Pierwszy film serii (1989) z Keatonem oraz Nikolsonem uznawany jest za najlepszy z całego cyklu. Faktycznie. Kolejne części były z odsłony na odsłonę o wiele gorsze. Seria podniosła się po niezłym
Batman Begins. Ostatnimi czasy na srebrnym ekranie królował
The Dark Knight. Nic rewelacyjnego, ale wybija się ze sztampowości typowej papki dla amerykańskich nastolatków zdecydowanie - o ile, ktos darzy go sentymentem i nie przeszkadza odbiorcy ,że facet w zabawnym stroju, samymi rękoma młóci kilku osobników z bronią palną i to jego tandetne, pompatyczne pouczanie i liche rozwiązanie ze statkami (amerykańskie typowo).
Jednak gra z uszatym w roli głównej na podstawie "Returns", była całkiem niezła i bardzo ładna. To istotne gdyż gry z Batmanem zawsze były marne.
Teraz zupełnie przypadkowo wpadłem na takie coś :
http://www.youtube.com/watch?v=NjmOTgmn ... re=related
I muszę powiedzieć, że jestem pod niesamowitym wrażeniem.
Całość urzeka designem , zapowiada się przy tym niesamowicie klimatycznie. I ta oprawa. Absolutnie zachwycająca. Jeśli tylko wszytko będzie odpowiednio dobrze animowane i nie uświadczymy dropów animacji....Zapowiada się prześliczna gra.
p.s. Pierwsze zdania były jedynie wstępem do tematu mojego autorstwa. Brzmi on
Batman Arkham Asylum, stąd przypominam, że nie wypowiadamy się tu o filmach (opcjonalnie w formie przyrównania, ale na pewno nic w zasadzie "Nie Sylvan, ten film , to **** , od tego jest inny temat -
filmy).