Najbardziej wyczekiwane.

Moderator: GM

Postprzez SaladinAI » Śr lut 11, 09 13:58

Najbardziej wyczekiwane? Heh, zapowiedzi Kojimy przed GDC które tchną życie w Z.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt lut 13, 09 23:46

no ja z ciekawością śledzę jak ida pracę nad nową grą z Wolverinem, oparta na filmie (Origins) niedawno wypuszczono kilka nowych informacji, które prócz tego że gra ma być epicka :P mówią nam ze akcja będzie toczyć się gł. w Afryce co ma nam pozwolić na wykorzystywanie rozszerzonych zmysłów logana, do tego szybki i brutalny system walki oparty na kombosach + finisherach, natomiast w przypadku samoleczenia - mamy widzieć rany zasklepujace się na ciele, fabuła oparta o film i jak się okazuje Raven Softwavre jako producenci, myślę że moze być ciekawie, zobaczymy kiedy zapowiedzi pokryją się z rzeczywistością;]

+

Na PSP po zagraniu w Demo mogę powiedzieć ze jeszcze bardziej czekam na Patapony 2, a także na europejską premierę FF Dissidia i Prinniego którego demo jest świetne. W sumie dodam jeszcze jedną grę na PSP której w polsce nie umiem znaleść - Gurumin - action RPG ale czemu go u nas nie ma?:(
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » So lut 21, 09 14:06

Ja czekam na Heavy Rain. Fahrenheit jest jedną z moich ulubionych gier. Może i końcówka trochę zniszczyła odbiór całości, lecz twórcom udało stworzyć się niesamowity klimat i postacie. Mam nadzieję, że czas jaki im daje SCE na dokończenie roboty nie pójdzie na marne. Oczekuję gry dojrzałej, filmowej, wciągającej i z dobrą końcówką nie zmieniającą klimatu o 180 stopni.

Ciekawe czy Kojima stworzy FPSa, który pokaże, że da się przedstawić ambitną historię w tym gatunku (Bioshock jest wyjątkiem). Chętnie bym w takowego zagrał.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Sylvan Wielki » So lut 21, 09 15:43

O tak uci. Na Rosomaka równiez czekam, tym bardziej , iż będzie to typowy staroszkolne .... chodzone mordobicie - teraz jeszcze Kadilaki i dinozaury na UE3 jak można.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez uci » So lut 21, 09 15:55

ja jestem jeszcze bardziej "nakręcony" bo natchneło mnie że Raven odpowiada za przecież 3 gry z uniwersum marvela i x-men i każdy był hitem, a tym bardziej że jak to przyznał jeden z twórców "film będzie typowym PG13 żeby wyciągnąć jak najwięcej kasy, a gra będzie typowym +18" bo w świecie gier można jeszcze robić tytuły +18 i na nich zarobić.
Wiadomo że system będzie wzięty z GoWa - szybki atak, silny atak, chwyt i skok, do tego dojdzie wszelkie maści nadziewanie, rozcinanie, odcinanie głów, wpół, kończyn. DO tego Logan ma posiadać 2 paski życia:
1 - tak jakby pancerz (schodzi szybciej, ale regeneruje się jak tylko znajdziemy chwilę spokoju, jest to ciało Logana, będzie widać jak będzie obrywać, tracił ciało etc. a potem w czasie rzeczywistym będzie się regenerował)
2 - życie właściwe, jak zejdzie do zera umieramy, regenruje się tylko jak pierwszy pasek jest na max

wiadomo że zmierzymy się też z prototypem Sentinela
uci
Uber Big Boss

Postprzez Operator » So lut 21, 09 20:51

Zapomniałem o serii Legacy of Kain. Nie przeszedłem (jeszcze ;) ) Defiance, więc nie wiem czy zakończono fabułę. Jak nie - to jakaś kontynuacja byłaby na miejscu.
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez zenzifreak » So lut 21, 09 21:09

Ja też chetnie bym zobaczył kontynuacje legacy of kain.Pierwszego soul reavera nigdy nie zapomne.Chciałbym zeby kolejna część miała ten sam cięższy niz dwójka klimat.
Jest jeszcze jedna stara gierka którą darze wielkim sentymentem . a informacji o jej kontynuacji wypatruje od lat.Jest nią Tombi 2 :)
zenzifreak
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Cz lut 26, 09 18:23

http://www.gamespot.com/ps3/adventure/dantesinferno/video/6205175

Dante's Inferno - kiedy w końcu zrozumiałem że gra ta opiera sie tylko o pomysł 9 kręgów piekła z boskiej komedii to w tym samym czasie dorwałem trailer - co prawda wszyscy mówią że wygląda to jak Klon GoWa (co jest prawdą bo nawet sterowanie jest identyczne) ale myślę że jak uda im się utrzymać klimat, grafikę i efektowność jak w trailerze to GoWa czeka nie lada konkurencja;)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lut 26, 09 22:07

Właśnie miałem o niej wspomnieć . Równiez wyczekuję z niecierpliwością. Być może będzie takim BOOMem jak ongiś DMC.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666xx » Cz lut 26, 09 22:28

Jak na razie nie widze tu żadnego gameplayu...
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz lut 26, 09 22:30

Bo go nie ma, mamy renderowany film, ale mówię ze jeżeli już gra będzie jak ten trailer to mamy konkurencje dla Kratosa
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz lut 26, 09 22:33

" - co prawda wszyscy mówią że wygląda to jak Klon GoWa (co jest prawdą bo nawet sterowanie jest identyczne) "

Hmmm...

Nie ma gameplayu, a wiesz jakie sterowanie jest.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Cz lut 26, 09 22:38

Przeczytałem w recenzji dema, bety czy innego tam co jakieś czasopismo sobie testowało - pisało że sterowanie jak żywcem z GoWa - Szybki atak, Silny, skok i łapanie na O etc.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666xx » Cz lut 26, 09 22:57

uhm
Gac666xx
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt lut 27, 09 02:04

Nie powiem gra ciekawie sie zapowiada no i widać garniaki z EA po niewątpliwym sukcesie Dead Space w końcu zrozumieli że warto inwestować w nowe ciekawe pomysły.
Tak się zastanawiam czy gra nie sprawi że zapanuje nowy trend na oryginalną fabułę z klasycznym gameplayem , ciekawe co będzie następne w takim wypadku Kalevala ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Kazuun » Pt lut 27, 09 17:11

Trochę z innej beczki. Coś dla metalowej braci: trailer Guitar Hero: Metallica.
To co mnie zmartwiło to, że to będzie zestaw - 2 gitary, gary i mikrofon. Ja tego nie będę miał gdzie wstawić. Liczyłem na jedną gitarkę. Chociaż i taki bundle się pewnie pojawi.
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Pt lut 27, 09 17:49

Ja to bardzo bardzo chcę, widziałem trailer, jest mega. Jako, że wyszedł aerosmith na PC to pewnie i Metallica. Ale niestety nie kupię tego więc i nie zagram (chyba ze wersja 1 osobowa z 1 gitarą) bo tez nie mam gdzie wstawic, poza tym nikt inny by ze mną i tak nie grał. Zaś cena 800zł bodajze to troche przesada, wolę armię Warhammera kupic ;]
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pt lut 27, 09 17:59

Btw, komuś udało się może znaleźć fotki wiosła do GH: Metallica ? Ja nie miałem szczęścia. (Oby Exploder :P)
Kazuun
The End

Postprzez uci » Pt mar 13, 09 15:52

A ja znalazłem trailer i gameplay Wolverina - co prawda z kamery z jakiś targów, ale dają już przedsmak gry, jest autoregeneracja i sama gra jest brutalna :] jedynie w niektórych miejscach te adamantowe pazury jakby troche za słabe, ale cóż realia gry.

Linki
Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=SvYyp0dOGxA&feature=related
Gameplay z helikopterami
http://www.youtube.com/watch?v=uNMm5XxMXfI
uci
Uber Big Boss

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 13, 09 16:13

1. God Of War 3
2. Heavy Rain
3. Bioshock 2
4. Dead Space 2
5. Uncharted 2

Szykuje sie swietny rok.
Reszta jest milczeniem
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez SALADYN » Pt mar 13, 09 16:19

uci napisał(a):A ja znalazłem trailer i gameplay Wolverina - co prawda z kamery z jakiś targów, ale dają już przedsmak gry, jest autoregeneracja i sama gra jest brutalna :] jedynie w niektórych miejscach te adamantowe pazury jakby troche za słabe, ale cóż realia gry.

Linki
Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=SvYyp0dOGxA&feature=related
Gameplay z helikopterami
http://www.youtube.com/watch?v=uNMm5XxMXfI

Uhuhu ładnie to wszystko wygląda , oby nie zostawili nas z pustymi obietnicami i dobrym trailerem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Gac666xx » Pt mar 13, 09 16:30

Gac666xx
Big Boss

Postprzez uci » Pt mar 13, 09 17:45

Raven jeszcze ciała nie dało więc i tutaj wypatruje z nadzieją:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pt mar 13, 09 20:04

A ja sobie myślę, że chętnie zobaczyłbym N64-kowe Perfect Dark na XBL Arcade ; ).
To gra Rare, Rare teraz "pracuje" dla MS, PD Zero, nawet Banjo-Kazooie (nie wspominając o oryginale z N64, który jest na XBLA) ukazały się na X360, więc to nie jest takie niemożliwe.
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 09 22:00 przez Gillian, łącznie edytowano 1 raz
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 13, 09 21:12

"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Snake. » Pt mar 13, 09 21:25

Metal Gear Solid, w którym nie występuje ani jeden Wąż, nie jest już MGS'em. Niech zmienią nazwę.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 13, 09 21:57

I straca na tym pare mln dodatkowego zysku ? Marka zobowiazuje, wiec mozesz o tym od razu zapomniec.
Smutne ale prawdziwe.
Mnie osobiscie żerowanie na zakonczonej niedawno sadze jakos niespecjalnie rajcuje, ale w sumie to tylko spekulacje i moze ktos tam w Konami jeszcze pojdzie po rozum do głowy.
Czekamy.
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Kazuun » Pt mar 13, 09 22:04

A ja nie mam nic przeciwko. Ten etap życia Raidena w którym uratował Sunny mógł by byc kawałkiem niezłego softu. Ilu z nas uważa że w MGS4 był z niego niezły madafaka? O ile mnie pamięć nie myli to właśnie na misję ratownicza dostał swoje "nowe ja" :)

Jeśli rozwinięcie i duże zmiany w serii to mógłby dostać parę nowych ruchów. Miodzio IMHO.
Kazuun
The End

Postprzez nobodylikeyou » Pt mar 13, 09 22:15

Kwestia upodoban:
Te wysokie kozaczki na obcasie i długie tipsy jakos nie pozwalaly mi zapomiec ze to ten sam biszonen w obcislym suicie z "dwójki" ;P
Znacznie bardziej wolal bym poznac przygody pani z mojego avatara w latach 1944-45.
Moze przy okazji "szóstki" ? :]
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez uci » Pt mar 13, 09 23:15

a ja bym wolał odciecie się od gł. sagi niż jakieś MG Liquid/Boss/Raiden/Meryl/otacon itd. Marka niech zostanie - tytul sam z siebie oznacza gre szpiegowską z naciskiem na fabułe, ale z nowym bohaterem i historią.

BTW. Max Savage to juz coś ciekawszego z tego newsa;]
uci
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole