Fallout 3 + New Vegas

Moderator: GM

Postprzez greyfox » So paź 31, 09 19:28

dlaczego wiec na polskim pss ma byc dostepna wersja angielska dodatkow, skoro beda one niekompatybilne z wersja bedacym w oficjalnym obiegu?

Ano dlatego że polska wersja nie jest jedyną dostępną wersją w naszym cudnym kraju.
Oto linki dla przykładu:
http://www.sklep.psxextreme.pl/product_info.php?products_id=4047
http://www.empik.com/fallout-3-ps3-multimedia,prod4210073,p
http://mix24.com.pl/?zobacz=122349102&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-10&utm_content=122349102
http://www.techsklep.pl/gra-ps3-fallout-3-p-25815.html?utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2009-10&utm_content=25815
Jedna rzecz powoduje następną.
Człowiek ma słabości, jest wadliwy.
Wada prowadzi do poczucia winy.
Poczucie winy do wstydu.
Wstyd rekompensuje sobie dumą i pychą.
A kiedy upada jego duma,
rozpacz bierze górę i prowadzi do jego destrukcji.
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » So paź 31, 09 19:29

Słowo klucz: w oficjalnym obiegu. Oficjalnie grę u nas wydaje Cenega, po polsku.

@greyfox, no poza UK są inne kraje europejskie, gdzie wydaje się gry po angielsku.
Ostatnio edytowano So sty 30, 10 17:26 przez Gillian, łącznie edytowano 1 raz
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » So paź 31, 09 19:51

Zadziwiajace. Więc może mi wytłumaczycie jakim cudem grę dostałem w polskim sklepie a na jej odwrocie jest wyraźnie napisane "not for suply in the UK" ?
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul » So paź 31, 09 19:58

greyfox napisał(a):Zadziwiajace. Więc może mi wytłumaczycie jakim cudem grę dostałem w polskim sklepie a na jej odwrocie jest wyraźnie napisane "not for suply in the UK" ?

Nie rozumiem o co chodzi :)
kul
Niewidzialna Armia

Gram: O kurde...
Czytam: ...

Postprzez greyfox » So paź 31, 09 20:18

Nad pegi.
http://www.mobygames.com/game/ps3/fallout-3/cover-art/gameCoverId,137477/
A tutaj Polska - też nad pegi.
http://patrz.pl/zdjecia/fallout-3-okladka-tyl
Nadmienię jeszcze że wzorując sie na linku który sam podałeś (jak również na podstawie strony głownej cenegi) - cenega jest dystrybutorem wersji polskiej jak i angielskiej.

Edit: podałem Ci przykładowe okładki żebyś wiedział o co chodzi.
Ostatnio edytowano So paź 31, 09 20:33 przez greyfox, łącznie edytowano 2 razy
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul » So paź 31, 09 20:31

Skoro tam jest napisane ze to szwedzka wersja, a ta druga to polska, to w sumie logiczne ze nie maja byc sprzedawane w UK.
Ja na swojej czegos takiego nie mam, ale mam z UK wlasnie.

No wlasnie widze w katalogu ich gier, w takim razie tyz nie rozumiem dlaczego nie ma tych dodatkow w polskim pss.
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez greyfox » So paź 31, 09 20:42

Dokładnie, Ty masz jak mówisz wersje z angli, ja mam wersje od cenegi z polski tyle że w oryginalnym języku. Obydwaj mamy zapewne numerek BLES 00333 więc logicznym jest żeby dodatki do tej wersji pojawiły się a cenega jak upora się z "zaimplementowaniem" czy ch.j wie czym to powinna wrzucic polskie coby zadowolić ogół falloutowej rzeszy.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez kul » So paź 31, 09 20:53

Do Fify09 byly komentarze w pss do sciagniecia, czesc byla przypisana jednemu numerkowi, czesc innemu. Tutaj przeciez tez by mogli tak zrobic skoro juz wydaja gre w dwoch wersjach.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Gillian » N lis 01, 09 09:19

greyfox napisał(a):Jestem w trakcie wystawiania.
Pytałem, za ile kupiłeś GOTY.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez greyfox » N lis 01, 09 10:05

170 razem z wysylka z UK.
Poczucie winy do wstydu.
A kiedy upada jego duma,
greyfox
Revolver Ocelot

Postprzez Gac666 » N lis 01, 09 23:59

Wy musieliście wybrać język przy kupowaniu? Lol... to przynajmniej Cenega na PC nie dała tak dupy jak na konsoli, my mamy do wyboru 3 tryby.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn mar 22, 10 22:43

Powiedzcie mi jasno. [Chodzi o wersje PS3]

Mam taki wybór ?
Kupić F3 z polskimi napisami i tym samym wykastrować grę z trofeów i pozbawić się możliwości dokupienia dodatków albo kupić F3 EN i mieć pucharki wraz z możliwością kupna DLC, tak ?

A jak kpiłbym Kolekcjonerkę PL to miałbym te dodatki na płycie tak ? Czyli tylko trophy brak, zgadza się ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn mar 22, 10 22:57

Ja pograłem w F3 PL i dubbing jakoś słaby, po obecnych nowościach brzmi nawet słabo, wersja Angielska ma do tego więcej smaczków.

Ale z tego co pamiętam każda polska wersja F3 nie ma trofeów
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Pabian01 » Pn mar 22, 10 23:10

A w wersji angielskiej da się włączyć polskie napisy ?
Czy jak mus to mus i albo PL albo EN ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn mar 22, 10 23:10

Wersja kolekcjonerska nie ma dodatków. Z "dodatków" masz jedynie artbook, making of oraz bobbleheada no i pudełko śniadaniowe.
Kupowałem z miesiąc temu kolekcjonerkę w wersji na X360 (bo teraz te promocje są).

Dodatki na płycie są w wersji GOTY i to ona całkiem niedawno pojawiła się w polskiej dystrybucji, jednak ztcw dodatki nie są w polskiej wersji językowej.

A w wersji angielskiej da się włączyć polskie napisy ?
Sie nie da.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn mar 22, 10 23:22

A jeszcze jedno te dodatki, DLC, to co zawierają ? Są jakimś sporym dodatkiem czy po prostu jakaś jedna nowa miejscówka i tarcza ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pn mar 22, 10 23:40

Dodatków jest 5 (Operation Anchorage, The Pitt, Broken Steel, Point Lookout i Mothership Zeta).
I ponoć są dość spore. Generalnie to nowe miejscówki, nowe questy. Szczególnie wartościowy jest Broken Steel, bo pozwala na kontynuowanie gry po skończeniu głównego wątku fabularnego i pozwala na dobicie 30 levela (standardowe 20 całkiem szybko zrobisz i potem postać już się nie rozwija).

Przejrzyj sobie recenzje:
http://www.gamerankings.com/browse.html ... llout+3%3A

Wg mnie opłacalny jest zakup GOTY, zawsze to parenaście godzin zabawy więcej no i korzyści, jakie daje BS.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Pabian01 » Pn mar 22, 10 23:53

O ten BS byłby dobry bo nie lubię gier w których po "End" jest definitywny koniec i nie możemy kontynuować gry.
GOTY trochę straszy ceną, a mój angielski ostatnio cofnął się, a pewnie w tej grze język łatwy nie jest, więc wciąż się będe zastanawiał bądź przełożę zakup "na kiedyś".
Dzięki za szybką pomoc
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Wt mar 23, 10 00:19

Powiem Ci tak... mam wszystkie dodatki i jakieś 50h gry z tego wyciągnąłem. Teraz mam grybo ponad 200h rozgrywki (czyli 450h w sumie).

Dodatki opłaca się i to bardzo, szczególnie, że Broken steel daje możliwość dalszej gry i zwiększa limit poziomów do 30tu (na pc można to bez dodatku ominąć, ale na konsolach sie nie da).

Poczekaj na wersje GOTY do PS3, wychodzi bodajże w tym samym czasie co PCtowa. Zaś jak chcesz to kolekcjonerke sobie kup, jest fajowa :), ja ostatnio dorwałem kolekcjonerke na PC za 50zł :D taniej niż edycja premierowa czy premium ;P. Wraz z tą i GOTY będę miał 3 kopie fallouta ;P, już jedną przyjacielowi sprezentowałem.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Wt mar 23, 10 00:33

Gac666 napisał(a):Poczekaj na wersje GOTY do PS3, wychodzi bodajże w tym samym czasie co PCtowa.
Już jest. I to całkiem tanio: http://allegro.pl/item962785997_fallout ... folia.html

Gac666 napisał(a):ja ostatnio dorwałem kolekcjonerke na PC za 50zł
Ja w Saturnie w tarasach za 69 kupiłem w wersji X360, więc też śmiesznie tanio.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Wt mar 23, 10 01:03

Tak ale to angielska. W sumie sam bym ją kupił gdybym kupował na PS3, bo angielska rządzi.

No ale polska ma niedługo wyjść. Ale Pabian, jest okazja, bierz angielską!!!
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz lip 15, 10 17:44

Polska wersja kolekcjonerska.... 69zł na PS3. Kto nie kupił, niech bierze. Co szokujące, tuż obok podstawowa, kosztująca 114zł xD

No dobrze, temat opasły, można go nieco przywrócić, gdyż: raz, że ciekawy, dwa przyda się opinia doświadczonych kolegów z zanzi.

Czekam więc na jakieś porady ogólnie, jak i wskazówki.

Oczywiście wertując przy tym stare stronice.
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Gac666 » Cz lip 15, 10 18:36

Ta to samo na PC kolekcjonerka do niedawna 60zł :), w sumie się okazało, że mam 3 kopie F3. Premierówka, kolekcjonerka i F3 Goty :D, kopie gry z kolekcjonerki oddałem przyjacielowi, a co mi tam ;].

Ja ostatnio dokończyłem wszystkie dodatki F3. Broken Steel jest świetny, bardzo epicki i "high-tech" ale bardzo mi pasowało zakończenie. Nie zdradzę, ale są dwa, które fajnie mieszają w rozgrywce :D.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » Cz lip 15, 10 22:40

Akurat wersja na PS3 jest najsłabsza technicznie ze wszystkich. Mogłeś brać na PC (chyba że masz)
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez kul » Wt lip 20, 10 08:23

Dorwalem GOTY, wczoraj skonczylem Point Lookout i nie tylko nie zachecam do zakupu/grania wrecz odradzam. Wiesza sie przynajmniej raz na godzine. Chcesz sobie pochodzic i pozwiedzac - przygotuj sie na lagi i czeste zwiechy, chcesz sie szybko przemiescic z jednego miejscowki do innej - przygotuj sie na okropne lagi, przypadkowo natrafiles na grupe przeciwnikow i chcialbys przezyc wiec walczysz - przygotuj sie na lagi i zwiechy.

Rok temu jak przechodzilem podstawke konsola zawiesila mi sie z 4 razy w ciagu niecalych 40 godzin. Wczoraj w 5 godzin zawiesila mi sie 5 razy. Zrozumialbym gdyby konsola sie nagrzewala, ale ni cholery, chlodna byla.

W Mothership Zeta juz jest lepiej i sie jeszcze nie zawiesilo.
I bought a ceiling fan the other day. Complete waste of money. He just stands there applauding and saying "Ooh, I love how smooth it is."
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Pabian01 » Wt lip 20, 10 09:59

To w te dodatki gra się osobno ?
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez Sylvan Wielki » Wt lip 20, 10 10:23

Gac666 napisał(a):Ta to samo na PC kolekcjonerka do niedawna 60zł :), w sumie się okazało, że mam 3 kopie F3. Premierówka, kolekcjonerka i F3 Goty :D, kopie gry z kolekcjonerki oddałem przyjacielowi, a co mi tam ;].

Ja ostatnio dokończyłem wszystkie dodatki F3. Broken Steel jest świetny, bardzo epicki i "high-tech" ale bardzo mi pasowało zakończenie. Nie zdradzę, ale są dwa, które fajnie mieszają w rozgrywce :D.

Gonię kolegę. Kupiłem jakiś czas temu F3, a że z j. ang. nie mam problemów to wybrałem.... PL, bowiem cenię polonizację. Okazało się, iż.... USA ma pacza z dzbankami + naprawę kilku bugów. Wersja EU również. Z małym wyjątkiem. Naszej rodzimej xD

Tak, wszędzie dało się zaaplikować pacza, który dodaje w grze dzbanki i naprawia kilka baboli tylko u nas nie -_-

Stąd kupuję kolejną.

Teraz będę miał na PC i dwa x na PS3. Zupełnie, jak jakiś maniak F3.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez kul » Wt lip 20, 10 11:23

Pabian napisał(a):To w te dodatki gra się osobno ?

Point Lookout i Mothership Zeta rozgrywaja sie w zupelnie nowych miejscach. Przypuszczam ze The Pitt takze. Co do reszty nie wiem i niech mnie nikt nie uswiadmia ;)
Te dwie nie maja zadnego zwiazku z glowna osia fabularna, takie misje poboczne.

W The Pitt gra takze sie wiesza, rzadziej bo rzadziej i laguje przy zmianie lokacji.

Mothership Zeta przelecialo bez ani jednej zwiechy.
kul
Niewidzialna Armia

Postprzez Sylvan Wielki » N lip 25, 10 16:18

Point Lookout podobno niezły. The Pitt nawet lepszy, a strzelanie do kosmitów to porażka, jak wieść niesie.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez kul » N lip 25, 10 19:01

Kazdy dodatek jest niezly. Point Lookout chyba najdluzszy i troche misji oprocz tych z trofeami, The Pitt tez w porzadku, Mothership Zeta mi sie akurat podobalo, moglem w koncu pozbierac Alien Energy Cell, ktorych troche mi brakowalo, Operation Anchorage konczy sie, jak dla mnie, troche bez sensu, ale widac nie ogarnalem zamyslu tworcow, Broken Steel tez dodaje kilka misji, ktorych nie mialem nawet okazji sprawdzic, poniewaz po ukonczeniu Who Dares Wins gra postanowila sie zawiesic przed wejsciem do Jefferson Memorial.

Czyli tak, dodatki sa fajne, dodaja kilkanascie/dziesiat godzin zabawy. Na PS3 jednak nie polecam, te ciagle zwiechy, resetowanie konsoli i lagi jakich na tej konsoli jeszcze nie uswiadczylem to zdecydowanie ponad moja cierpliwosc.
kul
Niewidzialna Armia

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole