Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez geenoff » Śr gru 22, 10 00:31

PEACE........WALKER
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Gillian » Śr gru 22, 10 01:28

geenoff napisał(a):PEACE........WALKER
I co to mialo byc? Ostrzeżenie za spam.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Śr gru 22, 10 12:28

najlepiej też wycofaj kilka zleceń - np. zamiast budowac wszystko na raz buduj bronie/itemy seriami po kilka, no i oczywiście kolekcjonuj żołnierzy do fighterów, nawet z niską rangą ale zawsze to te kilka GMP dodatkowo.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt gru 24, 10 17:06

Dokładnie nie produkuj niczego jeśli nie masz kasy i wykonuj misje również te z Outer Ops wtedy wpadnie odpowiednia ilość gotówki a z czasem nie będzie co z nią robić.

Co do Codenames to system ten opiera sie o procentową ilość używania danego typu broni podczas całej gry , system jest do dupy tak przy okazji bo przechodząc grę po cichu z Mk.22 nabiliśmy jej taki licznik używania że ciężko to będzie wyrównać z innymi broniami , dotyczy to zarówno co-op'a jak i singla w wszystkich misjach , tyle póki co rozkminiłem.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez geenoff » Pt gru 24, 10 17:50

z tym co piszesz to swieta racja-to jest chory system
zobaczcie to na you tube -MGS Peace Walker 1 CQC 7 Codenames
masssakra próbowałem to zrobic tak nie klamiac moze i ze 100 razy i nic z tego nie wyszło (moj czas to 18 sek) wogóle mase misji przechodze bez zadnych broni tylko cqc i ku..a nic aaaaa
nie nie moge sie poddac ;)
Obrazek
geenoff
Vulcan Raven

Postprzez Kusy » Pt sty 07, 11 00:26

Wiecie, gdzie można zdobyć M63A1??
W necie znalazłem, że jest ona w Outer Ops 043, ale już chyba 100 razy ją ukończyłem i nadal nic. Jeszcze nigdy Outer Ops, mi tyle czasu nie zajął żeby nic nie wypadło.
A co do Codenames tu jest fajna rozpiska. Pewnie ją znacie, ale może komuś się przyda:
http://www.cheatcc.com/psp/metalgearsol ... codes.html

geenoff też nadal próbuję, to odblokować. To jest istna męczarnia
Kusy
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Pt sty 07, 11 00:35

Kusy napisał(a):Wiecie, gdzie można zdobyć M63A1??

Zmontuj kilka teamów w Outer Ops i wyślij ich na misje numer 9, 10 ,11 12 , 17 , 18 , 19 , 20 i wysyłaj aż do skutku , w Outer Ops 043 zdobywa sie K.Pistol.

Nagrody w Outer Ops są przyznawane losowo w trzech wariantach przy czym pierwszy to zazwyczaj amunicja lub jakiś karton i trafia się najczęściej , w drugim dostaje się stroje a w trzecim najrzadsze przedmioty czyli dokumenty na broń.
SALADYN

Postprzez Kusy » Pt sty 07, 11 00:39

Wielkie dzięki:D Biorę się od razu za robotę:D

Edit:
Od razu jak wysłałem, to za drugim razem zdobyłem. Sweet.
Kusy
Machinegun Kid

Postprzez 01zabil01 » N sty 09, 11 20:02

jak zrobic zebym mogl chodzic zeke bo nie mge.Chyba potzrebuje ai pod. jesli tak to skod go miec?
nicośśśśćććć , NICOŚŚŚĆĆĆĆ
01zabil01
Inkarnacja VR

Postprzez Gillian » N sty 09, 11 20:24

Popraw tego posta tak, żeby był po polsku.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Helerek » N sty 09, 11 20:25

Nie da się nim chodzić =D, ale możesz z nim walczyć.(Niszczysz go wtedy więc najlepiej po głowie) AI pod dostaniesz jak ukończysz grę. Po I endingu :p.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Kusy » Śr sty 12, 11 13:36

Wiecie może dlaczego ma 94% w Equipment??
Mam zdobyte wszystkie bronie, recovery items, radars i uniforms, a mimo to mam nadal 94% Equipment.
Kusy
Machinegun Kid

Postprzez SALADYN » Śr sty 12, 11 13:56

Skoro tak pisze to znaczy że czegoś ci brakuje , możliwe że przeoczyłeś produkcję jakiegoś przedmiotu ewentualnie brakuje ci jakiejś nagrody za przejście misji na S.

Spis sprzętu poradnika Prima Games , sprawdź czego nie masz
-Fulton Recovery
-Analyzer
-Ballistic Shield
-Ballistic Shield (kolorowe , każda ranga to inny kolor)
-NVG Rank
-Sonic Eye
-Love Box
-Cardboard box
-Cardboard box tank
-Cardboard box tank (Stun Shell)
-Cardboard box tank (Smoke Shell)
-Box Bomb
-Stun Box
-Smoke Box
-Rescue Box
-Assasins Straw Box
-Binoculars
-Camera
-Wakman
-ID Card
-Stealth Mat
-Stealth Camouflage
-Infinity Bandana

Dam głowę że brakuje ci Assasins Straw Box (do zdobycia w Main Ops 016 , trzeba wejść na jeden dachów i skoczyć do stogu) lub któregoś z ostatnich itemów które dostajesz za ocenę S albo do produkcji potrzeba żołnierza z skillem.
SALADYN

Postprzez Kusy » Śr sty 12, 11 15:20

Wielki dzięki za pomoc SALADYN. Rzeczywiście brakuje mi Smoke Box :D
Tyle tych pudełek, że można się pogubić:D

Assasins Straw Box zdobyłem jak przechodziłem za pierwszy razem:D było przydatne w misji extra ops83:d
Ostatnio edytowano Cz sty 13, 11 14:06 przez Kusy, łącznie edytowano 3 razy
Kusy
Machinegun Kid

Postprzez Bonecrousher » Śr sty 12, 11 15:29

Witam ludzie, jestem nowy na forum i zaczne niestety od mojego problemu w gdze MGS peace walker. Na początku chciałbym powiedzieć, iż jest to gra bardzo fajna ( ciężko mnei zadowolić, jakieś GOWY czy tekkeny nie sa dla mnie ) ale ta gra jest super i wlasnie zrobilem ( rozwalillem ) mojego 2 bossa czyli taki czołg no i potem jest misja na ktortza potrzsebne jest miec C4. Ja tego nie mam ponieważ potrzebny jest R&D ( czy cos tam ) team na 12 lvlu ja mam na 9 mimo żze prawie wszystkich tam wladowalem i co mam robić? CHodzić na jakieś misje inne i im zdobywać ( o ile się da ) doswiadczenie zeby wbili ten 12 czy co? Paru tylko nie jest w tym teamie pomóżcie proszę bo chcę dalej iśc :P Jakby były potzrebne jeakies szczegóły to dam. kontakt w temacie na PW lub gg 7623236 Pozdroo :)

Sorki za błedy ( zwykle nie robie ) ale wrocilem ze szkoly i pierwszze co na kompa, a musialem isc z buta bo mi autobus uciekl i mi rece zmarzly i teraz dziwnie pisze ;p tak wiem urzekła was moja historia :D
MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Śr sty 12, 11 16:38

Urzekła mnie twoja historia ...
Do rzeczy :>. Masz analizer i on jest po to by skanować ludzi. Działa on tak. Ustawiasz analizer w eq i gapisz się nim na kolesia. Wczytuje i pokazuje staty. Zbieraj gości z wrenchem czyli R&D na poziomie D a nie E. To będziesz miał z 50 ludzi może 20 R&D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Bonecrousher » Śr sty 12, 11 17:36

Ooo nie wpadłem na to czyli że mam wrogów ogłuszać i potem tym balonikiem ich wysyłać tak? Czy jak :P ale spoko jakoś to zrobię i dzięki :D Ah, tak wiem, moja historia owni.

EDIT@: Już ściankę wywaliłem tym C4 wszystko jest luz i dzięki :D Jakbym miał jeszcze jakieś problemy dam znać :)

Jeszcze raz dziękI!

PS: Wziąłem tych panów nieco, i to nawet było dużo takich co mieli C do R&D no i już mam 16 lvl ^^ i mam shotguna i jakiś maszynowy :D
MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Śr sty 12, 11 20:40

GZ. Rób wszystkie misje na S. Nie od razu, ale staraj się jak najszybciej bo dostajesz za to dodatkowe bronie =D. Ja robiłem tak. Idę z mk 22 usypiam wszystkich i sprawdzam na początku brałem D i wyżej aż miałem max w każdym dziale później z C i wywalałem tych z D itd. :>.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Bonecrousher » Śr sty 12, 11 22:12

ołkej, a więc kolejny problem.. już jestem przy PUPI'e czyli tym robotku ( 2 misje po C4 ) no i na poczatku sie z nia "oswoiłem" lub poznałem i ok i juz 5 raz probuje ja uwalic i nic z tego :/
A więc robię tak: biorę M4A1 i LAW'a i jakieś tam granatki rationy itp.. chipsy i takie urzadzonko do przysylania amma no i super ale nie moge go uwalić! Jak całe HP juz mu wezme to pada na ziemie i jest HP jakby jakiegos komputera dowalam je a on i tak sie leczy.. najpierw tak ze znowu ma 3 kratki zycia ( te prostokaty znaczy sie ) a ptoem ze jedna a potem mnie juz zabil.. i nie wiem co robic mam bronie jakas poczatkowa snajpa shotgun ten m4a1 law, juz sie robi jakis machine czyli moze wziac machine i LAW? i jeszcze jakies tam pistolkji zwyczajne i jakis szybszy jeden i nie wiem bo jak on pada na ziemie i cos gada jak juz mu Hp dowale to HP tego komputera jest na 0 mimo to on zyje i sie regeneryuje i skoro ja juz mu to HP dowalilem to co mam innego robic? Nawalalem byle gdzie i nie wiem cyz cos zrobilem :P Powiedzcie co mam robic w tych wypadkach jakie bronie itp wziac plx :D A jak byl o nim ( tym czyms ) temat to proszę o przeniesienia pytania, badz mnie do tematu xP

Pozdro :)
MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez Helerek » Śr sty 12, 11 22:40

Spoko.
M4A1 (kocham tą broń =D) + LAW + moja pro skryjówka. Przy wjeździe do tego pomieszczenia są 3. Stoisz przy ścianie i nawalasz pepepepepe i jak ma 1 kratkę wychodzisz dobijasz i musisz zniszczyć AI POD. Nawalasz bum bam bim i wtedy podbiegasz do tego i Snake wchodzi do maszyny. Wtedy już wyjmij wszystko co się da bo to się przyda później. Sorki za chaotyczne pisanie :D.
Helerek
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » Śr sty 12, 11 23:24

Powinny byc ostrzeżenia, ale grunt ze się rozumieją ;]
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Cz sty 13, 11 01:34

oczywiście nie trzeba wyciągać elementów AI z AI PODa (choć te się przydają) jak sie uprzeć to można PUPE i inne mechy zniszczyć samym tylko strzelaniem do nich. Ale ten sposób jest najwygodniejszy.

Ogólnie to celuj w AI POD traci najwięcej za pojedynczy strzał
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bonecrousher » Cz sty 13, 11 17:10

Dziuęki wam ja go nawalałem a takto bym na to nie wpadł bo nigdy nie patrze na ta ikonkę co jest zeby nacisnąć kółko :happy4: bo prawie zawsze jest zeby sie pod sciane przytulał :]
Ale dzięki zrobiłem wziąłem se wszystko tylko nie wiem po co mi to ale ok i jest spoko :D Jak znowu będę miał jakiś problem tto będę pisał ;)

PS: Uwielbiam gry które nie zajmują 5 h i gra skończona tylko dłuuuużej np. MHFU w którego gra się ok 500 godzin ( sam gram koło 300 :D ) tylko musze od nowa prezez kumpla ale ok. No i czytałem że MGS PW tez zajmuje dużo ( w ogóle że ma dużo związane z MH np. jak wybierałem sterowanie pisało hunter type i tam że wlasnie z MHF.. i w ogl widzialem ze to ma jakis zwiazek o co chodzi? ) i czy to prawda że ta gra dużo zajmuje? Jeżeli tak to świetnie bo ja kocham takie gry nie takie loco roco 5 h i po grze.. :<

MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez uci » Cz sty 13, 11 18:58

dużo zajmuje w sensie RPGowym - spróbuj np. wymasterować wszystkie dostepne w grze bronie na maksymalny poziom, zdobyć całe AI czy wszystkie rangi w singlu i co-opie.

A sterowanie z MH to po prostu ustawienie guzików żeby przypominały te które są w MH
uci
Uber Big Boss

Postprzez 01zabil01 » Cz sty 13, 11 19:09

jak odblokowac extra ops 75
nicośśśśćććć , NICOŚŚŚĆĆĆĆ
01zabil01
Inkarnacja VR

Postprzez uci » Cz sty 13, 11 20:35

przeczytaj cały ten temat od początku, ktoś pisał w jakiej kolejności wykonywać misje by wszystkie odblokować
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bonecrousher » Cz sty 13, 11 20:59

Łoo, jestem już na chapterze 2 to niedość że biorą tyle HP tymi broniami, chowaja sie niezle i nagle wyskakuja to jeszcze maja pelno HP .. i juz musze jakis helicopter rozwalac :P

Może ktoś podpowie jak go uwalić ( szczerze to nie probowalem ale juz sie boje xP )

PS: Sorki za lekki offtop ale tak żeby przejść cała gre normlanie to ile trzeba h około? Taka ciekawość :D
MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez uci » Cz sty 13, 11 22:55

najdłużej/nałatwiej to po kolei uspić/zabić (po cichu) wszystkich żołnierzy którzy wspomagają helikopter lub dowolny pojazd a potem załatwić pilota. Trudniejszy sposób to wziąść najcięższy sprzęt i po prostu ostrzelać pojazd aż padnie
uci
Uber Big Boss

Postprzez Bonecrousher » Pt sty 14, 11 16:06

Fajowo, zrobiłęm już heliucoptera ale wzialem maszynowke i LAW'a i go poprsotu rozwalilem naprawde sie duzo musialem meczyc bo kapitan nie chcial wyjsc dopiero pod koniec go trzasnalem LAW'em i luz.. narazie daję radę i nieźle, bo chyba koledze się spodobał MGS i będzie kupował i sobie będziemy razem nawalać ( tak jak w MHFU :D )

EDIT@: Kolejny problem.. ;p
Otóż zrobiłem misję gdzie SNAKE miał pójść do chyba labolatorium i tam tą kartą ID co dostał od tego w okularkach coś tam Huey czy jakoś tak no i mu nie pasi.. i teraz mam znaleść dobrą tylko nie wiem gdzie to w kolesiu ( przeciwniku ) ma być jakoś czy gdzie? Bo mi różne rzeczy gadają. Bardzo proszę o pomoc :)

MGS rulez ;d
Bonecrousher
Machinegun Kid

Postprzez Kusy » Pt sty 14, 11 19:10

Polecam na youtubie filmiki z PW, tam ludzie pokazują jak najłatwiej wykonać misje. Przydatne czasami, szczególnie w Extra ops:D

A co tej misji z kartą musisz znaleźć żołnierza, którzy jest ubrany w pomarańczową kurtkę.
To on ma kartę. Uśpij go albo znokautuj i później przeszukaj.
To miejscowe gdzie on jest poznasz, to charakterystycznym śpiewie ptaka.

A zresztą masz tutaj to pokazane:D
http://www.youtube.com/watch?v=kA4FTADE5Nc
Kusy
Machinegun Kid

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker