PlayStation 3

Moderator: GM

Postprzez Pabian01 » Cz gru 02, 10 09:20

U mnie jest tak, że konsola ma priorytet. Automatycznie tak jest ustawione. Tzn. jeżeli ściągam coś na konsoli to internet na kompie jest wolny. Tak nie ma jakiejś tragedii. Zresztą ja mam tylko 1Mb łącze, a Ty pewnie kilka razy więcej.
Priority my butt
Pabian01
Jack the Ripper

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 12:40

Da się zainstalować z pendrive'a (jak w przypadku softu) patcha do gry dodający trofea ???

Chodzi mi o pierwszy Uncharted.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Pn sty 10, 11 12:49

SALADYN napisał(a):Da się zainstalować z pendrive'a (jak w przypadku softu) patcha do gry dodający trofea ???

Chodzi mi o pierwszy Uncharted.

Raczej nie, patch jest wykrywany dopiero jak uruchomisz daną grę, więc konsola musi być podpięta do netu :)
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 13:02

Czyli zdobywanie pucharków trzeba odłożyć.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn sty 10, 11 13:08

Przeciez masz w domu internet....
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn sty 10, 11 13:27

twilite kid napisał(a):Przeciez masz w domu internet....

Być może inwestycja w router wifi to za dużo jak dla Saladyna hehe
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pn sty 10, 11 13:45

No ale kablem się nawet z kompa przepiąć można po jedną głupia aktualizację ;D.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 13:49

twilite kid napisał(a):Przeciez masz w domu internet....

Tak ale nie uśmiecha mi się przenoszenie konsoli i TV nawet na moment do innego pokoju tylko po to żeby patcha zassać , moje lenistwo przekracza wszelkie granice.

Faja napisał(a):Być może inwestycja w router wifi to za dużo jak dla Saladyna hehe

Mam taka listę priorytetów w wydawaniu pieniędzy a router znajduje się gdzieś tak w środku.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn sty 10, 11 13:54

No jak już wolisz, no ale 100zł za jakiegoś przyzwoitego Netgeara to nie jest dużo przecież ; )
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 13:55

twilite kid napisał(a):No jak już wolisz, no ale 100zł za jakiegoś przyzwoitego Netgeara to nie jest dużo przecież ; )

Oczywiście że nie ale ostatni remont i święta jak zwykle strasznie mnie wydoiły.
A tak swoja droga to ludzie w necie polecają Linksys jako router do PS3 i ogólnie.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn sty 10, 11 14:02

No bo Linksys ogólnie jest lepszy (co za różnica czy do PS3 czy do telefonu komórkowego). Ale w normalnym użytkowaniu (komp+PS3) to i tak nie zauważysz różnicy używając analogicznego z innej firmy... A te routery są droższe.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 23:40

Ruszyłem zadek i przeniosłem cały majdan to pokoju z kabelkiem , pełen optymizmu którego szybko mnie pozbawiono , automatyczna próba połączenia zawiodła a ręczne ustawienia tez szlag trafił.
Z tego co wyczytałem w necie wina może leżeć po stronie dostawcy internetu (blokują porty czy cuś) jednak za wizytę ich serwisantów trza płacić więc poczekam na przypływ gotówki i wtedy niech oni mi podłączą konsolkę do sieci , od tego będzie zależała nasza dalsza współpraca.
SALADYN

Postprzez Gillian » Pn sty 10, 11 23:45

To musiałby być albo pro dostawca, że umie takie rzeczy robić (TTL ograniczają tak żeby przez kolejne urządzenie typu router czy komputer pakiety już nie przeszły) albo czegoś nie umiesz ; ). DNSy dobrze ustawione w konsoli? Zapora w Windowsie wyłączona?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pn sty 10, 11 23:48

Konsolkę podpinałem bezpośrednio kabelkiem , nie przez komputer i nie mam zielonego pojęcia czemu nic mi nie poszło , nie pomogły żadne PS3Site'y czy inne fora więc na razie dałem sobie spokój aż do zakupu routera , nie mam na to nerwów po prostu.
SALADYN

Postprzez Gillian » Wt sty 11, 11 01:50

No to może mają IP przypisane bezpośrednio pod MAC tej karty sieciowej w kompie? Wtedy nawet kupno routera nie pomoże...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 11, 11 16:26

Wraz z nowym firmware PS3 ma zyskać funkcję Cloud Computing dzięki której będzie można zachowywać stan gry na specjalnym serwerze Sony , świetny pomysł na backup save'ów ale dość marny jeśli ktoś będzie korzystał z tego stale bez zapisywania na dysku , w końcu zarówno serwer jak i dysk może szlag trafić.
Póki co usługa ma być częścią pakietu konta plus.

A teraz takie pytanko , czy można zakatować czytnik PS3 wypalanymi płytkami z zdjęciami , filmami itp jak to miało miejsce w przypadku PS2 ???
SALADYN

Postprzez Faja » Pt mar 11, 11 16:33

Dziwne pytanie, szczerze powiedziawszy nie wiem. Mówię, że pytanie dziwne bo do głowy nawet mi nie przyszło, żeby cokolwiek wsadzać tam do napędu. Skoro mam kompa sprzężonego z PS3 to jak chcę coś przejrzeć to włażę z poziomu PS3 na kompa i przeglądam. Nie wydaje mi się, żeby czytnik na tym jakoś specjalnie tracił, ale ekspertem nie jestem. Dla mnie płytka nagrana przez usera jest taką samą płytką jak oryginał.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Pt mar 11, 11 16:42

No właśnie nie jest taka samą , PS2 miała wyraźne problemy z czytaniem takich płytek a w PS3 strasznie buczy wiatrak podczas odtwarzania płyty , sam również nic poza grami tam nie pcham ale raz mi sie zdarzyło przeglądać zdjęcia i mnie to zaciekawiło.
SALADYN

Postprzez Lazuli Lapis » Pt mar 11, 11 18:02

w sumie teoretycznie czytnik lepszy ale też pewnie po jakimś czasie mógłby zacząć siadać... tylko pytanie ile trzeba by było obejrzeć godzin filmów żeby zaczęły się pojawiać efekty :P
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez Gillian » Pt mar 11, 11 19:08

Oj bzdura z tym katowaniem czytników nagrywanymi płytkami. Bzdura do potęgi. Tak to każdy laser można by zespuć

Jedynie co katowało czytniki konsol to źle nagrane gry, w oryginałach pliki były optymalnie rozłożone na płycie tak, żeby laser jak najmniej poruszał się po szynie, kiedy w piratach często pliki lądowały alfabetycznie na płycie. No i niskie jakościowo płyty ale to ogólna zasada jest.

A co do trzymania sejwów w chmurze to nie obawiałbym się o to, że serwer mógłby szlag trafić. To jest wręcz sytuacja niemożliwa w rozsądnej firmie. Na bieżąco muszą być robione mirrory i backupy. No i jakość sprzętu serwerowego to nie jakieś tam budżetowe hadeki dorzucane do konsol : )

No i to już niby jest i działa na zasadzie wysyłania pliku na serwer, a nie sprzęgania chmury z grą. Czyli sejwujemy na dysku a potem rzucamy backup na serwer.
Gillian
Uber Big Boss

Re: PlayStation 3

Postprzez Gillian » Wt cze 05, 12 20:43

http://www.niezgrani.pl/2012/06/05/od-j ... e-oplacac/

Rewelka. Taki model cyfrowej dystrybucji to ja rozumiem.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr cze 06, 12 07:13

Ja się jaram jak kostka w lufce hip hopowca. Myślałem wprawdzie na początku, że to będzie 10 gier co miesiąc hehe, ale przecież nie można mieć wszystkiego. Wprawdzie w połowę tych gier już grałem, ale np. Motorstorm Apocalypse już nie. Miło także będzie sobie przypomnieć Darksiders przed premierą dwójki i zaznajomić się z Warhamerem, czy chociaż z Renegade Ops czy Super Chime Deluxe. Najbardziej mnie cieszy LBP2 dostępny przez pół roku za darmochę. VF5 zupełnie mnie nie grzeje, za to Oddworld HD na bank wyląduje na dysku.

Pozostaje tylko jeden problem: już mam na twardzielu z 6 gier do ogrania, na PC na Steamie czeka ich z 16, a czasu co raz mniej :(
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 06, 12 10:09

twilite kid napisał(a):Rewelka. Taki model cyfrowej dystrybucji to ja rozumiem.

Przeca to tylko jakaś promocja jak ten cały lipny welcome back, gierki zacne co prawda ale z tego zestawienia połowę mam już ograną a druga mnie nie jara.
SALADYN

Postprzez Faja » Śr cze 06, 12 11:00

SALADYN napisał(a):

Przeca to tylko jakaś promocja jak ten cały lipny welcome back, gierki zacne co prawda ale z tego zestawienia połowę mam już ograną a druga mnie nie jara.

Jaka promocja? Toż to tak będzie teraz wyglądała gratyfikacja dla PS plusowiczów. Koniec z durnymi minisami i koniec ze starociami z PSOne
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Śr cze 06, 12 11:53

może pierdoła, ale za "lajka" na FB do konta sony dostajemy 2 minisy gratis
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Gillian » Śr cze 06, 12 13:03

SALADYN napisał(a):

Co miesiąc będziesz dostawał 3 nowe gry tylko za to że płacisz abonament. Dla mnie spoko opcja.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez ArecaS » Śr cze 06, 12 21:50

Ale też co miesiąc 3 z listy ubywają.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Gillian » Śr cze 06, 12 22:09

No także trzeba jak najwcześniej wykupić abonament. Jak raz kupisz grę za 0zł to masz ją do końca trwania tego abonamentu. Nie wiem tylko czy wciąż można je pobrać po późniejszym odnowieniu PSN+.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr cze 06, 12 23:21

Tego nie doczytałem że mają dawać co miesiąc trzy nowe gry, w takim wypadku rzeczywiście abonament jest opłacalny, wszystko jednak zależy od gier bo raczej mało kto byłby zadowolony trzema minisami czy starociami z poprzednich generacji.
SALADYN

Postprzez Gillian » Cz cze 07, 12 11:14

O to chodzi że już nie będą to minisy i starocie, a duże gry i to hity.
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole