God Of War ]|[

Moderator: GM

God Of War ]|[

Postprzez kingOFspirit » Śr lip 16, 08 21:19

Przepraszam za offtop.

widzieliście już trailer najlepszej gry na Playstation ?

http://youtube.com/watch?v=k5I6kgvYX7Y&feature=related

ja się jaram!

Co za ludzie, musieliście mi warna dać ? wystarczyło by upomnienie słowne.

kul
Wystarczylo przeczytac regulamin zeby nic nie dostac.
Ostatnio edytowano Cz lip 17, 08 19:38 przez kingOFspirit, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

http://darkwarez.pl/?ap=39944 będę wdzięczny za rejestracje
kingOFspirit
Arnold

Postprzez Gac666xx » Śr lip 16, 08 21:44

Trailer... Teaser raczej.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Bizon » Śr lip 16, 08 23:14

kingOFspirit napisał(a):widzieliście już trailer najlepszej gry na Playstation ?

Ja po proszę kogoś o wydzielenie, bo sam nie mogę, a chętnie bym po dyskutował :)

[ Dodano: Czw Lip 17, 08 11:22 ]
Ok, zaczynamy.
Teaser jak zwykle pokazuje niewiele, ale końcówka w wykonaniu Kratosa rządzi. Nie ma wątpliwości, ze ten koleś jest ZŁY i chodzi mu tylko o zniszczenie Olimpu.
Teraz na każdych targach będziemy oczekiwać pierwszego trailera :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez kingOFspirit » Cz lip 17, 08 13:43

A czy nie zauważyłeś że Olimp już jest zniszczony ? a on potwierdza tylko że przejmuje władze . :happy7:
Obrazek

kingOFspirit
Arnold

Postprzez SALADYN » Cz lip 17, 08 14:47

Co tu dużo mówić Sony dało mi kolejny powód do kupna PS3 , ciekawi mnie tylko czy to będzie ostatnia część cyklu bo ogólnie zemsta Kratosa na Olimpie i Zeusie daje świetną sposobnoś do zakończenia tej historii z hukiem.
Poza tym nie mogę się doczekać aż skopie Zeusowi tyłek i wykończe go w widowiskowy sposób.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez solidus grabczas » Cz lip 17, 08 15:01

Zawsze zostają inne mitologie ;) słyszałem mit że bogowie olimpu kiedyś uciekli do egiptu i przybrali formę zwierząt ^^
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Pabian01 » Cz lip 17, 08 15:02

W temacie o ekskluziwach jest link do interi w ktorym pisze ze David nie przylozy reki do tej czesci ktos wie dlaczego?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez kingOFspirit » Cz lip 17, 08 15:54

To jest mit... na E3 nie było o tym mowy. Po za tym, na pewno gra będzie hitem przez dłuuugie lata. teraz pozostaje nam się domyślać i czekać do premiery. Dodam że już dzisiaj zapisuje sie do kolejki po pre-order.
Obrazek

kingOFspirit
Arnold

Postprzez SALADYN » Cz lip 17, 08 16:26

Pabian napisał(a):W temacie o ekskluziwach jest link do interi w ktorym pisze ze David nie przylozy reki do tej czesci ktos wie dlaczego?

Nie przyłoży ręki bo odszedł z sony a prawa do GoW zostały w firmie.

Macie tego linak jeszcze raz.
SALADYN

Postprzez kingOFspirit » Cz lip 17, 08 19:32

zrobią wszystkim niespodziankę i gra wyjdzie jeszcze w tym roku... normalnie po rękach ich bym całował ;P
Obrazek

kingOFspirit
Arnold

Postprzez SALADYN » Cz lip 17, 08 22:29

kingOFspirit napisał(a):zrobią wszystkim niespodziankę i gra wyjdzie jeszcze w tym roku... normalnie po rękach ich bym całował ;P

A ja bym kopał po twarzy bo pośpiech to nic dobrego szczególnie jeśli chodzi o developing gry.
SALADYN

Postprzez Uzion » Cz lip 17, 08 23:58

Zreszta bylyby wczesniej wycieki.
Uzion
The Fury

Postprzez uci » Pt lip 18, 08 05:48

tez sie nie moge doczekać, po tym co widać w teaserze w końcu chyba wytniemy wszytskich bogów i innych niebogów zamieszkujących olimp i okolice.
:]
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Uzion » Pt lip 18, 08 13:06

Buehehe. Nigdy nie gralem w GOWa.
Ta gra jest naprawde taka siekana? Jakas glebia, fabula?
Uzion
The Fury

Postprzez Gillian » Pt lip 18, 08 13:12

Ja tylko mam nadzieję, że przy trójce nie wypali im się pomysł na grę. Bo ileż można tego Kratosa eksploatować? : )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Pt lip 18, 08 20:46

Uzion napisał(a):Buehehe. Nigdy nie gralem w GOWa.
Ta gra jest naprawde taka siekana? Jakas glebia, fabula?

Głębi nie znajdziesz. Za to dostajesz jedną z najbardziej charyzmatycznych i bad assowych postaci w historii gier wideo. Kratosa NIE MOŻNA nie lubić. Naprawdę.
Ale nie ma co mówić, że fabuła to mocna strona gry. Jest fajna, ale nic poza tym. Za to gry w serii nadrabiają to genialnym gameplayem :D
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Uzion » Pt lip 18, 08 21:12

Co takiego jest w tym gameplayu? Czytalem gdzies, ze system walki jest przecudny i intuicyjny... Ale na czym dokladnie to wszystko polega?
Uzion
The Fury

Postprzez kotlet_schabowy » Pt lip 18, 08 21:30

System walki nie jest zbyt rozbudowany, co jest tak naprawdę plusem. Rozwijasz swoje możliwości oraz zdobywasz nowe bronie i czary stopniowo w czasie gry. Ale najważniejsze : po prostu odczuwasz RADOCHĘ siekając przeciwników :). Poza tym równie dużą frajdę sprawiają elementy przygodowe i platformowe. Przyjemnością jest oglądanie pięknych, monumentalnych miejscówek, no i muzyka naprawdę skutecznie zwiększa zajawkę.

Co do głębi, to nie powiedziałbym aż tak mocnych słów, że jej nie ma. Podstawowa sprawa : : jeżeli lubisz mitologię i/lub interesujesz się nią, to fabuła i postacie w grze wydadzą Ci się znacznie ciekawsze. Tak przynajmniej jest w moim przypadku, fajne jest poznawanie trochę bardziej hardcore'owej interpretacji mitologii.

Trailer/teaser God of War 3 to, szczerze mówiąc, nic nadzwyczajnego, po prostu formalność. Twórcy potwierdzają, że gra powstaje. Zresztą, szczerze mówiąc, trailery gier z tej serii jakoś specjalnie nigdy mnie nie podniecały. Powiem Wam nawet, że zanim samemu nie zacząłem grać w GoW1, to zbytnio nie mogłem zrozumieć, co jest takiego wspaniałego w tej serii. Teraz już wiem :).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez Uzion » Pt lip 18, 08 21:37

Ciesze sie, ze wreszscie ktos mi to przyblizyl. Dzieki ;-)
Uzion
The Fury

Postprzez MrPayne » Pt lip 18, 08 22:17

Co do głębi, to nie powiedziałbym aż tak mocnych słów, że jej nie ma. Podstawowa sprawa : : jeżeli lubisz mitologię i/lub interesujesz się nią, to fabuła i postacie w grze wydadzą Ci się znacznie ciekawsze. Tak przynajmniej jest w moim przypadku, fajne jest poznawanie trochę bardziej hardcore'owej interpretacji mitologii.

Jeśli ktoś czytał Sapkowskiego i spodobało mu się, co zrobił z klasycznymi bajkami w Wiedźminie, GoWem będzie zachwycony. Gdy ktoś lubi mitologię, grając weń wciąż miał banana na twarzy - czy to walkami z herosami i bogami, czy też historii i informacji na pomnikach i tablicach... A gameplay to czysty miód, w slasherach usytuowałbym go niżej tylko od DMC.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So lip 19, 08 07:26

No i o dziwo dziewczyny też w GoW grać się lubują xD.

Głównie dlatego, że system walki jest łatwy do opanowania w stopniu pozwalającym przejść grę. Jednakże jest na tyle skomplikowany iż ilość możliwych kombosów do zrobienia jest na prawde zatrważająca.

God Of War 1 i 2 to jedne z niewielu gier na PS2, które w ogóle bardziej miałem ochotę się zagłębić i jedne z 5 gier, które przeszedłem, bo nie były nudne jak flaki z olejem.

Fabuła ssie tak na prawde, ale sposób w jaki została opowiedziana robi znacznie większe wrażenie.

Jednakże co jest najważniejsze w tych tytułach? Gameplay, solidny gameplay. Zero miejsc, gdzie można się zgubić wszystko idzie gładko i łatwo, całkiem ciekawe zagadki i bardzo mało frustrujących momentów (jedynie pomieszczenie gdzie zapada się cała podłoga to miejsce, które mnie dobijało ;) ). To połączone z bardzo dobrym sterowaniem wciąga gracza na długie chwile.

Już nie wspominam o grafice, która swoim epickim rozmachem też potrafi zadziwić i to nie mało, jest to jedna z niewielu gier na PS2, która mnie grafiką urzekła i wyciska każdy możliwy procent mocy konsoli (tylko to zapisywanie potrafiło mnei odrzucić heh).

Dodatkowo w grze jest całkiem dużo Gore i od czasu do czasu pojawiająca się naga pierś, co też jest na konsolach ewenementem ;).

Miłym zapewne też dodatkiem jest GOW: Chains of Olympus, który bardzo dobrze przeniósł gameplay z dużej konsoli na małą. PSP na prawde sobie dobrze poradziło z tego co widzę, aczkolwiek nie było mi dane spróbować.

Zaś co do God Of War ]|[. Heh załamałem się po końcówce 2jki, bo wiedziałem, że 3jka powstanie na PS3... tak więc raczej sobie nie pogram dopóki konsola albo nie stanieje po latach do ceny, której mi nie będzie szkoda wydać albo dotąd aż nie pożyczę od kogoś wraz z grą.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So lip 19, 08 09:45

tak przyznaje dziewczyny lubią GoWa i nawet basdassowego kratosa.

Wypowiem się krótko o łańcuchach olimpu w które miałem okazję chwilę pograć i powiem że gra trzyma się równo na poziomie poprzedniczek i robi ogromne wrażenie jak na mała konsolę (szczegolnie ten mega boss z którego głowa walczymy)

Sam starsznie polubiłem GoWa za system fatalów po walce który poprostu był przecudny i którego rozwinięcie w 2jce juz mnie połamało. Boje się jak to będzie wyglądć w trójce.

A fabuła jest miła, konkretna i daje powód o zabijania, co mi sie podoba bo nie jest jakaś mega debilna.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So lip 19, 08 10:02

Zapomnieliście napisać o świetnej narracji ten dojrzały kobiecy głos pasuje idealnie a gdy później dowiedziałem się do kogo on należy , po prostu zaniemówiłem.
SALADYN

Postprzez kingOFspirit » N lip 20, 08 13:23

Ta gra pozwala się rozerwać i ma coś najważniejszego w grach, to coś co sprawia że jak usiądziemy za padem grając w nią nie chcemy odejść od niej na krok.
Obrazek

kingOFspirit
Arnold

Postprzez MrPayne » Wt lip 22, 08 09:35

Miłym zapewne też dodatkiem jest GOW: Chains of Olympus, który bardzo dobrze przeniósł gameplay z dużej konsoli na małą. PSP na prawde sobie dobrze poradziło z tego co widzę, aczkolwiek nie było mi dane spróbować.

Jako że przeszedłem, czuję się zobligowany do wypowiedzi... CoO nazwałbym miniaturowym GoWem 2 - mamy dokładnie te same zagrywki, jedyne co się zmienia, to moce nabyte przez artefakty (Charon's Wrath). Sama gra nie została zrobiona przez Santa Monica Studio, lecz przez Ready at Dawn, które przedtem stworzyło udanego Daxtera - ich niedawne stwierdzenie o zaprzestaniu tworzenia gier na PSP i reakcja (ogólny jęk wśród fanów kieszonsolki) najlepiej świadczą, że poziom został zachowany. Peespekowy God of War ma grafikę porównywalną z tym na PS2, co oszałamia! Gameplay - ten sam, co by tu się rozpowiadać, brak zmian nawet trochę boli. Do minusów dodałbym jeszcze zbyt łatwe sekrety (idź w prawo zamiast w lewo / zniszcz mur, który wydaje się nie pasować do reszty z kilometra) i niesatysfakcjonującą liczbę takich typowo epickich momentów - gra nabiera tempa na początku i pod koniec (który zresztą widzimy po ok. 8h zabawy)... Jednak jeśli ktoś ma PSP - polecam.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Cz lip 24, 08 06:59

a ja zadam małe poboczne pytanie, bo grałem tylko w GoW i troche w łańcuchy olimpu.

W GoW2 Kratos zabija Zeusa czy temu drugiemu udaje się uciec?
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz lip 24, 08 09:59

Zeus ucieka , jak chcesz sobie zepsuć zabawe to pod tym linkiem możesz zobaczyć zakończenie http://pl.youtube.com/watch?v=faSlJJpgg ... re=related
SALADYN

Postprzez uci » Cz lip 24, 08 18:15

no to juz tez moge się domyslać fabuly GoW3 - będzie rzeźnia
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lip 24, 08 23:07

Prosiłbym oznaczać jakoś spojlery.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 12, 08 15:45

Jedno jest pewne. Będzie to fantastyczna pozycja i przepiękna zarazem.
Każdy GoW sprzedaje się znakomicie i za razem ma fantastyczną średnią - powyżej 90% (tu nie liczę wersji na tel. komórkowe, choć osobiście bardzo mi się podobała).

Przeszedłem wszystkie poprzednie odsłony i jestem zachwycony wręcz. Klimat, dynamika rozgrywki, tematyka, grywalność ....

Dodatkowo zapowiada się najpiękniejsza gra jaka powstaje. Tak, w chwili obecnej , to tylko prorokowanie, jednak spójrzmy : GoW 2 to najpiękniejsza gra poprzedniej generacji, mało tego w dobie obecnej i mocy obliczeniowej PC, i tak ta gra z PS2 jest do dziś dzień jedną z najlepiej animowanych.

GoW:Chains of Olympus , to natomiast najlepiej wykonana gra na konsole przenośne.

Wychodzi z tego jak nic, że GoW III będzie numerem 1 w segmencie grafiki.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole