PlayStation 3

Moderator: GM

Postprzez ColonelAI » So sie 22, 09 16:39

Gac PC rządzi, wszyscy o tym wiedzą.

Sylvan tobie ta błyszcząca obudowa się nie rysuje?
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » So sie 22, 09 17:00

Pierdol sie colonel ok? Zaraz bana dostaniesz.

Chodzi mi o to, że PS3, z którą miałem styczność w byłej mojej robocie będąc w specjalnej półce na konsole potrafiła się przegrzać.

Nie podoba mi się święcący lakier na niej, bo wygląda jak badziewny plastikowy tuning na jakimś wozie.
What the frag ya lookin' at huh?
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » So sie 22, 09 18:15

Dobra to było nie ładne. Zauważyłem, że strasznie się mnie czepiasz. Za takie teksty powinieneś dostać co najmniej ostrzeżenie. Czasami mi się wydaje, że jak ktoś zagra na Twojej ambicji to się strasznie denerwujesz. Każdy może mieć swoje zdanie, ale mój koment był na takim samym poziomie jak Twój.

Dziwne bo w mojej półce na konsole PS3 się nie przegrzewa. Zresztą jakbyś miał trzymać konsolę na oknie to by się prędzej od słońca przegrzała.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." Stanisław Lem
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » So sie 22, 09 19:10

Ludzie wy kompletnie sarkazmu nie czaicie.

"Czasami mi się wydaje, że jak ktoś zagra na Twojej ambicji to się strasznie denerwujesz. "

No chłopie, jak ja mówie, że mi sie wygląd PS3 nie podoba, a ty mówisz, że "tak wiemy PC rządzi" no to kto tu ma bardziej nasrane? Wyraziłem swoją opinię na temat wyglądu, dla przykładu bardzo podoba mi się Wii i Xbox360 (tylko to ma akurat też problemy z przegrzewaniem), a ty implikujesz, że już od razu mi chodzi o PC... Krew człowieka może zalać.

Jeśli chodzi o PS3 slim to fajnie, że jest dużo mniejsza, łatwiej ją gdziekolwiek umieścić. Taka sama sytuacja jak z PS2 i ps2slim, moja slim jest malutka i to sprawia, że mogę ją wcisnąć w małą walizeczkę wraz z kablami i padami i odłożyć gdzieś na bok.

W kafejce gdzie pracowałem była sobie taka specjalna półka (ciasna dość niestety), zasuwana szybką (która była dosuwana do połowy, by klienci sobie gier nie wyciągali sami) i tam potrafiła się przegrzać, szczególnie, że nie daleko obok niej stał jej rywal Xklocek.

Co moim zdaniem jest niedopuszczalne, bo skoro obie konsole mają takie a nie inne gabaryty i mnóstwo wentylatorów to nie powinno do takich rzeczy dochodzić.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » So sie 22, 09 19:15

Obaj mamy nasrane.

Ważne, że PS3 nie świeci się jak psu jajka. Fata bałbym się włożyć do plecaka, slima już nie. Ważne teraz cena jest atrakcyjna i już sprzedaż ruszyła z kopyta. Lepiej dla graczy i developerów.

Ludzie wy kompletnie sarkazmu nie czaicie.

Ten tekst o PC też był pociągnięty sarkazmem...

Jak PS3 leżało koło 360 to co się dziwisz, że się przegrzewało.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Gac666xx » So sie 22, 09 19:44

Nie koło, niedaleko, słuchaj co mówie. Poza tym nie zawsze obie konsole były włączone a i tak się przegrzewało.
Gac666xx
Big Boss

Postprzez ColonelAI » So sie 22, 09 21:11

Xbox się grzeje jak jest wyłączony i nawet jak stoi koło PS3 to je przegrzewa. ;)

Chyba teraz będę dawał emomordy, żeby ludzi wiedzieli, że to sarkazm.

Obrazek

Stare: PLAYSTATION®3 Computer Entertainment System
Nowe: PlayStation®3 System

Obrazek

Nowe PS3? Brzyyydal.

http://www.duose.com/p/2009/0823/32919_9375.jpg

So cute! Oby poza KKW wyszła.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Faja » Pn sie 24, 09 10:40

ColonelAI napisał(a):So cute! Oby poza KKW wyszła.

Strasznie gejowska ta biała wersja, niech lepiej zostanie u Kitajców.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pn sie 24, 09 11:54

ciekawe cz jak PSP zacznie slim wychodzić w kolorach jak radiant red czy inne vibrant blue ?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez ColonelAI » Pn sie 24, 09 14:31

Faja Twój poziom wypowiedzi powala.

uci na pewno znaleźliby wtedy więcej klientów.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Faja » Pn sie 24, 09 15:07

ColonelAI prosty przekaz więc prosta forma przekazu.

Kompletnie pokręcone myślenie. Zróbmy konsole w kolorze różu i błękitu, a na bank się lepiej będzie sprzedawać.
ColonelAI napisał(a):Nowe PS3? Brzyyydal.

Teraz to brzmisz jak jakaś baba za przeproszeniem co to jak kupuje telefon to interesuje się tylko kolorem i wyglądem.

Mi się ten design podoba, prosto, nie świeci się jak FAT i jest małe.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez ColonelAI » Pn sie 24, 09 15:30

Kod: Zaznacz cały
Nowe PS3? Brzyyydal.

Mój post nawiązywał do postu Gaca. Sam uważam, że Silm jest ładniejszy od grubaska.

Jak dziewczynka zobaczy PSP czy PS2 to zawsze się interesuje kolorem białym czy różowym. Wiem to ze swojego doświadczenia.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez kotlet_schabowy » Wt sie 25, 09 01:13

Ja bym tam wolał białą, odkąd pierwsze grafiki PS3 się pojawiały (srebrna, czarna, biała), to najbardziej mi pasował ten kolor. Przynajmniej większa różnica w stosunku do PS2 będzie (bo czarny kolor plus design Slima to już za dużo trochę).
kotlet_schabowy
Zanzibar

Postprzez ColonelAI » Wt sie 25, 09 09:16

O! Kolor ma znaczenie. Ford T był w każdym kolorze byle by czarnym. Teraz Focusa można kupić w kilku wariacjach kolorów.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez Sylvan Wielki » N sie 30, 09 20:23

ColonelAI napisał(a):Gac PC rządzi, wszyscy o tym wiedzą.

Sylvan tobie ta błyszcząca obudowa się nie rysuje?

A niby czemu miała by się rysować? Nie robi tyle hałasu co x0 (ba, jest cichsza niż PSP), stąd nie karcę jej śrubokrętem. Gwoździem również nie wyryłem jej ksywy.

A tak na poważnie, konsola (jeśli na niej nie gram) przykryta jest miękkim, niedużym ręcznikiem. Stąd kurz nie osiada, a nawet jeśli, to podczas włączania, gdy go zdejmuje automatycznie ją przeciera.

Niby pod kątem rzędu 44 stopni, pod światło jakieś minimalne ryski widać, ale jako, iż pod takim kątem z odległości kilku cm nie patrzę na nią, to problemu nie ma, że tak to ujmę.

Na slim na pewno nie zamienię, aktualny model podoba mi się o wiele bardziej. Raz jest dostojniejszy, dwa, jakby nie było pasuje do mojego nowego TV - podobny materiał, stąd obie uroczo połyskują.

Gdyby PS3 slim było ze słynnego piano black błyszczącego, oraz miało literki jak poprzedni model, może i bym się skusił, a tak jak dla mnie wygląda wręcz wulgarnie.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gillian » N sie 30, 09 21:17

A w Empiku już są slimy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » N sie 30, 09 22:00

I ile sobie życzą za nie?
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Gillian » N sie 30, 09 22:37

Nie widzialem niestety. Przechodząc obok empiku zauważyłem same pudełka. Zdziwiło mnie to, bo miały być te slimki od września.

Na poly piszą że w Gdańsku po 1349zł.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Operator » N sie 30, 09 22:42

W sumie niewiele się różnią - jeden odrobinę bardziej płaski od drugiego, kolor, pobór mocy... Coś jeszcze?
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez ColonelAI » N sie 30, 09 23:09

Różni się wyglądem, posiada Bravia Sync, jest lżejsza, posiada dysk 120GB, łatwiej jest go wymienić, inaczej "przepuszcza" Dolby Digital TrueHD i tyle pamiętam.
ColonelAI
Raging Raven

Postprzez SALADYN » Wt wrz 15, 09 07:41

http://gry.interia.pl/ps3/news/kolorowe-ps3-slim,1367628

Szkoda że to producent sam nie wpadł na taki pomysł.

Tutaj wspomniana wyżej strona.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Pabian01 » Wt wrz 15, 09 09:09

Co jak co, ale żółciutką to chyba bym przyjął :)
Ładna taka bananowa.

Operator napisał(a):W sumie niewiele się różnią - jeden odrobinę bardziej płaski od drugiego, kolor, pobór mocy... Coś jeszcze?

Szybciej wczytuję gry.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Sylvan Wielki » Wt wrz 29, 09 13:13

Biała wygląda ładnie. Dobrze, że Sony nie pokusiło się o cenę z kosmosu nowej wersji, tak jak w przypadku PSP Go - ponad tysiąc zł , przyp. SW.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez SALADYN » Pt mar 26, 10 11:04

Po świętach z pewnością sklepy RTV zrobią znowu jakąś wielką wyprzedaż gdzie PS3 będzie można nabyć o te trzy stówki mniej a ja się wciąż nie mogę zdecydować jaki model kupić , za obiema opcjami przemawia tylko i wyłącznie estetyka która jest najmocniejszą i jednocześnie najsłabszą stroną obu modeli , jak zwykle pewnie zadecyduje ekonomia.
SALADYN

Postprzez uci » Pt mar 26, 10 11:13

jednak Slim to ten 250gb dysk twardy
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt mar 26, 10 11:15

Wymiana dysku w Fat to żaden problem cenowo wyjdzie podobnie więc tego nie biorę pod uwagę.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pt mar 26, 10 11:51

Inna sprawa, że jeśli fat to albo używane, albo gdzieś w pozostałościach magazynowych. Bo ich już nie produkują.

Na Twoim miejscu celowałbym w jakiegoś bundla.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 26, 10 13:16

Fata dostane w hipermarkecie Auchan Katowice jeszcze niedawno mieli kilka sztuk w Media Markt czy innych Saturnach maja już tylko Slimy które przy ostatniej poświątecznej wyprzedaży kosztowały 1099 zł , no i na allegro można jeszcze dostać stare modele , to co wybiorę będzie zależało od aktualnej sytuacji bo to chyba oczywiste że jeśli mam wybór między starym i nowym modelem w tym samym przedziale cenowym to zdecyduje sie na Slima.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Śr wrz 22, 10 12:14

Panowie pytanko , jak to jest z waszymi dyskami w PS3 , szybko je zapchaliście i musicie coś co jakiś czas kasować żeby zwolnić miejsce ???
Pytam bo akurat w Chorzowskim Media Markt jest niezła okazja gdzie PS3 120GB można kupić za 899 zł tylko że ja chciałem kupić ten nowy egzemplarz z 320 GB dyskiem żebym później nie musiał wymieniać dysku na większy.
Od razu uprzedzam że mam zamiar w pełni korzystać z PSN.
SALADYN

Postprzez Gillian » Śr wrz 22, 10 13:22

O szyt, gdybym tylko mial kase brałbym z miejsca.

Nie zastanawiaj się nawet. Jak braknie Ci dysku to dokupisz sobie za 2 stówki coś wiekszego a sumarycznie i tak wyjdzie taniej niż PS3 model 320GB

Poza tym na PSN cos sciagniesz, potem usuniesz, jak bedziesz chcial to znow sciagniesz itd
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole