Twór tzw. PSP

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Śr mar 24, 10 00:10

Zdarzyła sie wam kiedyś zwiecha PSP ???

Wczoraj sobie grałem w demko W40K : Squad Command i nagle obraz stanął i nie dało się nic zrobić poza wyłączeniem konsoli , ciekawi mnie co było powodem ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez fightclub87 » Śr mar 24, 10 01:29

Witam,
W najbliższym czasie ( gdzieś koło miesiąca ) zamierzam kupić sobie PSP. Na początek pójdzie Portable Ops i...
Hmm.. Właśnie nie wiem. Myślałem o PESie 2010 i SH Shattered Memories. Tylko nie chce kupować w ciemno. Chciałem się dowiedzieć czy ktoś grał już w te gierki i jakie ma o nich zdanie. Czy gra jest długa ( tu raczej chodzi o SH, bo PES to wiadomo ), jaka grywalność - czy wciąga, czy np następne misje robimy na odwal, żeby już ukończyć, bo w końcu wydaliśmy te 100 zł. Mile widziane propozycje :)
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez uci » Śr mar 24, 10 07:49

Saladyn tez raz jeden jedyny załapałem zwiecha grając akurat w demko Secret Agent Clanck - jedyne co się dało zrobić to twardy reset wyjęciem baterii. Prócz tego nic, ale widać zdarza się sporadycznie.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » So mar 27, 10 18:45

ArecaS w http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?p=70142#70142 napisał(a):Akurat na figurkę i soundtrack bym nie liczył... Dobrze będzie jak artbook dodadzą. A i sama konsola też będzie nieprzerabialna pewnie, więc lepiej kupić używanego fata albo 2004. Nie ma gorszego ograniczenia dla PSP niż oficjalny soft. Chyba, że sama konsola będzie w limitowanej wersji, ale nawet o to u nas ciężko.

A dla mnie nie ma gorszej rzeczy od zbrickowanej konsoli przez grzebanie w oprogramowaniu.
Ostatnio edytowano So mar 27, 10 22:31 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Postprzez fightclub87 » So mar 27, 10 19:14

No, ja jestem zwolennikiem oryginałów i konsolki nie będę przerabiał. Teraz nawet trudno znaleźć psp z softem niższym niż 5.03, a jak już są, to takie ceny że szok. A z wyższym softem ( na pudełkach D, E, F, itd. ) można dostać za 600 zł :) Jedna gra na miecha mi styka.
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez ArecaS » So mar 27, 10 20:41

Ale tu nie o pirackie gry chodzi (też się od nich z dala trzymam), tylko o tony homebrew, pluginów i odpalanie obrazów posiadanych gier z karty pamięci (granie z UMD to koszmar).

SALADYN napisał(a):A dla mnie nie ma gorszej rzeczy od zbrickowanej konsoli przez grzebanie w oprogramowaniu.

Dorobić się bricka wcale nie jest tak łatwo, jeżeli ktoś jest wystarczająco ostrożny i ma trochę oleju w głowie. Podobna sytuacja co z zajechaniem lasera w PS2.

fightclub87 napisał(a):A z wyższym softem ( na pudełkach D, E, F, itd. ) można dostać za 600 zł :)

A w pełni przerabialną używkę (czyt. fat albo 200x) w dobrym stanie za 500 zł. :) Lepiej na tym wyjdziesz.

No to skoro już napisałem tych kilka zdań sprostowania, kończmy offtopa albo przenieśmy się do tematu o PSP zanim ktoś z moderacji się przyczepi. :)
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » So mar 27, 10 22:32

Dla mnie nie ma sensu kupowanie PSP i nie przerabianie ; ). Toż to marnowanie całego potencjału, jaki drzemie w konsolce.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » N mar 28, 10 02:28

To widać jestem jednym z niewielu który używa PSP do grania w gry...
bo zresztą po co mi milion innych pierduł w handhelcie?
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » N mar 28, 10 02:31

Powiem tak... swego czasu zastanawiałem się nad PSP głównie dlatego, że np. emulator Atari mogłem tam wrzucić, no ale nie chciałem konsoli przerabiać, dlatego wygrał DS :D.

Ale jak ostatnio widziałem Fallouta 1 na PSP to normalnie zgłupiałem :D.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » N mar 28, 10 09:36

Fallout na PSP? O_o Gdzieś ty to dorwał, Gacu? Z tego co wiem, fizycznie nie ma możliwości żadnego z Falloutów na PSP odpalić z powodu zbyt małej ilości pamięci.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez SALADYN » N mar 28, 10 10:32

Bardzo ładnie się wykręciłeś ArecaS z piracenia ;).
Tak na poważniej to podzielam stanowisko Uciego i konsolkę kupiłem żeby grać w gry i korzystać z funkcji które przewidział producent , rozumiem też że są ludzie co się bawią w programowanie i wymyślanie wszelakich ciekawych choć mało potrzebnych według mnie bajerów dla tego handhelda i chwała im za to ale żyjemy w kraju w którym gros użytkowników tego sprzętu kupił go tak jak ja dla gier tyle że poza kupnem samego sprzętu nie maja już zamiaru kupować gier.
Tekst o brickowaniu za to dotyczył tych ludzi co nie mają tego oleju w głowie i chcą jeszcze bardziej oszczędzić na grach samemu grzebiąc w flashu konsoli nie mając pojęcia co i jak zrobić , znam taki przypadek z autopsji.
SALADYN

Postprzez Gac666 » N mar 28, 10 11:58

ArecaS napisał(a):Fallout na PSP? O_o Gdzieś ty to dorwał, Gacu? Z tego co wiem, fizycznie nie ma możliwości żadnego z Falloutów na PSP odpalić z powodu zbyt małej ilości pamięci.

http://www.youtube.com/watch?v=Vor-XcRC-Hg

Działa marnie, ale to też fakt, że używa Dosboxa 7.1, poza tym nikt tego ani nie kompresował ani nic. Jednakże jakby to tak odpowiednio przyciął to myśle, że dałoby się spokojnie grać:).
Gac666
Big Boss

Postprzez Gillian » N mar 28, 10 12:46

SALADYN napisał(a):Tak na poważniej to podzielam stanowisko Uciego i konsolkę kupiłem żeby grać w gry i korzystać z funkcji które przewidział producent
Z mojej perspektywy wydawanie kasy na PSP dla samych gier jest wyrzucaniem pieniędzy w błoto, bo interesujących mnie gier jest tam niewiele. A po przeróbce mam chociażby możliwość odpalania obrazów gier z PSXa, nie wspominając o tym co mówił już ArecaS - zrzucam romy kilku gier na kartę i raz, że nie muszę tachać UMD ze sobą, a dwa, że bateria znacznie wydłuża swój żywot.

Ale dla samych gier wybrałbym DSa. Ba - już wybrałem ;D.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez fightclub87 » N mar 28, 10 13:43

W sumie to mi psp też ma służyć raczej tylko do grania. Czasem może oglądnę film w mp4.
Mam pytanie, głównie do uciego i SALADYNa. Jaką macie pojemność karty pamięci. Bo jeśli nie zgrywa się na nią gier, masy pluginów itp. to chyba nie musi być zbyt duża? 4 GB styknie?
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Gac666 » N mar 28, 10 16:03

4gb za mało, miałem PSP z 4gb przez chwile i na prawde minimum 8 by się przydało.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez uci » N mar 28, 10 20:53

fightclub87 - w sumie ja mam 2gb - spokojnie starcza na tony sejvów, demka z PSS i muzykę do słuchania (obecnie 1.9 gb zajmuje mi FF8) ale w sumie 2/4 GB jest wystarczające, czy na muzykę czy na demka.

Twilite ja mam takie same zdanie tylko w sprawie DS, tytuły które mnie na niego ciekawią policzę na palcach 1 dłoni, na PSP jest ich więcej, pomijając te które wyszły, to jeszcze całkiem sporo ma wyjść w przyszłości.
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » N mar 28, 10 22:53

fightclub87 napisał(a):Mam pytanie, głównie do uciego i SALADYNa. Jaką macie pojemność karty pamięci. Bo jeśli nie zgrywa się na nią gier, masy pluginów itp. to chyba nie musi być zbyt duża? 4 GB styknie?

4 GB jak najbardziej wystarczy choć jeśli chcesz ją dopiero kupić to już lepiej dorzuć te trochę kasy na większą bo z czasem te 4 GB przestaną ci wystarczać.
Ja mam tylko 1 GB , kartę miałem po starym telefonie a tyle w zupełności wystarczy na save'y i trochę muzyki więc nie widziałem sensu kupować innej , jednak planuje zakup 8 GB karty która sie przyda na instalacje Peace Walker'a.
Przy okazji mam pytanko , czy PSP z całkowicie zajętą 8 GB kartą zdarza się mulić przy odczytywaniu danych w postaci filmików , muzyki itp ???
SALADYN

Postprzez fightclub87 » Pn mar 29, 10 04:01

Pierwsze słyszę że trzeba będzie instalować PW na kartę. Mógłby to ktoś szerzej omówić?
PS. Dzięki za odpowiedzi :)
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez uci » Pn mar 29, 10 06:56

PW nie jest pierwszy - Soul Calibur czy Dissidia także mają taką opcję, ogólnie chodzi o to że instalując grę na dysku zmniejszasz czas oczekiwania na loadingi etc.
Ale 8 GB na instalkę PW? o czymś nie wiem, czy po prostu SAL kupujesz na zapas?

- nie wiem jak jest z muleniem na full 8 GB karcie, ja mam 2jkę, w pełni zapchana (ledwie kilka KB wolnego) i nie zauważyłem jakiegoś mulenia/zacinania muzyki czy FF8 idącej z karty.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gac666 » Pn mar 29, 10 13:32

Zależy jaka 8gb karta. Jesli klasy 6 to nie masz co sie martwic, jesli starsza to moze byc lekkie mulenie przy zapełnieniu całej pamięci, ale tylko przy odpalaniu menu muzyki (zanim doczyta utwory itp itd). Ja mam 8gb pamięc w telefonie microSD klasy 6 i mam moze 2 sekundową zwieche jak odpalam odtwarzacz mp3.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn mar 29, 10 23:04

Na zapas Uci przecież cała gra miałaby mniejszą objętość.

Mnie od zawsze karty zamulały telefony jednak w przypadku PSP i tej 1 GB karty jaką mam takie przypadki miały miejsce tylko wtedy kiedy na konsolce przeglądałem zdjęcia o dość sporej rozdzielczości ale tego można sie było spodziewać.
Nie wiem też jaką firmę wybrać , sandisk i kingston to wiadomo najtańsze z najlepszych i mają zdecydowanie mniej podróbek na rynku porównując z sony , no i kingston daje dożywotnią gwarancję na wszelakie karty pamięci.
SALADYN

Postprzez SALADYN » Wt sie 24, 10 12:56

Znacie jakiś sposób zrobienia screenshot'a w grze bez ingerowania w firmware konsoli ???
SALADYN

Postprzez ArecaS » Wt sie 24, 10 13:34

Aparat fotograficzny. Inaczej bez dodatkowych pluginów się nie da.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gac666 » Wt sie 24, 10 13:37

Przez karte telwizyjna jak podlaczysz do pc albo s-video.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez ArecaS » Wt sie 24, 10 14:03

Właśnie chciałem o tym napisać, bo też sobie przypomniałem. Acz to działa tylko i wyłącznie ze slimami i Go.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Faja » Śr sie 25, 10 10:45

Na końcu zwiastuna Patapon3 można zauważyc symbol pucharków. Czyżby trofea zmierzały na PSP?
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr sie 25, 10 10:58

Faja napisał(a):Na końcu zwiastuna Patapon3 można zauważyc symbol pucharków. Czyżby trofea zmierzały na PSP?

Można powiedzieć że już są na PSP , insygnia w PW mechaniką nagradzania to wypisz wymaluj trofea choć brak im internetowego aspektu chwalenia sie znajomym.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Śr sie 25, 10 13:58

Nie, najprawdopodobniej nie zmierzają, tylko grafik z lenistwa wziął sobie widok XMB z PS3. Przeca tam jest zupełnie inny wave niż na PSP, są trofea i przyjaciele na PSN. W jednym patchu tego na pewno nie wprowadzą (zwłaszcza przy ich opieszałości), a przecież wszyscy wiemy gdzie takiego widoku szukać, nie?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Sylvan Wielki » Śr sie 25, 10 20:12

Faja napisał(a):Na końcu zwiastuna Patapon3 można zauważyc symbol pucharków. Czyżby trofea zmierzały na PSP?

Heh, jeśli o PS3 chodzi, to prawdopodobnie mam najwyższy poziom dzbanków u nas na zanzi (notabene, nie tylko). Ciekawym, jakby to było na PSPku. Mogli by coś takiego zaimportować, tylko to połączenie z netem....
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Cz sie 26, 10 09:23

Sylvan Wielki napisał(a):prawdopodobnie mam najwyższy poziom dzbanków u nas na zanzi

Trophy Whore?

Jutro dostane PSP to wreszcie sobie zagram w PW sasasa
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole