Star Wars: The Force Unleashed na ps2?!

Moderator: GM

Postprzez wojnar » Śr wrz 17, 08 21:45

Gac666 napisał(a):Arecas, wierzę, że Wojnar, który te filmiki robił dobrze sobie radzi z grą, prawda Wojnar?

Jakoś sobie radzę tylko gdy nagrywam mam uciętą górną połowę ekranu i czasami nie widzę gdzie stoi przeciwnik...
Inaczej się walczy ze zwykłymi pachołami typu Wookiee czy szturmowcy na których wystarczy mocny rzut lub piorun a inaczej z bossami którzy jednym ciosem mieczem potrafią rzucić tobą na drugi koniec korytarza...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 21:46

Hmm... Nie umiem znaleźć tego z walką, ale trudno. Nie mówię, że radzi sobie źle, ale może po prostu AI samo prowokuje taki styl walki? Wtedy to błąd gry, ale to nie znaczy, że nie można walczyć jak w JK. Poza tym walka a'la DMC wypada chyba lepiej na konsolach, nie?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666xx » Śr wrz 17, 08 21:47

No ale czy trzeba pchać walke ala DMC wszędzie gdzie sie da? Gdzie tu inwencja, gdzie własne zdanie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr wrz 17, 08 21:49

W DMC jest właśnie sporo miejsca na inwencję i radzę obejrzeć combo movies na YT. Co innego, że w walkach z bossami tak walczyć się nie da i te wyglądają już niezbyt efektownie, ale też nie ma ich znowu aż tyle, by nie szło tego przeboleć, prawda?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez uci » Śr wrz 17, 08 21:52

mnie tam filmy wojnara jeszcze bardziej nastawiaja na tak
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Sylvan Wielki » Śr wrz 17, 08 22:47

Co do tego, że gra jest ważnym elementem sagi , to chyba raczej PR. Za 14 lat przy SW-Darth Vader adventure, też tak ją zareklamują. Bo niby ma nie być istotnym ogniwem uniwersum?

No ale czy trzeba pchać walke ala DMC wszędzie gdzie sie da? Gdzie tu inwencja, gdzie własne zdanie.

Tak ^^ Co do drugiej części pytania, to po co tracić czas na bycie orginalnym? A może pomysł się nie sprzeda? A spójrz na to - gra w świecie SW na bazie DMC.
Dorzucili by jeszcze Snake'a jako ukrytą postać i już cycuś.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Cz wrz 18, 08 08:06

ale w ksiazkach byly pola ochronne chroniące przed mocą...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Shinigami » Cz wrz 18, 08 11:36

ArecaS napisał(a):W DMC jest właśnie sporo miejsca na inwencję i radzę obejrzeć combo movies na YT. Co innego, że w walkach z bossami tak walczyć się nie da i te wyglądają już niezbyt efektownie, ale też nie ma ich znowu aż tyle, by nie szło tego przeboleć, prawda?

Pooglądaj walki z bossami na DMD!. Rozwalenie bossa w czwórce w 30 sekund? This is madness!
.: http://crazypumpkinsnest.wordpress.com/ :.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Moody132 » Cz wrz 18, 08 13:43

Miałem okazję grać w tą gre na Ps2 i prezentuję się świetnie jak na Ps2.
Moody132
Fire Trooper

Postprzez Bizon » Cz wrz 18, 08 13:55

Miałem okazję grać w tą gre na Ps2 i prezentuję się świetnie jak na Ps2.

A możesz to rozbudować jakieś argumenty, czy coś?
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 18, 08 13:57

uci napisał(a):ale w ksiazkach byly pola ochronne chroniące przed mocą...

Ale jak już to w innych czasach, u innej frakcji, poza tym książki nie należą do kanonu.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz wrz 18, 08 14:29

Należą, nie wiem czy wszystkie, nie interesuję się tym na tyle. Podobnie jak i gry (chociażby KotOR-y) czy komiksy...
Jeśli się nie mylę to na pewno Lucas nie pozwolił na dołączenie do kanonu fan-worków.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz wrz 18, 08 14:38

Shinigami napisał(a):Pooglądaj walki z bossami na DMD!. Rozwalenie bossa w czwórce w 30 sekund? This is madness!

To temat o SW:U. Jeśli już wspominasz o innej grze, to jako odnośnik do bohatera tematu. Off-top zbędny nam tu.

Moody132 napisał(a):Miałem okazję grać w tą gre na Ps2 i prezentuję się świetnie jak na Ps2.

A możesz to rozbudować jakieś argumenty, czy coś?

Zapewne nie tak okazale jak GoW II , ale niebrzydko -jak na możliwości maszyny Sony, bowiem do PC ver. nie ma co przyrównywać.

Średnia spadła do 72%.

Czyli ogólnie gra nie jest słaba, ale i bez rewelacji.
Oczywiście uogólniając. Bowiem to ,że znajdą się tacy, którzy dadzą 4/10 jak i 9/10 nie wątpię.

Coś czuję ,iż Gac666 do tych drugich się zalicza xD
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gac666xx » Cz wrz 18, 08 15:31

Ja dam 9/10? Pffff chyba w cuda wierzysz ;]. Na tyle nie zasługuje, ale na 7-8/10 to pewnie sie by załapało z tego co widzę teraz. Po prostu troche się zawiodłem, że tyle niewykorzystanego potencjału zostało zmarnowane.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Shinigami » Cz wrz 18, 08 16:18

Sylvan Wielki napisał(a):To temat o SW:U. Jeśli już wspominasz o innej grze, to jako odnośnik do bohatera tematu. Off-top zbędny nam tu.

Jak to mówią, nie jesteś moderatorem, to nie pouczaj innych.

Najlepiej zrób jak ja robie z twoimi postami. Nie czytam twoich wypocin, bo mnie nie obchodzą i nie chce mi się zaśmiecać tematów kłótniami. Ale nie, ty nie dajesz spokoju _^_

Wojnar, dopałki do miecza są osobnymi kryształami, czy jakąś inną customizacją?
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez kul2 » Cz wrz 18, 08 16:28

Skonczcie. Dodajcie sie do listy ignorowanych i juz.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez uci » Cz wrz 18, 08 16:43

no take, ale jest to jednak pierwsza gra z urzyciem MMC czy euforii i chłopcy przesadzili z zapowiedziami, to oczywiste.
Co do ocen, to tak ogółem najwiekszym minusem gry jest podobno jej mała żywotność i tyle.
uci
Uber Big Boss

Postprzez wojnar » Cz wrz 18, 08 16:54

Shinigami napisał(a):Wojnar, dopałki do miecza są osobnymi kryształami, czy jakąś inną customizacją?

Miecz jest podzielony na 2 części - rękojeść i kryształ.
Przy krysztale zmieniamy tylko kolor. Nic to nie daje.
Rękojeści jest kilka i każda różni się tylko cechą np. wysysanie punktów życia przy atakowaniu, itp. Niestety, nie zmienia się jej wygląd...
wojnar
Vulcan Raven

Postprzez Shinigami » Cz wrz 18, 08 16:57

I tak pewnie nie byłoby nawet widać, że się zmienia ;) Ale fajnie, że tak jest, obawiałem się, że tylko kryształy będą miały jakies właściwości i będę mial rozterki typu fioletowy miecz lub czerwony z większym damagem.
Obrazek
Be there or be square.
Shinigami
Olga Gurlkovich

Postprzez Sylvan Wielki » Cz wrz 18, 08 23:54

Gac666 napisał(a):Ja dam 9/10? Pffff chyba w cuda wierzysz ;]

10/10 ? No , no xD

uci napisał(a):Co do ocen, to tak ogółem najwiekszym minusem gry jest podobno jej mała żywotność i tyle.

Oni zawsze marudzą (recenzenci od siedmiu boleści). Kilka godzin za mało, kilkadziesiąt za dużo....
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » Cz wrz 25, 08 22:27

no więc kupiłem, zagrałem (prolog i narazie jestem w fabryce x-wingów) i tak...

no dla mnie jest wow, co prawda nie wykorzystano w pełni potencjału jaki daje taka euphoria czy MMC, ale i tak tytuł robi na mnie ogromne wrażenie, sliczne animacje, tła, ekspozje, walki, no a moc jak zapowiadali robi swoje wymiatajac korytarze (choć dopiero mam tylko gripa i pusha), walki jak i te całe kombosy nie sa takie starszne jak się zapowiadało (choć detekcji kolziji nie ma) 1-2 ciosy zabijają, reszta kombosa pomiata trupem, albo wprowadzamy ją w kogoś innego, napewno jest to efektowne, nie ma co.
Ale narazie się rozkręcam.

Co do przerywników, sa także na poziomie, niezły VA, ogólne zachowanie bohaterów (Appritance który wstydzi się juno i udaje przy niej ponurego twardziela naprawde bawi jak się ogląda, czy proxy i jego misja) no licze ze mimo tego slynnego krótkiego czasu gra da mi kilka dni dobrej zabawy
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Pt wrz 26, 08 11:26

Na PSP miałem okazję sprawdzić tę samą wersję, co na PS2. Pojedynki z bossami są genialne, zwłaszcza, iż tylko jeden dał się pokonać taktyką jednego ciosu (Chop'aa i Lightsaber Throw - sigh). Fabuła dość Star Warsowa, chociaż trochę drażni naciągnięcie powstania Rebelii i brak mimiki postaci. Wielu drażni Apprentice, ale mi akurat nie przeszkadzał. Tryb Historycznych Pojedynków miażdży (Vader vs. Luke, Obi-Wan vs. Anakin, Luke na statku Jabby), Order 66 też jest świetny, a Force Duel to przeto mięso tej gry. Moce są zrównoważone, każda się przydaje. Rzucanie przedmiotami Force Pushem daje nieziemską frajdę. Trochę krótka. Dla mnie 8+/10.
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

http://ja.gram.pl/MrPayne
MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Pt wrz 26, 08 17:23

cóż, powiem ze troche żałuje że xO i PS3 zostały pozbawione tych wszytskich bajerów z poprzednich konsol (5 leveli w światyni jedi, historyczne pojedynki) itd.
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » Pt wrz 26, 08 17:55

Ja bym chciał mieć grafikę HD, mimikę postaci i bardziej rozwinięte levele.

Przez "wredne" LucasArts nikt nie będzie zadowolony. ;)
"I am the bone of my sword. Steel is my body, and fire is my blood. I have created over a thousand blades. Unknown to death.
Nor known to life. Have withstood pain to create many weapons. Yet, those hands will never hold anything. So as I pray... Unlimited Blade Works."

MrPayne
Zanzibar

Postprzez uci » Pt wrz 26, 08 18:01

niestety...

---

tak powiem że Database w TFU to naprawde niezła encyklopedia ze swiata SW
uci
Uber Big Boss

Postprzez MrPayne » So wrz 27, 08 18:47

Przeszedłem, wpieniłem się z powodu zakończenia, i przy okazji plucia żółcią będą spoilery, więc uwaga.

[spoiler]Zatem... Vader pokaleczony, Imperator na ziemi... I Kota jęczy, bym drania oszczędził. Więc odchodzą (PRZECIEŻ PALPATINE LEŻĄC POKONANY ZABIŁ TAK POTĘŻNEGO JEDI JAK MACE WINDU!), a on oczywiście powtarza opisany w nawiasie trik na bohaterze, w wyniku czego ten ginie - uprzednio bohatersko ratując Rebelię, oczywiście. Wówczas Sojusz po ucieczce w bezpieczne miejsce, postanawia obalić Imperium... których liderów mieli już pokonanych, ale postanowili ich oszczędzić. Brawa. Rozumiem, że scenariusz MUSIAŁ trzymać się kanonu, ale przecież to zakrawa na jakąś kpinę.[/spoiler]

Trudno, próbuję przejść teraz Order 66. Komuś udała się ta sztuka?

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So wrz 27, 08 18:50

SPOILER:

Właśnie tak mi się wydawało, że fabuła TFU jest na końcu jakaś dziwna (widziałem filmik). Nie spodziewałem się w ogóle, że będziemy walczyć z imperatorem.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez MrPayne » So wrz 27, 08 18:57

No właśnie - jest klimat Starej Trylogii utrzymywany przez całą grę, a pod koniec [spoiler]zdzieramy Vaderowi 3/4 stroju i rzucamy po Gwieździe Śmierci Imperatorem (choć to ostatnie było baardzo przyjemne). Luke Skywalker to jakiś leszcz przy The Apprentice. Ponoć Lucas miał nadzór nad tą fabułą - jak zezwolił na tę końcówkę?[/spoiler]

MrPayne
Zanzibar

Postprzez Gac666xx » So wrz 27, 08 19:13

Już wam mówiłem nad czym Lucas trzymał pieczę.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N wrz 28, 08 16:53

nad kolorami mieczy;) i ich odmian których norabene jest 19 :)

BTW. gram sobie i gram, ogolnie miło, fajnie i wszytsko lata po uderzeniu mocy, ale jedna 5,5h a juz połowa gry, nawet krótkie uncharted było dłuższe, potem na szczescie sa kolejne poziomy trudnosci i wszytskie poboczne zadania do uzupelnienia
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole