przez Gac666xx » Pn mar 09, 09 15:39
Dlaczego hipokryzją? Zauważ, że jak ja byłem w waszym wieku, to gry nie były aż tak realistyczne pod względem grafiki jak dzisiaj.
Łatwiej było dzieciakom odróżnić rzeczywistość od fikcji, bo wszystko działo się w rozdzielczości 320x240 lub nieco wyższej, grafika jest paskudna (choć niesamowita jak na tamte czasy). Zresztą takie były czasy, że nikt nie myślał o przestrzeganiu tego, bo nie było świadomości społecznej iż to może stanowić zagrożenie.
W dzisiejszych czasach manhunta i tym podobnych to jednak jest różnica.
Wiedz też, że pomimo pokusy wielkiej, jak byłem młodszy nie sięgałem po takie tytuły jak Phantasmagoria, Realms of the Haunting i tym podobnych "krwawych" i fotorealistycznych gier o tematyce horroru (a tam były animacje z żywymi aktorami).
Gta 1 w tym momencie to pikuś, grafika bardzo nierealistyczna, postacie mikrusy i arcadeowy styl rozgrywki. Już GTA 3 było gorsze, szczególnie, że można było brać baseball'a i bić każdego przechodnia w tym starsze panie i prostytutki. W GTA nie odróżniałeś co to było.
Taki DOOM. Okay chodziło się i zabijało, ale mutanty, demony i tym podobne. W Wolfie zabijało się co prawda Nazistów, ale nie przechodniów i zwykłych cywili. Zresztą kto popatrzył wtedy na obie gry łatwo mógł stwierdzić, że to tylko zabawa (choć i tacy maniacy się znaleźli).
Jedyna gra, która mogła mi w tym wieku zagroźić to Fallout 3, ale w niego zagrałem w 8mej klasie podstawówki, ale dopiero zagłębiłem się późno w liceum.
What the frag ya lookin' at huh?