Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM
Raiden zmienia się w cyborga dlatego że wiedział o romansie swojej żony z Royem
no ok . ale to niby nie jest powód żeby za ideologie kogoś tak poprostu zabić
Johny Sasaki napisał(a):Tak w skrocie, poza tym co juz narzekalem i co
Patrioci ewoluowali z Filozofow, zalozyl ich major Zero. Filozofowie wyslali do krainy wiecznych lowow The Boss.
Patrioci zafascynowani jej 'poswieceniem' chca kontynuowac idee. Z tego wynika, ze Filozofowie najpierw ja ukatrupili,
a potem im sie to spodobalo i chcieli kontynuowac jej idee, rewelacja. Ciekawe w ramach jakiej ideii chcieli Solida
zabic uzywajac FoxDie. Tylko niech nikt nie pisze 'zeby to bylo poswiecenie jak The Boss' bo chyba oknem wyskocze.
Drebin pracujacy dla FoxDie wysyla do krainy wiecznych lowow BB i BM. No rewelacja, pare linijek wyzej piszac to mialem wrazenie,
ze tak naprawde patrioci lubili BB, alez przebiegly ten Kojima, znowu nagina fa... znaczy znowu mnie przechytrzyl!
sbl napisał(a):A tutaj troche gameplay'u i wspomnien z Shadow Mosess http://www.youtube.com/watch?v=uDOaXw33NGc&
Johny Sasaki napisał(a):Ta, co nie zmienia faktu, ze jakos musieli BB przekonac do przyjscia do Patriotow, czyli znowu ktos kogos w ch... zrobil;d
Przeciez Solid byl tam wyslany z misja samobojcza, poza tym o ile sie nie myle, to BB sam dowodzil ta misja. I gdzie ten sens?
Normalnie telenowela (tylko taka z mniejsza iloscia sensu w sobie) sie zrobila pelna geba;d
A tutaj troche gameplay'u i wspomnien z Shadow Mosess http://www.youtube.com/watch?v=uDOaXw33NGc&
Generalnie mam wrażenie, że czepiasz się na siłę i próbujesz być przez to bardziej fajny. Większość z nas widzi te niedociągnięcia fabularne ale ty starasz się ich doszukać jeszcze tam gdzie ich tak do końca nie ma...
Seba napisał(a):Telenowela to była już w genialnej i niezapomnianej części pierwszej.
Bizon napisał(a):Nie chcę być nie uprzejmy, ale Johny po prostu wyciąga to co jest WAŻNE. A mianowicie to, że Kojima chcąc pokazać jak to on świetnie wszystko zaplanował już lata temu, namieszał w fabule i sprawił, że nic nie było przypadkowe. Wszystko, nawet ucięcie ręki Ocelotowi, WSZYSTKO było zaplanowane.
jak tu się nie wnerwić?
W MGS1 i MGS3 fabuła nie jest wcale telenowelowa. W MGS2 mamy nieco namieszane, ale to co się szykuje w MGS4 wydaje mi się 100 razy gorsze.
Nie wiedząc o tym, że Major Zero=Mr. Director dołącza się do organizacji, pewnie to on jest pomysłodawcą jej nazwy.
Seba napisał(a):O końcówce MGS3 ze "szlachetną" śmiercią The Boss i paplaniną o ideałach może lepiej nie wspomnę...
Johny Sasaki napisał(a):Nie wiedząc o tym, że Major Zero=Mr. Director dołącza się do organizacji, pewnie to on jest pomysłodawcą jej nazwy.
Mr Director, to umiera w MGS PO.
Bizon napisał(a):Seba napisał(a):O końcówce MGS3 ze "szlachetną" śmiercią The Boss i paplaniną o ideałach może lepiej nie wspomnę...
Nie chcę tutaj robić offtopu i kłótni, ale właśnie cały wątek The Boss i jej patriotyzmu w MGS3 to perełka. Bez tego fabuła MGS3 nie istnieje.
Offtop End
Johny Sasaki napisał(a):A to bylo kilku Mr Directorow?
Rozumiem, ze wytykanie niedorzecznosci jest czepianiem sie? No tak, jesli pominie sie moje czepianie niedorzecznosci i absurdow, to juz teraz moge podpisac sie wszystkimi konczynami, ze to najlepsza fabula jaka byla, jest i bedzie.
Major Zero=Mr. Director
Johny Sasaki napisał(a):A tak w ogole... Tak sobie mysle. Po co Rexowi Anti-Tank missile, skoro mial strzelac nukami, a nie walczyc z innymi? To juz w MGS1 bylo, ale dopiero teraz mi sie nasunelo...tylko dlatego, ze MGS1 mial te bronie a mial je tam po to, zeby ze Snakiem walczyc?:P
Saladin01 napisał(a):Po rzekomej śmierci Big Boss z rąk Solida, Ocelot oraz Eva decydują się na zniszczenie organizacji od wewnątrz.
Saladin01 napisał(a):- skoro Zero wysłał Solida do OH to jest to sprzeczne z tym że zrobił to Big Boss
Saladin01 napisał(a):Ale pojawiają się już fabularne błędy:
- skoro Zero wysłał Solida do OH to jest to sprzeczne z tym że zrobił to Big Boss
- skoro Ocelot zdradził Patriotów wraz z Evą zabijając członków-założycieli, to dlaczego dla nich pracuje w MGS 2?
- jednak Patrioci nie składali się z dwunastu członków gdyż całość dotyczyła jedynie Filozofów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości