Problemy z hostowaniem na neostradzie

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

Postprzez endryups2 » Pn wrz 22, 08 05:50

Gac666 napisał(a):Większość z was hostować nie może, bo macie Neostraty TP, gdzie są tylko wewnętrzne (ukryte lub zmienne) IP przez co uniemożliwia wam to tego typu rzeczy.

Nie wiem o co be?! Ja mam Neo 1 Mb, i zakładam normalnie serwer, no ale chyba ten post dotyczył bety :P Jak coś piszcie PSNID: Endryu, gram jak mam wolne :)
endryups2
Coward Duck

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 22, 08 11:19

Chodzi o to, że jak nie masz wykupionego zewnętrznego IP w NEOzdradzie to jest duża szansa, że nie założysz servera, ot cała filozofia.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez kul2 » Pn wrz 22, 08 11:50

Nie jestem specem, ale chyba w neo normalnie masz zewnetrzne ip.

Poza tym ja nie mam najmniejszych problemow z zakladaniem serwera.

Trzeba bedzie ta rozmowe wydzielic.
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 22, 08 12:01

Dlatego pewnie masz juz wersje z zewnętrznym IP.

Do nie dawna trzeba było wykupywać. Dlatego u nas popularną rzeczą było Hamachi do gier po sieci, bo nikt ze sobą się połączyć nie mógł.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn wrz 22, 08 12:21

Najprościej chyba wymienić się IP i sprawdzić którędy pobiegną pakiety przez traceroute.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul2 » Pn wrz 22, 08 13:57

Dlatego pewnie masz juz wersje z zewnętrznym IP.

Tylko ze ja mam neostrade juz z 3 lata i nie jeden serwer postawilem. Prawda odin?;)
'Tak kompleksowe podejście do budowania społecznej odpowiedzialności obywateli za swój osobisty i grupowy wpływ na konieczność obniżenia emisji gazów cieplarnianych w tym CO2, jest przesłanką wysokiej efektywności uzyskanych efektów.'
kul2
Niewidzialna Armia

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 22, 08 14:01

Dlatego piszę, że masz wersję z zewnętrznym IP. Neozdrada na samym początku miała tylko wewnętrzne (i tak wielu osobom zostało, bo nie zmienili), a potem zaczeli wprowadzać zewnętrzne do wyboru, oczywiscie zewnętrzne droższe.

Alternatywnie wszyscy co mają sieci osiedlowe lub telewizję kablową (w małych miastach) mają zwykle tylko wewnętrzne IP. Tak ma np. Stalowa Wola i jej sieci Diana oraz Stella. W 70% małych dostawców internetu z małą przepustowością (128bit/256bit) są ustawione na węwnętrzne IP by odciążyć łącza (przez co ciężej się ściąga z P2P, trudniej się łączy z serverami i trudniej się je zakłada, np. osoba z wew. IP założy server, ale druga osoba z wew. IP już do niego nie dołączy). To się zmienia oczywiście, czasem nawet bez wiedzy użytkownika.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn wrz 22, 08 14:24

A mi się wydaje, że każdy użytkownik neo ma zewnętrzne IP dynamicznie przydzielane. Płaciło się chyba tylko za stałe zewnętrzne IP.

A z tymi sieciami, o których mówisz Gacu to jest to normalna rzecz. Taki dostawca dysponuje jakąs tam powiedzmy ograniczoną pulą IP. Adresuje sobie nimi zewnętrzne interfejsy swoich ruterów, a po drugiej stronie (po stronie użytkownika) robi sieć lokalną na IP 192.168.0.x . A że adresów prywatnych rutery nie wysyłają na zewnątrz, także taki przeciętny użytkownik jest widziany przez innych jako zewnętrzne IP pierwszego rutera jaki ma po drodze.
Tak to chyba było.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pn wrz 22, 08 14:42

A no dokładnie.

Lecz gdyby każdy użytkownik Neo miał zewnętrzną, to wielu moich znajomych nie miało problemów z zakładaniem serverów ;).
Gac666xx
Big Boss

Powrót do Pierdolnik