Metal Gear SOlid 4 Online

Tutaj rozmawiamy o MGO i MGO2

Moderator: GM

Postprzez maciusman » N maja 10, 09 22:09

Do MGO myszka akurat by sie nie nadala, bo to nie jest zwyczajny shooter gdzie lecisz i wciskasz spust. A tak na marginesie to pad nie jest pod zadnym wzgledem gorszy od zestawu myszka+klawiera, nawet do FPSow. W wiekszosci mozna dowolnie i idealnie skonfigurowac ustawienia i czulosc pada tak , zeby odpowiadal kazdemu. Wszystko zalezy od tego czym, kto gra na co dzien. Jesli od 13 lat ma sie codziennie pada od SONY w rekach, to ma sie juz opanowane "techniki" , korzystania z przyciskow nie tylko za pomoca kciuka ;)
maciusman
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » N maja 10, 09 22:13

Widzisz, ale ja napisałem to poprawnie, tylko nie załapałeś aluzji. Nie będę się z Tobą kłócił, bo każdy ma swoją rację.

Hal looknij sobie na niektóre filmiki na youtubie, szczególnie ten co pokazuje gre jako Raiden vs Vamp.

Co do podpięcia gryzonia. Fakt da się, ale nie jestem pewien czy akceleracja gryzonia jest wtedy ograniczona do prędkości obrotu analoga czy też jest ograniczona tylko zdolnosciami manualnymi gracza.

Nie zmienia to faktu, że dla mnie i tak jest jak jest i to się nie zmieni.

Szkoda bo myslalem ze raczej dojrzali ludzie tu pisza, a nie niedowartosciowane dzieci ktore szukaja pierwszej lepszej okazji by wylac na kogos troche jadu z pyska czepiajac sie o praktycznie byle co, szczegolnie ze czlowiek jest po kilku glebszych i faktycznie moze walnac gafe.

To wróć jak wytrzeźwiejesz.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Alucard » Pn maja 11, 09 15:53

maciusman napisał(a):Do MGO myszka akurat by sie nie nadala

Tutaj bym polemizowal, zobaczylem na youtubie jak jakas persona grala na tym, i na prawde, jest to przydatne, cos ala gra w tpp Gears of War na PC i na X360 - kto gral powinien poczuc kolosalna roznice i wie o czym mowie.

maciusman napisał(a):Jesli od 13 lat ma sie codziennie pada od SONY w rekach, to ma sie juz opanowane "techniki" , korzystania z przyciskow nie tylko za pomoca kciuka ;)

Ja mam nieco krocej pada Sony, ale w pelni sie z toba zgadzam.

Gac666 napisał(a):Co do podpięcia gryzonia. Fakt da się, ale nie jestem pewien czy akceleracja gryzonia jest wtedy ograniczona do prędkości obrotu analoga czy też jest ograniczona tylko zdolnosciami manualnymi gracza.

Gralem w CoD'a 4 na FraguFX (nie kupowac do ps3 zadnych adapterow, bo to bubel:), tylko FragFX ) i akceleracja jest o wiele wieksza niz pad moglby pociagnac, wiec raczej to dziala bardziej jak myszka, i jest jednak bardzo pomocne, aczkolwiek pozostane przy padzie, bo jakosc wykonania tego urzadzenia jest srednia i pozostawia sobie wiele do zyczenia.
Alucard
banan

Postprzez mkmario » Pn maja 11, 09 16:07

Alucard napisał(a):
maciusman napisał(a):Do MGO myszka akurat by sie nie nadala

Tutaj bym polemizowal, zobaczylem na youtubie jak jakas persona grala na tym, i na prawde, jest to przydatne, cos ala gra w tpp Gears of War na PC i na X360 - kto gral powinien poczuc kolosalna roznice i wie o czym mowie.

maciusman napisał(a):Jesli od 13 lat ma sie codziennie pada od SONY w rekach, to ma sie juz opanowane "techniki" , korzystania z przyciskow nie tylko za pomoca kciuka ;)

Ja mam nieco krocej pada Sony, ale w pelni sie z toba zgadzam.

Gac666 napisał(a):Co do podpięcia gryzonia. Fakt da się, ale nie jestem pewien czy akceleracja gryzonia jest wtedy ograniczona do prędkości obrotu analoga czy też jest ograniczona tylko zdolnosciami manualnymi gracza.

Gralem w CoD'a 4 na FraguFX (nie kupowac do ps3 zadnych adapterow, bo to bubel:), tylko FragFX ) i akceleracja jest o wiele wieksza niz pad moglby pociagnac, wiec raczej to dziala bardziej jak myszka, i jest jednak bardzo pomocne, aczkolwiek pozostane przy padzie, bo jakosc wykonania tego urzadzenia jest srednia i pozostawia sobie wiele do zyczenia.

To ten filmik ?
http://www.youtube.com/watch?v=bmZ6iHLLA9c
mkmario
Red Blaster

Postprzez Gac666xx » Pn maja 11, 09 17:01

No ten filmik chociazby ;]. Gdzie jeden koles macha w lewo i w prawo niczym rambo licząc na headshota.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pn maja 11, 09 17:23

Przecież to totalny fake i specjalnie koleś tak macha. Gacu, oblookaj jakiś filmik Maria - to zobaczysz czas reakcji po ujrzeniu wroga :)

Offtop:
Gacu, widziałeś może filmiki z multi Killzone 2? :>
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Gac666xx » Pn maja 11, 09 17:57

No dobra może fakt, że koleś tu przegina, lecz i tak dokładne celowanie myszką to nie jest.

Widzialem multi KZ2 nie podoba mi się ;].
Gac666xx
Big Boss

Postprzez Kazuun » Pn maja 11, 09 18:05

Ja spędziłem na razie około 25h w multi w K2. Nie jest wybitne, ale gra się przyjemnie :)
Zmierzałem do czegoś innego. K2 jest stosunkowo powolny. W tym wypadku wydaje mi się, że MGO jest jednak dynamiczniejsze od wspomnianego K2. A wspomniałem o tym, bo ostatnio więcej szpilam w K2 :)
Mr Oogie Boogie says there's trouble close at hand
You better pay attention now, cause I'm the Boogie Man
And if you aren't shakin' there's something very wrong
Cause this may be the last time you hear the Boogie song
Kazuun
The End

Postprzez Alucard » Pn maja 11, 09 18:54

mkmario napisał(a):To ten filmik ?

Nie ten, to jest zwykly prank/dżołk - jak kto woli :) ...

kiedys inny widzialem, ale nie moge znalezc go teraz

@Kazuun

moze, jakby co, mozemy kiedys popykac w KZ, tyle ze ja mam ponad 60h w multi juz, jak nie wiecej :)

z tego miejsca od razu moze zaprosze do udzialu w polskiej lidze kz :> www.ps3liga.pl - moj team ma 2 miejsce :)
Alucard
banan

Postprzez Crusher » Pn maja 11, 09 21:18

Multi Killzone'a jest właśnie dosyć dynamiczne by się dobrze grało. Celownik troszku wolno lezie, ale na to można znaleźć rozwiązanie (tj. "Options"). Ogólnie fajnie się gra... jak się ma dobrych graczy w teamie.

A w MGO natomiast jest podobnie jak w K2 (i pewnie wielu innych gierek online)to znaczy: bez dobrej kooperacji drużyny, teamworku itd. niema sensownego, normalnego grania. Po prostu kiedy jest słaby pierwszy team (zero kooperacji i info) to drugi team zjada go w całości bez popitki - zwykle kończy się na spawnkillingu i campieniu przed bazą pierwszej drużyny. Właśnie dlatego jedyne tryby w jakie grywam to Sneaking Mission(granie jako Wonsz ;) ) i Team Sneaking mission (stealth camofulage).
Crusher
Vamp

Poprzednia strona

Powrót do Metal Gear Online