Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez SALADYN » Śr lis 24, 10 23:59

RafalL napisał(a):Chodziło mi o to, że po II endingu mój Zeke był nieaktywny. Okazało się, że po prostu brakuje mi railguna:) A mam jeszcze takie pytanie: czy jest jakaś możliwość aby na mapach było widoczne rozmieszczenie przedmiotów? O ile się nie mylę w PO jak miałeś dobry Intel to widać było miejsca w których leżą itemy. Czy w PW też tak można?

Źle pytanie zadałeś , jeśli brakowało ci Railgun'a to w ogóle nie zobaczysz drugiego zakończenia bo do niego jest właśnie ZEKE potrzebny przede wszystkim.

Skill o którym pisał Simon nazywa się Channeler i dzięki niemu właśnie widać przedmioty i więźniów na mapie jako kropki , minusem jest to że trzeba tym żołnierzem wykonywać misje więc najlepiej niech to będzie jakiś kozak z wysokimi statystykami.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez RafalL » Cz lis 25, 10 13:53

SALADYN napisał(a):
RafalL napisał(a):Chodziło mi o to, że po II endingu mój Zeke był nieaktywny. Okazało się, że po prostu brakuje mi railguna:) A mam jeszcze takie pytanie: czy jest jakaś możliwość aby na mapach było widoczne rozmieszczenie przedmiotów? O ile się nie mylę w PO jak miałeś dobry Intel to widać było miejsca w których leżą itemy. Czy w PW też tak można?

Źle pytanie zadałeś , jeśli brakowało ci Railgun'a to w ogóle nie zobaczysz drugiego zakończenia bo do niego jest właśnie ZEKE potrzebny przede wszystkim.

No przecież napisałem, że jestem już PO II zakończeniu:) I dzięki za info o tym skillu.
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Cz lis 25, 10 15:49

ee 2 zakończenie jest po zniszczeniu zeke'a 1 po pokonaniu PW.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pt lis 26, 10 00:23

Nieważne , cieszę się że mogliśmy pomóc wpadaj częściej.
SALADYN

Postprzez RafalL » Pt lis 26, 10 11:40

Sprawa 1
Żeby była jasność jak doszło do tego, że zapytałem o Zeke'a:
1. Pokonałem Peace Walkera (i obejrzałem pierwsze zakończenie)
2. Pokonałem Zeke'a (i obejrzałem drugie zakończenie)
3. Chciałem wysłać MG do Outer Ops i okazało się, że nie mogę bo jak już się dowiedziałem brakowało mi railguna (prawdopodobnie zniszczyłem go podczas walki w Mother Base).

Sprawa 2
Niektóre bronie, jak np. Musket czy EZ Gun (LR) mam od razu odpowiednio na rank 5 i 2. Czy wcześniejsze ranki też da się jakoś odblokować/wyprodukować?

Sprawa 3
Przez przypadek chyba coś odkryłem. Piszecie w tym temacie, że aby zdobyć dokumenty do produkcji Patriota trzeba uśpić Paz za pomocą komendy, którą dostaje się posiadając ok. 115k Heroism Points. Ja natomiast podczas randki z Kazem pierwsze co zrobiłem to rzuciłem nim o glebę. Nie dość, że dostałem "serduszko" to na dodatek po przeszukaniu jego ciała wyskoczyły mi dokumenty do produkcji ww. broni. Mam 40k Heroismu:)
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pt lis 26, 10 18:25

RafalL napisał(a):Sprawa 2
Niektóre bronie, jak np. Musket czy EZ Gun (LR) mam od razu odpowiednio na rank 5 i 2. Czy wcześniejsze ranki też da się jakoś odblokować/wyprodukować?

Nie , jeśli broń zdobyłeś z rangą numer 3 to numer 2 i 1 nie istnieje.

RafalL napisał(a):Sprawa 3
Przez przypadek chyba coś odkryłem. Piszecie w tym temacie, że aby zdobyć dokumenty do produkcji Patriota trzeba uśpić Paz za pomocą komendy, którą dostaje się posiadając ok. 115k Heroism Points. Ja natomiast podczas randki z Kazem pierwsze co zrobiłem to rzuciłem nim o glebę. Nie dość, że dostałem "serduszko" to na dodatek po przeszukaniu jego ciała wyskoczyły mi dokumenty do produkcji ww. broni. Mam 40k Heroismu:)

Od Paz zdobywamy jeden z rodzajów EZ GUN a nie Patriot'a który wypada z Kaz'a i zdobycie 115k punktów heroizmu jest jak dotąd jedynym sposobem przeszukania Paz.
SALADYN

Postprzez Helerek » Pt lis 26, 10 21:25

Heh. Kaz lubi jak mu zadajesz ból po prostu go bij a będą serduszka, ale jak staniesz zbyt blisko to się wkurzy. Jest taka komenda "coom on" "show me what you got", albo coś takiego i wtedy Kaz mówi ok i wali ciebie z piąchy, a ty lecisz sobie na glebę :D. Paz zachwyca, chyba tylko robienie jej zdjęć i gadanie z nią, ja tak zdobyłem S. Po za tym jak ją pobijesz to tracisz punkty i nie da jej się uśpić bijąc ją. Uderzałem ją bez końca z piąchy ( tylko z niej, żeby nie upadła) i w końcu kopnąłem i upadła. Nie jestem pewny, ale po tym na koniec była melodyjka, którą nuciła paz xD.

http://www.youtube.com/watch?v=g-WZYY_VW5M

Tu masz wszystkie zakończenia xD.
PS: Co to za zakończenia z misji 4:22 X,X?!
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Albi_Saint » So lis 27, 10 01:01

Ej, jak mam odblokować randkę z Kaz'em? O.o...
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez SALADYN » So lis 27, 10 21:37

Problem wałkowany wiele razy , jeśli brakuje ci jakiejś misji rozegraj te których jeszcze nie ukończyłeś , w końcu będziesz miał komplet misji.
SALADYN

Postprzez RafalL » Pn lis 29, 10 13:53

Albi_Saint napisał(a):Ej, jak mam odblokować randkę z Kaz'em? O.o...

Żeby odblokować randkę z Kazem musisz mieć ukończoną extra ops 119. Z kolei żeby ją odblokować zrób 117, a żeby mieć 117 ukończ 115:)

Mam prośbę: mógłby ktoś za mnie ukończyć misję z helikopterem? Bo ku...rczę trzeci dzień próbuję i nie mogę. Wszystkie Custom AI pokonałem za pierwszym razem na S rank, a tych pojazdów za cholerę nie daje rady. Jakby ktoś był tak dobry i uporał się za mnie z extra ops 91 to byłbym mu wdzięczny: Jakby co, podeślę mojego sejwa (o ile dobrze wnioskuję po pudełku mam wersję USA). No chyba, że ktoś mieszka w okolicach Tomaszowa to chętnie się z nim umówię :P
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez uci » Śr gru 01, 10 12:35

ale ze na S nie umiesz ich ubić czy w ogóle nie potrafisz ich ubić??
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez RafalL » Śr gru 01, 10 14:38

uci napisał(a):ale ze na S nie umiesz ich ubić czy w ogóle nie potrafisz ich ubić??

Tego helikoptera z extra ops 91 w ogóle nie mogę ubić. A na S rank jeszcze nic nie próbowałem, na razie jadę wszystkich metodą "na chama" czyli napierdzielam z bazooki ile wlezie, usuwając przy okazji całą eskortę. Z tego co teraz widzę chyba będę musiał zmienić taktykę bo mam odblokowaną extra ops 111, a za ukończenie jej po cichu będę miał M47. No, chyba, że znajdzie się chętny co mi pomoże bo jak na razie zaliczyłem kolejne dni nieudanych prób.
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez uci » Śr gru 01, 10 19:09

no bez M47 to nawet nie masz co się zabierać za walkę z tymi helikopterami, jak już zdobędziesz tą broń to i sporo walk stanie się dla ciebie łatwiejszych.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Helerek » Śr gru 01, 10 19:12

Zniszczyć? Nieeee, ja po prostu idę sneaking suit mk22 fulton mine fulton recovery smoke grenade rationy(na lidera), i ich usypiam tak całą grę zrobiłem na S solo ;p. Jak się przyzwyczaisz obczaisz jak chodzą ludki taktyki na nich znajdziesz itp.
1. Musisz zdobyć fulton mine jak nie masz
Nie próbowałem niszczyć helikopterów itp. i chyba nie żałuję =D.
http://www.youtube.com/watch?v=-BudT2HqMk0
Ten kolo mnie nauczył taktyki xD.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez RafalL » Pn gru 06, 10 12:53

TAK! TAK TAK! Nie dość, że się udało, to jeszcze od razu na S rank:) A przy okazji tak się w sobie spiąłem, że "na raz" przeszedłem wszystkie extra ops. Sorry za off top, ale jestem tym faktem mocno podjarany i chciałem się podzielić moją radością:P
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pn gru 06, 10 14:06

Przejście poszczególnych misji na S to w większości wypadków tylko kwestia dostępnego sprzętu lub ewentualnie taktyki , jest w tym tez pewien procent szczęścia i wprawy.

RafalL, skoro juz zaliczyłeś wszystkie misje to teraz odkryłeś sekretna taśmę w briefing ta w której Kaz rozmawia z sam wiesz kim , posłuchaj bo warto.
SALADYN

Postprzez uci » Cz gru 16, 10 19:44

możliwe ze już to pisało, ale taka ciekawostka. Początkowo podczas zdobywania głów do ZEKE myślałem że trzeba ubić wroga tak by mu zostało 100% na Sense. Dzisiaj eksperymentowałem i wypadła mi główka PW przy 97% Sense. Więc jest jakaś granica błędu w zdobywaniu tych części.

Teraz jeszcze tylko nogi ;]
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Cz gru 16, 10 23:49

Jak pisałem wcześniej nogi od Peace Walker'a zdobyłem mimo iż gada ubiłem waląc wyłącznie po kończynach ale żadnej głowy nie udało mi sie dostać przy niższym pasku sense niż 100%.
SALADYN

Postprzez uci » Pt gru 17, 10 07:28

u mnie PW oberwał około 3/4 razy z Miniguna w głowę mimo tego głowa wypadła, ale za to z nogami sie jeszcze męcze
uci
Uber Big Boss

Postprzez RafalL » Pt gru 17, 10 13:15

uci napisał(a):u mnie PW oberwał około 3/4 razy z Miniguna w głowę mimo tego głowa wypadła, ale za to z nogami sie jeszcze męcze

Mnie nogi wypadły za pierwszym razem jak z nim walczyłem. A nie szczędziłem mu rakiet po kulosach:)
RafalL
Machinegun Kid

Postprzez uci » So gru 18, 10 07:52

też mi wypadły, ale dla pewności je oszczędzałem, 95% życia miały, reszta ciała doznała pełnego zniszczenia. Myślę że teraz już mam pełny komplet części do Zeke
uci
Uber Big Boss

Postprzez geenoff » So gru 18, 10 21:57

witam peace walkerowców
ta gra to po prostu...cód,miód palce lizać totalna masakra mojego mgsowego muzgu w pozytywnym znaczeniu oczywisciw
ale ja nie o tym-w mgs peace walker napstrykałem juz jakieś 350 godz.(a jeszcze nie gralem online) mam odblokowane juz wszystkie zabawki,pukawki itp,itd
jest tylko mały pieprz...y problem a mianowicie chodzi mi o missiles
sprawdzalem na wszystkich morzliwych stronach i z list tam zamieszczonych wynika za mam wszystkie a w mother base pokazuje mi 93% łotafak??????????
mam takie oto zabawki;LAW,M202A1,RPG2,RPG7,FIM-43,XFIM-92A,C.GUSTAW,C.GUSTAW(MP),C.GUSTAW(FR),M47 SLING POST,SLING BAND RANK 1,2,3......i co dalej HEEEELP!
jesli ktos wie o co kaman to dajcie znac bo przez to cholerstwo nie moge spac!!!!!!!!!!!!
dlaczemu mam te przeklete 93% skoro z listy wynika ze mam wszystkie
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Helerek » Pn gru 20, 10 16:59

Masz wszystkie misje na S?
Podaj ranki broni jakie masz.
LAW:1-4
M202A1:4-5
RPG-2:1
RPG-7:2-4
FIM-43:3
XFIM-92A:4-5
Carl Gustav:2-5
Carl Gustav M2 (Multi Purpose):3-5
Carl Gustav M2 (Fulton):3-5
M47:5
Human Slingshot Post:1
Human Slingshot Band:1-3
Sprawdź i napisz rezultaty jak nie będziesz miał to poszukaj tutaj jak zdobyć :p.
http://metalgear.wikia.com/wiki/Peace_W ... _equipment

Pewnie chodzi o M202A1 rank 4 ;P.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez geenoff » Pn gru 20, 10 23:25

wreszczie odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu!!!!!!! helerek wielkie dzieki (powinienes miec ksywke cos jak MASTER itp)
dokladnie chodzi o M202A1 rank 4i5
sprawdzalem na wiki...zeby zdobyc rank 4 trzeba walnac s w exops107 a jak zdobyc 5 bo tam nic nie pisze???
a jak postepy u ciebie wszystko masz juz wymasterowane na maxa???
jeszcz dostaje swira z headami od mechow brakuje mi tylko 3 od chrysalisa fak
wczesniej cos mi tam dawalo a teraz od kilku dni NIC......i to nawet nie drasnalem ani razu w heada troche to denerwujace ale to samo mialem z monsterami (cos ponad 430 monsterów zhuntowalem zanim mi wszystko dało) peszek po prostu DZIEKI Z INFO-wpadaj tu czesciej
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez geenoff » Wt gru 21, 10 19:26

haha mam jusz wszystkie bronie Dzieki Helerek za cynka-strzal w 10!!
a moze ktos z was rozkminił o co chodzi z codenames? bo tej pory tylko 4 mi sie odblokowały a mam prawie 400h na zegarze,a bedzie jeszcze więcej haha ;)
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez uci » Wt gru 21, 10 20:45

to jest dopiero zakrecony system z tymi codename.

Siedza po sieci i czytając zrozumiałem że opiera sie o to jakich broni uzywaliśmy podczas przechodzenia całej gry (problem w tym że nie wiem czy gł. fabuły czy extra ops także) i na podstawie tego dostajemy rangi. Ale sam nie jestem tego pewny, dopiero jestem w trakcie rozpracowywania tego.
uci
Uber Big Boss

Postprzez geenoff » Wt gru 21, 10 21:54

witam a juz myslalem ze nikt tu nie zaglada
z tego co wyczytalem to mozna grac w main pos,extra pos,versus ops
i do tego kazdy codenames ma po 5 gwiazdek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
z tego co pamietam to u mnie odkryły sie 4 (jak miałem jakiesz 200h) a teraz gwiazdki dochodza w 2 mam po 2 i nastepnych 2 po 1 a na liczniku zblirza sie 400h zajebiste tepo jak tak dalej pojdzie to reszte odkryje za jakies 10 lat
o co kaman???
nie wyrobie karzdego mgsa mam rozpracowanego prawie na maxa(te na psp tez oprucz PO) a tu taki ząk fak
bede probowal dalej jak cos wykminie to napisze
ponoc w kupie sila co 100 głów to nie jedna
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Albi_Saint » Wt gru 21, 10 22:47

Help! Jest jakiś sposób, (poza dodawaniem nowych żołnierzy) na wyjście z milionowego zadłużenia w GMP? Bo takie sobie zrobiłem, i nie bardzo chce mi się czekać, aż to wszystko spłacę ; P
Albi_Saint
Marionette Owl

Postprzez Gillian » Wt gru 21, 10 23:24

geenoff, wyluzuj z wykrzyknikami, każdy widzi.

To pierwsze i ostatnie slowne ostrzeżenie.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez geenoff » Śr gru 22, 10 00:21

co do wykrzykników to juz pasuje!! (dobra dwa ostatnie)
a co do zadłuzenia to proponuje przed karzda misja zamienic ludziki np. zkucharzy albo lekerzy przezuc do faiterów(outer ops) no wiesz tych co wysyłasz na bitwy to nabija ci troche mamony i to nawet szybko bo po kazdej misji wzrasta in live,psyche no i kasa oczywiscie np.przed kazda misja wrzucasz ich na misje (cale 50 sztuk) i pamietaj zeby po karzdej misji zrobic to ponownie
jeat troche z tym zachodu ale oplaca sie-wiem to ze swojego doswiadczenia(teraz to nie wiem co mam z ta kasa robic)
tylko pamietaj ze mozesz zawsze jakiegos stracic
ja zawsze wysyłałem ich na pierwsze misje-przyrost kasy jest niczego sobie ;)
a moze jakies pomysły co do codenamess!?!
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker