niemoge odpalic mgs special misions

Problemy techniczne. Przed założeniem tematu sprawdż czy problem nie został już opisany.

Moderator: GM

niemoge odpalic mgs special misions

Postprzez kotek » Wt lut 02, 10 23:13

witam wszystkich specjalistów od mgs mam pewien problem z dodatkiem vr special misions posiadam ps3 60g z grywalnoscia wsteczna i ostatnio powruciłem do gry w mgs podczas grania naszła mnie ochota zeby powymiatac troszeczke ninja kiedys miałem pirata na ps teraz zakupiłem na allegro special misions orginał i niechce wystartowac wkładam do ps3 jest ikona konami i dzwiek i nagle wyswietla sie komunikat zebym włorzył mgs plyte 1 lub 2 wkładam i wyswietla sie napis wrong disc i nic dalej nie idzie moze miał ktos taki przypadek pozdro.
kotek
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » Wt lut 02, 10 23:17

Po polsku prosimy.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Bizon » Wt lut 02, 10 23:21

kotek napisał(a):witam wszystkich specjalistów od mgs mam pewien problem z dodatkiem vr special misions posiadam ps3 60g z grywalnoscia wsteczna i ostatnio powruciłem do gry w mgs podczas grania naszła mnie ochota zeby powymiatac troszeczke ninja kiedys miałem pirata na ps teraz zakupiłem na allegro special misions orginał i niechce wystartowac wkładam do ps3 jest ikona konami i dzwiek i nagle wyswietla sie komunikat zebym włorzył mgs plyte 1 lub 2 wkładam i wyswietla sie napis wrong disc i nic dalej nie idzie moze miał ktos taki przypadek pozdro.

Ok, teraz daj komuś obok ciebie to do przeczytania i spytaj się czy zrozumiał.
My naprawdę chętnie pomożemy, ale wiedz, że musimy rozumieć w czym problem...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Simon » Wt lut 02, 10 23:32

Albo skopana płyta, albo skopany laser, albo kompatybilność wsteczna PS3 nie uwzględniła płytki Special Missions.

BTW, o ile mnie pamięć nie myli, to tylko konsole 40 GB miały kompatybilność wsteczną ale głowy nie daję...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Askel » Wt lut 02, 10 23:43

Special Missions nie jest uwzględnione. Spraw sobie ps2, albo zapomnij o wymiataniu with Ninja.
Miałem ten sam problem, a kompatybilność wsteczną mam na pewno. (Simon, wersja 60 gb.)
oh, and by the way? we're going to die.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez kul » Wt lut 02, 10 23:43

Skoro tacy dobrzy jestescie, to Wam opisze ten problem bo mam taki sam.
Wkladam plyte ze Special Missions do konsoli.
Uruchamiam gre.
Laduje sie.
Wyskakuje informacje z prosba o wlozenie plyty pierwszej lub drugiej z MGS.
Wkladam plyte z MGS.
Wyskakuje informacja o Wrong Disc.

Co mam zrobic, by zagrac w Special Missions na PS3?

Do panow powyzej, kazda gra z PS1 powinna chodzic, a amerykanskie VR Missions dziala na amerykanskich konsolach. Czekam wiec na rady, zwlaszcza od Panow, ktorzy nie zrozumieli pierwszego postu.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez Askel » Wt lut 02, 10 23:50

Ja już napisałem, że kombinowałem, bo chciałem zagrać, ale nic nie działało, więc zwyczajnie odpuściłem.
Łatwiej jest właśnie znaleźć sobie używaną ps2, albo pożyczyć. Tak mie się wydaje.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Simon » Śr lut 03, 10 00:06

Mea maxima culpa.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SALADYN » Śr lut 03, 10 02:21

Gdzieś kiedyś czytałem że problemem jest zamiana dysków która skutecznie uniemożliwia emulacje tej gry na PS3 , z podobnym problemem sam się spotkałem przy okazji mojej PS2 która płyty nie rozpoznaje jako gry z szaraczka.
Sam jednak wątpie żeby sposób zabezpieczenia gry (konieczność zamiany dysków na oryginalnego MGS i z powrotem) był tu sprawcą kłopotów , jeśli tak to byłby to jedyny taki przypadek na te osiem tysięcy wydanych na PSX gier a nie pamiętam żeby jeszcze jakaś inna gra miała w taki sposób zabezpieczyć zyski przed piratami.
Ja polecam regeneracje nośnika (najlepiej obu płytek MGS i SM) kosztuje to około 10 zł od płytki jednak w tym przypadku przez te czarne spody gier może to nic nie dać.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez nobodylikeyou » Śr lut 03, 10 02:44

SALADYN napisał(a):Ja polecam regeneracje nośnika (najlepiej obu płytek MGS i SM) kosztuje to około 10 zł od płytki jednak w tym przypadku przez te czarne spody gier może to nic nie dać.

Nie warto. Miałem ten sam problem z MGS SM na ps3. Jedyna szansa zagrania to odpalenie gry na psxie lub ps2slim.
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Askel » Śr lut 03, 10 03:09

Toć mówiłem.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez SALADYN » Śr lut 03, 10 12:15

Mnie z kolei SM po regeneracji nie chce odpalić się na slimce , nawet nie zaczyna wczytywać tylko wywala komunikat że to nie jest dysk Playstation.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake. » Śr lut 03, 10 13:15

Ja tam kotka zrozumiałem. Choć odczuwam pewien dyskomfort, z powodu braku Kropek.

Przeniosę tylko.
[center]Nie pieprz,
[/center]
[center] CZATUJ![/center]
Snake.
The Fury

Postprzez kotek » Śr lut 03, 10 14:18

Wielkie dzięki koledzy za rady i podzielenie się doświadczeniami napewno się przydadzą. Niestety są wśród nas tacy co po polsku nie rozumieją i tacy co niemają pojecia co to ps3,grywalność wsteczna,i o zgrozo VR SPECIAL MISIONS ale skąd ma wiedzieć jak w 1998 kiedy kupowałem mgs w dniu premiery w polsce na psx i grajac w niego po 17g non stop miał wtedy 5 latek i bawił się klockami wiec nie pouczaj jak niewiesz i niepisz jak niewiesz bo tylko denerwujesz ludzi swoimi debilnymi tekstami.PS PRAWDZIWY FAN ROZUMIE WSZYSTKO
kotek
Inkarnacja VR

Postprzez Gac666 » Śr lut 03, 10 15:48

Ja nie rozumiem braku interpunkcji oh wielki wentylatorze.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Askel » Śr lut 03, 10 16:35

Ja bym nazwał to wejściem w złym guście.
Askel
Olga Gurlkovich

Postprzez Bizon » Śr lut 03, 10 16:42

kotek napisał(a):Wielkie dzięki koledzy za rady i podzielenie się doświadczeniami napewno się przydadzą. Niestety są wśród nas tacy co po polsku nie rozumieją i tacy co niemają pojecia co to ps3,grywalność wsteczna,i o zgrozo VR SPECIAL MISIONS ale skąd ma wiedzieć jak w 1998 kiedy kupowałem mgs w dniu premiery w polsce na psx i grajac w niego po 17g non stop miał wtedy 5 latek i bawił się klockami wiec nie pouczaj jak niewiesz i niepisz jak niewiesz bo tylko denerwujesz ludzi swoimi debilnymi tekstami.PS PRAWDZIWY FAN ROZUMIE WSZYSTKO

Mogę dostać ostrzeżenie, ale muszę to wyprostować.
Twojego drugiego posta musiałem przeczytać 3 razy nim zrozumiałem, że chciałeś mnie w nim obrazić. Sorki, ale czas na ripostę - gdy ty spędzałeś 17 godzin (bo tak zrozumiałem z tego co napisałeś) na graniu w MGS (co daje ci widocznie ogromną przewagę wiedzy nade mną), Ja poznawałem podstawy interpunkcji, o której ty nie masz pojęcia. Po tym jak ci to z twilitem uświadomiliśmy, to przynajmniej zacząłeś stawiać dobrze kropki w drugim postcie i wiem kiedy zaczynasz nowy wątek...
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez Simon » Śr lut 03, 10 17:54

Tytułem konkluzji, kotku; dało się ciebie zrozumieć, lecz trza było nieźle wytężyć szare komórki a więc Twilite i Bizon mieli rację. Tym bardziej, że jednym z wymogów forum jest czytelne pisanie.
Askel napisał(a):Ja bym nazwał to wejściem w złym guście.

Trudno się nie zgodzić.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez Gillian » Śr lut 03, 10 18:21

kotek napisał(a):ale skąd ma wiedzieć jak w 1998 kiedy kupowałem mgs w dniu premiery w polsce na psx
"Prawdziwy fan" wie, że europejska premiera MGS na PSX miała miejsce w 1999roku. Weź pan się lepiej uspokój. Zresztą to wstyd by tak dojrzały człowiek tak pisał.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul » Śr lut 03, 10 18:43

Skoro wszyscy urazeni juz sie wypowiedzieli, a niektorzy bardzo ladnie omineli swoja obietnice zwiazana z pomoca, to zamkne, bo widac ze troche sie Wam poziom testosteronu podniosl
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Powrót do Problemy Techniczne