Zjadacz Węży pełznie ku wiośnie

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Zjadacz Węży pełznie ku wiośnie

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 30, 10 13:34

Wiosna przyszłego roku będzie okresem, w którym wielbiciele Naked Snake'a ponownie zagłębią się w realia znane z Snake Eatera. Konami ogłosiła że wersja gry na Nintendo 3DS będzie mieć swoją premierę w wiosennym terminie jedynie na gruncie Japonii.

Całość: http://www.mgs.gram.pl/news.php?readmore=1875
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SALADYN » Cz wrz 30, 10 18:28

Fajnie że tak szybko , podobnie jak do PW będzie ledwo jeden rok od pierwszej prezentacji.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » Cz wrz 30, 10 18:47

Zabawne jest to że o tym produkcie nic nie wiemy.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Gac666 » Cz wrz 30, 10 23:44

Czy aby na pewno nie wiemy?

Naked Sample to podtytuł, ale jako, że nie sterujemy tam Naked Snake'iem z MGS 3, a już Big Bossem z PW to możemy śmiało twierdzić, że Naked Sample będzie swoistym Virtual Reality.

To co pokazali to intro, przydługie jak zawsze w każdym MGSie, tylko zamiast opowiadać o tym jak to wojna jest be i że powinniśmy zapładniać koleżanki co i rusz, bo życie jest piękne to dostajemy fajne efekty 3D (zapewne fajne, bo na naszych monitorach to 3D jest jak sobie wyobrazimy albo będziemy mrugać raz lewym, raz prawym okiem z częstotliwością 120Hz).

Jednażke co tu dużo mówić na bank będzie to normalny MGS (nawet widać ten radar kółko wokół postaci, więc nie mam nawet wątpliwości), może w stylu PW, może jednak w stylu poprzednich MGSów, ale po prostu w różnych "czasach", bo jest to Virtual Reality training (w końcu prędzej czy później muszą pokazać kto stworzył ten rodzaj treningu).

Na bank jest to tytuł, który sobie kupię jak tylko kupię Nintendo 3DS, ponieważ ta konsolka zapowiada się iście epicko.
Obrazek
Gac666
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt paź 01, 10 01:48

Gac666 napisał(a):może w stylu PW, może jednak w stylu poprzednich MGSów

Raczej w obu naraz , przenikających się stylach , liniowość Snake Eater'a i ogólne technikalia Peace Walker'a.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Coldman » Pt paź 01, 10 16:00

Jeśli do fabuły "3" dorzucą mechanikę misji z "PW", będę w Niebie. Ale nie mam pojęcia, jak można to zrobić skoro fabuła nijak tego nie determinuje, jak w "PW", gdzie mieliśmy bazę, a z niej wypady. Jeśli nawet nie, to i tak z tego 7-minutowego dema zanosi się na mnóstwo przeróbek i nowych elementów. Początkowo myślałem, że rzucą "3" na żywca na 3DS, tymczasem może być rewizjonistyczna wersja "Snake Eater".
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez uci » Pt paź 01, 10 22:42

Snake eater TTS ;)

ale akurat żeby dodac do gry różne extra ops nie trzeba ich jakoś specjalnie wyjaśniac fabułowo
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Coldman » So paź 02, 10 10:54

Niby tak, ale jednak coś a'la łapanie małp czy innych aligatorów gdzieś w bocznej opcji, to raczej nie ta nowość, jakiej bym oczekiwał. Cholera, myślałem, że po "PW" już się Trylogią Big Bossa nacieszyłem i nadchodzi także dla mnie czas Raidena. Ale nic z tych rzeczy, "Snake Eater 3D" i 3DS to moje największe gamingowe priorytety na '2011.
"All those moments will lost in time like tears in the rain..."
Coldman
banan

Postprzez SaladinAI » So paź 02, 10 13:15

uci napisał(a):Snake eater TTS ;)

Albo point&click, lub karcianka, ew. strategia na bazie oryginalnego SE.
SaladinAI
Cipher watches all

Powrót do Wieści z Zanzibaru