Konwersja

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez Blady » Wt wrz 29, 09 16:59

Ok, a teraz teoretyzując...

Peace Walker wychodzi na PSP, jest sukcesem. Konami chce kasy, więc robi to, co wszyscy mądrzy deleloperzy gier na PSP - szykuje wersję na PS2...

...która wychodzi jednocześnie z ogłoszeniem softwarowego upgrade'u PS3 pozwalającego odtwarzać gry z PS2.

How is that for an idea?
The days of the car as a symbol of freedom are gone. The world wants us all in eco-boxes, wedged nose-to-tail with other eco-boxes. There are people who'd rather we took no pleasure from driving at all.
Blady
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » Wt wrz 29, 09 17:08

Ja przypuszczam, że wydają oni PW na PSP, bo Sony chciało zwiększyć sprzedaż tej konsoli. A w przyszłym roku pewnie nagle ogłoszą, że jednak na PS3 też wychodzi (w odmienionej wersji oczywiście; może z lepszą grafiką, a na pewno sterowaniem).
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez windomearl » Wt wrz 29, 09 17:50

Osobiście nie liczyłbym na to, a i tak jak mówiłem dla mnie ciągnęcie mgs'a to odcinanie kuponów i niepotrzebne komplikowanie.
Obrazek
windomearl
Shlasher Hawk

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 01:58

Wydawaine gry z PSP na PS3 to wg mnie poroniony pomysł. Przecież to nie ma najmniejszego sensu. Trzeba by robic całkiem nową gre. To nie przejdzie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr wrz 30, 09 17:25

Za to całkiem realną (a przy tym niezmiernie kuszącą ;)) teorię wysunął blady. Kurde, gdyby tak zrobili to naprawdę bym się ucieszył. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 18:57

Ja tam nie wierzę, żeby PW wyszło na PS2. Przecież ta gra jest wyraźnie bardziej zaawansowana od MGS3, a ono się już dość często zacinało (liczba klatek na sekundę była podobno ok. 2 razy mniejsza niż w MGS2, co zresztą wyraźnie się czuje).

Dla mnie to osobiście to jakiś żart, że nowy MGS wychodzi na PSP zamiast na PS3. Trochę mnie to denerwuje zwłaszcza, gdy pomyślę, że na PS3 filmiki byłyby porządnymi filmikami, a nie jakimiś tam komiksami.
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez uci » Śr wrz 30, 09 19:54

wydawania gry z PSP na PS2 (mimo ilości ludzi z PS2) jest dla mnie raczej wątpliwe, szczególnie że sony prawdopodobnie mierzy w sprzedarz elektronicznej tytułów z PS2 na PS3.
Już prędzej widzę konwersję PW na PS3/XO i wrzucenie jej na PSS/XBL niż żeby to przerabiali na PS2
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SaladinAI » Śr wrz 30, 09 19:59

W sumie Kojima przyznał że konwersja byłaby możliwa więc chyba dla niego nie ma problemu.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 20:11

Wysłannik napisał(a):Przecież ta gra jest wyraźnie bardziej zaawansowana od MGS3
Niby gdzie? Niby pod jakim wzgledem?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Wysłannik » Śr wrz 30, 09 20:27

Na pewno pod względem możliwości Snake'a, złożoności środowiska i -- jak mi się wydaje -- grafiki.
Wysłannik
Fire Trooper

Postprzez Gillian » Śr wrz 30, 09 20:54

Było już wiele konwersji gier z PSP na PS2 i wyglądały one i zachowywały się dużo gorzej, niż inne gry z dużej konsoli. Także nie ma się o co bać, na PS2 można by takiego PW jeszcze dopasić odpowiednio.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr wrz 30, 09 22:09

co do możliwości Snake'a kilka z nich mu dodano kosztem tego że kilka innych mu zabrano.
Ale ciągle uważam, że jak już mają robić konwersję lub emulację to na konsole next-genowe.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Cz paź 01, 09 11:44

Pomijacie całkiem ważną kwestię jaką jest co-op w PW który ma być esencją tej gry jak to przerzucić na PS2 skoro nikt już się nie zajmuje multi w PS2.
PSP zostało wybrane na nowego MGS od Kojimy właśnie ze względu na możliwości internetowe tej maszynki nie bez znaczenia jest fakt że na PS3 trzeba by się znacznie dłużej bawić w developing tej gry , dlatego uważam że na konwersję nie ma co liczyć zbyt dużo trzeba by zmieniać w samej grze a wierne przeniesienie gry wywołało by lament graczy że to w końcu PS3 więc czemu nie ma grafiki jak w MGS4 co najmniej.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Powrót do MGS Peace Walker