Pobrałem wersję demo. Śmiało mogę powiedzieć, że jedno z najlepszych dem jakie grałem
Krótkie nie jest, oraz po każdorazowym przejściu otrzymujemy nowy "atak specjalny".
Wstawki są dość ciekawe, nie irytują i nie ciągną się nie wiadomo ile. Gra graficznie prezentuje sie nie najgorzej jak na gry wypuszczone w tamtym okresie, choć i teraz nie jest źle. No ale ja tutaj nie o tym. W każdym razie nie można narzekać na grafike.
Kiedy pierwszy raz dowiedziałem się o tej grze pomyślałem, że może być coś więcej niż tylko dobra gra. Później obejrzałem trailery, gameplaye na necie noi jakoś zwątpiłem. Jakoś zapomniałem o tej grze.
Ostatni przeglądam PSN patrzę a tu demko jest do ściągniecia, no więc usuwam Dead Space [które jakoś mnie nie urzekło :/] i łykam.
Po odpaleniu odrazu urzekł mnie insektor Tequila. Taki miły cfaniaczek, ja lubię takich bohaterów. Przejdę do najważniejszego, czyli gameplayu. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to zbyt łatwa możliwość ślizgania się po stołach i innych tego typu rzeczach. Jak się później okazało nie zwraca się na to uwagi, a jeśli już to tylko na plus.
Nasz inspektor ma 3 dość interesujące ruchy, które możemy uaktywnić kiedy dopełnimy specjalny pasek, poprzez zabijanie oprychów. Im więcej załatwimy kolesi w krótkim przedziale czasu tym więcej go uzupełnimy. 1 z nich to precyzyjne celowanie - obraz daje nam zbiżenie na gościa jak przez lunete, bez przesady oczywiście, celujemy w interesujące nas miejsce i bang. Moje ulubione to kolano
. Po wystrzeleniu kamera ładnie leci za pociskiem ukazując nam przeznaczenie nieszczęśnika
2 - umożliwia nam przejście do trybu w którym nie marnujemy amunicji, a strzelamy ze znacznie zwiększoną szybkością. 3 - Spin attack, zabiaja wszystkich wrogów znajdując się aktualnie wokól nas, nie możemy wtedy ingerować, ale żyć też nie tracimy. Przy 2 i 3 mamy efektowne króciutkie wstawki. Tak gra stanowczo jest nastawina na efektowność. Wspomniałem o możliwości skakania jak Max Payne i bullet time ? Jest efektownie i czuć to. Mi się to podoba. Jest taże możliwość interakcji z otoczeniem na zasadzie biegania po poręczy, czy ślizgu na niej. Można też skoczyć np. na stół na kólkach i jadąc na nim strzelać do wrogów. Mamy także możliwość chowania się, tzn. przyklejamy się plecamy do ściany czy stołu. Co mi przypadło do gustu to to, że jakm już jesteśmy w tej pozycji to nie widzimy celownika jak w innych grach, pojawia się on dopiero jak się wychylimy. Sam Tequila ma też ładne animacje gdy stoimy oparci, a przeciwnicy prowadzą ostrzał. Mimika itp.
Aha jest też jeszcze jeden ciekawy patent w tej grze, mianowicie, gdy optoczy nas mała grupka, gra ukazuje nam widok delikatnie zza głowy, bullet time jest odpalony a my lewą gałką unikamy pocisków. Genialny pomysł, może nie do końca go wykorzystali, ale ja coś takiego pierwszy raz zobaczyłem i chciałbym to jeszcze nie razj ujrzeć. Ale żem się rozpisał
a grałem tylko w demko. Nie bedę przedłużał bo recenzji zamiaru pisać nie mam. Powiem tylko, że mnie się podoba. Wydaje mi się, że gra jest typu, pokochaj albo nienawidź.
Mocna 8 dla demka ode mnie.
Ktoś miał przyjemność zagrania w pełną wersję ? Długa jest ? Jak stoi z replayability ?
Nie wiecie nic czy będzie 2 ?