Mass Effect

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Śr kwi 29, 09 21:22

http://polygamia.pl/Polygamia/1,95336,6 ... Phone.html

Bez komentarza... Najpierw MGS Touch, teraz to. A wszystko to jakies strzelanki na szynach.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt lip 24, 09 19:43

“When you import it into Mass Effect 2, now we can continue mining all that information. And it’s not just what your ending was, or a couple of the big choices, you know, where we could have stuck a conversation at the beginning and asked you what you did and moved on. This is literally hundreds of things.

“Anytime we have a plot or a character or situation in Mass Effect 2, we think about what you did, potentially, in the first game that might affect said plot or character or situation in the second. We can look at each variable and dynamically change what happens in the moment. It ranges from small things like, by way of example, Conrad Verner was a fan of Commander Shepard’s that you met in the first game, and it’s like you meet this guy in an alley and you can be nice to him or you can be a jerk to him, and at the time you might have been thinking of it as just a trite role-playing convention, good-guy bad-guy, and that’s that.

“Jump forward two years. Now you’re playing Mass Effect 2, and oh my god, who’s this, it’s Conrad Verner! And based on what you’ve done, you realize that while the moment in the first game maybe seemed throwaway, now Conrad’s back and involved in another plot in a game you’re playing two years later…and what you did two years ago is meaningfully affecting what’s happening.

“That’s a small example.”

Mamy odpowiedź - praktycznie setki drobnych decyzji przenoszą się z oryginału do drugiej części wraz zapisem gry, co oznacza iż duża część naszych działań będzie miała swoje konsekwencje w przyszłości. Teraz będę musiał przejść jedynkę i podejmować decyzje z większą ostrożnością i solidną kalkulacją.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » N paź 18, 09 12:54

http://polygamia.pl/Polygamia/1,101109, ... edazy.html

Jeżeli nie złożę preordera, to kupuję w dzień premiery ; ). A myślałem, że wyjdzie to jakoś w marcu i tu takie miłe zaskoczenie!
Dobrze że nie mam w tym semestrze sesji egzaminacyjnej, będzie czas na granie ;D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N paź 18, 09 14:25

219.00 zł na dzień dobry.....ehhhh.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » N paź 18, 09 15:07

No w ultimie, wiadomo, że drogo. Poczekajmy na allegro. Założe sie, że za mniej niż 200 spokojnie pójdzie w dniu premiery.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » N paź 18, 09 18:48

184,00zł w sklepie PE
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » N paź 18, 09 21:57

Skusiłbym sie na kolekcjonerską, ale jeszcze takich nie widziałem...
Zresztą to jeszcze 3 miesiące, nie ma co sie napalać.

Ech, powiem, że przełom roku zapowiada się genialnie. Naliczyłem 8-10 gier, które wypadałoby obczaić, a połowę z nich kupić w dniu premiery. A jeszcze niedawno byłem załamany przyszłością X360.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn paź 19, 09 12:06

twilite kid napisał(a):Skusiłbym sie na kolekcjonerską, ale jeszcze takich nie widziałem...

A ja nie. Poprzednia nie oferowała zbyt wiele, dobrze że i tak kupowaliśmy po mega przecenie.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pn paź 19, 09 14:35

No ale ładnie by wyglądały dwie obok siebie ; ). Zobaczymy co będzie w kolekcjonerce i o ile będzie droższa...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lis 05, 09 15:32

Available on January 26 in North America (Jan 29 in EU) alongside the standard edition, the Collectors’ Edition of Mass Effect 2 comes in a premium, tin case and includes the full version of the game, a 48-page hardcover “Art of Mass Effect 2” book, Issue 1 of the Mass Effect Redemption comic book, and a bonus DVD with behind-the-scenes and making-of videos. In addition, the Mass Effect 2 Collectors’ Edition will include unique in-game weapons and armor that can only be obtained by purchasing this version. With its larger-than-life hero Commander Shepard, intense shooter action, nuanced characters and a rich storyline, Mass Effect 2 is one of the most anticipated titles of 2010.

Cena: ze dwie stówy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lis 05, 09 18:38

Właśnie chciałem o tym pisać ; ).

Dwie stówy w USA (70USD). U nas pewnie więcej w "oficjalnym" obiegu. Na allegro myślę, że za te 200-220 będzie. FM3 w limitowanej edycji właśnie za dwie stówki teraz schodzi.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Cz lis 05, 09 19:44

Dla mnie te wydanie nie uzasadnia wydania dodatkowych pieniędzy. Mogli by chociaż ost dodawać.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Cz lis 05, 09 21:14

Ten komiks jest interesującym wabikiem.

Ciekawe jak będzie wyglądała pecetowa kolekcjonerka.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Pn gru 28, 09 00:44

Saladin01, robimy zamówienie z amerykańskiego amazona?
Kolecjonerka to jedyne 70USD, czyli 200zł - w porównaniu do 60GBP (250zł) na gamestation czy 270zł na gram.pl jest mega okazją. Standardowa też wychodzi śmiesznie tanio bo ok 160zł. Z wysyłką nie wiem do końca jak jest, ale jakaś standardowa to koszt około 7 dolarsów, ale paczka leci 2 tygodnie. Także tak teraz sie zastanawiam, czy rzeczywiście się opłaca...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn gru 28, 09 14:26

twilite kid, ja to sobie chyba poczekam aż ta gra zejdzie do magicznej granicy stu złotych gdyż wydawanie takich pieniędzy to już niemal bluźnierstwo.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pn gru 28, 09 14:37

No ja na taki tytuł rok na pewno nie będę czekał. Ale zaczynam mieć wątpliwości, czy rzeczywiście opłaca się brać kolekcjonerkę. Bo ja widzę to co wrzucili do EK Bioshock 2 i jak widzę cenę 200zł...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn sty 04, 10 23:33

Na własne oczy słyszałem dziś polską wersję gry. Powiem krótko: daje jej duży kredyt zaufania. Polski Shepard brzmi wiarygodnie, przede wszystkim poważnie i ciężko, przypominając swój angielski odpowiednik. Po tym co usłyszałem nie mam żadnych obaw.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666 » Wt sty 05, 10 00:42

No patrząc na to jak mozna sie było przejechać na ME PL wolałbym nie słyszeć całości... te dorzucane stuhrvy mnie dobijają.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt sty 05, 10 00:51

Tez słyszałem polską wersję. Tłumaczenie wołało o pomstę do nieba! XXII wiek, a oni gadają jak w pierwszym lepszym fantasy - czerepy, pobratymcy i inne kwiatki. Tragedia istna...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt sty 05, 10 08:16

ME mam w domu pozyczona ale mimo wszystko sie kurzy bo na XPku majac 1,5gb ram save laduje sie bagatela 5 do 10 minut... Ogolnie rzecz biorac dol... Co do Polskiej wersji to mnie boli to co zrobili Rexarowi (pierwszy raz u kumpla to mlocilem po Angielsku), oryginalnie byl dla mnie profesjonalny ale stonowany, w polskiej wersji przypomina mi kibola -.- Mam nadzieje ze nie okaze sie ze wszyscy wolicie wersje Polska bo naprawde zwatpie w sens zycia. Bo sory ale sprzedawca w miesnym to rexar byc niepowinien...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gillian » Wt sty 05, 10 09:19

Jaki Rexar? Zresztą mowa tu jest o Mass Effect 2, w której pojawiają się nowi aktorzy w miejsce starych jeśli chodzi o wersję polską.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez solidus grabczas » Wt sty 05, 10 18:28

Temat nazwany ogólnie więc sorka za zamieszanie. Mam nadzieję że nie popełniono tej zbrodni jednak w ME2 PL co było w ME1 PL że postać została zmieniona w kwestii charakteru...
Welcome back Commander...
solidus grabczas
Fatman

Postprzez Gillian » Pt sty 15, 10 22:41

Jak na razie EK najsensowniej wydaje się zamówić w empiku za 269zł z opcją odbioru w salonie - bez zobowiązań, jeśli znajdę taniej to mogę anulować zamówienie, więc tak zamówiłem.
Gramer.pl mają też za 269zł, ale do tego w moim przypadku dochodzą koszty wysyłki.
Na allegro pojawiło się coś, ale aż za 299zł. Poza tym nie znalazłem.
W UK są za około 55 GBP (ok 260 wg kursu sprzedaży WBK), ale tu dochodzi jeszcze wysyłka - a nie zawsze chcą do Polski słać, a często koszt wynosi kilka funtów. Na thehut.co.uk niestety nie ma jak na razie - a stamtąd wysyłka tylko 99p. Gamestation nie wiem czy i za ile śle do Polski - może ktoś się orientuje? Nie wiem też jak z amazonami - ma ktoś jakieś doświadczenie i orientuje się ile kosztuje wysyłka do nas?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Wt sty 19, 10 22:40

Ultima szaleje!
ME2 na X360 za 159 i 199zł.

http://www.ultima.pl/search.php?search= ... submit.y=0

Swoje zamówienie w empiku anuluje i biore stąd ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Wt sty 19, 10 23:19

Ty mnie nawet nie kuś....ale wersja angielska? W całości?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Wt sty 19, 10 23:41

Tak. Obie angielskie. Podstawowa za 159 jak i EK za 199. Polska jest w standardzie za 199.

@down, ubiegłeś mnie ; ). No cóż - wszystko wskazuje że będzie killer. W OXM wpadło 9,5
Ostatnio edytowano Śr sty 20, 10 00:48 przez Gillian, łącznie edytowano 1 raz
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Śr sty 20, 10 00:37

ME2 w CDAction dostało 10/10 :D. A jako jedną z gier dodali Ninja Blade O_o szok.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Śr sty 20, 10 11:55

Polska jest w standardzie za 199.

Słabo rozumiem takie posunięcie. W każdym bądź razie jak na angielszczyznę się nie załapuję.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Śr sty 20, 10 13:38

Posunięcie jest sensowne. Polska wersja pochodzi z naszej oficjalnej dystrybucji i takie są ceny sugerowane przez EA Polska.
Angielską ściągają gdzieś het z zagranicy dlatego jest taniej.

Saladin01 napisał(a):W każdym bądź razie jak na angielszczyznę się nie załapuję.
Tzn jak to rozumieć? Chcesz full polską wersję?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Śr sty 20, 10 14:39

Gac666 napisał(a):ME2 w CDAction dostało 10/10 :D. A jako jedną z gier dodali Ninja Blade O_o szok.

Potwierdzam. Miałem o tym właśnie napisać.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole