Patrioci

Wszystko o najnowszej części serii

Moderatorzy: Infernal Warrior, Snake., GM

Patrioci

Postprzez Alucard » Pn lip 07, 08 15:41

Witam wszystkich użytkowników forum Zanzibaru, jestem tu nowy to mój pierwszy post i od razu kieruje do was pytanie, mianowicie... kim są patrioci, nie chodzi mi tutaj o odpowiedz La Li Lu Le Lo( : p ) tylko pytam ogólnie, grałem w MGS 1,2,3 i 4 ale z moim angielskim jest średnio dlatego grając w te wspaniała sagę nie raz łączenie faktów z MGS 2 z tym co powiedzieli w MGS 3 przyprawiło mnie o mętlik w głowie a co dopiero cały system SoP z MGS 4 myślenie po nocach przyprawiało mnie o ból głowy i akurat znalazłem to forum wiec postanowiłem się zarejestrować i zapytać ludzi którzy cala sagę mają w jednym palcu i którzy może by poświęcili chwile swojego czasu na wytłumaczenie takiemu młotkowi jak mi na czym polega SoP i kim są patrioci.

Pozdrawiam! Alucard.

Btw. Oczywiscie uzylem opcji szukaj, ale niestety nie znalazlem tego co chcialem, bo albo materialy podane w linkach byly juz usuniete albo niestety odpowiedz byla troche inna niz bym sie spodziewal.
Alucard
banan

Postprzez phsx » Pn lip 07, 08 16:36

SOP - czyli Sons of the Patriots to nanomaszyny 3 generacji (1 generacja to po części FOXDIE z MGS1) kontrolujące żołnierzy. SOP opiera się na systemie identyfikacji, gdzie każda część ekwipunku zawiera czipy identyfikacyjne i jeśli ktoś nie mający w nanomaszynach odpowiedniego ID próbuje użyć takiej broni - nie umie pociągnąć za spust.
SOP kontrolują także psychikę i "wydajność" żołnierzy, nie pozwalają im np. zaatakować swoich sojuszników lub pracodawców, tłumią też emocje, ogólnie pozwalają na stałą kontrolę nad polem walki. SOP umożliwia każdemu bez żadnego doświadczenia militarnego zostać zawodowym żołnierzem.
Patrioci zostali założeni przez Majora Zero z MGS3, który założył organizację wraz z Big Bossem, Ocelotem, Sigintem, Para-Medic i Evą. Później nastąpił rozłam Big Boss odszedł, a Zero żeby zastąpić sobie Big Bossa rozpoczął projekt Les Enfants Terribles, który poprowadziła Dr.Clark (Para-Medic), a matką bliźniaków (solida i Liquida) była Eva. Gdy Zero był za stary by kierować Patrotami, stworzył sztuczną inteligencję której sercem (a raczej mózgiem) był JD.
Uff, mam nadziej że coś Ci rozjaśniłem, na razie tylko tyle, na szybko bo muszę lecieć.
phsx
Sniper Wolf

Re: Patrioci

Postprzez SALADYN » Pn lip 07, 08 17:35

Alucard napisał(a):Witam wszystkich użytkowników forum Zanzibaru, jestem tu nowy to mój pierwszy post i od razu kieruje do was pytanie, mianowicie... kim są patrioci, nie chodzi mi tutaj o odpowiedz La Li Lu Le Lo( : p ) tylko pytam ogólnie, grałem w MGS 1,2,3 i 4 ale z moim angielskim jest średnio dlatego grając w te wspaniała sagę nie raz łączenie faktów z MGS 2 z tym co powiedzieli w MGS 3 przyprawiło mnie o mętlik w głowie a co dopiero cały system SoP z MGS 4 myślenie po nocach przyprawiało mnie o ból głowy i akurat znalazłem to forum wiec postanowiłem się zarejestrować i zapytać ludzi którzy cala sagę mają w jednym palcu i którzy może by poświęcili chwile swojego czasu na wytłumaczenie takiemu młotkowi jak mi na czym polega SoP i kim są patrioci

Btw. Oczywiscie uzylem opcji szukaj, ale niestety nie znalazlem tego co chcialem, bo albo materialy podane w linkach byly juz usuniete albo niestety odpowiedz byla troche inna niz bym sie spodziewal.
Człowieku jest temat z fabułą MGS-a 4 tam masz wszystko.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Alucard » Pn lip 07, 08 17:38

@StinG
Rozjaśniłeś i to bardzo dużo, teraz rozumiem niektóre niegdyś dla mnie cięższe kwestie w cutscenkach :) dzięki wielkie.

@Saladyn
Czlowieku, czytalem caly temat ale tam pisze "[UWAGA SPOILERY]" i co chwile ktos podwazal opinie drugiego, wiec wolalem napisac osobny temat i upewnic sie co jest poprawne.

Jeśli jeszcze komuś ślina coś na język przyniesie proszę pisać ; )
Alucard
banan

Postprzez phsx » Pn lip 07, 08 20:55

Pisz co nie rozumiesz bo ciężko pisać o wszystkim z fabuły na 200 stron.
phsx
Sniper Wolf

Postprzez SALADYN » Pn lip 07, 08 22:45

Tak ale to są poglądy forumowiczów , z początku tematu masz przedstawione suche fakty. Wszystko co napisał ci StinG można również wyczytać z tego tematu.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Alucard » Wt lip 08, 08 12:03

Juz wszystko skapowalem, dziekuje bardzo za pomoc :)
Alucard
banan

Powrót do Metal Gear Solid 4