Warhammer 40K Brawler

Moderator: GM

Warhammer 40K Brawler

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 14:40

Jako że na PCty juz powoli zbliża się W40K: DoW2, szukając nowinek o tym tytule trafiłem na takie oto wideo

http://www.aeropause.com/2008/09/new-warhammer-40k-brawler-footage/

przedstawia ono gierkę z uniwersum W40K o podtytule Brawler, gdzie biegamy sobie samotnym Marine i wycinamy Chaosów.
Z filmiku wygląda na taki Mix Gears of war z DMC.

jak znajde coś więcej to i wypowiem sie więcej
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 15:01

Gierke widziałem już tydzień temu. Jak na razie to wczesna alpha i nie ma się co za bardzo podniecać. Wiem, że będzie na PC, więc dla mnie must have, bo w końcu mam bzika na tym punkcie.

Jest kilka fajnych elementów, ale jest też wiele niedomówień, więc jak na razie dla mnie to zwykłe "meh".
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 16:55

no tak, filmik też jakoś sprzed tygodnia wedle daty dodania, ale jak na wczesną alfe to i tak wygląda ładnie, ujęcia z miecza przypominały mi 300, a strzelanie własnie GoW.
Ja osobiscie chętnie poczekam na coś więcej - dla mnie też kolejny must have
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 17:27

Nie mam nic do grafiki, bo jest piękna i wspaniale oddaje klimat.

Mam zastrzeżenia co do mechaniki. Otóż walczymy tam z kultystami chaosu, a jak wiadomo taki Bolter to karabin z pociskami rakietowymi 1 cala, który potrafi rozerwać praktycznie wszystko na strzępy, nawet pancerz innego Space Marines'a. Jednakże tutaj strzelanie służy tylko i wyłącznie do ogłuszania =='.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 17:31

wiadomo, widac iż gra jest nastawiana na młockę ręczna
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 17:38

Mam nadzieje, że nad samym gameplayem jeszcze ostro pracują. Rozumiem oszałamianie innych space Marines, ale zwykłego Traitor guarda powinno się spokojnie serią skosić xD.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 17:55

a może po prostu chaos jest tak potęrzny że imperialne boltery sobie znim nie radza;)

a tak serio, to juz na obecną chwile gameplay jest ładny, a walki nie polegają na podbiciu przeciwnika w powietrze i młoceniu.
Co do broni palnej, może - bo wiadomo jak to w grach - jest to jakaś słabsza giwera, a prawdziwy bolter dojdzie pózniej
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 18:33

Może może, ale wiesz trzymając się fluffu to jest to bolter.

"Give me a hundred Space Marines Or failing that give me a thousand other troops."

Traitor Imperial Guardzi czy Kultyści to zwykli ludzie, bez żadnych ciemnych mocy chaosu, bez specjalnych zbroi. Padają jak muchy, a patrząc na ich statystyki w Rulebooku to nie dziwota ;).

Zresztą jak popatrzymy na DOW i postawimy 10 Space Marines vs 14 Guardsmanów to można zaobserwować kto pada pierwszy i w jakiej ilości...

Edit:

Mam też nadzieje, że poprawią wygląd głównego bohatera. Z racji tego, że ich zbroja jest pokryta ceramiczną powłoką, nie metalem, więc taki plecak nie powinien mieć miejsca.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 21:35

sam mówiłeś że to wczesna wersja alfa, zmienić się moze wszytsko - sam chętniej zobaczyłbym jakiegoś sierżanta zamiast zwyklego marina.
Co do przeciwników, wiadomo że kultyści to mieso armatnie posyłane tylko zaczerwienić ziemie przed prawdziwymi chaosami. Ale z drugiej strony gdyby tak w tej gierce gineli od 1 ciosu jak ginąć powinni, to gdzie tu zabawa? tylko byśmy szli przed siebie i machali chainswordem.

co do zbroi, błyszczy sie tak pewnie bo chcą pokazac jakie to umią zrobić efekty świetlne;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 21:45

To dajcie 10-30 kultystów i niech ci giną od jednego ciosu, że niby co, konsola nie pociągnie xD?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 21:48

Może być niezłe, ale na tym filmiku walka wręcz jest trochę monotonna. Wolna i comba wyglądają niemal identycznie. Jak poprawią to do premiery, to może wyjść bardzo sympatyczna rzeźnia. ;)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 21:49

a kto wie :P
Moze tak zrobią, mają chłopcy czas na myslenie i zbieranie informacji
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 21:50

Arecas wyglądają, bo niby obiecują 100 innych animacji wykończeń, a na razie mają dwa ;).
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 21:54

A czy ja coś mówię? Nie znam obietnic i mówić co powinno się zmienić do fulla. Przecież nie oceniam gry po alfie. ;) Ale 100 wykończeń... Ciekawe jak sobie z tym ich wyobraźnia poradzi. Jak będą różnorodne i (co ważniejsze) w miarę na miejscu, to naprawdę może być zabawnie.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 21:55

Mówie tutaj o tej monotonności co żeś wspominał.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 22:18

ciekawe czy dodadzą tez inne bronie, a comba są powolne bo to space marine a nie dark eldar
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 22:20

Weeeeedług fluffu jest troche możliwych typów broni, które mógłby użyć taki zwykły Space Marine.

No chyba, że jest to Force Commander lub aspirant to wtedy nawet może użyć więcej :>.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 22:30

ja zostane przy tym co pamietam z ksiazek, codexów i Dowa, ale z drugiej strony sierżant powstaje ze zwykłego marine, a z sierzanta awansuje dalej, miło by był ogdyby zaaplikowano to tutaj...

chaninsaw w miecz plasmowy, miecz w młot...
bolter w plasma gun itd.

choć nieobrazilbym się gdyby można było też postrzelac heavy bolterem czy pomachać chainaxem, albo energetyczną rękawica
uci
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr cze 09, 10 11:54

Myślę że kolejny temat do mocnego odświerzenia:

Warhammer 40K Brawler jest obecnie znany jako Space Marines.
Z naramiennej strzelanki przeszedł w RPG SLashera, z jednego bohatera zrobiono 4 i nadano im barwy Ultramarines.

Trailerek:

http://www.youtube.com/watch?v=aFHKIFDjk9I

Twcy są panowie znani z genialnego PCtowego Dawn of war, więc o klimat nie trzeba się chyba martwić.

Kilka serwisów miało też okazje zagrać w demko, które zapowiada się następująco.
Będziemy wycinać na tony Orków i ulepszać statystki za zdobywane exp. będzie customizacja naszych marines poprzez dodawanie sprzętu i broni (coś jak w DoW).
AKcja ma się toczyć na jednym z Forge World, podobno też podczas grania w tle będzie widać titana rozgniatającego setki orków.
Jak kiedyś napisał Gac 1 SM = 100 orków, i ma to być widać kiedy chainswordem będziemy kosić po 10 na raz.

Demko kończy coś co wygląda jak Hive, czyli że pojawią się też Tyranidzi, a że wiadomo jak Ultramarines reagują na tyranidów to zapowiada się słodko.

Nieoficjalnie mówi się też o co-op'ie.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr cze 09, 10 13:10

Osobiście czekam z niecierpliwością na tę grę, wygląda to dużo lepiej niż pierwotna wersja, choć nie powiem widziałbym rzeczy zaimplementowane w pierwotnym Brawlerze w nowej produkcji, a szczególnie ten motyw z QTE z wyrywaniem części zbroi marinesów chaosu :D.

Najbardziej jednak z tego wszystkiego cieszy się moja armia Ultramarines :D, zaglądają mi w ekran jak ogladam ten trailer.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » Śr cze 09, 10 13:19

Ja ciągle liczę na tą ogromną liczbę finisherów które obiecywali jeszcze za czasów brawlera
uci
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » N cze 13, 10 10:47

W końcu obejrzałem trailer i... nawet jeśli gram Orkami to jestem wniebowzięty :D Zapowiada się fajnie. Zastrzeżenie mam tylko do tego z czego się cieszy, znowu Ultramar? Człowiek chciałby sobie pomłócić ot na przykład Death Company Aniołków Krwawych albo Templarskimi zabijakami :D Znów widzę dziwne rozwiązanie tematu Asfaltów (Assault), od kiedy oni mogą nosić Młotek? W DoW2 podstawce też widziałem taki dziwny bajer ale jako że gry nie ukończyłem to może i dostają tam Terminatorską zbroję.

Niezmiernie jednak oczekuję i jeśli dowiem się ponad rok wcześniej kiedy ma wyjść będę skłonny odkładać gotówkę na kompa jeśli nie zmienię do tego czasu a na razie nie zapowiada się na zmianę.
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666 » N cze 13, 10 11:43

Assault marines mogą nosić młotki, chociażby sierżant. Zaś vanguardzi mogą nosić ich do woli. Przecież zresztą możesz dać np. kapitanowi młotek, storm shield i jump pack. Zbroja terminatorów i jump pack nie jest kompatybilny, więc na pewno nie będzie takiego połączenia. Według fluffu dostęp do takiego sprzętu może mieć każdy członek Space Marines jeśli zajdzie taka potrzeba.

Orkami grać nie będziesz raczej niestety.

A co do tego, że znowu Ultramarines. Jak to znowu Ultramarines? Przecież zawsze byli w grach Relictu Blood Ravens (którym bliżej do Blood Angels i Black Templar). W Ultramarinesów wcielaliśmy się w Chaos gate i w pierszym DoWie, to było dawno temu.
Druga sprawa to taka, że wychodzi film "Ultramarines" i dlatego też wybrali tak, a nie inaczej. Ja osobiście się cieszę, to jest świetny zakon i w porównaniu do Black Templars jest cały czas rozwijany (Blood Angels wyszedł niedawno nowy codex, ale duż później niż w Relic wiedzieli że mogliby zrobić coś z ich udziałem).
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » N cze 13, 10 15:50

w sumie to gra Relic więc mam nadzieje że i na multi też pozytywnie zaskoczy, 4rech space marines na raz aż prosi się o Co-opa i mam nadzieje że go dostanę.

No a że to pierwszy tytuł, zobaczymy jak się rozwinie, jest nadzieja że po udanym starcie kolejne czesci dadzą nam szansę zagrania innymi rasami.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N cze 13, 10 22:48

Noooo... Coop musi być, w sumie chociażby taki jak Arena w Dow2, gdzie trzech graczy odpiera fale przeciwników aż do śmierci.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » N cze 13, 10 22:52

Przez moment kiedyś przemknął mi pomysł jak by zrobić coś ala Battlefield tylko w warhamerze i nie widzę innej opcji niż SM kontra Chaos ;)

Gacu, co do młotków, nie wiedziałem więc moja mea culpa. Wszak jestem Orkiem :P

Uci, brak co-op'a to rzecz raczej nierealna skoro nawet w RTSach zaczęli się ludzie tym jarać x) Czyżby naprawdę nadchodziła era mojego ulubionego trybu :D?
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gac666 » N cze 13, 10 23:01

Grabczas, looknij na google, już robią mod do BF'a z Space Marinesami... Tam w Białymstoku to macie internet sprzed 4 lat czy jak :D?

Co do niewiedzy, co z tego, że grasz orkami, trzeba się orientować we wrogach. Ja studiuję wszystkie codexy, bo są ciekawe i staram się pamietać statystyki praktycznie wszystkiego ;].
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt cze 15, 10 21:22

Na Białystok nie zwalaj ja jestem nieogarnięty :P A na Vanile nie grałem bo kumple z którymi ostatnio grami (lepsi co by się uczyć oczywiście) to CSM, Templarzy/Necroni, Wilki/Orksy. Jeszcze jakiś Pe... to jest Eldar się znajdzie xP
solidus grabczas
Fatman

Postprzez SALADYN » So sie 13, 11 15:13

Sprawdźcie sobie Kill Team czyli Hack'n Slash w klimatach Warhammera 40k, demko całkiem niedawno wypłynęło na PSN i z tego co widzę to zapowiada sie całkiem niezła wyrzynka na split screen.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666 » N sie 14, 11 16:13

Rozgrywka ponoć na 2-3 godziny:/.

Szkoda tez ze tylko na konsole. Gra zreszta żywcem wyjętna z Dawn of war 2, ciekawe czy czasem jako DLC nie wyjdzie na PC kiedys, fajnie by było. Szczególnie, że jak kupisz Kill Team to masz Power sword DLC do W40k: Space Marine.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole