Sprzedajemy Boxy, kupujemy PS3?

Moderator: GM

Postprzez uci » Wt paź 16, 07 22:53

no przy moich zarobkah to i tak daje mi czas do stycznia/lutego żebym mógł pozwolić sobie na PS3 w obecnej cenie.
A że do tego czasu wyskoczy wiecej tytułów, Wróca wstrzasy itd.
Chyba jednak warto poczekac. Mi sie nie spieszy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez wojnar » Śr paź 17, 07 08:09

Ja swojego wziąłem na raty 2400zł - 20 rat - ok.140zł miesiecznie = 2800 - co daje 400zł więcej
Przy wersji 40gb za 1600zł raty wynosiłyby ok. 90zł, zależnie od oprocentowania

O ile mi wiadomo to wersja 40gb jest sprzedawana bez gier, jedna gra to wydatek ~250zł
Już bardziej opłaca sie kupic starter packa za 2000 w tym 2 gry
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » Cz gru 20, 07 10:01

w sumie kupując PS3 za 1600 + np. 2 gry mam tez takiego starter packa ale za to z grami które sam chce.

No i tutaj takie pytanie dla posiadaczy.
jako że nigdy nie miałem PS2, a grami na kompa interesowałem się mało.
takie pytanie...

planując zakup PS3 chciałem sobie na start zakupić 2-3 gry.
W planach miał to być R&C - tools of destruction, Uncharted i Assasin Creed.
No i takie pytanie, to dobry wybór czy moze jednak polecicie coś lepszego?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Cz gru 20, 07 10:26

uci to zalezy. Jest to swietny wybor bo sa juz to gry bardziej zlozone od tych co wychodzily wczesniej. Jest to juz tzw. 2 generacja gier na PS3. Uncharted to podstawa ;) , co do R&C to jesli lubisz platformowki to tez, ale ja wybralbym zamiast niego Heavenly Sword. Przy Assassin Creed tez bedziesz mail kupe zabawy.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Fedor » Cz gru 20, 07 12:51

Ja i tak jestem spłukany przez studia, więc wolę się nawet nad tym nie zastanawiać.
Trzeba piłować czarnulę, zwłaszcza, że dużej biblioteki tytułów nie mam.
Fedor
Arnold

Postprzez uci » Pt gru 21, 07 08:57

w sumie dostalem jeszcze note od Losta, wiec mam juz liste gotowców na PS3...
Jako że nie mam neta wiec odłoże CoD4 i też przygody Krato...znaczy się Noriko.
Teraz jeszcze tylko czekac na świeta...
uci
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » Pt gru 21, 07 09:14

bez neta to tracisz 90% zabawy ;(
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » So gru 22, 07 08:26

no jednak wiem, ale zawsze byłem fanem Single Player we wszytskich grach.
uci
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » So gru 22, 07 09:46

coz, nie wszystkie gry maja multi ale chociaz zeby sobie pogadac ze znajomymi albo sciagnac jakies demka, aktualizacje systemu
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez uci » So gru 22, 07 11:21

kwestia gustu.
Narazie musze sobie to PS3 kupić... a potem chyba wziąśc L4 do pracy
uci
Uber Big Boss

Postprzez Aszyn » So gru 22, 07 19:00

Ja też w wielu grach lubię Single playera. bo jako ze jestem jedynakiem, to też mało grywałem na dwa pady. Teraz coraz bardziej się na multi przerzucam. bo tez świetny dostęp do internetu mam. a i znajomi cześciej wpadają. na meczy w PESa czy coś. :)
Obrazek
Aszyn
The End

Gram: Destiny
Czytam: Solaris

Postprzez wojnar » So gru 22, 07 19:14

Też jestem jedynakiem :]
Na 2 pady często gram np. w tekkena, Resistance czy demko ToyHome z kumplami, wujkiem czy mamą xD

Mówią że Wii to konsola dla każdego, jednak mylili się^^
Czasem jak mamie się nudzi to zabiera mi pada z ręki i wymiata w Motorstorma xD
Kit z tym że wyścig kończy po 20 minutach, ważne że się dobrze bawi :P
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » So gru 22, 07 20:52

wojnar napisał(a):Mówią że Wii to konsola dla każdego, jednak mylili się^^

To, że cała Twoja rodzina gra na PS3 oznacza, że Wii nie jest konsola dla każdego?
A jeśli miałbyś w domu Wii zamiast PS3 to ma to oznaczać, że nikt by nie grał?

Zupełnie nie wiem co chciałes przez to powiedzieć. Nijak się to odnosi do ogólu.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » So gru 22, 07 21:17

chodzilo mi o to ze wii nie jest jedyna konsola przy ktorej cala rodzina dobrze sie bawi...
zle sformulowalem ta wypowiedz
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Old Snake » Cz gru 27, 07 00:52

Ja ostatnio kupiłem PS 3 i na razie mam Motorstorma, Heavenly Sword i Assassin's Creed.
Wszystkie gierki wymiatają z tym że muszę przyznać że PS3 ma coś w sobie co przyciąga ludzi. Już przekonałem pare osób nie mających styczności z konsolą i dobrze się bawiły, a jako że na święta zagościła do mnie rodzinka to i mogłem wyprobować Sixaxixa na nich. Na pierwszy ogień poszedł mój ojciec (przeciwnik gier itd.) oraz załączony motorstorm, staremu nawet nieźle szło jak na beztalencie growe (oczywiście ustawiłem mu sterowanie motion sensorem). Ściągając sobie demka z PS Store ściągnąłem także popierdułkowatą gierkę "Rub a duck" (trzeba tak manewrować planszą za pomocą motion sensora aby kierować gumową kaczką po wodzie), siostra się nią zainteresowała i tak pokazałem jej lemingi i kane & lynch: dead men (to akurat był głupi wybór) ale mam jeszcze PS 2 (i więcej przystępnych gier) więc może się uda. Ciotka była następna, akurat siostra grała w kaczuszki więc nie omieszkałem pokazać tego ciotce, później poszło jak z płatka: Gran Turismo HD i Motorstorm. Jak widać PS 3 przez pare dni przekonałem więcej osób do konsoli niż PS 2 przez tyle lat jej użytkowania.
Świat to poligon między dobrem, a złem
Old Snake
Vamp

Postprzez wojnar » Cz gru 27, 07 00:58

sciagnij jeszcze burnouta^^ Masakra ;P
Jak chcesz to mozesz mnie dodac do znajomych to pogramy razem ;]
A zeby przekonac reszte rodziny sciagnij demo ToyHome, jest chyba na US PSS.
Jesli masz 2 pady to zabawa jest niesamowita :D
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Sylvan Wielki » Pt wrz 12, 08 16:20

W sieci Saturn można już nabyć PS3 za 1496zł z dual shock'iem 3, i 4rema grami - nie byle jakie, wystarczy wspomnieć o Ratchet & Clank: ToD czy Uncharted: Drake's Fortune. Dysk - 40 GB.

Do tego kup GTA IV i do końca roku masz w co grać.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » Pt wrz 12, 08 16:34

Dla mnie niestety PS3 wciąż ma tylko potencjał. Jakoś prócz MGS4 w tym momencie nie widzę żadnego tytułu, dla którego miałbym dopłacać kilkaset złotych na konsolę, kiedy X360 jest taki tani. Może po ukazaniu się Heavy Rain sytuacja się zmieni?

Jeszcze nie chcę kupować żadnej konsoli tej obecnej generacji, PS2 ma ogromną bibliotekę gier i jest jeszcze kilka tytułów, które poprostu muszę sprawdzić, bo wiem, że później bym już do nich nie wrócił. Dlatego wstępnie zakup X360 szacuję na grudzień/styczeń.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » So wrz 13, 08 18:50

twilite kid napisał(a):Dla mnie niestety PS3 wciąż ma tylko potencjał. Jakoś prócz MGS4 w tym momencie nie widzę żadnego tytułu, dla którego miałbym dopłacać kilkaset złotych na konsolę, kiedy X360 jest taki tani. Może po ukazaniu się Heavy Rain sytuacja się zmieni?

Co do słowa popieram. Tylko te dwa tytuły mnie interesują po wielkim skoku na jRPGi Microsoftu. Gdyby ukazały się na X360, od razu zacząłbym gwałtownie nań oszczędzać. Jednak czający się na horyzoncie projekt ICO Team może przeważyć szalę...

Sony w ogóle nie widzi, że podstawą konsoli jest software - zarówno przy PSP, jak i PS3. Gdyby nie parę exclusive'ów od Square Enix, sprzedałbym to pierwsze już teraz. Inwestycja w hardware nie wystarczy, a w innych krokach (prócz multi) Microsoft wciąż jest do przodu.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 12:00

Dla mnie niestety PS3 wciąż ma tylko potencjał. Jakoś prócz MGS4 w tym momencie nie widzę żadnego tytułu, dla którego miałbym dopłacać kilkaset złotych na konsolę, kiedy X360 jest taki tani.

Gry trzeba sprawdzić. Takie Untold Legends: Dark Kingdom jakoś specjalnie nie jest doceniane (notabene jak "Loki" - tu PC) a jest jednym z moich ulubionych tytułów.
Do tego masz na prawdę sporo wyśmienitych pozycji ekskluzywnych - vide. Raczet i Klank,
Uncharted: Drake's Fortune . Nadciąga masa wybitnych tytułów (KillZone2, GoW III, LBP, Resistance 2) a jeśłi nie masz przy tym x360 , dobrego PC to masz od groma świetnych pozycji MP - CoD4, Burnout:Paradise, et cetera.

twilite kid napisał(a):kiedy X360 jest taki tani

PS3 dużo droższe nie jest. Zresztą w specjalnych wersjach wypada zacnie - np: PS3, 40GB + 4 gry ( i to nie byle jakie )- 1.4k.

MrPayne napisał(a):Sony w ogóle nie widzi, że podstawą konsoli jest software - zarówno przy PSP, jak i PS3. Gdyby nie parę exclusive'ów od Square Enix, sprzedałbym to pierwsze już teraz. Inwestycja w hardware nie wystarczy, a w innych krokach (prócz multi) Microsoft wciąż jest do przodu.

Myślę , że jako marka , sprzeda się znakomicie. Niech wyjdzie jeszcze kilka wybitnych sequeli + jakaś cenowa obniżka i będzie bardzo dobrze.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » N wrz 14, 08 12:38

Sylvan Wielki napisał(a):Myślę , że jako marka , sprzeda się znakomicie. Niech wyjdzie jeszcze kilka wybitnych sequeli + jakaś cenowa obniżka i będzie bardzo dobrze.

I wtedy będzie się można zastanowić nad zakupem.

Niby masz rację, ta ostatnia promocja z czteroma grami jest dość przekonywująca. Jakkolwiek dla mnie (dla mnie!) wciąż mało przekonywująca jest biblioteka gier. Niestety na obie platformy, choć X360 aktualnie wypada lepiej. Wciąż mało mi takich ambitniejszych, konsolowych pozycji. Tu nadrabia nieco X360 tymi jRPGami ostatnio, ale fanem tego typu gier nie jestem.
Za dużo strzelania (zwłaszcza FPP), za dużo zabijania na tej nowej generacji. I to mnie nie przekonywuje. Jakkolwiek myślę, że w tym momencie po prostu wypada zaopatrzyć się w jakąś nową konsolę i na dziś dzień wygrywa X360.
PS3, poza MGS4, mnie nie interesuje. Uncharted? Dla samej grafiki to ja nie gram. Ratchet? Nigdy nie byłem fanem serii.
A z nadchodzących tytułów? Killzone 2? Resistance 2? Buee... Kolejne strzelanki. LBP? Może, ale na razie widzę tę grę jako takiego jednostrzałowca. GOW III? Wiemy tylko tyle, że będzie, poza tym nie podniecam się na tyle Kratosem, by dla niego konsolę kupować. GT5? Dla mnie seria skończyła się na trójce. Także jedynie Heavy Rain w tym momencie mógłby mnie przekonać do kupna PS3. A że gra ma ukazać się pod koniec przyszłego roku? No i jest jeszcze gra od Team ICO - ale najwcześniej pewnie w 2010. Nie będę zwlekał z kupnem current-gena do tego czasu.

Na X360 mam w tym momencie Mass Effect, GTA IV z dodatkami na horyzoncie, Bioshocka, który ma szansę wciąz pozostać lepszym na tej platformie, PGR4, Forzę 2, Orange Box dużo lepsze niż na PS3, a w które chcę koniecznie zagrać, bo nie miałem okazji, sporo jRPGów, które może mnie wreszcie przekonają do tego gatunku (już robię pierwszy krok - kupuję FFX). A w przyszłości? Pewnie Alan Wake i kolejne Mass Effecty, ale poza tym coś cieńko widze tę przyszłość jeśli chodzi o exclusivy. Kiedy ich braknie, kupię PS3, która w tym czasie może mieć przepotężną bibliotekę interesujących mnie gier. Taki jest wstępny plan ; ).
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 13:13

twilite kid napisał(a):Niby masz rację, ta ostatnia promocja z czteroma grami jest dość przekonywująca. Jakkolwiek dla mnie (dla mnie!) wciąż mało przekonywująca jest biblioteka gier.

Ja gdy kupiłem PS3 , czy x360 to też nie z 40ma grami. Zakupiłem po kilka tytułów. W czasie gdy je przechodziłem, wychodziły kolejne i tak się to kręci. Nie będziesz przechodził po 4 gry w tygodniu. Poza tym są dużo ciekawsze rzeczy niż gry, je jako hobby można traktować. Nic więcej. Stąd nie trzeba mieć biblioteki 300 gier by się dobrze bawić.

twilite kid napisał(a):choć X360 aktualnie wypada lepiej.

A dla czego? Wyszedł sporo wcześniej, jest przy tym nieco tańszy i nie oszukujmy się , w pol. jest bardziej popularny od PS3 z wiadomego powodu.

Tak, dopóki w naszym rodzimym kraju ludzie będą tak zarabiać a nie inaczej to bedzie jak jest.

twilite kid napisał(a):Jakkolwiek myślę, że w tym momencie po prostu wypada zaopatrzyć się w jakąś nową konsolę

Przede wszystkim pamiętaj, że konola to nie wydatek 1.4k powiedzmy a o wiele większy. Bez plazmy , nie masz co kupować konsoli obecnej generacji.

twilite kid napisał(a):Uncharted? Dla samej grafiki to ja nie gram.

Akurat to bardzo dobra pozycja, boni się nie tylko grafika, wszak to ND.

twilite kid napisał(a):GOW III? Wiemy tylko tyle, że będzie, poza tym nie podniecam się na tyle Kratosem, by dla niego konsolę kupować.

To bedziesz miał bonus ( i to jaki do MGS4).

twilite kid napisał(a):Bioshocka, który ma szansę wciąz pozostać lepszym na tej platformie

Na x360 nie ma nic lepszego niz BS.

twilite kid napisał(a):coś cieńko widze tę przyszłość jeśli chodzi o exclusivy

Zdanie jakiego nie widziałem dawno na forum (nie licząc mych słów).
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » N wrz 14, 08 14:38

Sylvan Wielki napisał(a):Ja gdy kupiłem PS3 , czy x360 to też nie z 40ma grami. Zakupiłem po kilka tytułów. W czasie gdy je przechodziłem, wychodziły kolejne i tak się to kręci. Nie będziesz przechodził po 4 gry w tygodniu. Poza tym są dużo ciekawsze rzeczy niż gry, je jako hobby można traktować. Nic więcej. Stąd nie trzeba mieć biblioteki 300 gier by się dobrze bawić.
Nie mówię o 40 grach. Ja poprostu widze na razie tylko jedną, grę, która skłoniła by mnie do kupna PS3. Dla innych moim zdaniem nie warto wykładac te 1,4k w tym momencie.

Sylvan Wielki napisał(a):twilite kid napisał/a:
choć X360 aktualnie wypada lepiej.

A dla czego?
Napisałem w ostatnim akapicie. Aktualnie wyszło na X'a więcej moich osobistych must-have'ów. A popularności w naszym kraju nie biorę pod uwagę. W końcu i tak nie piracę.

Sylvan Wielki napisał(a):Przede wszystkim pamiętaj, że konola to nie wydatek 1.4k powiedzmy a o wiele większy. Bez plazmy , nie masz co kupować konsoli obecnej generacji.
Może i to prawda. Jakkolwiek dla mnie wizualia nie są najważniejsze. Do plazmy mam dostęp, ale swojej własnej osobistej nie posiadam. Chcę pocieszyć się grafiką? Znoszę konsolę do salonu. Chcę pograć w spokoju? Odpalam grę na swoim TV CRT 28". Na razie tak to widzę ; ).

Uncharted? Dla samej grafiki to ja nie gram.

Akurat to bardzo dobra pozycja, boni się nie tylko grafika, wszak to ND.
Może, ale sama konwencja miksu prostej platformówki i strzelanki mnie nie przekonuje. Podobnie jak Gears of War. Nigdy bym tej gry nie kupił za więcej niż 20-30zł.

GOW III? Wiemy tylko tyle, że będzie, poza tym nie podniecam się na tyle Kratosem, by dla niego konsolę kupować.

To bedziesz miał bonus ( i to jaki do MGS4).
Tylko kiedy ten bonus się pojawi?

Bioshocka, który ma szansę wciąz pozostać lepszym na tej platformie

Na x360 nie ma nic lepszego niz BS.
Mam na myśli to, że najprawdopodobniej Xboxowa wersja będzie lepsza niż konwersja na PS3.

coś cieńko widze tę przyszłość jeśli chodzi o exclusivy

Zdanie jakiego nie widziałem dawno na forum (nie licząc mych słów).
Taka prawda ; ). I przyszłość X360 pod tym względem moim zdaniem najbiedniej tu wygląda.

PS. Ahh no i X360 ma jedną niezaprzeczalną zaletę - możliwość emulowania gier z pierwszego pudła. Nigdy nie miałem tek maszyny, a jest kilka gier, z którymi koniecznie chciałbym się zapoznać.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N wrz 14, 08 23:04

twilite kid napisał(a):Ja poprostu widze na razie tylko jedną, grę, która skłoniła by mnie do kupna PS3.

Ja nie widziałem żadnej i uwierz, obecnie jestem z konsoli niezwykle zadowolony.
To pomyśl co będziesz ty miał przy starcie "tylko 1" ^^

twilite kid napisał(a):W końcu i tak nie piracę.

Spróbuj na forum inaczej napisać ;)

twilite kid napisał(a):Podobnie jak Gears of War. Nigdy bym tej gry nie kupił za więcej niż 20-30zł.

Ja za wersję na x360 dałem ponad 2oozł i jestem bardzo zadowolony.
Wyznacznik jakości oprawy + kapitalny klimat + wyborny design + znakomita grywalność = wspaniałe 40godz. zabawy.

Wersje na PC również posiadam i też skorzystałem - Brumak...do nogi.xD
I również wspaniale się bawiłem.

twilite kid napisał(a):Taka prawda ; ). I przyszłość X360 pod tym względem moim zdaniem najbiedniej tu wygląda.

Gdzieniegdzie na BANicję za takie sformułowania wysyłają. Ale tu mamy wybornych stróżów , stąd spokojnie . Choć ja osobiście niżej stawiam Wii w tej materii.

twilite kid napisał(a):Tylko kiedy ten bonus się pojawi?

Jak mawiają w branży (ci którzy mogą sobie na to pozwolić) "będzie kiedy będzie skończony".
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » N wrz 14, 08 23:33

Sylvan Wielki napisał(a):[o GeoW] Wyznacznik jakości oprawy + kapitalny klimat + wyborny design + znakomita grywalność = wspaniałe 40godz. zabawy.

No widzisz. A mnie odrzuca sam fakt, że należy latać z gunem i wyrzynać wszystko dookoła. Nie tego oczekuję od gier ogólnie. Gusta, guściki.

Sylvan Wielki napisał(a):Choć ja osobiście niżej stawiam Wii w tej materii.

Miałem na myśli PS3/X360. Wii to raczej inna bajka.

Sylvan Wielki napisał(a):Jak mawiają w branży (ci którzy mogą sobie na to pozwolić) "będzie kiedy będzie skończony".

Do tego czasu może i PS3 stanieje ; ). Nie będę trzymał konsoli pod tv w oczekiwaniu na gry, w które chcę zagrać, ciesząc się na siłę jakimiś zapchajdziurami :p. Wolę w tym czasie grać na czymś, a gdy przyjdzie odpowiednia pora, nabyć inny sprzęt.

[edit] Obejrzałem właśnie review gry Africa i stwierdzam, że jest to tytuł idealny dla mnie ; ). Szkoda tylko, że ponoć wciąż nie wiadomo, czy ta gra ukaże się w zrozumiałej wersji językowej. Czyli - kolejny potencjalnie interesujący tytuł na PS3, który "kiedyś się ukaże".
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn wrz 15, 08 17:01

twilite kid napisał(a):Do tego czasu może i PS3 stanieje

Na pewno. Choć ostatnimi czasy ta wartość stoi na poziomie 1.4-1.6 ale za to jest co raz więcej dodatków.

Mój dobry kolega MC kupił jakiś czas temu bodaj za 1.640zł z dwiema grami - NFS jakiś tam i U:DF a teraz idziesz do pewnej sieci sklepów i za podobną (niższa) cenę masz PS3 z U:DF, R&C:ToD i jeszcze dwoma innymi tytułami - plus Dual Shock 3.

Stąd albo w przyszłym roku dostaniesz bundle packz GoW III i figurką Kratosa za 1.6k, albo PS3 z 4 grami , dwoma padami i kierownicą , ale też w tej cenie - wrzucą co się nie sprzeda.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » Wt wrz 16, 08 14:49

A od 19 września sugerowana cena detaliczna X360 zaczynać się będzie od 669zł za Arcade. Model Premium z 60GB dyskiem to 899zł a Elite 1099zł. W dużych sieciach typu MM pewnie ceny będą nieco niższe. Podobnie na allegro. A nie wydawało się, żeby obniżki w USA miały mieć wpływ na nasze ceny.

Czyli teraz naprawdę się opłaca. Arcade kosztuje nawet mniej, niż kosztował Dreamcast po ogłoszeniu jego śmierci. Chyba żadna z konsol wcześniej nie taniała tak szybko. Czy to zapowiada coś niedobrego? Czy MS tak dobrze się wiedzie, czy to poprostu kolejna próba zabrania kilku potencjalnych klientów Sony?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Wt wrz 16, 08 15:51

twilite kid napisał(a):A od 19 września sugerowana cena detaliczna X360 zaczynać się będzie od 669zł za Arcade.

Nie warte kupna. W przeciwieństwie do premium (najlepsza opcja).
Tu istotny jest model samego sprzętu. Polecam ten aktualny - uniknę tu elektronicznych wywodów ( tak zaglądałem już w bebechy =) , napiszę jednak, że jest najlepszy - istotna rzecz , chłodzenie , czy praca sama.

twilite kid napisał(a):Czyli teraz naprawdę się opłaca.

Ja kupiłem w czasach "Kameo" i Kwaka Czwartego. Kosztowało "nieco" więcej a i biblioteka nieporównywalnie mniejsza, słabsza jakościowo i .... się opłacało.

Jednak co istotne..... To nie jest tak, że kupi ktos x360 za 969 zł i po kłopocie. Należy do tego dodać niezłą plazmę/LCD (choć najlepiej to pierwsze). S

Stąd cena podskakuje znacznie.
Obrazek
Sylvan Wielki

Poprzednia strona

Powrót do Gry i Konsole