Jak zaczac?!

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Jak zaczac?!

Postprzez rimek » Pn lip 14, 08 17:38

Witam, mam maly problem, mianowicie chcialem sie dowiedziec, jak zaczac gre w MGO? tzn co trzebac zrobic zeby zagrac tak krok po kroku, czytalem na stronie konami te guidy ale angielski to dla mnie taka czarna magia zawsze wolalem hiszpanski i rosyjski xP, zrozumialem z tego tylko tyle ze musze miec te 2 ID ale nie mam pojecia skad sciagnoc jakieos tam patcha + nie wiem jak kupic ten dodatek GENE. Bedzie ktos tak mily i napisze mi co mam zrobic + skad wziac tego patcha i gdzie kupic pack GENE ; d?

pozdrawiam.
rimek
Coward Duck

Postprzez Solid91 » So paź 18, 08 20:06

yy to trzeba coś wykupywać ? ? !!
Solid91
Inkarnacja VR

Postprzez Kacper20 » So paź 18, 08 20:10

Po kolei:

1. Rejestrujesz się tu: https://id.konami.net/login.do
2. Wpisujesz dane w MGO
3. Grasz

Nie musisz ściągać do gry żadnego dodatku GENE. Musisz ściągnąć DARMOWE patche.

Pozdrawiam

P.S Ściągają się dość wolno - ściągaj za pomocą HTTP - idzie szybciej niż p2p

P.S 2 Nie spojrzałem na datę pierwszego posta. Przepraszam - można usunąć.
Kacper20
Coward Duck

Postprzez maciusman » So paź 18, 08 20:15

Przede wszystkim jesli chcesz cokolwiek dokupic to nie rejestruj konami id na Polske. Wtedy kanal . Ja zarejestrowalem sie na UK , ale mozesz na jakis inny kraj , ktory konami uznaje za europejski. Najlepiej na taki w ktorym masz znajomego z karta kredytowa bo tylko tak dokupisz GENE expansion , a juz nie dlugo MEME expansion packa. Po zalozeniu konami ID zakladasz game ID , tworzysz w grze postac ( uwaga , jedna darmowa postac na konsole , wiecej po dokupienie slotow) i jazda. W razie pytan sluze pomoca
maciusman
Red Blaster

Postprzez Słonio » So paź 18, 08 21:56

Cóż poradzić jeśli już zarejestrowało się na Polskę?
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez tomekx90 » N paź 19, 08 00:47

Wiecie co trosze odbiegne od tematu ale mam pytanie czy jak jestem zarejestrowany na polske i mam znajomych w angli i chciałbym kupić gene to nic z tego ?? Czy jednak można zrobić jakiś myk?? Z góry dzięki za odp:)
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez maciusman » N paź 19, 08 11:08

Konto na Polske = brak jakiejkolwiek mozliwosci kupowania czegokolwiek. A odnosnie wczesniejszego pytania to jedyne co mozesz zrobic to poczekac az uplynie tydzien od utworzenia postaci , usunac postac w grze , zeby zwolnil sie ten darmowy slot , nastepnie usunac GAME ID , a potem KONAMI ID. Wtedy po zalozeniu nowego KONAMI i GAME ID na jakis inny kraj powinienes moc utworzyc postac i grac. Ja zrobilem blad bo nie usunalem postaci i GAME ID tylko od razu KONAMI ID. Jest to na tyle porabane , ze wtedy GAME ID i postac zostaja i nie masz juz mozliwosci usuniecia ich , przez co tracisz mozliwosc grania bo darmowy slot na postac masz juz wykorzystany. Musialem wtedy dokupic GENE wraz z dodatkowym slotem na postac. Takze uwazajcie na to bo szkoda jednej postaci ktora mozna stracic przez chore kombinacje KONAMI.
maciusman
Red Blaster

Postprzez Słonio » N paź 19, 08 11:38

Wielkie dzięki. Pozostaje znaleźć dobrodzieja który pomoże w kupieniu Gene...
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Kacper20 » N paź 19, 08 14:26

Ja też chciałbym tak zrobić, ale nie znam nikogo takiego:)
Kacper20
Coward Duck

Postprzez tomekx90 » N paź 19, 08 22:21

Wiecie co moje marzenia prysły:( nie bede kombinował bo znając moje szczeście to coś zwale:( a co do kupowania to ja mam bardzo dobrych znajomych w angli to czyli jakbym mógł to by mi zapłacili tylko bym musiał im kase wysłac a tak nic z tego :( Szkoda że konami tak zagrało i rozdzieliła graczy na lepszych i gorszych:(

[ Dodano: Nie Paź 19, 08 22:23 ]
Słonio wiesz co jeśli masz kase i checi to wiesz zawsze moge sie z nimi zgadać to jak byś im kase na komto wysłał to bez probl;emu oni by za to zapłacili tylko pytanie czy ty możesz z polski ściagnąć ten dodatek bo nie wiem jak to działa :)
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez Słonio » N paź 19, 08 23:32

Mógłbym zaryzykować :] Dodatek da się kupić na stronie konami z kompa, więc potem pewnie mógłbym spokojnie ściągnąć to u siebie. Dobrze by było gdyby odezwał się ktoś kto już przez to przeszedł :)
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez sHNIKIEL » Pn paź 20, 08 13:56

Słonio napisał(a): Dodatek da się kupić na stronie konami z kompa, więc potem pewnie mógłbym spokojnie ściągnąć to u siebie.

ale nie wejdziesz na sklep konami majac głowne konto na PL, czy sie myle? juz na poczatku trzeba wybrac kraj i podac konami ID, po czy to weryfikuje ze masz konto na PL i nie mamy dostepu... tak to pamietam jak jakis czas temu chciałem na to wejsc :O
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 14:08

Tak właśnie jest, więc:
maciusman napisał(a):poczekac az uplynie tydzien od utworzenia postaci , usunac postac w grze , zeby zwolnil sie ten darmowy slot , nastepnie usunac GAME ID , a potem KONAMI ID.

I po zarejestrowaniu się na Wielką Brytanię dopiero załatwiamy sprawę. W takim wypadku nie powinno być problemu ze ściągnięciem dodatku na własną konsolę po kupieniu go przez naszych angielskich przyjaciół.

Z tego co rozumiem trzeba tutaj https://my.konami.net/mgo2/login.mgo?sub=GAME wpisać dane naszego konta i dalej wybrać co chce się zakupić i zapłacić, a wtedy dodatek będzie dostępny do ściągnięcia po zalogowaniu się do MGO z konsoli.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez sHNIKIEL » Pn paź 20, 08 14:28

troche lipnie kasowac postac po ponad 100 godzinach rozegranych :/
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 14:33

Oj, lipnie... Dla dodatku skasuję. Może tracisz statystyki, ale ważne że własne umiejętności wyćwiczone podczas gry zostają ;)
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez sHNIKIEL » Pn paź 20, 08 14:51

ale teraz nasuwa sie pytanie ... czy to jest na 100% bezpieczne... czy mnie ban nie czeka czasem ? :O
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 15:02

Kilka osób już to zrobiło i wszystko grało. Poza tym ban za coś takiego byłby... oj szkoda gadać :<
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez sHNIKIEL » Pn paź 20, 08 15:39

tak sobie teraz pomyslałem... a nie wystarczy poprostu stworzyc nowe Konami ID i Game ID zamiast kasowac poprzedniego? jest on jakos przypisywany do PSN ? bo kumpel do mnie czasem wpadam i wpisuje sobie w mojej grze swoje Game ID i password i normalnie gra :O
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 16:00

Właśnie to zrobiłem, zaraz sprawdzę czy zadziała jak wpiszę je w MGO.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez sHNIKIEL » Pn paź 20, 08 16:10

powinno działac... bo ja tez normalnie u kumpla gram na jego konsoli wpisujac swoje dane... czyli wychodziłoby na to ze nie trzeba kasowac poprzedniej postaci...
sHNIKIEL
Black Color

Postprzez maciusman » Pn paź 20, 08 16:36

Nie trzeba kasowac postaci stworzonej na polskie KONAMI ID, ale i tak nie zagra sie nia na nowych mapach bo GENE jest przydzielany na konto a nie na konsole. Jesli nie skasuje sie postaci z polskiego konta to trzeba dokupic wersje GENE z dodatkowym slotem na postac poniewaz jedna darmowa jest w tym momencie wykorzystana. A odnosnie strachu o jakiegos bana to ''nie boj zaby Waldus'' , nie ma takiej opcji. Jesli ma sie juz KONAMI i GAME ID zalozone na jakis kraj ktory moze kupowac GENE , logujecie sie z normalnego kompa dokonujecie zakupu ( procedury nie bede opisywac bo jest dziecinnie prosta ) , odpalacie MGO i nic nie ''CIAGNIECIE" tylko cieszycie mordy biegajac na nowych mapach i dostajac baty na weekendowych survivalach , ot co :)
maciusman
Red Blaster

Postprzez tomekx90 » Pn paź 20, 08 16:41

Dobrze to teraz ja zadam pewnie głupie pytanie ale co tam :P Czy jak bym miał GENE to mógłbym dalej grac z osobami pozbawionymi tego dodatku czy też nie ?? Bo nawet jakbym zaryzykował i skasował postac to szkoda jakbym nie mógł pograc z polakami bo raczej mała liczba polskich graczy ma dodatek zakupiony:)
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 17:23

this PS3 system's free character is already in use by another GAME ID. To begin with the game, you will need to purchase another character registration slot from the MGO Shop.
Chyba wszystko jasne. tylko jedna darmowa postać na konsolę, jeśli kupimy packa bez dodatkowego slota to musimy usunąć TYLKO postać i stworzyć nową na GAME ID przydzielonym do brytyjskiego KONAMI ID.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez endryups2 » Pn paź 20, 08 17:28

No ja nie mam dodatku, ale wydaje mi się że pograsz ze znajomymi pewnie na starych mapach i tyle, to chyba logiczne ;] Masz po prostu większe możliwości doboru areny do grania, ale lepiej co by się osoba która ma dodatek wypowiedziała dla jasności :) Pozdro
endryups2
Coward Duck

Postprzez Słonio » Pn paź 20, 08 17:52

Na pewno tak jest, np. gdy będę dla Was hostował po kupieniu dodatku po prostu zrobię wszystko na starych zasadach żeby mogli wchodzić również ci którzy dodatku nie mają.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez tomekx90 » Pn paź 20, 08 21:03

Oki dzięki za pomoc to chyba jednak się skusze na ten dodatek:) Tylko jeszcze jest kwestia ustukania kasy:(
tomekx90
Fire Trooper

Postprzez Kacper20 » Wt paź 21, 08 09:04

Ok przeczytałem, ale KONAMI i ich ID i te inny to dla mnie czarna magia. Mam konto na PL. Chcę sobie zakupić dodatek etc. Wogóle ile MEME i GENE kosztują?
Po kolei może mi ktoś powiedzieć CO trzeba robić/ wciskać etc.?
Szkoda mi tych 70 godzin( statsy cienkie, ale jak usune to będą lepsze)
Aha dalej: Kasuje postać i musze czekać jakiś okres czasu, żeby założyć nową?
Bardzo proszę o opisanie tego:)

Pozdrawiam i ja także pisalbym się na to!
Kacper20
Coward Duck

Postprzez Słonio » Wt paź 21, 08 14:34

Ok - małe słoniowe FAQ na temat najbardziej niedorzecznych loginów w historii internetu 8)

A więc - mamy już swoje KONAMI ID zarejestrowane na Polskę. Wewnątrz tego loginu mamy również GAME ID któremu przydzielona jest nasza postać. Różnica między nimi jest taka, że KONAMI ID używamy gdy chcemy dokonywać płatności i inne tego typu rzeczy, na tym koncie jest również zapamiętane wszystko co kupiliśmy. GAME ID wpisujemy w grze, jest na nim nasza postać i wszystkie informacje o niej. Jeśli kupimy rozszerzenie jest ono na stałe przypisane do KONAMI ID, możemy dowolnie zmieniać, kasować i tworzyć na nowo G ID i postaci ale dopóki korzystamy z tego K ID wszystko za co zapłaciliśmy prawdziwą gotówką zostaje.

K ID możemy sobie robić ile chcemy, ale i tak będziemy mogli stworzyć tylko jedną darmową postać na konsolę. Jeśli chcemy ją usunąć musimy odczekać tydzień od jej stworzenia, po usunięciu możemy od razu zabrać się do tworzenia nowej. Nową postać po usunięciu starej można stworzyć na dowolnym G ID, ważne żeby robić to na własnej konsoli. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie żeby zachować naszą postać(chyba że chcemy zaoszczędzić dwa funciaki). Zostawmy naszą starą postać, K ID i G ID w spokoju i zabierzmy się za tworzenie nowego konta.

Tworzenie K ID to prawdziwy "pain in the ass". Opiszę ten proces na przykładzie Mietka:
Mietek również ma już konto przypisane na Polskę ale postanowił zakupić dodatek. Wszedł więc na https://id.konami.net/age.do i wybrał kraj w którym mieszka jego rodzinka. Nie wyświetlił się napis "The online payment service is not available with your country" więc odetchnął z ulgą. Kliknął NEXT.

K ID - musi mieć od 8 do 32 małych liter, cyfr i znaków: - _ , np. "miecio_pl". Hasło do niego musi być inne niż login, mieć 8 - 32 znaków, muszą to być i litery i cyfry, np. "mieczyslaw1" Dalej pytanie do hasła, odpowiedź, email, imię, nazwisko, skrzynka pocztowa, adres, numer telefonu.

G ID - również od 8 do 32 małych liter, cyfr i znaków: - _ , jednak musi być inne niż K ID. Najlepiej zmienić tylko jeden znak, np. "miecio-pl" Hasło musi być inne niż login, składać się tylko z numerów, od 4 do 16, np. "0555"

Pozostało tylko kliknąć link w mailu i nowe konto założone!

Teraz kupujemy dodatek:

1. Logujemy się na https://my.konami.net/mgo2/login.mgo?sub=GAME
2. Wybieramy METAL GEAR ONLINE GENE EXPANSION PLUS. W tej opcji wraz z dodatkiem dostajemy dodatkowy slot na postać!
3. Klikamy Buy na dole strony, zgadzamy się na umowę.
4. Dokonujemy płatności i Voila! Jeśli chcemy kupić coś jeszcze, np. Codec Pack musimy to zrobić oddzielnie, wszystkiego naraz nie kupimy.
5. Logujemy się do MGO używając G ID przypisanego K ID na które kupiony był dodatek, tworzymy nową postać i nareszcie możemy śmigać po nowych arenach.

CENY(według sklepu GB):
Dodatkowy slot na postać: 3.99 GBP
Codec Pack: 2.99 GBP
GENE Expansion: 7.99 GBP
GENE Expansion PLUS (ze slotem na postać): 9.99 GBP

Mam nadzieję że udało mi się opisać wszystko sensownie i każdy już kojarzy co i jak :)
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Brylant156 » N paź 26, 08 13:37

odbiegajac od Temu jak zajerestrowałem sie na Polske to nie moge kupić sobie nowych Ciuchów itp ?? :/

Jeśli mgoe to jak sie zdobywa te Redwars albo coś w tym stylu dzieki za pomoc.
Brylant156
Black Viper

Postprzez Słonio » N paź 26, 08 15:08

Reward pointy dostajesz raz dziennie za zalogowanie się, w większych ilościach możesz je zdobyć tylko w Survival mode.
Słonio
Psycho Mantis

Następna strona

Powrót do Metal Gear Online