ulubione kreskówki

Och mój słodki, ach mój piękny pierdolniku.

Moderatorzy: Hal, GM

ulubione kreskówki

Postprzez Dymek » Śr wrz 14, 05 15:06

Podobny temat jest o anime. Ale tutaj wymawiajcie si? na temat zwyk?ych kreskówek co codziennie lec? np na takim Cartoon Network. Moje ulubione to:
1. Transformers generation1- moim zdaniem najlepsze ze wszystkich serii. Teraz nowe pokolenia ogl?daj? takie shity jak armada Cybertron czy Energon a to s? zwyk?e pop?uczyny ?wietnej kresk.

2 Beast Wars- jedna z odmian Transformers. Bardzo lubi?em j? za to ?e mia?a robion? komputerowo grafik?.

3. Ed, Edd & Edi- ?wietna ?mieszna kreskówka z do?? specyficznym humorem

4. Chojrak tchórzliwy pies- hehe dobre....

5. Johny Bravo- dobra kreskówka, z do?? doros?ym humorem. Lepiej by by?o gdyby zrobili now? seri? z przekle?stwami i szczypt? erotyki :)

6. Megas XLR- ostatnio mi podpad?a do gustu. Lubi? j? za to ?e ma wiele nawi?za? do pop kultury.

7. KND- lubie j? za nawi?zania i dobre texty

8.X- men evolucja- dobry remake starej kreskówki (o wiele lepszy). Fajnie ?e z X-menów zrobili nastolatków którzy tak?e maj? zwyk?e ludzkie problemy. I dobrze, ?e nie ma tyle fantasy jak w starych xmenach (kosmici, demony)
Dymek
Uber Big Boss

Odp: ulubione kreskówki

Postprzez Zombie_Snake » Śr wrz 14, 05 16:11

Lubi?:
1. X - Men - nawet moja mama to lubi, a raczej uwielbia (sigh!). Najbardziej to lubi Wolverina, ale kto by go nie lubi?. :D
2. X -Men Ewolucja - bli?sze mi klimaty ni? w normalnych X - Men i za to ceni? t? seri?
3. Totaly Spies ;D - hmm... lubi? to za ogólnie ciekawy klimat i bohaterki ;)
4. Samurai Jack - za filozoficzne podej?cei do tematu
5. Teen Titans - za pomys?
6. Justice League - liga rz?dzi, liga radzi, liga nigdy was nie zdradzi
7. Ed, Edd & Eddy - za ukazanie w podwórkowej wersji polskiej rzeczywisto?ci. Tost z mas?em!
8. Action Man - (kiedy? lecia?o na TVN), za niez?? animacje komputerow? i ró?ne bajery oraz muz?
9. Tajne Akta Psiej Agencjji - za Psa Zero
Zombie_Snake
Zanzibar

Postprzez Gac666x » Śr wrz 14, 05 16:33

Nikt jak wida? nie wymieni?:

- Laboratorium Dextera ^^.

To jedyna kreskówka, któr? ogl?dam je?li na ni? trafi? w czasie konsumpcji obiadu.

Je?li chodzi o kreskówki, które kiedy? si? ogl?da?o to napewno b?dzie to:

- Transformers G1. Z perspektywy czasu prezentuj? si? o wiele lepiej pomimo schematu (autoboty super dobrzy, decepticony ?li, g?upi i brzydcy) to co teraz leci to czysty ch?am, próbowa?em to ogl?dn?? i si? do tego przekona?, ale Armada tylko i wy??cznie kojarzy mi si? z pokemonami (Optimus Prime PI?? MOCY [turlu turlu] i tak 10 razy), energony kojarz? mi si? z dragon ballem (swiec?ce w?osy ;). To najnowsze te? pokemony s?. Najgorsza w tym jest animacja. Wszystko wygl?da sztucznie, roboty oddychaj? (czym kutfa, czym), wogóle maj? jakie? manie do sentymentalnych tekstów, po prostu idiotyzm.

- Transformers Beast Wars. Heh to chyba ostatnia w miare udana seria. Grafika 3d, ?adna animacja, tylko razi wygl?d niektórych postaci i zachowania, ale wszystko w miare sensownie si? uk?ada.

ROBOTIX - (film) twórców Transformers. Film stary jak ?wiat, moja ulubiona bajka, potrafi?em j? ogl?da? z koleg? 2 razy dziennie nawet. Film ma pewn? g??bi? i jest jak na ?wiat robotów w miare brutalny (odrywane ko?czyny itp) polecam, ostatnio sobie go nawet zakupi?em na DVD za 5 funtów ;).

-G.I. JOE . Nie wiem czy musz? t?umaczy?. Ogl?da?em to zawsze trzymaj?c w r?kach moje 4 Geeajd?oe.

By?a jeszcze taka kreskówka (2 odcinki) z Chuckiem Norrisem w roli g?ównej. Co? jak GIJOE, ale moim zdaniem fajniejsze, juz niestety nie pami?tam tego dok?adnie, bo to tak dawno temu by?o.

Ogl?da?o si? te? oczywi?cie Wojownicze ?ó?wie ninja, najlepszy serial o ?ó?wiach wszechczasów (mia?em prawie wszystkie komiksy wydane w polsce, idiota jestem, bo 2 lata temu si? je wyrzuci?o na ?mietnik, a mo?na by?o przynajmniej na allegro sprzeda? :/).
Jakie? tam Kaczory Donaldy i tym podobne.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Sage » Śr wrz 14, 05 16:41

Johny Bravo niepodzielnie rz?dzi ?wiatem. Teksty w stylu "dobrze ?e ten beton zamortyzowa? mój upadek" s? po prostu nie?miertelne. Szkoda ?e ju? nie mam cartoon network -_-. Oj poogl?da?bym sobie Joego, to jedna z niewielu rzeczy, jakie trzyma?yby mnie przy telewizorze (jak na dzi? tylko alll allo i Monk -_-).
TONIGHT WE DINE IN HELL!
Obrazek
Sage
Zanzibar

Postprzez Liu Shang » Śr wrz 14, 05 19:57

No to mo?e,ja si? wpisze:
-"X-Men Evolucja"-Za wykonanie,takie jakby ra?niejsze od normlnych.
-"Johhny Bravo"-Jak napisa? Sage,za teksty,tego go?cia.
-"Edd Edd & Eddy"-Lubi? sobie na to spojrze?.
-"Hi Hi Puffy AmiYumi"-Oczywi?cie za utwory muzyczne,takie jak-"Planet Tokio" :)
"Ponury ?wiat Niebezpiecznych Przygód" - Taa...lasek za moim blokiem chyba...
-------------------------------------------
Obrazek -Virond- Jestem tylko nic nie znacz?cym elfem z dalekiego rodu...
Liu Shang
Black Color

Postprzez Dymek » Śr wrz 14, 05 20:34

doskona?e by?y te? kreskówki Texa Everego np. Droopy. Uwielbia?em kiedy? te? Toma i Jerrego. Nie do przebbica te? by? Krowa i kurczak...a pó?niej Jam ?asica.
Nie wspomnia?em jeszcze o moim ulubionym filmie kreskówce....Transformers the movie. Doskona?y pod ka?dym wzgl?dem. Niby to bajka o robotach ale porusza powa?ne tematy takie jak lojalno??, zdrada, zemsta, ?mier? przyjaciela, czy d??enie do bezkresnej pot?gi za dowoln? cen?. Bardzo brutalna jest ta kresk. gdyby to by?o o ludziach to by wala?a si? krew, flaki i ko?czyny (a tak leje si? olej, dym i metal ;))
Dymek
Uber Big Boss

Postprzez Tommy_Gun » So wrz 17, 05 16:13

=> Blizniaki Cramp
?wiat wed?ug Ludwiczka

Dawno nic nie ogl?da?em, te dane pochodz? z przed roku ;)
Tommy_Gun
Inkarnacja VR

Postprzez borx » Pt paź 28, 05 13:00

Sage napisał(a):Johny Bravo niepodzielnie rz?dzi ?wiatem. Teksty w stylu "dobrze ?e ten beton zamortyzowa? mój upadek" s? po prostu nie?miertelne. Szkoda ?e ju? nie mam cartoon network -_-. Oj poogl?da?bym sobie Joego, to jedna z niewielu rzeczy, jakie trzyma?yby mnie przy telewizorze (jak na dzi? tylko alll allo i Monk -_-).

Heh swojego czasu nagrywalem na video wszystkie odcinki JB. Tak, tak te z pierwszej serii. poprostu genialne. czasem wlaczam sobie by sie posmiac. Bardzo podoba?y mi sie te z cyklu JB w strefie mroku ( stylizowane na lekki horrorek ) Masakra. Obecnie posiadam w kolekcji ok 300 odcinków JB a do tego doszlo ostanio 200 odcinkow niesmiertelnego TWO STUPID DOGS ;D
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez SniperWolf » Pt paź 28, 05 23:02

Hm... tak, tak, kochany, g?upawy DragonBall :P
Dexter i Johny czasem ;)
"To czego się najbardziej boimy, już nam się przytrafiło."
SniperWolf
Inkarnacja VR

Postprzez Mr_Zombie » So paź 29, 05 10:56

Dexter jest ?wietny. Nie podoba mi si? jedynie kreska, która jest obecna w tych nowszych seriach :/. No i bardzo cz?sto si? zdarza, ?e polskie t?umaczenie niszczy du?o ?artów i aluzji obecnych w tej serii.

Podobnie Johnny B - pierwsza seria by?a ?wietna, te nowe ju? mnie a? tak bardzo nie ruszaj? :/. Klimat si? troch? zmieni?, niestety na niekorzy??.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez Adamska » Pt sty 06, 06 16:26

Ja tam lubi?em wszystkie kreskówki, w których si? naparzali, zw?aszcz Samurai Jack :D, a oprócz tego te wszystkie te ?mieszne typu Ed, Edd & Eddy, czy te? np. Johny Bravo ;D

4. Samurai Jack - za filozoficzne podej?cei do tematu - dok?adnie Zombie Snake, a powiedzia?bym, ?e nawet duchowe. To nie to co inne kreskówki <ahhh> ::)
Ostatnio edytowano Wt sty 10, 06 00:18 przez Adamska, łącznie edytowano 1 raz
stoned to the bone.
Adamska
BiGoS

Gram: w gre.
Czytam: w myślach.

Postprzez PiotrB » Pt sty 06, 06 21:53

Napisz? co kiedy? ogl?da?em i mi sie podoba?o ;D:
-Laboratorium Dextera
- X-Men
- X-Men Ewolucja
- Johny Bravo
- Atomówki
PiotrB
The Fear

Postprzez phsx » So sty 07, 06 10:07

A ja nie mam mozliwosci ogladania bo mam tylko zwykle kanaly :-\ Uwielbiam ogladac to http://www.lodz.mm.pl/~lisu82/SwiatGarfielda/komiksypol.html
phsx
Sniper Wolf

Postprzez Ramzes » Pt lut 17, 06 20:28

Kiedy? by?em napalonym maniakiem Draggon Ball'a! teraz te? mnie sie podoba ale nie puszczaj? go w telewizji...
Teraz jak co? to czasami obej?e Johny Bravo i ?wiat weg?ug Ludwiczka...
Ramzes

Powrót do Pierdolnik