Ostre cięcie czyli nowy teaser

Kontynuacja losów Raidena od Platinum Games we współpracy z Kojima Productions. Czy fani to przeżyją?

Moderatorzy: Snake., GM

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 20:27

W tym miejscu pisałem źle o "Rising", ale po obczajeniu Trailera kilka razy zmieniłem całkowicie zdanie, dlatego całkowity edit.
Ostatnio edytowano Pn cze 14, 10 22:58 przez Coldman, łącznie edytowano 1 raz
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 14, 10 20:29

revil92 napisał(a):Ja tutaj nie chcę jakiegoś Devil May Cry

Co do Devil May Cry, na razie Gameplay pokazywał otwartą walkę z wrogami. Zobaczymy jak będzie się prezentował system stealth, ciężko cokolwiek powiedzieć o Rising. Będzie to na pewno coś nowego, coś innego. Wydaje mi się że nikt nie powinien być rozczarowany, krążył od jakiegoś czasu fakt że Rising będzie czymś nowym. W jakim kierunku to pójdzie zobaczymy, nie będę przedwcześnie skreślał gry. Poczekam na jakiś kolejny trailer / gameplay lub ostatecznie na efekt końcowy. W przypadku tego co teraz otrzymaliśmy, jestem optymistom i myślę że będzie ciekawie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 20:38

http://www.mgs.gram.pl/news.php?readmore=1791

Zdjęcia i trailer

Wrażenia? Trochę mało pokazali. Dużo cięcia, czyste mordy. To tylko trailer więc nie wyciągam wniosków że to slasher, nawet jeśli na takiego wygląda, ale przecież od początku wiedzieliśmy że tak gra będzie się prezentować. Zresztą w zwiastunach MGS Snake rozpieprzał za pomocą C4 całe Shadow Moses, a jak było w grze? Tytuł ma świetny klimat. Akcja przenosi nas do miast które przypomina metropolię USA, wygląda na to że dostaniemy masę swobody - tak zapowiadano.

Póki co jestem zadowolony, zapowiada się hardkorowy cyberpunk.
Ostatnio edytowano Pn cze 14, 10 20:40 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666 » Pn cze 14, 10 20:39

Hmmm to wygląda całkiem całkiem :). Definitywnie nie jest to DMC, bo gameplay dalej przypomina to co widzieliśmy w MGS4. Po prostu jako, że bohaterem jest Raiden to gameplay skupi się na jego umiejętnościach i będą inne niż Snakeów. Jednakże wydaje mi się, że może być ciekawie :). W koncu to Kojima prawda? On lubi jak jego własne gry są conajmniej bardzo dobre.

A co do trailera samego. Akcja akcję pogania, bo to ludzi nakręca. Pamiętam pierwsze trailery z MGS 2 gdzie Snake uciekał z Tankera i biegał z granatnikiem, też była akcja :), a gra się okazała inna.

System cięć? Sweeeet... coś dla mnie, maniaka uwielbiającego znęcać się nad swoimi przeciwnikami... Jak będę mógł zrobić z gościa sałatkę, to mnie nie oderwiecia od monitora :D.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Tidus93x » Pn cze 14, 10 20:39

Mało, mało. Ale zapowiada się ostra siekanina, a nie skradanka. Mam nadzieję, że to tylko 1sze wrażenie.
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 14, 10 20:41

Saladin01 napisał(a):zapowiada się hardkorowy cyberpunk

Z tym hardkorowym to chyba lekka przesada

Tidus93x napisał(a):zapowiada się ostra siekanina, a nie skradanka.

I tego się najbardziej obawiam ale poczekajmy, bo co innego może jeszcze wyjść...
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gac666 » Pn cze 14, 10 20:43

Pamiętajmy, że w Trailerze Debiut z E3 09 mieliśmy tekst "Sneak in", więc nie ma co stawiać krzyżyka, że to typowy slasher.

Jednakże co do "ładowania" się Raidena to mieliście racje lol...
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez revil92 » Pn cze 14, 10 20:49

Pozytywną informacją jest to, że z tego co widać mają już sam gameplay, a nie jak niektórzy sugerowali, że mogą podać na E3 kolejny tylko teser. Ja jak zwykle MGS pewnie kupię w dniu premiery niezależnie jaki będzie no ale muszę ponarzekać na to co widać na trailerze. Pierwsza myśl jak się rzuca to właśnie DMC. Mam nadzieje, że będzie tak jak mówicie, że to tylko pod publikę ten trailer. Oby tylko na PS3 było, bo jak nie no to trzeba zbierać pieniążki na Xboxa(znowu:( ).
Zapraszam do mojego sklepu gry na PS3 i nie tylko http://revil-game.otwarte24.pl/
revil92
Arnold

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 20:52

Ale gdzie fabuła?

Raiden napisał(a):Z tym hardkorowym to chyba lekka przesada

Początek: ten mrok, wilgoć, sceneria jak dla tego typu produkcji i potężne machiny bojowe. Do mnie to przemawia jak cholera.

Ale to miast: będzie bosko jak dostaniemy otwartą metropolię.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Pn cze 14, 10 20:58

Kto powiedział że to będzie tylko slaszer? Mogą być tam elementy stealth, lub będą 2 możliwości przechodzenia gry: wyżynanie tak jak na trailerze i działanie z ukrycia.

Ogólnie trailer robi pozytywne wrażenie.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez Gac666 » Pn cze 14, 10 21:04

Kurna widać po gameplayu, że nie ma mowy by to był slasher. Tzn slasher będzie, ale w MGSowy sposób (spójrzcie na misje Gray Fox z Integrala, I dare you... praktycznie to samo, a pomimo tego dalej był tam element stealth). Będą momenty jak w MGS 2 gdzie biegaliśmy z HF blade (jedne z fajniejszych elemntów BTW) ale i mnóstwo skradania. Moim zdaniem skoro to jest MGS to dalej będzie to skradanka, tyle, że zamiast nie wiadomo jakiej ilości oręża palnego będziemy mieli bardziej wyrafinowane zabawki jak broń biała czy pułapki.

Proszę tylko oj proszę by nie było żadnego Stealth/optic camo, żeby trzeba się było skradać jak w MGS 1 i 2... oh pleeeease.

Oby tylko na PS3 było, bo jak nie no to trzeba zbierać pieniążki na Xboxa(znowu:( ).

Jest to możliwe, ale myśle, że pewnie po jakimś czasie (np. równomiernie z PC, bo na to też są jakieś nadzieje).
Gac666
Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 21:18

Tnij wszystko do woli - to nowe hasło nadchodzącego Metal Gear Solid: Rising. Czy gra zamieni się w klasyczną siekankę? Producent gry, Shigenobu Matsuyama, mówi o tytule jako o grze akcji jakiej nikt jeszcze nie widział. System gry prezentuje szczególny rodzaj walki mieczem, w którym dano nam sporo swobody zwłaszcza w kwestii niszczenia środowiska. Destrukcja obejmuje praktycznie wszystko, włącznie z elementami budynków, poprzez przecinanie ciężarówek, na odrąbywaniu kończyn kończąc. Najwyraźniej niszczenie maszyn zaoferuje nam dostęp do źródła energii, pobieranego z wyrwanych części machin. Trailer kończy się sceną w której Raiden prezentuje swoje umiejętności....niszcząc arbuzy na stołach. To aluzja do jednego z pierwszych zwiastunów MGS 4.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pn cze 14, 10 21:19

jak dla mnie słabo, przynajmniej na obecną chwilę...

prócz intra to gameplay jakiś taki bez klimatu, fajnie ze jest realizm cięć, ale jednak na razie wygląda to jak slasher i tyle do następnego trailera (stealth/story) bedzie to wyglądać + przecinanie wana na pół mieczem...

z ciekawostek widać rozwój technologi z MGS4 (buty pierwszego kolesia)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 14, 10 21:30

Saladin01 napisał(a):Początek: ten mrok, wilgoć, sceneria jak dla tego typu produkcji i potężne machiny bojowe.

Akurat świat cyberpunku nie musi być w scenerii mroku i brudu.
Co do potężnych machin bojowych, wygląd tej jednej którą przecina Raiden i z której to pobiera sobie energie mi się nie podobał. Niemniej liczę też na jakieś inne, może jakiegoś rodzaju szperacze. Zaawansowane Gekko ?

będzie bosko jak dostaniemy otwartą metropolię.

Dokładnie o samym już pisałem tu wcześniej, mam nadzieje że dostaniemy spore lokacje do eksploracji

Gac666 napisał(a):Proszę tylko oj proszę by nie było żadnego Stealth/optic camo

Ja osobiście chciałbym by było ale z ograniczeniami, coś na wzór taki jaki mamy w przypadku Gray Fox z Integrala
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez uci » Pn cze 14, 10 21:41

kroimy kolesi zarówno mieczem jak i kombinacją miecz/noż, możliwe też że i mamy bullet time. Ciekawi mnie ten przedmiot na plecach, może to jakiś ''pojemnik'' na miecze i noże a nie railgun?

swoją drogą ciężko mi na razie uwierzyć w te otwarte lokacje...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Tidus93x » Pn cze 14, 10 21:55

Otwarte lokacje to dobry pomysł, o ile zostanie zrealizowany. Jeśli będą elementy stealth, to wyobrażam sobie to tak, że Raiden skrada się i atakuje z zaskoczenia przeciwnika ciachając go cicho i powalając. Myślę, że może być to ciekawe połączenie. Poza tym motyw cięć, kiedy to linie poruszają się po przeciwniku i trzeba wcisnąć przycisk, aby zadać cios, prezentuje się znakomicie.
Fabularnie nie mamy nic. Aż ciekawi mnie jak Raiden stał się machiną do zabijania (w MGS4 były tego zalążki).
Obrazek
Tidus93x
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 22:35

- w trailerze można zobaczyć plakaty Peace Walkera

- mundury i elementy maszyn przypominają te z czwórki. Maszyna z początku wygląda tak jakby była wzorowana na obcych z Piątego Elementu

- maska maszyny wygląda identycznie jak maski FROGS z czwórki

- gra będzie korzystała z Kinecta
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pn cze 14, 10 22:45

No i proszę nie pomyliliście się jeśli chodzi o to czerpanie energii , choć to zdecydowanie nie był kręgosłup a raczej jakieś ogniwa zasilające tego cyborga który swoją droga wygląda jak rozwinięcie Frogs'ów z MGS4 z tą różnicą że to też cyborg jak Raiden.

Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne , nie ma co oceniać gry po jednym trailerze bo jak już parę osób wyżej napisało żaden MGS nie był dokładnie tym czym pokazywano na trailerach , ja czekam na więcej informacji.

Na upartego przyczepić się można do fizyki cięcia , jeśli chodzi o ludzi i cyborgi czy też arbuzy to wszystko wygląda okej ale przecinać ciężarówkę wzdłuż jednym pacnięciem , rozumiem że HF Blade itd ale bez przesady.

PS
Arbuzy bardziej mi przypominają nawiązanie do MGS2 gdzie pokazywano potencjał silnika gry min na arbuzach.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 22:57

Obczaiłem Trailer jeszcze kilka razy i... muszę zmienić zdanie o 180 stopni :) KLIMAT to to, czego 'Rising' odmówić nie można, a przede wszystkim rzucająca się w oczy "japońskość" dają duże nadzieje, że będę zbierał na pre-order. Aha, sądzicie, że gra wyjdzie jeszcze z końcem 2011?
Coldman
banan

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 22:57

W sumie to jest oczekiwana od dawna zmiana stylu. Czuć powiew świeżości. Co do fabuły i środowiska gry - wygląda to na okolice czwórki lub zaraz po niej.

Ciekawe czy użyjemy innych broni. Zabawne, bo gra została określona jako sword action game.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 23:00

Powiem szczerze, że ten wszędobylski nacisk na MIECZ to nie tylko czcze gadanie. Ten miecz może naprawdę "koncepcyjnie" pokazać coś nowego w gamingu.
Coldman
banan

Postprzez SaladinAI » Pn cze 14, 10 23:02

Martwi mnie tylko że napisał to koleś odpowiedzialny za Bazę Danych MGS 4. W sumie nie wiem czego oczekiwać ale daje mu szansę.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Pn cze 14, 10 23:04

Coldman napisał(a):Powiem szczerze, że ten wszędobylski nacisk na MIECZ to nie tylko czcze gadanie. Ten miecz może naprawdę "koncepcyjnie" pokazać coś nowego w gamingu.

A już na pewno w serii MGS , takie notabene odcięcie się od skostniałego konceptu.
Ostatnio edytowano Pn cze 14, 10 23:18 przez SALADYN, łącznie edytowano 1 raz
SALADYN

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 23:06

A tak w ogóle to możliwe, że jutro na konferencji Sony dostaniemy dużo więcej. Może jakiś zarys fabuły? Bo nie sądzę, żeby pokazali ten sam Trailer...

P.S. SALADYN; dotychczasowy koncept wcale nie jest skostniały.
Coldman
banan

Postprzez Gillian » Pn cze 14, 10 23:14

W sumie to takie sobie. Nic specjalnego. Te akcje pochodzące z niby gameplayu wyglądają jakby ktoś do MGS4 wrzucił Raidena z mieczem. Sceptycznie jestem nastawiony. No i szkoda że nici z Project S.

dotychczasowy koncept wcale nie jest skostniały.
No nie, wcale. W MGS4 gra się jak na PSXie ze współczesną grafiką.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn cze 14, 10 23:19

Miejscówka bardzo przypomina bazar z drugiego aktu MGS4.
SALADYN

Postprzez Coldman » Pn cze 14, 10 23:19

Mówisz, twilite? Ale za to w MGS2 na Xboksie grało Ci się super, więc o co chodzi? ;)
Coldman
banan

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 14, 10 23:41

Saladin01 napisał(a):mundury i elementy maszyn przypominają te z czwórki

Dokładnie

Raiden napisał(a):Przy okazji zauważyłem że przeciwnik będący w powietrzu którego Raiden tnie nieco przypomina żołnierzy z MGS4.

Coldman napisał(a):Obczaiłem Trailer jeszcze kilka razy i... muszę zmienić zdanie o 180 stopni

Szybko zmieniasz zdanie

Saladin01 napisał(a):Ciekawe czy użyjemy innych broni.

W MGS4 Raiden miał jeszcze Socom, więc kto wie. Nie zdziwił bym się jednak gdybyśmy do dyspozycji mieli tylko broń białą, bo skoro Rising ma być czymś nowym to raczej nie ma szans na to byśmy mieli obfity arsenał broni taki jak w poprzednich częściach.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Hal » Pn cze 14, 10 23:47

Niektórzy z żołnierzy przypominają członków Pieuvre Armement. Ktoś spostrzegł, że akcje z gameplay'a przywodzą na myśl bazar z drugiego aktu MGS4. Rzeczywiście, podobna stylistyka, barwy, scenografia. Dość powiedzieć, że to właśnie w drugim akcie Guns of the Patriots pojawiają się panowie z Pieuvre Armement. Więc czyżby też wydarzenia z czwórki oczami Raidena?
Przeczytałem setki książek, po to tylko by zrozumieć, że wcale ich nie potrzebuję
Hal
Zanzibar

Gram: Gran Turismo 6

Postprzez Snake_VR5 » Pn cze 14, 10 23:55

Hal Emmerich napisał(a):Więc czyżby też wydarzenia z czwórki oczami Raidena?

Jeszcze z tego wyjdzie jakiś Hitman: Contracts, oby nie...

uci napisał(a):Ciekawi mnie ten przedmiot na plecach, może to jakiś ''pojemnik'' na miecze i noże a nie railgun?

Równie dobrze inna broń energetyczna, bateria, pochwa na miecz
Snake_VR5
Jack the Ripper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance