Saladin01 napisał(a):Pierwszy utwór z gry ściągniecie z adresu poniżej:
Raiden napisał(a):Chciałbym jednak mieszanki, trochę klimatu cyberpunku i trochę czegoś grającego na emocjach w kobiecym wykonaniu.
twilite kid napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=WVfJrBu8Ahg - dla mnie mogłoby to i tak brzmieć. Kiedy grałem i poszedł ten utwór po prostu się zatrzymałem...
Saladin01 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=u59p2yTCqMU
Cała ścieżką dźwiękowa nacechowana była jazzem, elektronicznymi beatami oraz muzyką symfoniczną.
Saladin01 napisał(a):Harry Gregson-Williams na pewno nie wraca, już jego obecność przy MGS 4 była dla Kojimy dużym sukcesem. Nie wnikając bliżej w to kto może stać za nową ścieżką dźwiękową, na pewno muzyka będzie kontynuacją stylu znanego z poprzednich części....tak pisałem przy okazji muzyki z Peace Walkera. Mimo namiastki muzyki z Rising, daje nam ona przedsmak zmian, które mogą pójść znacznie dalej gdy chodzi o dźwiękową stylistykę. Jest ciężki, bazuje silnie na elektronice idealnie pasując do tępa gry i jej futurystycznej atmosfery, pełnej cyborgów i maszyn. Ale to też nie ten epicki i emocjonalny charakter...choć możne to za dużo powiedziane jak na tak krótkie doznania.
Zmiany zaliczam zdecydowanie na plus, nie mówiąc już że takie mroczne podejście do muzyki w grze bardzie trafia w moje gusta. Pierwszy utwór z gry ściągniecie z adresu poniżej:
http://fs10n4.sendspace.com/dl/ac8c2401 ... 0track.mp3
Saladin01 napisał(a):Nie odmówił ale na bank tego nie robi.
bladerunner21 napisał(a): Jakieś info ?
Simon napisał(a):Raczej nie masz szans na HGW, zajęty jest filmowymi score'ami.
Simon napisał(a):Jeszcze Saga zmierzch wg filmweba....Poza tym, czyż i jemu nie przysługuje czas na to b się poobijać:>?
SALADYN napisał(a):Że nie wspomnę o całym OST z MPO , Peace Walker czy choćby pod serii Ac!d , Williams nie miał z ta muzyką nic wspólnego a wyszły wspaniałe ścieżki dźwiękowe , nie można mu odmówić wkładu w kształt serii ale tez nie wolno go przeceniać i pchać w każdy projekt jak Zimmer'a.
bladerunner21 napisał(a):ja np osta z MGS 2 nie potrafię słuchać
Simon napisał(a):No jeśli Hibino, Toda i Honda zrobią muzę to ja nie mam nic przeciwko:]
Natomiast boję się o typ tej muzyki (jak to będzie coś w deseń J-popu albo J-rocku to ja wysiadam).
Natomiast jeśli podtrzymają poziom muzy z MGS4, PO i PW to dla mnie bomba.bladerunner21 napisał(a):ja np osta z MGS 2 nie potrafię słuchać
Ja potrafię - genialnie zaaranżowany Main Theme HGW, który dał początek jeszcze genialniejszemu Main Theme z MGS3.
. Zaś te z MGS3 są rozlazłe no i o ile dżunglowe momenty pasują do gry, tak męczyły mnie poza nią. Zaś idealnie skrojone na klasyczne 45-50min z odpowiednim wstępem, rozwinięciem i odpowiednią codą MGS2 oraz dopakowane elektroniką The Other Side idealnie wpasowują się w moje gusta
. MGS4 nie słuchałem za wiele poza grą, ale to już też taka typowa muza filmowa, brak mi jakiegoś zadziora.
Co kto woli, mnie typowe filmowe tematy nudzą, zaś zachwyca mnie to co jest np na wspomnianym MGS2 The Other SideTemat owszem , ale reszta raczej przeciętna na krążku
twilite kid napisał(a):Ten z jedynki o ile jest świetny w grze tak słuchanie jakiegoś syntezatorka dla przyjemności mi nie wchodzi
. Nie ma zadziora ? a takie utwory jak Gekko ? Desperate Chase, albo Next- Gen Control ?.
Powrót do Metal Gear Rising: Revengeance
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości