Usunięta scena [Spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Usunięta scena [Spoilery]

Postprzez SaladinAI » Śr cze 09, 10 21:05

Sporo kontrowersji narosło wobec różnic między japońską wersją gry a edycją dostępną dla reszty świata. Kojima narzekał na japońską cenzurę, wymienił scenę która w wersji dla rodzimego kraju twórcy, musiała zostać przerobiona tak żeby nadawała się dla młodszego widza. Spekulacji nie było końca ale teraz już wiemy że chodzi....o tortury, jakżeby inaczej. Zmiany jednak są minimalne - głównie na poziomie dźwiękowym lecz nie graficznym. Wrzaski i krzyki protagonisty zastąpiono śmiechem, a odgłos wyładowań elektrycznych zmieniono na inne dźwięki. Dziwna sprawa, skoro gra prezentuje znacznie mocniejsze sceny.
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez fightclub87 » Śr cze 09, 10 21:10

Stawiałem na tortury :D ale jeśli to tylko różnica dźwiękowa, to coś wrażliwi Ci Japończycy ;)
They believed they were creating a Paradise
fightclub87
Fire Trooper

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 09, 10 21:33

Niemniej śmiech w takiej scenie jak tortury jest przerażający, niemniej nie ma co liczyć na taką brutalność jak w przypadku tortur z MGS3
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Śr cze 09, 10 21:44

Torturujący śmiech to miał Snake w MGS3 jak uciekał WIG'iem z Evą :D

A tak na poważnie to dziwne że zmieniają dźwięk podczas tortur , w takiej dowolnej części piły można by wrzucić jakiś podkład z dobranocki ale jucha dalej będzie się lała a głowy i członki nadal będą spadać.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Snake_VR5 » Śr cze 09, 10 22:12

Wracając do tego czy Japończycy są wrażliwi, patrząc na to jakie katusze przechodzili kolejno w serii Solid Snake, Raiden i Big Boss na torturach wątpię w to. Nie za bardzo więc rozumiem cel tego zabiegu i czemu zmiana była tylko na poziomie dźwiękowym a nie graficznym.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Śr cze 09, 10 22:45

W przypadku PW bodajże zmienił się rating wiekowy. Pewnie to dlatego.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt sie 24, 10 12:23

Pamiętacie z trailerów tą scenę na równinie obok mostu w Los Cantos : Canyon z czołgami i żołnierzami a także zaraz później podobna scena w innej miejscówce i znowu rzędy czołgów w Mining's Pit ???

Nie uświadczyłem tych filmoków w grze , jak myślicie zostały one stworzone tylko na potrzeby trailera czy jest to jedna z wyciętych scen o których mówił Koji ???
SALADYN

Postprzez Coldman » Wt sie 24, 10 12:34

Raczej na potrzeby zwiastuna, zwłaszcza ta z czołgami, gdzie wykorzystano dobrze nam znaną lokacją z gry. Chociaż chciałbym się mylić i liczyć na DLC, w którym owe sceny (misje) zostałyby zawarte. A co do tego słynnego zwiastuna, to jest tam taki moment (przejście z filmów na silniku na Wood'a), w którym Snake mówi: "Zabij mnie.... Zabiłem ją! Moją ukochaną, własnymi rękoma!" Ciekawe czy to też tylko na potrzeby "podkręcenia" klimatu w zwiastunie?
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez SALADYN » Wt sie 24, 10 12:48

Coldman napisał(a):A co do tego słynnego zwiastuna, to jest tam taki moment (przejście z filmów na silniku na Wood'a), w którym Snake mówi: "Zabij mnie.... Zabiłem ją! Moją ukochaną, własnymi rękoma!" Ciekawe czy to też tylko na potrzeby "podkręcenia" klimatu w zwiastunie?

To przecież jest w grze zaraz po zaliczeniu turtorialu.
SALADYN

Postprzez Coldman » Wt sie 24, 10 18:44

Mnie przecież chodziło o tę kwestię, której w grze brak:
SALADYN napisał(a):"Zabij mnie.... Zabiłem ją! Moją ukochaną, własnymi rękoma!"
Coldman
banan

Postprzez SALADYN » Śr sie 25, 10 11:01

A kwestia ta nie pada podczas tortur Strangelove ???
SALADYN

Postprzez Coldman » Śr sie 25, 10 15:18

Nie, na pewno nie. Zresztą możesz sobie to od razu sprawdzić ;)
Coldman
banan

Postprzez SALADYN » Śr sie 25, 10 16:55

Coldman napisał(a):Nie, na pewno nie. Zresztą możesz sobie to od razu sprawdzić ;)

Jesteś jednym z wielu którzy od razu zwiali z celi po pierwszej scence , tymczasem podobnie jak w MGS1 tu także masz dwie ekstra scenki z torturami , wystarczy tylko poczekać i w trzeciej z kolei padają te słowa.

http://www.youtube.com/watch?v=Xt4LlEYMMRI&feature=related

Między 0:45 a 0:58 pada ta kwestia.
SALADYN

Postprzez Coldman » Cz sie 26, 10 10:24

O, faktycznie. Zwracam honor i dzięki za odpowiedź. A przy okazji, to co mam robić inaczej, żeby te kolejne kwestie się pojawiały?
Ostatnio edytowano Cz sie 26, 10 10:51 przez Coldman, łącznie edytowano 1 raz
Coldman
banan

Postprzez SALADYN » Cz sie 26, 10 10:40

Zostań w celi i tyle jak w MGS1.
SALADYN

Postprzez Helerek » Cz sie 26, 10 21:53

Też uciekłem za 1 razem bo nie chce mi się nawalać w ten trójkąt ;/. Może i wychodzę z całym hp po ostatniej próbie ale nie lubię niszczyć konsoli, czy jest jakiś inny sposób by uniknąć tortur?
PS: W poprzedniej misji jak zrobicie wszystkie obrazki zgodnie z czasem itp. Dostaniecie na starcie kartę która otwiera więzienie :D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pt sie 27, 10 00:16

Helerek napisał(a):Też uciekłem za 1 razem bo nie chce mi się nawalać w ten trójkąt ;/. Może i wychodzę z całym hp po ostatniej próbie ale nie lubię niszczyć konsoli,

Też miałem ten sam dylemat , co najmniej dwa pady z szaraczka skasowałem przez tortury w MGS1 , osoby bawiące się opaską na oku mogą z pewnością zapodać sobie jakąś wtyczkę która wciska przycisk za niego.

Helerek napisał(a):czy jest jakiś inny sposób by uniknąć tortur?

Tortur nie da się uniknąć w tej misji ale ty chyba masz na myśli sposób wydostania się z celi ???
Jeśli tak podejdź do lustra i wyciągnij brzeszczot którym przetniesz zamek.
SALADYN

Postprzez ArecaS » Pt sie 27, 10 12:30

SALADYN napisał(a):osoby bawiące się opaską na oku mogą z pewnością zapodać sobie jakąś wtyczkę która wciska przycisk za niego.

A jakże - wtyczka zowie się Macrofire i oprócz funkcji autofire jest także swego rodzaju "kombajnem serwisowym" jeżeli chodzi o analoga i przyciski. Bardzo praktyczna sprawa.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Powrót do MGS Peace Walker