PRINCE OF PERSIA

Moderator: GM

PRINCE OF PERSIA

Postprzez SALADYN » Pt lis 21, 08 18:41

Co myślicie o tej grze ???

Z każdym kolejnym trailerem czy nową informacją coraz bardziej przekonuje sie do tej gry mimo tego że zazwyczaj nie daje się porwać hype'owi na jakiś konkretny jeden tytuł.
Tym razem jednak wydaje mi się że ubisoft stworzył niezwykłą grę z nastrojową i pompatyczną muzyką , do tego grafika zachwyca połączeniem tradycyjnej animacji CG z cel shadingiem (na szczęście bez przesady) , mam tylko nadzieję na jakieś ambicje twórców jeśli chodzi o scenariusz co by sie nie skończyło na efektownej i kolorowej młócce.

http://pl.youtube.com/watch?v=M_jTt0_Nz_I

http://pl.youtube.com/watch?v=y7tA-6mlbNY

http://pl.youtube.com/watch?v=k_IlzCcuLEM

http://pl.youtube.com/watch?v=wSfTHPIQiyo&feature=related
Ostatnio edytowano N cze 06, 10 23:00 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gillian » Pt lis 21, 08 19:10

A mi sie nie podoba. Owszem - wygląda ciekawie. Ale kiedy przyjrzałem się bliżej filmikom, stwierdziłem, że pod względem mechaniki jest to gra poprzedniej generacji. Choćby sztuczna animacja: no żeby postaci ślizgały się nogi po podłożu w dzisiejszych czasach!? Zwłaszcza, kiedy zatrzymuje się po biegu - stópki ładnie ześlizgują się do pozycji "zerowej".

Może jestem jakoś uprzedzony i zwracam uwagę na takie drobnostki, ale generalnie nie chce mnie ten tytuł do siebie przekonać. Nie ciągnie do siebie, jak inne.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » So lis 22, 08 02:18

No nie jest to warrior within i pewnie dlatego w to nie zagram.

Gra ma być mniej hardcorowa pod względem poziomu trudności to w sumie fajne, ale z drugiej strony ponowne wymyślanie koła jest moim zdaniem chybionym pomysłem (przeciez Trylogia była super, nie mozna było zostać przy sprawdzonym mechaniźmie? Ile porażek było zanim PoP wyskoczył na szczyt).

Poza tym kolorowo i komiksowo i ponoć bohater nie bedzie mógł zginąć czy coś. No i walki już nie te, bo zwykle z jednym przeciwnikiem na raz i tyle.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » So lis 22, 08 08:12

tez wlasnie cos slyszalem ze nie bedzie mozna umrzeć, choć mam nadzieje ze tu chodzi tylko o cos w stylu przewijania czasu albo innego restartowania, jedyny ciekawy patent to chyba ten NPC co biega z anami i pomaga nam ładne ataki czesać.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ArecaS » So lis 22, 08 14:22

Może być ciekawie. Choć mam obawy co do cel-shadingu. Boję się, że mogą przez to nieco zagubić klimat baśni. Trylogia w Piaskach i Dwóch Tronach fajnie oddawała klimat pierwszych części i za to jej chwała. Dwójka za to była piękną sieczką. Innymi słowy, wyszło bardzo dobrze.

@Gac
Nie było żadnych porażek. Pierwszy PoP w swoich czasach należał do czołówki, a jedyną grą z serii, która nie odniosła sukcesu było PoP3D. Trylogia też w dużej mierze jechał na sławie tytułu, mimo że sama też by się świetnie obroniła.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666xx » So lis 22, 08 14:29

No jak to nie było dużo porażek ;]. PoP3d to raz i kilka wersji, które nigdy nie ujrzały światła dziennego. A zresztą sequel pierwszego PoP był marny pomimo ładnej grafiki.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt lis 28, 08 00:58

SALADYN napisał(a):Co myślicie o tej grze ???

Zapowiada się uroczo - ach ta oprawa.
Tyko jedno mnie dziwi.... Po co znowu licznik od początku nabijać.
RE4 był rewolucyjny , ale miał to 4 w nazwie. Tu się tak nie dało?
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Pt lis 28, 08 06:08

no ale jednak Re4 ciagnal kilka watkow z poprzednich czesci i mial leona z abohatera, tu mamy znow wszystko jakby od zera
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt lis 28, 08 12:05

Twórcy tłumaczą się, że to zupełnie inny świat, inny prince i czas i w ogóle.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pn gru 01, 08 22:43

Z takim podejściem FF nie doszłoby do cyferki 2 w tytule - chyba , że przez wzgląd na czokobo.

p.s. Jak na razie średnia aż 96%
Sylvan Wielki

Postprzez SALADYN » So gru 06, 08 23:24

No i jestem po "Fresh Air'rze" tego tytułu i gdyby go oceniać tylko po takim obejrzeniu w telewizji co i jak to można stwierdzić że ubisoft zrobiło skok na kase graczy tylko trochę mniejszy niż zazwyczaj bo w końcu mamy nowy image księcia i całej serii , wciąż jednak wyczekuje chwili gdy sam bede miał okazję zagrać , a reszta z was ogladała ???
SALADYN

Postprzez Gillian » N gru 07, 08 00:21

A ja na to patrzę i widzę, że gra wciąż prostacko "sama się gra". Wygląda ładnie, ale czy ja wiem... może demo się pojawi jakieś, to sprawdze. Kupić nie kupię.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N gru 07, 08 00:25

a o co wogóle chodzi z tym ze sie tutaj nie da zginać??
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 07, 08 00:39

A ja na to patrzę i widzę, że gra wciąż prostacko "sama się gra"

A poprzednie części to też hardcorowe nie były i ciężko było zginąć.

a o co wogóle chodzi z tym ze sie tutaj nie da zginać??

Elika zastąpiła piaski czasu i ona wciąż ratuje skórę księciu.
SALADYN

Postprzez Gillian » N gru 07, 08 01:04

SALADYN napisał(a):A poprzednie części to też hardcorowe nie były i ciężko było zginąć.

No. Dlatego napisałem "wciąż".
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » N gru 07, 08 02:50

Jak to poprzednie części hardcorowe nie były, chyba sarkazm jakiś =='. Ginąłem częściej niz w God of War i DMC3 czy 4 razem wzięte.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » N gru 07, 08 10:12

no że wspomne ucieczki przed dahaką i to jeszcze na klawiaturze
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N gru 07, 08 10:34

W pierwszym POP to były tylko dwa momenty gdzie zaciąłem się na dłużej , podczas jazdy windą gdzie atakowało nas multum przeciwników i w jednej z akrobatycznych zagadek gdzie skakaliśmy pomiędzy dwoma scianami , liną i bramą która byla celem a pod nami znajdowała sie dziura z kolcami.
SALADYN

Postprzez Bizon » N gru 07, 08 11:55

SALADYN napisał(a):w jednej z akrobatycznych zagadek gdzie skakaliśmy pomiędzy dwoma scianami , liną i bramą która byla celem a pod nami znajdowała sie dziura z kolcami.

A ja to zrobiłem za pierwszym razem i miałem z tego ogromną satysfakcję :D.
Nie wiem jak jest z kolejnymi częściami, ale Piaski Czasu były w moim przekonaniu za łatwe. A że jeszcze autorzy zapomnieli dodać zróżnicowanych stopni trudności, to raczej nie ma po co do gry wracać, bo idzie się przez nią za drugim razem jak przez masło. Żadnego wyzwania...

Skoro mówi się o nowym PoPie, ze jest jeszcze "milszy" użytkownikowi, to ja nie wiem co oni wymyślili... Teraz akrobacje robi się bez trzymania R1? ;)
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Gac666xx » N gru 07, 08 18:01

Piaski czasu są łatwe... ale WW (dahaka chociażby) i TT (rydwany anyone), momentami strasznie frustrujące. Fakt, że grałem wtedy na gorszym padzie niż teraz (bede musiał sobie WW przejsc jeszcze raz i zobaczyć), ale gra na wysokim poziomie trudności bardzo nie lubi pomyłek.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr gru 02, 09 18:03

SALADYN

Postprzez Faja » Cz gru 03, 09 11:35

Po cholere wracają do tej historii? Ehh lipa jak nic. Wprawdzie nie grałem w Epilog więc nie wiem jak się dalej potoczyły losy Księcia i Eliki, ale powrót do Piasków Czasu jak dla mnie jest krokiem w tył.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz gru 03, 09 13:29

Tak. Coś w nowym/starym PoP nie zagrało. Miała być wspaniała, piękna, innowacyjna, uniwersalna baśń, a z tych wszystkich przymiotników został każdy, nie licząc najważniejszego, pierwszego.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez SALADYN » Cz gru 03, 09 23:24

Została gra która sama się przechodzi , jeszcze parę takich gier wydadzą które nie sprzedadzą się dobrze i w końcu HARD będzie znowu naprawdę trudny.
SALADYN

Postprzez Faja » Pt gru 04, 09 09:31

SALADYN napisał(a):Została gra która sama się przechodzi , jeszcze parę takich gier wydadzą które nie sprzedadzą się dobrze i w końcu HARD będzie znowu naprawdę trudny.

Przynajmniej się gra w to przyjemnie. Jak będę sobie chciał zagrać w coś trudnego to sobie włącze pierwszą Castlevanie. Nowy PoP jest bardzo dobry, fakt, że za łatwy, ale za to zajebiście grywalny (przynajmniej dla mnie).
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz gru 17, 09 09:04

http://gry.interia.pl/ps3/news/nowy-ksiaze-persji-w-maju,1412164

No to nie dość że sequel to jeszcze do tego prequel.
SALADYN

Postprzez Simon » Cz gru 17, 09 09:27

Jeśli Ubi pokaże metamorfozę Księciunia z baśniowej postaci w mrocznego brutala to dla mnie bomba:)
Aczkolwiek wszystko to tylko marketing...Tak się składa, że premiera Piasków Zapomnianych wypadnie blisko premiery nadchodzącego filmu z Gyllenhalem.
No cóż, zobaczymy czym nas Ubi uraczy...no i mam nadzięję, że muzykę zrobią Stuart i Inon;]
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez uci » Cz gru 17, 09 19:57

cóż film z grą wypadają w tym samym czasie, ale cieszy mnie że książe biega w swojej kamizelce z WW, bo nietrawiłem tego sztyletu piasków czasu
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » Cz gru 17, 09 20:21

A ja wręcz przeciwnie. Teraz po 6 miesiącach przerwy wróciłem do WW i trochę tego sztyletu mi brakuje, bo bardzo często zdarza mi się wyrzucić drugą broń chcąc je schować (przyzwyczajenie z SoT). Cieszę się też, że w TTT wraca. (Jak na razie czeka na półce aż przejdę WW)
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » So sty 02, 10 01:02

Będąc przy PoP. Kiedyś tam kupiłem sobie "epilog". Jakoś tak PoP mnie zawiódł srodze, a że masa innych gier ciekawych była, stąd postanowiłem sprawę odroczyć.

Tak jakoś spojrzałem na półkę i przypomniawszy sobie o tym wydarzeniu, postanowiłem go ukończyć dzisiaj.

http://www.youtube.com/watch?v=pA_yC8jVMsQ

Dokładnie minuta druga, sekunda trzydziesta. Ja tego górnego pierścienia nie mam. Tym samym, nie mogąc się złapać niczego, spadam w otchłań.

Wie ktoś co może być przyczyną braku pierścienia - coś się nie wgrało, czy jak ....
Obrazek
Sylvan Wielki

Następna strona

Powrót do Gry i Konsole