FPS

Moderator: GM

Postprzez uci » So lut 07, 09 18:07

A ja chyba zaskocze resztę, bo mi demko KZ2 mimo krótkości, bardzo się podobało, nawet mimo języka polskiego który drazni jak zawsze.
Od razu poczułem się jak w Medal of honor AA, a odskakujące wrogom kaski z głów utwierdziły to przekonanie, kupa akcji, dużo strzelania, miły wojenny klimat...
Mi się podobało:)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Kazuun » So lut 07, 09 21:52

Told ya :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez SincoderFX » N lut 08, 09 16:31

Też mi się Killzone 2 podoba nawet z tego dema. Aż sobie jedynkę przechodzę od wczoraj;)
SincoderFX
Pyro Bison

Postprzez Operator » N lut 08, 09 22:49

Czy ktokolwiek z was słyszał o grze zwanej Necrovision? Jest to podobno polska produkcja i połączenie FPSa z survival horrorem.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Gac666xx » N lut 08, 09 22:52

Klon Painkillera, nie grałem jeszcze ale ponoć tego typu sieczka. Jako 10 minutowy odstresowywacz to czemu nie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 12, 09 12:42

Tak. Bbez zbytniego kombinatorstwa. Ot combo - rękawica zła i karabin i wybijamy hordy piekielnego tałatajstwa. Drugi Killzone 2 to nie jest, ale jeśli komuś podobał się Painkiller....
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » Cz lut 12, 09 13:32

Mi Painkiller się podobał i to bardzo, dodatek też, Overdorse jeszcze dało się grać, aloe Necrovision wygląda już przy tym tak słabo, z tą fabułą którą posiada...ciutkę przekombinowaną... sam nie wiem, Necrovision wypada tak miernie jakby na to niepatrząc
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Pt lut 13, 09 17:52

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=45115

Info , które rozgrzeje Gaca i mnie , lepiej niz niejedna 16tka ^^

Chłopaki....AvsP III nadciąga - stawiam premię , że najlepiej na PC będzie wyglądać xD
Sylvan Wielki

Postprzez uci » Pt lut 13, 09 18:32

problem w tym że o tym tytule piszą nie jako o AvP3, tylko o jako nowym AvP...
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Pt lut 13, 09 19:52

tia, czytałem. Tez czytałem, że Aliens: Colonial Marines została przesunięta na 2010.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » So lut 21, 09 16:00

....

Przezabawne xD
Ostatnio edytowano Cz lut 26, 09 21:23 przez Sylvan Wielki, łącznie edytowano 1 raz
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » So lut 21, 09 16:17

Za trzecim (co najmniej) razem to już takie śmieszne nie jest ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Kazuun » So lut 21, 09 21:05

Jeszcze ani razu mnie żaden "Hitler" nie rozbawił. Dla mnie takie głupawe te filmiki są...
Kazuun
The End

Postprzez Johny Sasaki » N lut 22, 09 15:19

Sylvan, jak do 17 nie zedytujesz tego posta, tak, ze bedzie wiadomo w co sie klika, i ze to dosc kontrowersyjne poczucie humoru to sie zdenerwuje.
ObrazekObrazek
Johny Sasaki
Zanzibar

Gram: MGS2,3,5

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 26, 09 22:55

Już majaczy się o Killzone 3, kolejnym FEAR, ciekawe tylko kiedy zaszczyci nas DN4E.

http://powerofthought.files.wordpress.c ... _nukem.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/6/6083/z6083056X.jpg

Zdjęcia z wyobrażeń o grze przez twórców - opis linków dla Johnyego :*
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Kazuun » So mar 07, 09 22:44

To i ja coś od siebie dorzucę.

Zaczęła się chyba na dobre kampania drugiego Bioshocka. Całość to flashowa stronka która wiele może i nie mówi, ale pozwala skierować nasze oczekiwania na pewien tor

http://somethinginthesea.com/
Kazuun
The End

Postprzez Sylvan Wielki » N mar 08, 09 17:42

To bardzo pięknie, gdyż pierwsza odsłona to jedna z moich ulubionych gier (nie tylko FPS).
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez uci » N mar 08, 09 22:10

ja bym wolał jakieś info o HL ep.3, ale że zbliża się FEAR 3 to już się bardzo ciesze ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Zychu(snipershit) » Śr mar 11, 09 14:00

a Left 4 Dead ktoś pyka? Moja gra marzenie, przechodzić kimś prze miasto i kosić zombiaków. No o aliens też przeczytałem że dopiero w 2010. A od AvP mi się marzył tak z kimś grać i zabijać alienów.
Zychu(snipershit)
Dostanie bana!

Postprzez Gac666xx » Śr mar 11, 09 17:51

L4D ja czekam na kasę i drugiego kompa by w końcu sobie kupić dwa egzemplarze, ale tak to gram po singlu, świetna gra.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Śr mar 11, 09 20:27

BIG MAMA xD

[ Dodano: Nie Mar 15, 09 13:36 ]
"W sieci pojawiły się pierwszy oficjalne informacje o nadchodzącej kontynuacji gry BioShock. Trzeba otwarcie przyznać, że panowie z 2KGames zaskoczyli wszystkich graczy, bo zmiany jakie zostały wprowadzone do gry, są dość zaskakujące.

Na początek najważniejsza, dość szokująca wiadomość. Główny bohater drugiej części, to… Big Daddy! Tak jest, wcielimy się w Wielkiego Tatuśka i zgładzimy niejednego przeciwnika za pomocą jego wiertła. Oczywiście wiertło, to nie jedyna broń jaką posłużymy się w grze.

Nie mogło zabraknąć plazmidów, które w tej części będziemy mogli łączyć, co otwiera wiele nowych możliwości.

Głównym złym tej części, to już prezentowana Big Sister, która w przeciwieństwie do Big Daddy’ego może pochwalić się znaczną szybkością.

Oczywiście nie mogło zabraknąć Little Sisters, które będą zdobywały dla nas ADAM. Małą siostrzyczkę trzeba będzie ochraniać przed różnymi przeciwnikami, min. przed innymi Wielkimi Tatuśkami, czy Wielkimi Siostrami.

Jeżeli chodzi o fabułę, nie wiemy nic, oprócz tego, że akcji drugiej części toczy się 10 lat po wydarzeniach z jedynki. Będzie także tryb multiplayer, ale obecnie brak szczegółów na ten temat."

Marna jakość, ale zawsze COŚ
Kazuun
The End

Postprzez Operator » Cz lis 19, 09 23:13

Dokleję się tutaj. Poszukuję jakiegoś dobrego FPSa na PS2. Czy jesteście w stanie coś mi polecić? Głównie zależy mi na długości, "challenge'u" i jeżeli się zdarzy to co-opie.
Oraz: jak to wreszcie jest z pierwszym Killzone'm? Jest taki zły jaki ma metascore czy nie?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gillian » Pt lis 20, 09 01:15

Black jest fajne, szybkie, intensywne, ale to 5 do 8h grania. Przechodząc na wszytko pewnie i z 10. DObre podobno jest Timesplitters 3 ale głównie w multi. Bo single to też kilka godzin.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Xello » Pt lis 20, 09 01:55

Killzone 1 do mnie nie przemówił, ogólnie niby grało się przyjemnie, ale system rzadko rozmieszczanych checkpointów w tej grze sprawił, że w końcu zrezygnowałem i nie wspominam gry szczególnie dobrze.
Na ps2 z fpp chyba najlepiej grało mi się w XIII - ale to wyszło na wszystko, więc pewnie zaliczyłeś ;)
Popularność MGSów: MGS2 - 7 mln, MGS4 - 5 mln MGS3 - 4 mln. Zapamiętać i nie opowiadać głupot!
Xello
Black Viper

Postprzez Faja » Pt lis 20, 09 10:19

Killzone 1 to jedna z lepszych strzelanek FPS na czrnulke. Black też jest dobre. Natomiast nie polecam wszelkich MOHów co wyszły na PS2. Gra się w nie ciulato po prostu.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lis 20, 09 13:43

Faja napisał(a):Killzone 1 to jedna z lepszych strzelanek FPS na czrnulke. Black też jest dobre. Natomiast nie polecam wszelkich MOHów co wyszły na PS2. Gra się w nie ciulato po prostu.

Pierwsze dwie części na pewno bo tkwiły one korzeniami w erze szaraczka , natomiast "Wojna w Europie" jest już całkiem znośna , "Vanguard" tymczasem kontynuuje założenia trzeciej części i wprowadza do gry kilka nowych (znanych co prawda z innych gier) patentów za to rezygnuje z scenariusza który opowiadał dotąd o samotnym agencie OSS koszącym tony nazistów przy okazji misji , tu mamy żołnierza 82 powietrzno-desantowej dywizji i jakby lekkie zabarwienie filmem dokumentalnym zwłaszcza na koniec.
Polecić mogę też Brothers in Arms w którego aktualnie gram bo po tych wszystkich Rambo fajnie jest móc pokierować drużyną strzelców czy czołgiem no i dość sporo tu realizmu.
Twilitie bardzo dobrego Blacka już polecił , ja polecam sprawdzić jeszcze Area 51 a Killzone nie bez kozery było nazywane Halo Killer.
Ostatnio edytowano So lis 21, 09 10:54 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666 » Pt lis 20, 09 14:02

Osobiście stawiałbym na Area51 niż Black. Black próbuje udawać dobrego FPSa ale jest kilka w nim rozwiązań, które kompletnie psują klimat (podnoszenie non stop jakichs inteli i ogólnie nudna rozgrywka).

Co nie zmienia faktu, że i tak oba FPSy są mocno średnie...
Gac666
Big Boss

Postprzez Operator » Pt lis 20, 09 16:11

Dzięki wielkie za sugestie oraz, niestety XIII nie przeszedłem jeszcze (demo kiedyś się ogrywało...). Pozwolę sobie zadać Wam jeszcze jedno pytanie: Jak to jest z Ghost Recon na PS2? Na komputerze jest normalnym taktycznym FPSem, a jak jest z wersją z PS2? Podobno konwersja GRAW była dosyć słaba...
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Gac666 » Pt lis 20, 09 16:25

W Graw 2 jest ogromna różnica między PC a X360, w Graw 1 jest w miare podobnie, więc raczej w poprzednij Ghost Reconach powinno być podobnie.

Jednakże oceny jakie dostały Ghost Recony na ps2 są średnie, głównie przez fakt, że brak w nich checkpointów czy problemy z AI.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr gru 02, 09 01:16

Faja napisał(a):Killzone 1 to jedna z lepszych strzelanek FPS na czrnulke. Black też jest dobre. Natomiast nie polecam wszelkich MOHów co wyszły na PS2. Gra się w nie ciulato po prostu.

Mówi się o .... Kz HD na PSS. To było by coś.

BTW :

http://www.gametrailers.com/video/medal ... e-tv/59596
Obrazek
Sylvan Wielki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole