Fabuła MGS 4 (UWAGA SPOILERY!)

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Postprzez Hebi » N cze 08, 08 14:56

OJOJOJ no jednak warto kupić tą gre chociaż by dla tego pojedynku

naprawde ładnie to sie prezentuje
>>> http://oghc.blogspot.com/ <<<

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Blady » N cze 08, 08 14:57

"Liquid- STOP THIS THING"

No i się Liquid przestał starzeć, bo posłuchał rozkazu Snake'a. Dlatego właśnie, moje dzieci, Big Boss- zestaw Złóż Go Sam- wygląda lepiej, niż Solid Snakeu. Thank you.
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Hebi » N cze 08, 08 15:05

"Wytłumaczy mi ktoś jakim cudem Big Boss wygląda lepiej niż Snake??"

HEHE ja też sie zdziwiłem gdy zobaczyłem SS z BB obok siebie, i stwierdziłem że Solid wygląda jak skacowany dziadyga przy BB :)

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Half » N cze 08, 08 15:08

Poza tym Big Boss wygląda nawet nieźle jak na kogoś kto został spalony miotaczem płomieni domowej roboty.
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez Hebi » N cze 08, 08 15:13

http://youtube.com/user/DaelZX

cała walka z Ocelotem

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Half » N cze 08, 08 15:25

"Old Snake" Świetnie pasuje w końcówce walki kiedy obydwoje są już zmęczeni.
Glut napisał(a):Bo gdyby nie istniały wersje pirackie, ludzie nie kupowaliby oryginałów.
Half
Achievementor

Postprzez Hebi » N cze 08, 08 15:40

Racja.... fajny jest moment kiedy Ocelot pokazuje ostatni raz ten swój gest palcami

Rest In Peace Ocelot
1944-2015

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Half » N cze 08, 08 15:52

Half
Achievementor

Postprzez sbl » N cze 08, 08 16:07

Dlaczego ludzie ktorzy maja juz gre wrzucaje te filmiki takie krotkie ? To jest mega wkurzajace ze sie urywa akcja w takich ciekawych momentach...
Metal Gear fan since 1999.
sbl
Inkarnacja VR

Postprzez Half » N cze 08, 08 16:11

Half
Achievementor

Postprzez Seba » N cze 08, 08 16:16

Johny Sasaki napisał(a):
sbl napisał(a):Ewidentnie Kojimie konczyły się pomysły , powielanie schematów na porządku dziennym.

hahaha kocham Cie stary;] szkoda, ze dopiero teraz zaczeli ludzie popierac moje zdanie;p

Bez przesady, to bardziej celowe zagranie. W serii zawsze obecne były powtarzające się motywy i było to raczej oko puszczane w stronę gracza.
Już pal licho naciąganą fabułę. Cutscenki na prawdę są zawodowe i przejdę grę choćby i tylko dla nich :)
Seba
Fire Trooper

Postprzez Shta$ » N cze 08, 08 16:22

Cholera, po czwórce oczekiwałem przede wszystkim świetnej fabuły, a jak czytam i oglądam materiały, które wypłynęły do sieci to smutno człowiekowi się robi, że geniusz, jakim jest Hideo, mógł to wszystko tak spaprać. Jestem fanem serii więc w grę zagram obowiązkowo i z większymi osądami wstrzymam się przynajmniej do jej jednokrotnego ukończenia, jednak te naginanie faktów, zależności między postaciami i wszystko inne co wymieniliście nie jest zdecydowanie tym czego po czwórce oczekiwałem. Faktycznie, walka z Ocelotem, dzięki świetnej reżyserii czy powrót na Heliport na Shadow Moses już na filmikach prezentują się niesamowicie, tym bardziej szkoda, że główne wątki fabularne zostały tak słabo rozwiązane.

Na szczęście pozostaje MGS1 i MGS3, które same w sobie mogą istnieć jako oddzielne, zamknięte i wspaniałe historie.
"You'd like to think You're badass, but You look like a retard "
\\\ World is Yours! ///
Shta$
Inkarnacja VR

Postprzez Seba » N cze 08, 08 16:52

Ja uważam, że HK został wykreowany na geniusza. Trzeba mu przyznać, że zapoczątkował gatunek stealth i MGS1 wyszedł mu genialnie, ale kolejnymi częściami powinien się zająć chyba ktoś mniej bujający w obłokach :P

Tak wszyscy psioczymy ale z pewnością większość z nas po odpaleniu gry po raz kolejny da się porwać niesamowitej atmosferze (bo tego, że Kojima potrafi budować wspaniały klimat w swoich grach z pewnością nie można mu odmówić). Przy tej całej krytyce nie można zapominać, że to dalej jest bardzo dobra gra (choć oczywiście mogła być lepsza).
Seba
Fire Trooper

Postprzez Bizon » N cze 08, 08 17:30

Tak wszyscy psioczymy ale z pewnością większość z nas po odpaleniu gry po raz kolejny da się porwać niesamowitej atmosferze (bo tego, że Kojima potrafi budować wspaniały klimat w swoich grach z pewnością nie można mu odmówić). Przy tej całej krytyce nie można zapominać, że to dalej jest bardzo dobra gra (choć oczywiście mogła być lepsza).

Ja jestem 100% pewny, że po zagraniu będę ten tytuł oceniał zupełnie inaczej, ale póki co, biorąc pod uwagę spoilery które wypłynęły, mogę tylko po narzekać ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Prze14mo » N cze 08, 08 17:49

Tak jest, znowu się klimat zmienia. Z narzekania na chwalenie :happy6: Ale no cóż, to Kojimie trzeba przyznać, gry to on robić umie. Sam fakt wymyślenia całej historii, zrobienia 3'ki jako prequela a nie sequela, wszystkie genialne momenty z poprzednich części i te uwielbiane przez wszystkich zakończenia - aż się łezka w oku kręci...

Oczywiście znając życie każdy kto tutaj narzeka, po zagraniu i tak się zakocha w tej grze. Już to widać po gameplayach (przynajmniej ja czekam z niecierpliwością). Nie no, fakt faktem gra genialna. Może ma tam kilka niedociągnięć, ale tutaj jest tak wszystko pięknie zgrane: muzyka z obrazem, klimat, flashbacki z poprzednich części ('A surveillance camera'), powrót do Shadow Moses, Liquid Ocelot i ten jego gest, motywy z poprzednich części...

Pięknie.
Prze14mo
Arnold

Postprzez Blady » N cze 08, 08 17:58

Aha, czyli wystarczy delikatny fan service, żeby wybaczyć wszystkie niedociągnięcia?
Nie tak łatwo Kojima, jedna spadająca kamera nie sprawi, że wątek z Ocelotem będzie sensowny...
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Seba » N cze 08, 08 18:03

Blady napisał(a):Aha, czyli wystarczy delikatny fan service, żeby wybaczyć wszystkie niedociągnięcia?
Nie tak łatwo Kojima, jedna spadająca kamera nie sprawi, że wątek z Ocelotem będzie sensowny...

Kto ci każe wybaczać wszystkie niedociągnięcia. A w drugą stronę, czy parę idiotycznych wątków sprawi, że z grania nie da się już czerpać radość? Bo mnie choćby fragment gameplayu z Shadow Moses przekonuje, że jednak się da.
Seba
Fire Trooper

Postprzez SaladinAI » N cze 08, 08 19:43

Możecie mnie z biczować ale z całą to muzyką i pojawieniem się Big Bossa, w moim oku pojawiła się łza...Okej, trochę to naciągane kiedy Big Boss ni z gruch ni z pietruchy wyskakuje zza pleców Solida i zaczyna dawać mu wszystkie wyjaśnienia (skąd o nich wiedział?) a po kilku minutach: "No dobra Snake, ja czmycham z powrotem do trumny, bo zostawiłem otwartą i mam przeciąg. See you soon!;)" To jest przegięcie. Ale kurcze...
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » N cze 08, 08 20:08

Pod wzgledem grywalnosci wyjdzie odgrzewany kotlet ale jestem pewny, ze swietnie sie bedzie w to gralo (w koncu to samo w lepszej rozdzialce zawsze jest lepsze;P). Natomiast co do fabuly, to ja wymiekam...tak sobie wlasnie glupia rzecz pomyslalem...w koncu Solid i Liquid mieli takie samo DNA wiec powinni umrzec w tym samym czasie. Oby nie wyszedl MGS5, bo jeszcze sie w nim okaze, ze Liquid cos wzial, zeby szybciej umrzec, zeby Ocelot mogl odciac jego reke, ktora Jaeger mu specjalnie odcial, zeby mogli wyruchac patriotow.

Sal - wiesz skad on to wszystko wiedzial? W koncu byl w spiaczce, a ludzie w czasie spiaczki slysza co sie do nich mowi. Ch** z tym, ze byl w miedzyczasie 2 razy skremowany, pewnie sie okaze, ze byl 4 blizniak - Liquidus - i tak naprawde to jego skremowali nie Wielkiego Szefa xD Wydaje mi sie (od dluzszego czasu), ze wlasnie na takich 'krecacych sie lezkach' kojimie zalezalo przez co fanom pokazal faka. Nie jestes pierwsza osoba, ktora tak do tego podchodzi i pewnie chocby dlatego malo kasy za MGS4 nie wezmie;d Co nie zmienia faktu, ze wyglada na to, ze ps3 system seller wcale tej konsoli tak bardzo nie sprzeda;]
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez SaladinAI » N cze 08, 08 20:13

Co do tego skąd Ocelot wiedział że Liquid umrze wcześnie, wynika po prostu stąd że wiedział o Foxdie i tyle. Podobnie ma się rzecz z tym dlaczego Liquid i Solid nie umarli od razu - w końcu Naomi u tego ostatniego zmodyfikowała wirus tak by go nie zabił.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Johny Sasaki » N cze 08, 08 20:52

Zapomniales o zlotej zasadzie kojimy "fakty mozna poprzekrecac"?;p
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Hebi » N cze 08, 08 20:53

mi sie łza w oku zakręciła kiedy BB przytulił SS ...to było takie rodzinne

"Life is complicated..."
Hebi
Shlasher Hawk

Postprzez Half » N cze 08, 08 21:16

Może mnie ukrzyżujecie albo coś ale...Oglądając to wszystko i dochodzę do wniosku że...możecie mnie nazwac prostakiem ale...podoba mi się MGS4...
Half
Achievementor

Postprzez Drax » N cze 08, 08 21:35

Nie nazywam cię tak bo mi też się podoba. A każdy ma prawo mieć swoje zdanie.
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Bizon » N cze 08, 08 21:38

Half napisał(a):Może mnie ukrzyżujecie albo coś ale...Oglądając to wszystko i dochodzę do wniosku że...możecie mnie nazwac prostakiem ale...podoba mi się MGS4...

Spokojnie, nie będziemy nikogo krzyżować.
Mi też się podobał ten uścisk BB i Solida (prawdę mówiąc, to zawsze chciałem zobaczyć właśnie taką scenę), ale tak jak mówił Blady i John. Filmiki mogą być genialnie zrealizowane i przedstawione, gameplay choć odgrzewany, to miły w obsłudze (mi się to np. podoba) ale ten niesmak fabularny pozostanie ;).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Half » N cze 08, 08 21:44

Po Raiden'ie została tylko czaszka i kręgosłup tak? To dziwne bo na tym filmiku wygląda nieźle jak na człowieka bez torsa i kończyn:

http://pl.youtube.com/watch?v=TDby6Nym69Y
Half
Achievementor

Postprzez Drax » N cze 08, 08 21:45

Odpowie mi ktoś na pytanie??? Będzie ta walka REX, a RAY????
I'm no hero. Never was. Never will be.

http://ja.gram.pl/draxo0s
Drax
Vamp

Postprzez Half » N cze 08, 08 21:46

Half
Achievementor

Postprzez kelen » N cze 08, 08 21:52

Coz, mnie osobiscie fabula czworki w miare sie podoba, raza mnie tylko takie glupoty jak celowe odcinanie reki, Big Boss sie pojawia na chwile, zeby zaraz zdechnac, tlumaczenie wszytekigo nanomaszynami (no, u Vampa to jescze w miare), dziewczynka niszczacy system patriotow... Co do tego, ze tyle postaci ma wspolnego z pewnymi rzeczami moze i jest jak jakas mydlana opera, ale ja takie cos lubie, wiec mi to nie przeszkadza.
Teraz warto by bylo zagrac i wtedy do konca ocenic.
No, chyba, ze niektorzy juz mowia "MGS sie skonczyl na kill'em all" :D
kelen
Predator

Postprzez Gac666xx » N cze 08, 08 22:05

Tak Half jest walka Rex vs Ray.

Mnie zastanawia to czy czasem BB nie powinien mieć ochoty wpakować kulki Solidowi za to jak potraktował BB wcześniej...
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 4