Blady dostał pstryczka w nos!

Moderator: GM

Blady dostał pstryczka w nos!

Postprzez Blady » Wt kwi 22, 08 16:04

Stało się. Trzy Światła Nieuniknionej Śmierci pojawiły się na licu mego Xboxa.

Smutny dzień, w którym głosiłem możliwość uniknięcia tego zjawiska poprzez staranną opiekę i okazywanie miłości.

Pozbawiony perspektyw na lepsze pojutrze, jutro zaczynam operację "Zestrzelony Kondor", która, jeśli prawidłowo wykonana, przywróci mego towarzysza do świata żywych. Choćby na parę chwil, których wcześniej mi zabrakło. Nigdy nie powiedziałem mu wszystkiego, a przecież wystarczyłoby 15 minut...

Stay tuned...

Obrazek
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 22, 08 16:14

Świetnie akurat wtedy kiedy zamówiłem swojego X'a posiłkując się tym że Blady jechał na swojej konsoli już od dłuższego czasu. Widać każdemu musi się to w końcu przytrafić. Teraz rozumiem dlaczego PS 3 jest dwa razy droższe od 360'tki, w końcu prędzej czy później i tak nie będzie się miało wyboru.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » Wt kwi 22, 08 16:31

Jak widać na zdjęciu, zapewniałem mu doskonałe warunki- sporo miejsca z tylu, dostęp powietrza, zero nacisku, bliskość do otwartego okna.

Do tego konsola zepsuła się inaczej, niż można by przewidywać. Żadnego używania przez parę godzin, zero przegrzewania.
Zdałem sobie sprawę, że dawno nie grałem, więc nastawiłem wieczorem ściąganie dema Condemned 2. Rano chciałem kontynuować ściąganie- specjalnie otworzyłem okno, coby tlenu zaczerpnąć i nacisnąłem przycisk power.

Ta DA DA da DA daaa- po ptakach. Śmierć.
Jutro przetestuje TOWER TRICK i dam znać, czy podziałał.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt kwi 22, 08 17:01

Nie jestem pewien czy to aż tak dużo miejsca jest w końcu z tyłu masz zaraz parapet i okno które nie zawsze jest otwarte no i wiadomo jak to jest w ciepłe dni. Ja swoją PS 2 trzymam tak i pewnie X'a też tam wpakuje:

Obrazek
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Blady » Wt kwi 22, 08 17:30

Szafka- najgorsze możliwe miejsce dla konsoli. W takich warunkach jak pokazałeś, to masz może 2 tygodnie życia Xboxa360 starej generacji- brakuje tam CYRKULACJI POWIETRZA. U mnie byłą ona wręcz wyśmienita, a mimo to wszystko padło płasko na twarz.

Xbox 360 nowej generacji- Falcon- ponoć jest twardszy i mniej ciumkaty, jeśli chodzi o awaryjność. Mam nadzieję, że wymienią mojego na coś takiego, jeśli reanimacja się nie powiedzie.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt kwi 22, 08 18:22

Zamontujcie sobie Boxa wentylowanego, można sobie samemu złożyć za jakieś 100zł? Trochę drewna, 3-4 wiatraki i zasilacz i powinno być chłodzenie dobre :).

Współczuje Blady, że i Ciebie to trafiło, lecz jeśli jeszcze masz gwarancję to przecież nie problem prawda? Gorzej jakby było po.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » Wt kwi 22, 08 19:48

Gac, słyszałem o ludziach, co kupowali sobie te 3 wiatraczki, tworzone specjalnie dla Xbox 360. Oprócz tego, że jeszcze bardziej zwiększały hałas konsoli, to niewiele dawały.

Podłoże awaryjności musi leżeć gdzie indziej. Według badań dodatkowe chłodzenie niemal całkowicie likwiduje przegrzewanie konsoli, nawet po paru godzinach intensywnego grania. Skoro tak, czemu wiatraczki nie likwidują problemu RRoD?

Słyszałem w nocy głosy mówiące, że pierwsze partie Xboxów budowane były za pół miski ryżu, dlatego "konektory" i inne trudne pojęcia luzowały się i psuły. Będę próbował to naprawić, rozgrzewając wnętrze konsoli, aby rozszerzone od ciepła części wskoczyły na swoje miejsce. Po prostu chce ściągnąć demo Condemned, później walnąć xboxa do szafki i pozwolić mu się znowu przegrzać- potem tylko wymiana na nowiutkiego Falcona i jechane.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Wt kwi 22, 08 20:08

Hehehe aż mi się przypomina mój pierwszy 486, którego by odpalić musiałem kłaść na boku i po kolei dociskać każdy element, bo nie wiadomo, który tym razem nie będzie chciał stykać. Ech te czasy lat 90tych.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Blady » Śr kwi 23, 08 18:51

Pani z Microsoft help centre okazała się najcierpliwszą osobą, z jaką kiedykolwiek miałem do czynienia. Żadne leczenie ręcznikiem nie wchodzi w rachubę- masz szanse dostać nowego Xboxa? TAKE IT!!
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr kwi 23, 08 19:12

No pewnie, że nie ma co kombinować.

Jak mnie się coś w kompie spsuje to od razu do serwisu, nawet nic nie dzwonie. Biorą i 7/10 przypadków dają mi nowy sprzęt z nową gwarancją... Ba jak mi raz się procek spalił to w ramach rekompensaty dostałem nowy lepszy procek i specjalnie do tego płytę główną w cenie starego procka... To dopiero interes :). Teraz mam nadzieje, że moja karta graficzna stara nie wróci z serwisu, a zamiast niej dostane coś nowszego i lepszego. Har har har.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez liquid kaczor » Śr lip 02, 08 13:57

Też lubię mój serwis komputerowy :) z tym że mi sytuacje o których opowiedział Gac zdarzają się średnio raz na 3 miesiące. Kupiłem kompa we wrześniu i od tamtej pory została i tylko obudowa i karta muzyczna i listwa z 3 dodatkowymi wejściami USB :)
Obrazek
liquid kaczor
Olga Gurlkovich

Powrót do Gry i Konsole