Dowiedziałem się dopiero z pisma, że Dorota Świeniewicz, jedna z najlepszych polskich siatkarek i najlepsza siatkara całej Europy roku 2005 zrezygnowała ze swojej kariery pod wpływem...komenatarzy napływających właśnie z Internetu. Niemczyk powiedział, że to ogromna szkoda, bo Świeniewicz wracała do formy, że żałuje chwili, w którym Dorota otworzyła laptopa.
Askel napisał(a):Pojawia się pytanie - czy można zrobić cokolwiek, żeby te zjawisko...ukrócić?
Można zrobić dużo, ale jak zwykle nasz rząd nic nie zrobi, bo większość polityków nie wierzy w internet.
każdy user miałby swój ogólnie dostępny ID
Zaś ludzie, którzy słuchają komentarzy jakichś anonimowych 4chanowych idiotów też są debilami.
Askel napisał(a):Nie wiem jak Was. Mnie to boli.
Pojawia się pytanie - czy można zrobić cokolwiek, żeby te zjawisko...ukrócić?
SALADYN napisał(a):ci którzy przejmują się komentarzem jakiegoś buca nie wiadomo skąd powinni sami nad sobą sie zastanowić bo skoro nieznana , anonimowa osoba może im tak zaszkodzić to co będzie jak jakiś znajomy powie coś przykrego.
SolidSimon napisał(a):SALADYN napisał(a):ci którzy przejmują się komentarzem jakiegoś buca nie wiadomo skąd powinni sami nad sobą sie zastanowić bo skoro nieznana , anonimowa osoba może im tak zaszkodzić to co będzie jak jakiś znajomy powie coś przykrego.
Słuszna uwaga. Aczkolwiek różni ludzie mają różną psychikę - jedni się bardziej przejmują jadem trolli a inni mniej bo każdy ma inną wrażliwość.
SolidSimon napisał(a):Nie jestem za kontrolą wolności słowa w necie a za kontrolą bzdur, które wypisuje wielu idiotów.
SALADYN napisał(a):Ludzie są tylko ludźmi i trollami nie można sie przejmować bo ci to wejdzie na ambicje i nie da spokoju , ci którzy przejmują się komentarzem jakiegoś buca nie wiadomo skąd powinni sami nad sobą sie zastanowić bo skoro nieznana , anonimowa osoba może im tak zaszkodzić to co będzie jak jakiś znajomy powie coś przykrego.
Powiedzieć złe słowo a zbesztać to dwie różne sprawy. Za to samo, co w necie sobie możesz powiedzieć zasłaniając się wolnością słowa, na żywca dostałbyś w ryj - i bardzo dobrze.Wysłannik napisał(a):A że ktoś jest "osobą publiczną" (co to za pojęcie w ogóle...), czy nawet prezydentem, to nagle nie można złego słowa o nim powiedzieć?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości