Peace Walker - kontrowersje na przestrzeni serii

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez Gillian » Śr cze 09, 10 17:29

Coldman napisał(a):"Po MGS2 nie chcę już Metalów, bo robią je nie tak, jak JA chcę, tylko jak chce prymitywny motłoch."
Jezuu... weź mi nie wmawiaj czegoś czego nie mówię. Albo naucz się czytać ze zrozumieniem.

Koniec tematu z mojej strony bo widzę że i tak czytasz po łebkach. Nie ma sensu...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Coldman » Śr cze 09, 10 17:46

"Gdyby nie 3 to nie doszłoby do takich bredni jak np fakt, iz matką Snejków była Eva. Kojima nie został zrozumiany po SoL, gracze domagali sie dosłowności, więc wcisnął im historyjkę o jakichś filozofach, namieszał w historii Big Bossa i potem klops."

--- A z tego tamto moje (Twoje) zdanie nie wynika? A że nie ma sensu gadać, to Ci powiedziałem wcześniej, bo Twoje podejście do PW jest jasne i zrozumiałe. Pzdr.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez Gac666 » Śr cze 09, 10 17:59

Coldman, nie bądź wentylatorem, spróbuj zrozumieć innych. Nie każdy łyka każde gówno czy im sie zawinie w papierek czy poda na talerzu z sosem beszamelowym.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 09, 10 18:12

twilite kid napisał(a):Jezuu... weź mi nie wmawiaj czegoś czego nie mówię

Sam widzisz teraz jak to jest :iconbiggrin:

Coldman napisał(a):żeby się Raiden przy PW nie mordował ;)

Ja się nie morduje nawet, po prostu okazuje się jakie kontrowersje wzbudza Peace Walker na tle całej serii
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez La-Li-Lu-Le-Lo » Śr cze 09, 10 19:03

Wchodzę do tematu uprzednio uważając żeby nie natknąć się na jakieś spoilery dot fabuły Peace Walkera, nawet miałem dodać temat do ignorowanych żeby nie kusiło, a w temacie to co zwykle. Może porozmawiamy o tych kontrowersjach fabularnych które są rzekomo zawarte w PW. Nie chodzi mi tu o balony, brak czołgania się czy czarodziejskie peleryny, które nie maja żadnego wpływu na fabułę, a jedynie na sam gameplay.
La-Li-Lu-Le-Lo
Fortune

Postprzez uci » Śr cze 09, 10 19:30

no o fabule cisza bo jeszcze nie czas na spoilery, a wytykamy gameplay
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman » Śr cze 09, 10 19:43

Mnie się wydaje, że o "kwiatkach" w grze powiedzieliśmy już dużo, a kwestię gameplayu może zostawmy do czasu, jak gierę obmacamy, dlatego że wtedy najłatwiej o ciekawe wnioski. Chociaż jedną rzecz Wam powiem już teraz, i to bardzo niepopularną. Sterowanie jest świetne! Mam 7h na demie i pierwsza godzina była fatalna. Pamiętam, że byłem sfrustrowany (zwykle "paniką" w czasie ataków wroga), ale jak trochę poszalałem, to później grając w jakąś przygodówkę szlag mnie trafiał, że nie mogę sobie przyciskami geometrycznymi "pomachać" kamerą. Naprawdę. Dla mnie ten element zaprojektowano doskonale. Po zakupie "Portable Ops" też tak ustawiłem i czułem się jak ryba w wodzie.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez Snaker » Cz cze 17, 10 22:22

No to ja zacznę na temat fabuły:

(początek) Paz: skromna, zamknięta w sobie, niesmiała 'dziewczynka' tak bardzo pragnąca pokoju.

(koniec) Przejmuję kontrolę nad MG ZEKE i stwarza zagrożenie dla BB i MSF

WTF??
Snaker
Black Color

Postprzez Snake_VR5 » Cz cze 17, 10 23:13

Akurat to jest nie tyle kontrowersje, co dosyć przewrotne. Nie znając spoilerów, nikt grając w Peace Walker nie spodziewał by się nawet że ta niewinna istota będzie stanowiła dla Big Bossa (gracza) jakiekolwiek zagrożenie. A tu proszę - surprise, kto by się spodziewał nawet.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt cze 18, 10 11:23

[spoiler]Zero uratował życie Paz i wychował ją na szpiega - stąd zdrada.[/spoiler]
Ostatnio edytowano Pt cze 18, 10 13:14 przez SaladinAI, łącznie edytowano 1 raz
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gillian » Pt cze 18, 10 12:04

Tu chyba nie sypiemy spoilerami
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt cze 18, 10 12:05

dammit - już przeczytałem...
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Snaker » Pt cze 18, 10 12:48

''Kontrowersje na przestenii serii'' juz po premierze takze jak ktos jeszcze nie gral, niech nie wchodzi.

[spoiler]Nom z Paz to byla niespodzianka, potrójna agentka - nikt by na to nie wpadl do konca.
Musze jeszcze wysluchac wszystkie kasety o The Boss. [/spoiler]

W jakim czasie sie konczy akcja PW?
Ostatnio edytowano Pt cze 18, 10 13:15 przez Snaker, łącznie edytowano 1 raz
Snaker
Black Color

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 18, 10 13:03

Akcja Peace Walker to chyba tak na dobrą sprawę rozpoczyna się 4 Listopada 1974 roku, a kiedy się kończy ? hmm trudno mi osobiście powiedzieć. Na pewno nie jest to wczesny 1980 rok, bo w późniejszych latach mamy już inne wydarzenia związane z Big Bossem.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt cze 18, 10 13:14

Snaker napisał(a):''Kontrowersje na przestenii serii'' juz po premierze takze jak ktos jeszcze nie gral, niech nie wchodzi.
Na forum jest okres ochronny i spoilerować można tylko w tematach oznaczonych jako spoilerowe. ten temat taki nie jest.

Dlatego Snaker prosze Cię skończ tu spoilować.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia strona

Powrót do MGS Peace Walker