty 19, 08 15:03

hmmm

BB już ujawniono
Para- medic, Mei-ling
major zero (choć ten koleś już powinien the enda przypominać)

Może ktoś z PO? sam nie grałem wiec nie wiem kto tam przezył, ale ze scenariusza pamietam ze całość chyba przeżył m.in. Python, a że on ciagle biega w chłodni więc mógłby sie nie starzeć (lub coś) i ciekawie by było go zoabczyc na wielkim ekranie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Śr sty 23, 08 14:35

A co myslicie o ostatniej walce w MGS4? Zawsze w Metalu jest jakas ostatnia walka "jeden na jednego". Ciekawe z kim bedzie tym razem. Z Liqiud Ocelotem? Nie wydaje mi sie. Moze z samym Raidenem ?
Bo z Johnym to raczej nie ;)
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Śr sty 23, 08 15:03

no jeden na jednego - rex na raya??
uci
Uber Big Boss

Postprzez raven_raven » Śr sty 23, 08 15:04

No właśnie raczej ze swoim bratem/starym znajomym.

Saga ma się zakończyć, a co innego by ją świetnie zakończyło jak śmierć tego najbardziej złego ze wszystkich MGS-ów? Śmierć Ocelota. No i w końcu by to zakończyło serię, bo SPOILER jak wiemy zawsze po napisach nasz kolega coś wywijał ;).
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez SaladinAI » Śr sty 23, 08 16:51

Ja cały czas myślę nad stwierdzeniem że saga ma zatoczyć pełne koło. Dlatego też Snake na bank pod koniec gry wróci do Outer Heaven więc może by tak zabicie na sam koniec Big Bossa albo pozbycie się jego resztek włączając w to samego siebie?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Śr sty 23, 08 17:25

Snake nie ma wyjścia. Musi się poświecić by wymazać grzech Big Bossa z tego świata.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez uci » Śr sty 23, 08 17:48

Skoro ma zatoczyć koło to wydaje mi sie ze to ktos zabije SS. BB zabil the Boss, SS zabil Big Bossa, wiec ktos musialby jakos zalatwic Solida, ale kto Raiden czy Meryl? Albo ktos jeszcze inny
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr sty 23, 08 20:40

The Boss zabiła wcześniej The Sorrow. Więc The Sorrow zabije Snake'a : ). I będzie koło.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kotlet_schabowy » Cz sty 24, 08 17:32

uci napisał(a):(...)
Jakies ważne czy mzoe juz 3cioplanowe jak jim houseman?
Z tego co pamiętam, to po MGS 1 popełnił on samobójstwo.

Co do postaci, to usatysfakcjonuje mnie, jak wśród nich będzie Big Boss i reszta mi "zwisa". Jednak szkoda tak już przed grą wiedzieć, kogo w niej "ujrzymy".
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez uci » Cz sty 24, 08 17:36

i tak jeszcze te 4 postacie namieszają gdy dowiemy kim one są.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz sty 31, 08 17:32

Dobra ludzie kolejne trzęsienie ziemi: okazuje się że przy okazji tłumaczenia broszury Konami z TGS, mały tekścik gdzieś się zagubił jednak jest on o tyle ważny bo dotyczy Big Bossa w grze. Jak zapewne pamiętacie chodziło o to że Patrioci chcą go ożywić ale teraz do tego dochodzą dalsze dane: Patrioci chcą odtworzyć Big Bossa lecz nie za pomocą genetyki lecz dygitalizacji informacji i jej kontroli. Czyli co, dostajemy cyfrową wersję Big Bossa?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Uzion » Cz sty 31, 08 17:35

Moze cos w stylu Cortany z "Halo", ktora obajwaiala sie w postaci nosnika holograficznego i byla czyms w rodzaju cyfrowej formy zycia?
Uzion
The Fury

Postprzez uci » Cz sty 31, 08 19:15

albo dołaczenia BB do swojego grona? (ciagle uwazam Patriotów za AI) i teraz wiedza i Memy BB beda słuzyły im w kontroli nad wojskowa machiną sterowana przy pomocy Nanomaszyn. Czyli taki "mózg" do knotroli tych setek żołnierzyków na polu walki.
Skoro terapia genowa nie zmienila ich w super żołnierzy, to może terapia "memowa" będzie powodowac iz beda walczyc jak BB??
uci
Uber Big Boss

Postprzez Nevar » Cz sty 31, 08 20:32

Może chodzi po prostu o zrobienie z Big Bossa cyborga, a ożywienie go przy pomocy inżynierii genetycznej oznaczałoby sklonowanie go, czego Patrioci już nie robią.
Nevar
banan

Postprzez SaladinAI » Cz sty 31, 08 21:06

Wątpie, to raczej jak mówi uci ma więcej wspólnego z SOP. Już pisałem że GW dla Liquida mogło by służyć do zarządzania i kontrolowania zachowania żołnierzy poprzez rozporządzanie informacjami z pola bitwy, jednak dla Patriotów to AI Big Bossa byłoby istotnym czynnikiem w ich kontroli co by przełożyło się na idealnych żołnierzy których to Filozofowie/Patrioci co jakiś czas chcą stworzyć.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Cz sty 31, 08 21:09

mi chodzi bardziej nie o kontrole, ale o jego doświadczenie.
AG do kontroli, a całość Memów BB zcyfrowana własnie po to by wszyscy ci zołnierze nie potrzebowali treningu co jak wiadomo pochłania czas i pieniadze, a tak podłączamy go pod AI - BB i koles już potrafi robić CQC itp.
uci
Uber Big Boss

Postprzez ColonelAI » Cz sty 31, 08 23:52

Uci jak w Matrixie. ;)

Bardzo możliwe. Mieliśmy już klony Big Bossa teraz pora na jego cyfrowe wersje. Jak widać świat poszedł daleko do przodu. Nanomaszyny są wszędzie więc stworzenie super żołnierza za pomocą kopiowania informacji Big Bossa do żołnierzy będzie łatwe.

Dalej myślę, że nie ma Patriotów. Są mitem i potrzebni by trzymać w ryzach wielkich tego świata. Jeśli jednak przyjmując, że istnieją i nie są już ludźmi, możliwe, że są sztuczną inteligencją. Tak więc wskrzeszenie BB w formie cyfrowej i dołączenie go do Patriotów byłoby dobrym pomysłem. Oczywiście musieliby mieć nad nim kontrolę.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Pabian01 » Pt lut 01, 08 12:18

ColonelAI napisał(a):Dalej myślę, że nie ma Patriotów. Są mitem i potrzebni by trzymać w ryzach wielkich tego świata.

Mi sie wydaje ze istnieja. Poznajac ich prawdziwa tozsamosc mysle ze ujrzymy osoby znane nam juz z serii. Ciekawe tylko kogo w to wplacza. EVE ? Prawdopodobne. Otacon ? To raczej nie, choc niewykluczone
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt lut 01, 08 12:31

A mi się nie wydaje tylko wiem że Patrioci istnieją bądź istnieli w formie ludzkiej po czym przeszli na egzystencję cyfrową. Czy my na prawdę musimy ciągle nad tym dywagować? A colonel AI jak zwykle nie uzasadnił swojej wypowiedzi.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez ColonelAI » Pt lut 01, 08 14:04

Saladin01 napisał(a):A Colonel AI jak zwykle nie uzasadnił swojej wypowiedzi.

Ja nie mam czym uzasadniać. Już zresztą o tym pisałem. Ani fakt, że Raiden rozmawiał z AI. ani, że są wzmianki o Patriotach nie przemawiają do mnie. Zresztą ten temat ma w nazwie przypuszczenia.

Ty też nie wyjaśniłeś jeszcze dlaczego porównujesz Javelina do postaci fantastycznych.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SaladinAI » Pt lut 01, 08 16:56

Ja nie mam czym uzasadniać. Już zresztą o tym pisałem. Ani fakt, że Raiden rozmawiał z AI. ani, że są wzmianki o Patriotach nie przemawiają do mnie. Zresztą ten temat ma w nazwie przypuszczenia.

Nie muszą przemawiać. To są fakty. A zwykła argumentacja i uzasadnienie to podstawa dyskusji więc bez tego nie mamy o czym rozmawiać.

Ty też nie wyjaśniłeś jeszcze dlaczego porównujesz Javelina do postaci fantastycznych.

To było uogólnienie mające wskazać na charakter serii, ale to chyba każdy rozumie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Pabian01 » So lut 02, 08 14:04

Ciekawe jak Hideo przedstawi "pojmanie" Raiden przez Patriotow. Wpdli do mieszkania i z zaskoczenia z przewaga liczebna go schwytali, a moze Rose im pomogla. Oby ta scenka byla swietnie wyrezyserowana np. Podczas rozmowy Snake`a z Raidenem, kiedy Snake zapyta go co mu sie stalo on bedzie mial takie jakby przeblyski pamieci. Spi sobie wpada grupka wyszkolonych ludzi, on jako ze nie amator swietnie sobie radzi z paroma[licze tu na efektowna scenke walki ;)] po czym jednak przewaga liczebna bierze gore i go obezwladniaja[lub pokazjua mu ze maja Rose(?)].
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez raven_raven » So lut 02, 08 14:48

A ja jestem ciekaw, czy jak w każdym MGSie (SPOILER Z KAŻDEJ CZĘŚCI) po napisach zadzwoni Ocelot i znowu coś namiesza ;). W końcu to już tradycja.
raven_raven
Młody Ocelot

Postprzez uci » So lut 02, 08 15:02

no chyba ze w końcu Snake załatwi Ocelota, (wtedy gdyby zadzwonil na końcu to bym dostał gęsiej skórki).

Z drugiej strony, jeżeli po napisach będzie jakiś telefon, to będzie można znak na MGS5?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Loc » So lut 02, 08 15:06

uci napisał(a): hmmm

BB już ujawniono
Para- medic, Mei-ling
major zero (choć ten koleś już powinien the enda przypominać)

Ej, jak by Zero mial by sie pojawic to by bylo za proste. Co kolwiek bysmy pomysleli, Kojima nas zaskoczy. A poza tym, wyobrazasz sobie stuletniego dziada na polu walki lub chociaz w MGS4? Bo ja nie.
Loc
Red Blaster

Gram: O cholera xDDD
Czytam: RationalWiki

Postprzez Lost » So lut 02, 08 15:07

Myślę, że rozmowy telefonicznej na pewno będziemy zmuszeni wysłuchać po napisach końcowych. Powiem więcej. Uważam, że końcowa rozmowa podpowie nam czego się spodziewać w następnej części, która się zapewne pojawi(no bo po co zarzynać kurę, która znosi złote jaja?) Podobną sytuację mieliśmy w Resident Evil 4, w którym na samym końcu ujrzeliśmy to co ujrzeliśmy;)

Edit:
Lodzik, przecież toczyliśmy walkę z ponad stuletnim dziadkiem w MGS3, więc czemu nie miałby się pojawić Zero w "czwórce"?
Lost
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ARCHIWUM