Konwersja na PS3

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Wasze zdanie ???

Tak jestem za , będę miał mozliwość zagrania w PW.
9
56%
Jestem przeciw , ta gra bedzie system seller'em i konwersja to czysty samobój.
3
19%
Mam obie konsole lub już zdecydowałem się o zakupie drugiej zabawki Sony , także wisi mi to.
4
25%

Liczba głosów : 16

Konwersja na PS3

Postprzez SALADYN » Cz maja 06, 10 14:40

Konami zapytało tylko ludzi czy chcieliby PW na PSN a cała growa scena wzięła to za zapowiedź konwersji.
Moim zdaniem nie byłoby sensu wydawać tą grę w tak krótkim czasie na obu konsolach , zwłaszcza że PW jawi się jako gra która podniesie PSP z kolan , nawet jeśli Konami planuje taki ruch to dam sobie głowę uciąć że Sony im na to nie pozwoli bo to może być gwoźdź do trumny dla PSP a już zwłaszcza PSPgo.
Mamy tu sytuacje podobną do rzekomej wstecznej kompatybilności PS3 z PS2 o której każdy wie że jest możliwa ale tez każdy zdaje sobie sprawę że Sony jej nie wprowadzi bo to oznacza definitywny koniec wciąż opłacalnego w sprzedaży PS2.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Cz maja 06, 10 15:04

Ja jestem jak najbardziej "za" aczkolwiek pamiętać należy, że Konami zapytało dziennikarzy o to, tylko nie wiadomo po co. Poniekąd słyszałem, że to ma być tylko wersja dostępna na PSN, co akurat ma swoje uzasadnienie w PSPgo. Jakiś jeden genialny redaktorzyna stwierdził, że skoro na PSN to od razu na PS3.

PS. Gwóźdź do trumny PSPgo ?? Bardzo dobrze, bo to największa wtopa w historii konsol, chyba nawet Jaguar miał lepiej.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Cz maja 06, 10 16:05

Muszę się zgodzić z tobą SALADYN, szczerze też nie widzę sensu wydawania Peace Walker tak krótkim czasie zaraz po premierze na PSP na konsole PS3. Wydaje mi się że Peace Walker podzieli los Portable Ops, czyli będzie grą wydaną tylko na PSP. Wiadomo Sony zależy by jej mała przenośna konsolka gier wideo miała czym do siebie przyciągnąć potencjalnego gracza, czy też nabywce. Gdyby Peace Walker został jednak wydany na PS3 byłby to cios nie tylko dla samego PSP ale i dla Sony, na co ta firma sobie pozwolić nie może.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Cz maja 06, 10 17:30

Jest już temat o konwersji przecież:

http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=2660
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Cz maja 06, 10 22:26

Saladin01 napisał(a):Jest już temat o konwersji przecież:

http://mgs.gram.pl/forum/viewtopic.php?t=2660

Nie wiem jakim cudem ale przeoczyłem , mżna prosić o transfer postów ???
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Powrót do MGS Peace Walker