No, oczywiście od groma dały mi gry na PS2, gdzie w sumie po raz pierwszy na poważnie zacząłem grać bez tłumaczeń. Teraz przygotowuję się do CAE i jak dobrze pójdzie, gdzieś w 2011 będę zdawał.
Askel napisał(a):A mimo 14 lat i tak uważam, że jeszcze duuużo przede mną.

Askel napisał(a):Is patois - english?
Poza tym trzeba chcieć. Niemieckiego się uczę w szkole prawie 6 lat i dalej guzik umiem bo nie lubię języka tego 
Np. The End - Kon iec. Jednak ta teoria szybko upadła
Jednak wiadomo pierwsze słowa nauczyłem się stamtąd. Ice, home, mom, cat, dog, acme
]. Jednak żadne z powyższych nie może się równać z nauką z piosenek. To był ogromny kamień milowy.
.Operator napisał(a):tak btw. niezłym sposobem na czasy jest zapamiętywanie przykładów. Np. słynne "It's been a long time, Snake" jest znakomitym przykładem czasu Present Perfect Simple. I łatwo wwierca się w mózg.

Tidus93x napisał(a):Dobrym sposobem jest też rozmowa z anglikami/amerykanami.
Powiedz to tym amerykanom i anglikom :pTidus93x napisał(a):Język obcy to podstawa!
Tidus93x napisał(a):Kiedyś grywałem w BYOND, a konkretniej w DB: Heroes United i tam aż przykro się robiło, jak Polacy nie potrafili się dogadać
Bardzo miło to wspominam.
. Grałem na Main Servie (tym czarnym) i ogólnie gra była super, moim najlepszym kumplem i mentorem był Gokukg, ale przewijali się inni, jak TannerUchiha, Terron, Razlar, DarkHus, Sasukexnaruto albo Cloudzack. Niedawno włączyłem bo chciałem zobaczyć co słychać, ale większość znajomych przestała grać. Żałuję tylko, że nasz kontakt się urwał :/. Właśnie w takich sytuacjach się język obcy przydaje.
Powiedz to tym amerykanom i anglikom :p

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości