Moderator: GM

) maj? problem ze sterowaniem w Residentach? Osobi?cie nie gra?em w to na padzie, ale na klawiaurze sterowanie sprawdza?o si? doskonale (RE1, RE2, RE3, RE:Survivor, RECV) i naprawd? nie rozumiem, czego tu si? czepia?
.
), i nie przecz?, ?e pod wzgl?dem gameplay'a mo?e to by? najlepsza cz??c, jednak nie podoba mi si? to, co zrobiono z fabu?? i klimatem
. Za du?o matrix'o-efekciarskich wstawek, zbyt podpakowany i pewny siebie Leon (a pomy?le?, ?e jeszcze 6 lat temu w Raccoon City by? to taki spokojny ch?opczyk, którego nikt si? nie chcia? s?ucha?
), ogólnie sieczka i rozpierducha. Nie wspominaj?c ju? o godnych po?a?owania Saddlerze i Salazarze (ju? rodze?stwo Ashfordów wypada przy nich lepiej, gorzej to chyba tylko Marcus z RE0).
Mr napisał(a):Hmm -- czemu od pocz?tków ?wiata, wszyscy (prócz fanów RE) maj? problem ze sterowaniem w Residentach? Osobi?cie nie gra?em w to na padzie, ale na klawiaurze sterowanie sprawdza?o si? doskonale (RE1, RE2, RE3, RE:Survivor, RECV) i naprawd? nie rozumiem, czego tu si? czepia?
.

borx napisał(a):Bo takie dretwe strowanie na padzie przy uzywaniu ga?ki analogowej jest duzo bardziej wnerwiajace niz na klawierce. Przy uzywaniu krzyzaka tez oddczuwa sie to bardziej. Niestety. sterowanie w residentach to archaizm i dotego psuje dynamike gry. Dopiero RE4 pozby? sie tego problemu.
). Ten sam b??d ma Cold Fear, te? czasem doprowadza do sza?u.
(mo?e akurat nie mia?em na to klimatu). No i RE 3 demo. Pami?tam jak b?aga?em kumpla i namawia?em zeby kupi? RE Remake wraz z zakupem NGC, pos?ucha? ale i tak nie zd??y?em sobie w to zagra?
.
A w "starych" re to faktycznie bylo jeszcze gorzejdokladnie jak piszesz
Ile sie to amunicji zmarnowalo przez to archaiczne celowanie ::)

, ale s? ?wietnymi przygodówkami. Czasami mo?na si? przestraszy? (nag?y stukot po paru minutach ciszy). Grafika w cz??ciach 1-3 jest wed?ug mnie ??dna, jak na PSX'a, cho? pierwsza cz??? to jednak wida?, ?e dopiero pocz?tki tej konsoli. Muzyka nie jest bardzo "zapadaj?ca" w pami??, ale nie mam do niej zbytnich zastrze?e? (cho? s? nieco denerwuj?ce melodie w RE1). Lubi? fabu?? w serii, z zaciekawieniem czyta?em znajdowane pamietniki, notatki itp, je?eli wszystko to po??czy?, to daje ca?kiem ciekaw? histori?. Najbardziej chyba podoba mi si? RE2, g?ównie za cztery scenariusze, których "przej?cie" zajmuje troch? czasu. RE3 jest spoko, ma fajny patent z decyzjami, jednak ma tylko jeden scenariusz. Lubi? klimacik serii, zagadki i wogóle styl gry, dlatego mam w?tpliwo?ci, czy czwarta cz??? b?dzie mnie taka ?wietna, jak "mówi?", jednak zamierzam si? o tym przekona? w przysz?o?ci.

).
Zobaczcie tu doscy ciekawa dyskusja : http://www.neo-plus.pl/forum/viewtopic.php?t=3253 - aha nieiwem czy nie trzeba sie czasem zarejstrowac.

.PiotrB napisał(a):Dzi? sko?czy?em trzeci? cz??? trylogii Prince of Persia - The Two Thrones(...) Jest to chyba najd?u?sza i najlepsza zarazem cz??? serii (...)

), no a na koniec Warrior within jako zwie?czenie
.

. Westernów, DOBRYCH westernów jest dosy? ma?o na rynku growym (a szczególnie na PC), a ten jest zaskakuj?co dobry. Jedynie co to troche konsolowy feeling, przez co np. celowanie jest proste, a i wygoda u?ytkowania jest kiepska (nie mozna odpowiednio ustawic sobie klawiszy, sheesh). Gra nie jest mo?e perfekcyjna, ale polecam si? za ni? rozejrze?
.

.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości