God Of War ]|[

Moderator: GM

Postprzez Hal » Pt lut 12, 10 20:02

Nowy zwiastun, chyba ostatni przed premierą:

http://www.gametrailers.com/video/exclu ... -war/61814

Gaia <3<3

:)
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Bizon » Pn lut 15, 10 12:02

Mnie ten zwiastun nie satysfakcjonuje w ogóle... Jakbym widział scenę akcji z filmów Nolana. Jakieś szybkie cięcia, dziwne ustawienie kamery, ogólny chaos... Wygląda bardziej na teaser, niż na trailer.
Miejmy nadzieję, że przed premierą jeszcze się coś pojawi.
https://www.youtube.com/user/BizonBlady
My mama said to get things done.
You'd better not mess with Major Tom...
Bizon
Rozwalił beton w drobny mak

Postprzez uci » Pn lut 15, 10 12:20

jak pamiętam ci z santa monica coś mówili że chcą nam pokazać jak najmniej przed premierą. A dla mnie ten trailer to w sumie zlepek QTE z samej gry.

Ale daje mi inna myśl - czy Kratos mówiąc że "chaos will rise" ma na myśli chaos jako totalną rozwałkę czy prędzej o ożywienie Chaosa? tego z którego wszystko się wzieło?
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez kul » Pn lut 15, 10 12:50

O ile mi wiadomo chaos nie zyl, byl jakas tam pustka. Z niego zrodzily sie pierwsze byty, ale on bytem nie byl.
Wiec chyba chaos jako nasz wspolczesny chaos.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez SALADYN » Pn lut 15, 10 15:50

Chaos - w mitologii greckiej jest to pierwotny stan egzystencji, z którego pochodzą pierwsi bogowie. Innymi słowami jest to pustka, czarna przestrzeń. Był złożony z mieszanki pierwiastków, które starożytni Grecy uważali za podstawę świata: ziemi, wody, ognia i powietrza. Po grecku chaos nazywa się Χάος, co oznacza "otwartą pustkę".

Chaos posiada trzy cechy charakterystyczne:

* jest bezdenną przepaścią, gdzie wszystko bezustannie spada. Jest to kontrast w stosunku do powstałej z niego ziemi, ze stabilnym gruntem.
* jest to miejsce bez ustalonych kierunków, gdzie wszystko spada we wszystkie strony.
* Jest to miejsce, które rozdziela: po rozdzieleniu nieba i ziemi chaos pozostał pomiędzy nimi.

Źródło Wikipedia.
Czyli nie fizyczny byt czy istota a co do ponownego jego powstania to raczej Kratos ma na myśli zwykły koniec świata.

Nowy trailer taki sobie , jakoś nic specjalnego nie poczułem oglądając go ot taki launch trailer lub reklama do tv , choć jest jeden ciekawy moment gdy Kratos masakruje kogoś (boga jakiegoś na pewno) przy pomocy Cestus'a , momentalnie przypomniał mi się Tezeusz i końcowy QTE z drzwiami :)
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Pn lut 15, 10 16:08

Mnie zastanawia fakt, że na jednym trailerze Kratos mówi - At the end there will be no chaos. Na innym zaś mówi - Chaos will rise again. Czy jakoś tak.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn lut 15, 10 16:14

Faja napisał(a):Mnie zastanawia fakt, że na jednym trailerze Kratos mówi - At the end there will be no chaos. Na innym zaś mówi - Chaos will rise again. Czy jakoś tak.

Mówił raczej "There will be only chaos"

http://www.youtube.com/watch?v=3ZHSGckREdY
SALADYN

Postprzez Faja » Pn lut 15, 10 19:03

To w takim razie źle spamiętałem :]
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Rise » Wt lut 16, 10 00:28

W fabule GoW'a znajduje się pewna nieścisłość - otóż pod koniec jedynki narrator wspomina [spoiler]iż Kratos, jako bóg wojny, będzie wspierał wszelakie narody i ludzi walczących, dopóki nie nadejdzie jego czas. Nie było by w tym nic złego, gdyby nie fakt, iż na jednym ze slajdów pokazane są czasy współczesne. Wiemy przecież iż Kratos stracił stanowisko boga w drugiej części, czyli urząd ten piastował przez dosyć krótki czas - nie wykraczając poza czasy starożytne[/spoiler].

Do tego w mitologii greckiej, wspomniane jest, że świat zrodził się z chaosu - może Kratos chce go ponownie wywołać, po to, aby zniszczyć to co zostało do tej pory stworzone, zmienić czas, dokonać jakiegoś paradoksu, i poprzestawiać wszystko tak, aby powstał świat który znamy my.

Nie zmienia to faktu iż końcówka jedynki nie ma zbytnio sensu, porównując ją z tym co dzieje się w następnych częściach. No, ale kogo to obchodzi - zobaczymy więcej wkurzonych twarzy bohatera, wyrywanych flaków, i latających kończyn. Oto w końcu w tej grze chodzi ;p

EDIT: O, i właśnie sobie przypomniałem - co się stało z Mieczem Olimpu, Kratos zakopał go w ziemii, bo chciał być bardziej hardkorowy ?
Rise
Arnold

Postprzez Faja » Wt lut 16, 10 09:07

Rise napisał(a):EDIT: O, i właśnie sobie przypomniałem - co się stało z Mieczem Olimpu, Kratos zakopał go w ziemii, bo chciał być bardziej hardkorowy ?

To, że nie ma go na trailerach trzeciej części, nie oznacza, że tegoż nie będzie.

Co do tego o czym pisałeś wcześniej, to wiesz jak to jest. Ludzie robią grę, jakoś ją kończą, potem okazuje się, że trza zrobić drugą część, więc trza jakąś historię opowiedzieć. [hide]Zauważ, że w części pierwszej, było coś o bracie Kratosa w bonusach. Był też tam tekst, że to może historia na kolejną częśc[/hide] i jak do tej pory nic z tego nie było (ponoć teraz ma być).

Zauważ, że dwójka się kończyła tak, że Kratos zjednoczony z tytanami napierał na Olimp, a w demku końcówka jest taka, jakby on tego ognistego tytana atakował. Nie ma gdybać trza czekać na premierę i wtedy nasze wątpliwości się rozjaśnią.
Ostatnio edytowano Wt lut 16, 10 14:52 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lut 16, 10 14:06

A mnie w tym ostatnim trailerze gdzieś mignęło ostrze olimpu.
SALADYN

Postprzez uci » Wt lut 16, 10 15:00

no było jakies niebieskie ostrze którym Kratos asekurował się chyba przy takiej pionowej ścianie
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lut 16, 10 15:34

uci napisał(a):no było jakies niebieskie ostrze którym Kratos asekurował się chyba przy takiej pionowej ścianie

Dokładnie , tylko że z tym brzeszczotem gra może się stać za łatwa chyba że jej jakoś sensownie osłabią w fabule.
SALADYN

Postprzez Rise » Śr lut 17, 10 13:08

Zauważ, że dwójka się kończyła tak, że Kratos zjednoczony z tytanami napierał na Olimp, a w demku końcówka jest taka, jakby on tego ognistego tytana atakował. Nie ma gdybać trza czekać na premierę i wtedy nasze wątpliwości się rozjaśnią.

Spekulacje przed wypuszczeniem gry zazwyczaj to do siebie mają, że są błądzeniem w kółko, ale zawsze warto coś tam mruknąć - jako fani mgs'a powinniście o tym wiedzieć ;p

A mnie w tym ostatnim trailerze gdzieś mignęło ostrze olimpu.

Faktycznie, mój błąd. Ostrze się pojawiło, i to nie raz, ale dwa razy - z tego co udało mi się wyłapać.

Ciekawi mnie po prostu czy twórcy chcą wspomnianą "nieścisłość" wpleść jakoś do linii fabularnej, czy zostawią to bez zmian, jako przeoczenie. Dowiemy się pewnie już niedługo.
Rise
Arnold

Postprzez Bizon » N lut 21, 10 21:41

Bizon

Postprzez uci » Pn lut 22, 10 18:38

kratos bedzie zamiatać to i tak wiemy, ale jednak ocena 100/100 wydaje się posmarowana:P
Ale jak GoW3 ma pobić wizualnie U2 to jestem na tak ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Wt lut 23, 10 00:08

Gra waży 35gb, a więc więcej od samego MGS4. Ciekawe, co tam upchnęli, zważywszy na fakt, że nie będzie tym razem wstawek FMV. Instalka to natomiast skromne 5mb.

Dla zwolenników języka naszych południowych sąsiadów - dobra wiadomość. Na płycie znajdzie się również czeska wersja językowa:))
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Postprzez Gillian » Wt lut 23, 10 00:26

Hal Emmerich napisał(a):Ciekawe, co tam upchnęli
Pewnie wszystkie opcje językowe.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt lut 23, 10 01:18

Hal Emmerich napisał(a):Dla zwolenników języka naszych południowych sąsiadów - dobra wiadomość. Na płycie znajdzie się również czeska wersja językowa:))

Będzie dym XD
SALADYN

Postprzez Operator » Wt lut 23, 10 22:03

Ratunku... Kratos mówiący po czesku, NIE!
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Sylvan Wielki » Wt lut 23, 10 23:37

To se ne da xD
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez nobodylikeyou » Śr lut 24, 10 00:37

Operator napisał(a):Ratunku... Kratos mówiący po czesku, NIE!

Przy pierwszym podejsciu wybierzesz "wersję kinową", przy drugim polski dubbing, a przy trzecim umrzesz ze smiechu sluchajac jezyku pepiczków :D

Tylko ten Linda jakos srednio mi sie widzi ...
"Chcę iść do piekła nie do nieba. W piekle cieszyć się będę towarzystwem papieży, królów i książąt, a w niebie są sami żebracy, mnisi, pustelnicy i apostołowie"
Niccolò Machiavelli
nobodylikeyou
Vulcan Raven

Postprzez Hal » Śr lut 24, 10 20:02

Hal
Zanzibar

Postprzez uci » Śr lut 24, 10 22:10

jedynka jak pamiętam też nie miała loadingów?

W sumie jak GoW3 ma rozgromić oba Uncharted to chyba mus
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » Śr lut 24, 10 22:17

uci napisał(a):W sumie jak GoW3 ma rozgromić oba Uncharted to chyba mus
Graficznie. Ciągle ostatnio wszyscy o tej grafice. Grafika będzie lepsza niż w Uncharted, to będzie killer oraz GOTY. Jakoś wszyscy zapominają, że dostajemy po raz 4 praktycznie to samo :>
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr lut 24, 10 22:32

jak niemalże z każdym sequelem.

wiadomo że grafika bedzie musiała stać na wysokim poziomie, ale liczę że jeszcze cut-scenki czy takie detale jak brak loadingów sprawią ze gra pobije oba uncharted.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Hal » Śr lut 24, 10 22:49

W obydwu Uncharted też nie ma loadingów pomiędzy etapami.

Liczę na płynność i lekkość, z jaką poprowadzona zostanie rozgrywka, na ten charakterstyczny GOWowy FLOW:)

No i przede wszystkim na ruchome, tętniące życiem poziomy. Levele rozgrywające się na powierzchni olbrzymich, będących w stałym ruchu tytanów. To one mogą stanowić wisieńkę na torcie tego zwieńczenia serii.
Hal
Zanzibar

Postprzez Faja » Cz lut 25, 10 10:10

twilite kid napisał(a):
uci napisał(a):W sumie jak GoW3 ma rozgromić oba Uncharted to chyba mus
Graficznie. Ciągle ostatnio wszyscy o tej grafice. Grafika będzie lepsza niż w Uncharted, to będzie killer oraz GOTY. Jakoś wszyscy zapominają, że dostajemy po raz 4 praktycznie to samo :>

To tak jak z każdym crapem wydanym przez BioWare :iconbiggrin:
Faja
Big Boss

Postprzez Bizon » Cz lut 25, 10 16:35

twilite kid napisał(a):Graficznie. Ciągle ostatnio wszyscy o tej grafice. Grafika będzie lepsza niż w Uncharted, to będzie killer oraz GOTY. Jakoś wszyscy zapominają, że dostajemy po raz 4 praktycznie to samo :>

God of War III będzie GOTY - nie ma w tym roku innego faworyta (i to nie tylko przez grafikę).
Poza tym - dostajemy po raz 4 to samo, bo to przecież sequel - mieliśmy dostać strategię? Dostajemy nowe elementy rozgrywki, nowe podejście do lokacji itp. Twój argument mnie nie rusza twilite ;).

Faja napisał(a):To tak jak z każdym crapem wydanym przez BioWare :iconbiggrin:

Mam nadzieję, że to sarkazm...
Bizon

Postprzez Faja » Cz lut 25, 10 21:38

Bizon napisał(a):
Faja napisał(a):To tak jak z każdym crapem wydanym przez BioWare :iconbiggrin:

Mam nadzieję, że to sarkazm...

Nie :)

Od dziś demko GoW3 na PSN :]

Jakby ktoś chciał zobaczyć to nowy odcinek GTTV poświęcony prawie w całości GoW3:

http://www.gametrailers.com/episode/gam ... ?ch=1&sd=1
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole