Jak powstal Raiden

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez Johny Sasaki » Śr paź 22, 08 17:04

- czy "zbędnie komentuje, że Rose się nie nadaje i w ogóle?" to to zalewanie wlasnymi odczuciami? Wyjasnij mi to prosze bo...

- " Skoro nie ma miejsca na uczucia to czemu odstawia jakieś "sceny"? Po co zbędnie komentuje, że Rose się nie nadaje i w ogóle?" - ...tego to ja w ogole nie kumam. No i co to znaczy, ze Rose sie nie nadaje i w ogole?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 17:14

Raiden powiedział, że w misji nie ma miejsca na jego uczucia. Idąc tym tropem zdziwiło mnie, że oburzył się na widok Rose i tego, że ona jest jego analitykiem. Mówi, że ona się nie nadaje, jest nie doświadczona itp. - nie chce mieć jej u swego boku ponieważ Rose zna go personalnie. Ale jeżeli teraz jest częścią jego misji (w której nie mam miejsca na uczucia) to powinno go walić, że osoba z którą związany jest emocjonalnie uczestniczy w tym zadaniu. Nie mógł siedzieć cicho kiedy się dowiedział o Rose? Rozumiem, że się zdziwił, ale to oburzenie? No i na koniec będzie mówił Colonelowi kto powinien tu być, a kto nie? Coś jest nie tak.
Wybacz jeśli Ci tego nie rozjaśniłem.
"Name means nothing on the battlefield."
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Słonio » Śr paź 22, 08 17:18

Naprawdę nie chcę się wtrącać ale... Przypomnij sobie rozmowę przez codec po walce z Ninją w pierwszym MGS-ie.
Snake- "Pułkowniku, ten ninja to Grey Fox!"
Colonel- "On nie jest uwzględniony w planie misji, nie zwracaj na niego uwagi."
Ciekawe czy reakcja Snejka bardzo różniłaby się od Raidena...
Moje wymyślone roślinki zwiędły bo nie udawałem że je podlewam.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 17:25

Słonio napisał(a):Ciekawe czy reakcja Snejka bardzo różniłaby się od Raidena...

Tego już nie wiem. Zapewne Solid byłby zdziwiony, a zarazem oburzony, ale to byłaby zupełnie inna sytuacja niż z Rose. Jakby nie było, to wszyscy myśleli że Frank już nie żyje, więc gdyby półkownik odpowiedział podanym przez Ciebie tekstem to wydałoby się to jakieś nie naturalne (dla Solida oczywiście).
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Słonio » Śr paź 22, 08 17:33

Rzeczywiście, jeśli chodzi o rozmowy z Rose to również uważam że są one z deczka przesadzone i w moim wypadku bardziej oddalały niż przybliżały mnie one od wczucia się w Raidena. Poza tym jednak bardzo go lubię, nie przeszkadza mi wcale.
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 17:40

Każdy może lubić Raidena jeśli tylko chce - oczywiste. Mnie ten młodzik denerwuje, jednak to moje prywatne zdanie. Nikt nie musi się z tym zgadzać. Chciałem poprostu pokazać co mnie razi w jego postaci i powoduje, że nie mogę go strawić.
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Snake. » Śr paź 22, 08 17:50

Ty uważasz, że to jego zaleta, ja uważam, że to wada. Każdy ma prawo do własnego zdania.

Troszeczkę na siłę chcesz zrobić z Raidena Solida. Raiden miał właśnie taki być. Inny niż Snake.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 17:55

Ja to w pełni rozumiem, ale to przecież nie znaczy, że muszę go lubić, prawda? Mi szkoda jest, że nie mogłem przez cały czas trwania gry kierować Solidem. Przecież nie wiadomo jak wyglądałby MGS2 z perspektywy Węża. Może byłby lepszy, może gorszy - tego nie wie nikt.
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez uci » Śr paź 22, 08 18:00

od tego ma być DGN2 żebyśmy poznali historię z pkt. widzenia Solida
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Infernal Warrior » Śr paź 22, 08 18:01

Dlatego jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. I w tym trzeba szukac pozytywow. Tutaj duzym pozytywem jest nowatorstwo, gra nie nudzi bo mamy zmiane bohatera ktory prezentuje inne cechy, inne umiejetnosci i KWESTIONUJE ROZKAZY I TO JEST DOBRE!
Infernal Warrior
Raging Raven

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 18:03

DGN 2 ma przedstawić historię z punktu widzenia Solida, ale to co innego niż gdyby MGS2 był cały z jego perspektywy, nie sądzisz?
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Johny Sasaki » Śr paź 22, 08 18:05

A czy jakby Solid kwestionowal rozkazy i pitolil z Meryl o tym samym co Raiden z Rose to by Ci sie bardziej podobalo?:p
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 18:08

Infernal Warrior napisał(a):Dlatego jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma. I w tym trzeba szukac pozytywow. Tutaj duzym pozytywem jest nowatorstwo, gra nie nudzi bo mamy zmiane bohatera ktory prezentuje inne cechy, inne umiejetnosci i KWESTIONUJE ROZKAZY I TO JEST DOBRE!

No przecież nie mówię, że to jest złe. Nie mówię, że MGS2 jest słaby itp, itd. Tu chodzi o indywidualny odbiór - jednemu się spodoba, a innemu nie. Tak od zawsze było na świecie. Mnie w MGS2 razi tylko i wyłącznie Raiden. Poza tym grę uważam za fenomen i przejaw geniuszu.

[ Dodano: Sro Paź 22, 08 18:12 ]
Johny Sasaki napisał(a):A czy jakby Solid kwestionowal rozkazy i pitolil z Meryl o tym samym co Raiden z Rose to by Ci sie bardziej podobalo?:p

Nie, nie podobało by mi się. Zresztą jakoś nie wyobrażam sobie Solida prowadzącego konwersację na wzór Raidena z Rose.
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez Johny Sasaki » Śr paź 22, 08 18:15

Mi tam sie nie wydaje, zeby gra pozostala taka sama gdyby nie Raiden, w ogole juz nie wiem czy Ci Raiden przeszkadza czy Raidena gadki niektore Ci przeszkadzaja, ale chwala Ci za to, ze nie podobalo by Ci sie gdyby Snake tak gadal.

A teraz po kulu czas na mnie:
the sorroooooooow <KABUM>
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez uci » Śr paź 22, 08 18:32

Snake 0001 napisał(a):DGN 2 ma przedstawić historię z punktu widzenia Solida, ale to co innego niż gdyby MGS2 był cały z jego perspektywy, nie sądzisz?

no raczej uważam że nie, w obu przypadkach mamy to samo, czyli historie z pkt. widzenia węża.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake 0001 » Śr paź 22, 08 18:37

uci napisał(a):no raczej uważam że nie, w obu przypadkach mamy to samo, czyli historie z pkt. widzenia węża.

No tak, jednak w DGN 2 tylko oglądasz obrazki z kolei gdybyś przejął kontrolę nad poczynaniami Solida w MGS2 to zapewne byłoby to nieco inne doświadczenie.
Snake 0001
Ultra Box

Postprzez uci » Śr paź 22, 08 18:55

no w sumie od biegania solidem po plancie jest Snake tales, a w kwesti fabułowej czy poznam fabułe oglądając cutscenki czy obrazki to już jedno i to samo dla mnie.

Znów jeżeli chodzi o gameplay to miedzy Solidem a Raidenem w MGS2 jakoś nie było wielkich różnic, ot gwiazda zamiast turlania no i możliwość uzywania miecza
uci
Uber Big Boss

Postprzez gambit88 » So paź 25, 08 01:24

W związku z tym, że jest zastój w temacie to coś napiszę :D Otóż podczas gwiazdy o wiele łatwiej jest zarobić "kulkę" niż podczas turlania po ziemi, więc jest to kolejna niedorzeczność Raidena :D
gambit88
Black Color

Postprzez Johny Sasaki » So paź 25, 08 07:36

gambit88 napisał(a):Otóż podczas gwiazdy o wiele łatwiej jest zarobić "kulkę" niż podczas turlania po ziemi, więc jest to kolejna niedorzeczność Raidena :D

Co jest niedorzecznego w tym, ze jak skaczesz, ba, robisz salto predzej dostaniesz kulke niz jak sie turlasz (?!) po ziemi?
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez gambit88 » So paź 25, 08 22:55

Kurcze no napisałem to dla żartów ale widać nie można :D Ale jak chcesz tłumaczenia to ok: Ten ruch jest właśnie po to żeby unikać ostrzału. Lepiej do tego nadaje się turlanie niż gwiazda :P Więc logicznie rzecz ujmując lepiej i łatwiej jest się przeturlać po ziemi niż szpanować gwiazdą. Ale zaznaczam, że tłumaczenie jest naciągane bo mój poprzedni post to tylko luźna opinia no i byłem ciekawy reakcji :D
gambit88
Black Color

Postprzez Johny Sasaki » N paź 26, 08 11:33

Myslalem, ze tutaj sie wymienia poglady a nie sprawdza reakcje, no ale widac sie mylilem. Anyway - nie ma takiego ruchu jak turlanie po ziemii, wiec naprawde nie wiem o czym piszesz. Ruchu, ktory jest 'wlasnie po to, zeby omijac ostrzalu' tez nie ma, dalej nie wiem o co chodzi...;/
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez gambit88 » N paź 26, 08 12:39

No to trudno. Nigdy nie miałem talentu nauczycielskiego więc Ci tego nie wytłumaczę ;)
Anyway - nie ma takiego ruchu jak turlanie po ziemii, wiec naprawde nie wiem o czym piszesz.
Jakoś jak "uci" pisał o turlaniu to się nie przyczepiłeś. Jak inaczej nazwiesz ten ruch? "Salto po ziemi" :D?
Ruchu, ktory jest 'wlasnie po to, zeby omijac ostrzalu' tez nie ma
A twoim zdaniem po co jest gwiazda? I w jakich okolicznościach wykonujesz ten ruch w grze?
gambit88
Black Color

Postprzez Johny Sasaki » N paź 26, 08 13:07

Nie widzialem jak uci to napisal, ale skoro tak napisal - niech Cie diabli wezma uci! Chodzi o skok panterka?

Moim zdaniem gwiazda jest po to, zeby przeskoczyc rozne przepasci, ot np takie jak po walce z Harrierem, w sporadycznych przypadkach zeby szybciej uspic straznika po trafieniu z M9 gdzies indziej niz w glowe. Z racji tego, ze zolnierze strzelaja w klatke, a Raiden nie skacze 2m nad ziemia smiem przypuszczac, ze nie bylo to planowane jako cos co ma unikac strzalow, szczegolnie, ze to gra stealth a nie rambo. Jedyny wyjatek to karabiny Rayow.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez gambit88 » N paź 26, 08 15:45

No właśnie chodzi mi o walki z bossami. Podczas normalnej gry wiadomo że rzadko są strzelaniny, ba najlepiej jak w ogóle nie doprowadzimy do takiej :D
gambit88
Black Color

Postprzez Johny Sasaki » N paź 26, 08 16:45

Znaczy, ze skok w grze zrobili nie po to, zeby moc sie przemieszczac tam gdzie nie da sie inaczej dojsc, tylko zeby np uniknac ostrzalu od Fortune (nad ktorej wiazka energii nie przeskakuje Raiden), Fatmana (ktorego naboi z glocka tez sie nie da przeskoczyc), Harriera (ktory strzela tak szybko, ze nie dasz rady tego przeskoczyc), Vampa (ktory nie strzela), Raya (jedyny przypadek kiedys sie da przeskoczyc czyjas serie naboi) oraz Solidusa (ktory tez nie strzela)? O tak, bardzo prawdopodobne. Czyzbym w poprzednim poscie pisal, ze tylko serie Raya da sie przeskoczyc? Mysle, ze to wlasnie dlatego dali ten ruch w grze. Co prawda mozna na 2 inne posoby uniknac ostrzalu, ale czymze bylby MGS2 bez dodania ruchu specjalnie na przeskoczenie nad seria z karaibu na nodze Metal Gear Raya? Juz wiem jakie by bylo moje pytanie w 'o co bys spytal, gdybys mogl zadac jedno pytanie Kojimie'...

<J*B>
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Postprzez Słonio » N paź 26, 08 17:40

Fikołek jest do przewracania się na schodach. Koniec, kropka xD

No i przez barierki można nim szybko przeskoczyć. Ogólnie żadnej różnicy między gwiazdą i panterką chyba tak naprawdę nie ma :P
Słonio
Psycho Mantis

Postprzez gambit88 » N paź 26, 08 17:48

Przeskakiwać? A czy ja mówiłem cokolwiek o "przeskakiwaniu" pocisków?? Mi chodzi o to, że podczas jego skoku porusza się szybciej niż podczas normalnego biegu i można szybko wskoczyć za jakąś przeszkodę w ten sposób unikając trafienia. Naprawdę nigdy tak nie robicie???
Ostatnio edytowano N paź 26, 08 23:04 przez gambit88, łącznie edytowano 1 raz
gambit88
Black Color

Postprzez Bizon » N paź 26, 08 22:39

No i przez barierki można nim szybko przeskoczyć. Ogólnie żadnej różnicy między gwiazdą i panterką chyba tak naprawdę nie ma :P

Jest. Panterką nie przeskoczysz przez przepaście.

Ale offtop panowie! Nie jestem modem tutaj, więc nie wydzielę, ale proszę, nich ktoś z tym coś zrobi ;).
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn paź 27, 08 06:12

johny to to turlanie po ziemi się panterką nazywa?

mi sie wydaje że Raiden dostał całą tą gwiazdę z tego powodu żeby m.in. pokazac jego sprawność fizyczną w porównaniu do Snake'a. Przecież Raiden przeskakuje przez barierki niczym Lara, robi podwójnego kopa z półobrotu, ogolnie jest taki bardziej ninja i dlatego zawsze myslałem że on ma gwiazde zamiast panterki.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Johny Sasaki » Pn paź 27, 08 12:35

Uci, jesli Snake skacze panterka do przodu, a nie turla sie po ziemii, to pomysl - skok panterka, czy turlanie po ziemi?;] Oczywiscie, ze tak sie to nazywa:)

A co do tego, ze ma gwiazde zamiast panterki - no dokladnie, nawet pod tym samym klawiszem to jest.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance