Problem a g?ownie pytanie, stra?nicy MGS2 sons of liberty

Pytania dotyczące Sons of Liberty i dodatku Substance

Moderatorzy: Snake., GM

Problem a g?ownie pytanie, stra?nicy MGS2 sons of liberty

Postprzez Foxik » N mar 12, 06 13:20

Przez ca?y czas si? zadr?czam stra?nikami, bo nie wiem jak jest w 3. Jak z nimi jest, jak si? ich zabija, nie mówie o usypianiu, tylko jak si? ich zabija, to mam wra?enie ?e oni w tych samych miejscach si? odnawiaj? po jakim? czasie, a mnie to wkurza najbardziej w tej grze, czego nie moge powiedzie? o splinter cell, rozumiem jak si? alarm w??czy to mog? si? uzupe?ni? bo przysz?y posi?ki, ale mam taki ten, albo mi si? zdaje albo nie, ?e po save, odczytaniu gry, czy continue sie odnawiaja, albo wejde do innego pomieszczenia i oni za jakis czas znow sie tam pojawiaj?, nie wiem mo?e si? myle, dlatego prosz? o wytlumaczenie mi jak to jest z tymi straznikami, bo pod tym wzgledem splinter cell chyba jest o wiele lepszy pozdrawiam i oczekuje wytlumaczenia, bo sie zadreczam tym od paru miechow!
Foxik
Inkarnacja VR

Postprzez Relict » N mar 12, 06 13:38

Splinter Cell to nie to samo co MGS ( bo te drugie lepsze ) , ale gry d?rz? coraz bardziej do realistyczno?ci idea?ów itp. Splinter cell jest bardziej oparty na siedzieniu w cieniu ( chod? te? nie raz siedzialem straznik sta? naprzeciwko mnie i nic niewidzial ( noktowizor si? swieci? lol )). Co do stra?ników w 3 to chyba sie juz wiecej nie pojawiaj?. a zabijanie polega na tajnikach techniki CQC lub za pomoc? no?a :D gun jakis ostatecznie.
Atak z drzewa... :cry:
Relict
Red Blaster

Postprzez Gac666x » N mar 12, 06 14:49

"noktowizor si? swieci? lol "

Wiesz dlaczego si? ?wieci?? By? ty drogi graczu widzia? w któr? stron? jeste? skierowany. Noktowizory nie ?wiec? tak w ciemno?ci jakby? nie wiedzia?, by?oby to g?upie z racji tego, ?e snajperzy mieliby tarcz? strzeleck?.

Splinter cell nie jest gorszy od MGSa, jest inny. Ja seri? splinter Cell bardzo lubi? i jako gra skradanka jest bezkonkurencyjny. Gra jest realistyczna do bólu i o to chodzi?o, a te animacje... mmm :).

MGS jest skradank? bardziej Arcade'ow?, jest tu wi?cej "zabawy" ni? prawdziwego skradania, bo to po prostu inny styl gry. To jest styl Kojimy, stara si? by? powa?ny i realistyczny ale jednocze?nie ?atwy i przyjemny.

Stra?nicy odnawiaj? si? jak zmieniasz lokacj? poniewa? wartownicy si? zmieniaj? i przysy?aj? posi?ki.
I am your Doom...
Zapraszam -->the-predator.prv.pl
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Foxik » N mar 12, 06 23:14

Czyli znaczy, ?e jak ide robi sie ciemny ekran i przechodze do innego pomieszczenia tyle ze tym senk, ze nie zawsze sie odnawia, najczesciej to widac po save, albo alarm to rozumiem posilki, ale nie zawse po zmianie lokacji sie odnawiaja z tego co zauwazylem a pytanie czyli w 3 mgs jest tak jak splinter cell? Wyr?bie ca?y dany odcinek i mi si? nikt ju? nie pojawi, jak wszystkich wyko?cz?? Tak jest, je?li tak to wypas, bo ostatnio po?yczy?em i musz? to sprawdzi?! Czyli prosz? mi jeszcze powiedzie?? W 3 jak w 2 odnawiaj? si?, czy ALA splinter cell? (tez wyrabany)! :)
Foxik
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666x » Pn mar 13, 06 02:49

To wszystko zale?y od momentu fabu?y. Gdy przeczesujesz dany teren i dochodzisz do odpowiedniego miejsca ( a w mi?dzy czasie si? cofasz) to posi?ki si? nie pojawi?, aczkolwiek gdy po wykonaniu jednego zadania pojawisz si? znowu w tym miejscu to posi?ki najprawdopodobniej b?d?.

To nie jest w ka?dym b?d? razie Splinter Cell, gdzie raz zabity przeciwnik ju? pozostaje martwy do ko?ca gry ;). No ale ma to te? swój urok, jest co t?uc :D.
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Mr_Zombie » Pn mar 13, 06 09:33

W?ród konceptów dla MGS2 by? "szpital" na Big Shell, gdzie trafialiby wszyscy ranni ?o?nierze i tam si? uleczali. A gdyby zniszczy? ów pomieszczenie -> ?o?nierze nie mogliby si? ulecza? -> nie pojawialiby si? znowu :].
Niestety, zrezygnowano z tego.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez barth » Pn mar 13, 06 11:40

a szkoda bo pomys? by?by przedni - chcesz wi?ksze wyzwanie, nie wysadzaj szpitala
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Gac666x » Pn mar 13, 06 13:00

Tiaaa... nie ma to jak leczenie ran w g?owie po seri z M4 czy Ka?asznikova... ludzie, nie b?d?my ?mieszni ;].
I am your Doom...
-->Aazero.com
Gac666x
Uber Big Boss

Postprzez Foxik » Pn mar 13, 06 18:40

Hehe masz racje Gac666, leczy? skr?cenie strza? w g?ow?, bo ja zawsze nawalam z socoma w banie, ale te? nie by? g?upi pomys?, tyle ?e w baniaka, z?amanie karku nie, ale np. leczyc uspionych pajacy, albo og?uszonych, pomys? nie by? g?upi, ale to nie gta, z gratata ci? wyszadz? to i tak za chwile ?yjesz, albo rozbijesz si? samolotem! :lol: :lol: :lol: :) :) :) :D
Foxik
Inkarnacja VR

Postprzez barth » Pn mar 13, 06 18:41

zawsze lepsze to, jako jakiekolwiek wyja?nienie, ni? odradzaj?cy sie po prostu przeciwnicy(patrz mamo, jestem nie?miertelny)
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez Mr_Zombie » Pn mar 13, 06 18:47

No co, w MGS3 to jako? przechodzi - z?amana noga, ?up siup - noga jak nowa :P.
Mr_Zombie
The Fury

Postprzez borx » Pn mar 13, 06 18:54

Na tej samej zasadzie moznaby w MGSach dopatrzec sie wielu takich idiotyzmów ale po co? Wiele elementów jest potraktowanych bardzo umownie. Bo to w ko?cu tylko gra i do tego japo?ska;)
Zreszta i pod tym wzgledem idzie nowe. Kojima, ciagle chyba wkur..ny na Japo?sk? stagnacje, robi MGSa 4 napakowanego realizmem zachowan na maxa. Ale to juz inny temat :evil:
Obrazek
borx
Global Moderator

Postprzez barth » Pn mar 13, 06 19:08

a niech robi jak uwa?a, byleby trzyma? klimat(a patrz?c na trailer to klimatu jest tam zajebi?cie du?o) :D
Obrazek
Obrazek
barth
Psycho Mantis

Postprzez raven_raven » Pn gru 31, 07 13:22

E tam, to nie ma być mega-realistyczna gra, tylko po prostu zabawa.

A wiecie czemu strażnicy się odnawiają? Za mało RAM-u w konsoli. Po prostu gra (w sumie konsola) musiałaby pamiętać, co się stało z każdym ze strażników, gdzie zginął, czy zginął, jak zginął itp. Na dodatek save rozrósł by się do kilkumegabajtowego pliku.
There is place for only one Snake, and one Big Boss!
raven_raven
Młody Ocelot

Powrót do Metal Gear Solid 2 i Substance