Demon's Souls

Moderator: GM

Postprzez Faja » Pn mar 28, 11 21:39

Dragon God i Flamelurker leżą hehe. Teraz nie wiem, czy do 1-3,4-2 czy może 3-1 albo 5-1. W 3-1 byłem wcześniej ale zabijali mnie dość szybko i zrezygnowałem. Jak idę do Old Hero to mnie rozdupiają ci zakamuflowani zabójcy. W 5-1 jeszcze nie byłem w ogóle. Ten miecz co był w komcnacie Dragon Goda mam, ale brakuje mi 5 do siły, żeby się móc nim posługiwać. No nic jutro będę dalej męczył 4-2.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt mar 29, 11 01:52

A ja właśnie zamówiłem sobie Demon's Souls i towarzyszy mi jakieś dziwne uczucie ekscytacji które wcześniej nawiedzało mnie przy okazji kolejnych MGS'ów , tyle o tej grze słyszałem że po prostu nie mogłem się oprzeć wyprzedaży na TheHut.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez Faja » Śr mar 30, 11 22:46

:):) Old Hero i Storm King paszli won. Cisnę do 5-1. Masakra jest ta gra. Z każdym graniem podoba mi się badziej i bardziej.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz mar 31, 11 10:58

Polecam Cud za storm kinga (jak dobrze pamiętam - antimagic field) z nim 3-1 to jak spacer po boletarii w słoneczny poranek:)
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez Faja » Cz mar 31, 11 17:34

Więc tak, dziś urlop miałem więc trochę pograłem i sprawa wygląda tak, że:
- całe 2, 4 i 5 zaliczone
- 3-1 zaliczone
- 1-1 i 1-2 zaliczone.

Do końca 3-2, 3-3, 1-3, i 1-4 i ostatni boss zdaje się.

W dupie mam te dusze od bossów, ide z taką do kowala, a ten nic nawet nie zagadnie na ten temat, a w upgrade weapon też się nic nie popjawia. Więc konsumuję jak leci. Jedynie po Old Monku wykorzystam na Insanity Catalyst.
What is a man? A miserable little pile of secrets! But enough talk... Have at you!
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz mar 31, 11 18:55

BO....

Trzeba z kowalem w 2-1 gadać aż bedzie sie powtarzał.
Wtedy jak znowu do niego zagadasz to za dusze flamelurkera będzie można u niego kuc dusze bossów.
Wtedy bierzesz jakąś broń i kiedy będzie ona spełniała odpowiednie wymagania (odp. wysoki poziom najcześciej +7/+8) wtedy ulepsza się ją w broń Bossa

Więc za łatwo nie ma :]
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt kwi 01, 11 09:33

No to mówie - w dupie, wole skonsumować i podbić staty. Hehe mam jakiś fajny miecz Sword of cośtam (w gnieździe ślimaków jest w 5-2), ale nie mam odpowiedniego poziomu Faith i dupa. Denerwuje mnie, że nie można sprzedawać w tej grze niczego.

Mam też wrażenie, że gra oszukuje jak diabli. Kolesie z 5-1 padali po 1 strzale z Uchigatana+5, a w 5-2 ci sami kolesie padają po 3 strzałach ehh. W ogóle się męczyłem strasznie w tym 5-2 z tymi trollami wielkimi. W końcu padli. Dirty Collossusa zatłukłem odrazu i w momencie kiedy padł i pojawiał się napis, że demon pokonany to zginąłem :P myślałem, że wywale konsole za okno hehe.
Faja
Big Boss

Postprzez Gillian » Pt kwi 01, 11 10:30

Mam takie pytanie troszku z boku: w tej grze jest fabuła? Taka sensowniejsza czy tylko tło dla gameplayu?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » Pt kwi 01, 11 11:05

jest coś w rodzaju wprowadzenia - Monument wyjaśnia ci co i jak i zadaje ci jedynego questa w grze - ubij ostatniego bossa.
Od tego momentu jesteś wolny, biegasz po świecie, gadasz z NPCami (każdy dodaje do historii coś od siebie), ubijasz bossów i przechodzisz grę.

Raczej jest ona tłem do gry.

Faja - bo o to w tej grze chodzi, o podbijanie poziomów, podbijanie broni itp. głownie o grindowanie jak w różniastych MMO. A ten mega mieczyk ma sympatyczną cechę, przechodzi przez blok tak jakby go nie było.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt kwi 01, 11 12:32

Wiem o tym, że przechodzi przez blok, ale mi po tym jak brakuje mi 14 do Faith, żeby go urzyć hehe.

Pytanie - co przechodzi z pierwszego przejścia do NG+?

Dziś mi zaczęła świtać myśl, że może by tak drugi raz zagrać magiem hehe.
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pt kwi 01, 11 16:47

Z przejścia gry do NG+ przechodzi tylko twoja postać i wszystko co posiada (przy sobie i w składzie), resetuja się uratowani NPC i posiadany w sklepach inwentarz.
Dodatkowo dwie dusze w zależności od wybranego zakończenia.

No i w pierwszym NG+ cała gra jest o 50% trudniejsza, dostajesz więcej dusz itp.

tylko że jak odpalisz sobie nową postac to ruszasz od zera a nie od NG+
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pn kwi 04, 11 23:55

Niebieski smok poległ :) chyba inaczej niż łikiem to się go nie da zabić a szkoda, bo myślałem, że wykorzystam Dragon Bone Crushera. False King'a juz rozpracowałem. Demonbrandt robi swoje, zginąłem jak już został do zadania jeden ostatni cios. Dupa jutro pomęczę znowu. Tak samo jak gra oszukuje mnie tak samo ja staram się oszukiwać grę i myślę, że jest to uczciwe hehe.

EDYTA

Uci rozumiem, że w NG+ staty postaci są takie same tak? Broń nie przechodzi, ale przechodzą niektóre itemy w tym wszystkie kamienie tak? Ilość dusz też porównywalnie jest większa za wrogów ta? Bo przecież jak mam np 38 Vitality, to żeby to podnieść wyżej to muszę mieć ponad 30000 dusz, to zbierałbym to przez całe 1-1 i 4-1.
Faja
Big Boss

Postprzez Faja » N maja 08, 11 14:05

Ja sobie dalej powoli, aczkolwiek skutecznie cisnę w Demon's Souls har har har. Pierścienie już uzbieane, normalne bronie też, teraz tylko bronie specjalne, wszystkie czary i cuda oraz ulepszenia broni i platyna będzie. Tak się tylko zastanawiam czy dalej grać w NG++ czy może przerwać po broniach i zaczać od nowa jako mag.
Faja
Big Boss

Postprzez uci » N maja 08, 11 20:42

platynę zdecydowanie łatwiej zgarnąć już podrasowaną postacią, ale jak zostana ci same czary/cuda do ogarnięcia to to już kwestia gustu, tak czy siak dla wszystkich czarów trzeba 3 razy grę zaliczyć.
zresztą jak odpowiednio przekierujesz staty to w każdej chwili wariora można przekuć w maga.

No i najważniejsze pytanie faja - dropnął ci się już Pure Bladestone?:)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » N maja 08, 11 22:03

chyba nie aczkolwiek nie jestem pewien, ogólnie mam problem z tymi dual blade katana szkieletorami i saram sie je omijac
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Pn maja 09, 11 20:45

:)

Czary ognia i w plecy go, szczególnie że za BP Dual można zgarnąć masę dusz (jedno z miejsc do farmienia)
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Wt maja 10, 11 09:13

dzięki za poradę, niestety pozabijałem wszystkich nauczycieli w misjach dla Mephistopheles więc muszę czekać do kolejnego przejścia.

Do modów: proponuję tą dyskusję przenieść do tematu Demon's Souls coby nie robić śmietnika.

_____
done,
twilitekid
Ostatnio edytowano Wt maja 10, 11 10:51 przez Faja, łącznie edytowano 1 raz
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Wt maja 10, 11 23:00

dlatego najlepiej mefista zostawić sobie na koniec - ale koniecznie trzeba ubić tego jej pomagiera bo sam zacznie nam ubijać nauczycieli na boku, a potem się człowiek dziwi czemu pod koniec gry połowa ludków znika w tajemniczych okolicznościach.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Śr maja 11, 11 08:18

uci napisał(a):dlatego najlepiej mefista zostawić sobie na koniec - ale koniecznie trzeba ubić tego jej pomagiera bo sam zacznie nam ubijać nauczycieli na boku, a potem się człowiek dziwi czemu pod koniec gry połowa ludków znika w tajemniczych okolicznościach.

Tego pomagiera to od razu po uwolnieniu z klatki zepchnąłem w przepaść hyhyhy. Rozumiem, że teraz jak już mam rycerza na poziomie Vitality i Strength 41 zacząć, go podbijać w Intelligence i Magic ta? Widziałem filmik z farmingu jak zdobyć 100000 dusz w około 1,5 minuty, ale jakoś nie przekonany jestem, żeby to robić, przynajmniej nie na tym etapie kiedy nie mam Soul Thirst.
Faja
Big Boss

Postprzez SALADYN » Śr maja 11, 11 23:50

http://www.youtube.com/watch?v=KHC24VapQ5E&NR=1

Wypisz wymaluj pierwsza część, póki co na jakąś rewolucje się nie zapowiada.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez uci » Cz maja 12, 11 08:05

jak dobrze pamiętam to chodzi o ten farming z ubiciem BP dual katana i 2 BP gold skeleton?

co do postaci - staty na machanie mieczem masz dobre, teraz wystarczy pofarmić i podbijać mu właśnie Magick i Inteligence, faith też się przyda nabić przynajmniej do 25 poziomu.

Innym dobrym miejscem na farming jest archstone tej mega wielkiej płaszczki, wystarczy wpaść tam z tym specjalnym mieczem i w kilka minut skosić mini-płaszczki.
Powtarzać do uzyskania odp. efektu.

Sal - Darksouls z tego co pamiętam gameplayowo się mają za bardzo nie zmienić, ale zmienia sie to co niewidoczne, poprawiony multi, nowe bronie, nowe czary (podobno ma być taki karton z MGS), otwarta mapa świata. Może nie rewolucja, ale na tle konkurencji tylko Skyrim i Wiedźmin 2 zapowiadają się na godnych konkurentów.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Cz maja 12, 11 08:46

uci napisał(a):Innym dobrym miejscem na farming jest archstone tej mega wielkiej płaszczki, wystarczy wpaść tam z tym specjalnym mieczem i w kilka minut skosić mini-płaszczki.
Powtarzać do uzyskania odp. efektu.

No właśnie wczoraj przez 1,5 godziny tam siedziałem i ubijałem te latające ciulstwa. Podniosłem sobie Magie i Inteligencje o 12 punktów, czyli o 6 na każdą statystykę. Problem jest taki, że teraz, żeby podbić wyżej cokolwiek potrzeba mi prawie 111000 dusz, a jednorazowe przejście 4-4 z Ring of Avarice daje coś koło 50000, także żmudna praca przede mną.

Co do pucharków znajdźkowych to czytałem, że da się trochę oszukać. Mianowicie mając wszystkie zwykłe bronie wykuć u kowala wszystkie specjalne i poczekać, aż puchar wpadnie. Potem wyjść z gry używając przycisku PS i powrócić do niej. Efekt jest taki, że puchar jest a i dusze wszystkie są do wykorzystania, jedynie broni nie ma tych specjalnych, ale z tego co widziałem to nie są one jakieś super mocne. Sam nie używam, żadnej, może jedynie Northern Regalia sobie zostawię. Ciekawe czy taki sam myk można zrobić z pucharem za wszystkie cuda.
Faja
Big Boss

Postprzez uci » Cz maja 12, 11 19:40

to tak samo jak ten trik z niesmiertelnością, ale czasem i on nie daje rady.
O sztuczce odzyskania dusz z kucia broni słyszałem, ale większy problem stanowi znalezienie znajdziek ;] (1 do 200 na pewien kamień).

Po płaszczkach zostaje już tylko jedna miejscówka, ale do niej potrzeba własnie Soul Thirst i ten czar od instant Kill
uci
Uber Big Boss

Postprzez Faja » Pt maja 13, 11 18:38

Rozprawiam się właśnie z False Kingiem. Żałuję, że wcześniej nie doceniałem dobrodziejstwa czaru Poison Cloud hehe. Te czarne fantomy szkielety z 3-2 dziś męczyłem i jednego zmęczyłem, ale fuksem. Koleś najzwyczajniej zleciał w przepaść. Dusze dostałęm ale dropa już nie, a może był to właśnie Pure Bladestone. Nic to...jak wróci on-line to się z kimś na ustawkę umówię, może ktoś podaruje hehe.
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Wt maja 31, 11 18:31

Zaskakujące, że stajesz w szranki z FK, a masz kłopot z pionkami z innych światów O_o
Obrazek
Sylvan Wielki
Mniejsza połówka "Myth busted"

Postprzez Faja » Śr cze 01, 11 19:05

Sylvan Wielki napisał(a):Zaskakujące, że stajesz w szranki z FK, a masz kłopot z pionkami z innych światów O_o

a no widzisz misiu, teraz pionku wszystkie padają po jednym strzale, wcześniej nie doceniłem Firestorma

Pure Bladestone'a nie mam jeszcze, ale walczę o niego jak tylko mam wolną chwilę.
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz paź 20, 11 11:27

Demon's Souls eu ver. jak już wspominałem.

Za pierwszym razem nie korzystałem z żadnych podpowiedzi/poradników. Bez tych 100% nie da się w tej grze wbić, z prostej przyczyny, wszelakie zależności i to co z nich wynika, jest tego ogrom, a w grze nie jest to wytłumaczone.

Przykład - tylko mając Pure Black Tendency w danym świecie pojawi się NPC i gdy go zabijemy otrzymamy jakiś pierścień, który jest istotny.

Przeczytałem cały poradnik dołączony do wersji kolekcjonerskiej i już wiem co i jak.

Ale, ale. Okazało się, iż kolega Faja, ma w niej platynę.

O____O

Liczę zatem, że soja wiedzą się podzieli.

Chodzi głównie o tendencje świata/postaci.

Pure black łatwo zdobyć - ginąc pięciokrotnie w danym świecie pod postacią ludzką.

Jeśli giniemy mamy mniejszy pasek energii, a przy PBWT przeciwnicy kroją mocniej X_x

Pytanko zatem:
czy nie lepiej pięciokrotnie dać się zabić w danym świecie (nie w Nexus, ponieważ to nic nie zmienia), i grać w PBWT (nawiedzają nas Dark Phantomy, przeciwnicy wyrzucają z siebie lepsze rzeczy, spotykamy kilka ważnych postaci), czy lepiej buszować w PWWT i czy faktycznie trzeba z miejsca wszystkie zadanie bez udania się do Nexus zaliczyć Oo

Dzisiaj w nowy pokonałem pająka (boss z 2-1) i moja postać nieco się rozjaśniła.

Dałem nieco ciała, ponieważ w usa ver. grałem jako wojownik i było mi obojętne co i jak, teraz gram klasą Royal i także wybrałem mężczyznę, a ten nie może nosić silver. bracl.
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Faja » Cz paź 20, 11 12:53

Nie ma znaczenie jak będziesz grał, za pierwszym razem lepiej grać PBWT, później zmieniać na PWWT i za trzecim i czwartym razem uzupełniać to czego się nie ma.
Nie rozumiem o co Ci chodzi z tymi zadaniami bez udania się do Nexus...
Faja
Big Boss

Postprzez Sylvan Wielki » Cz paź 20, 11 14:08

W poradniku pisało, by wszelakie zadania poboczne z miejsca zaliczyć, ponieważ powrót do Nexus powoduje powrót świata do pozycji neutralnej, chyba, że .... gramy off line.

A wiadomo, że bez Nexus się nie obędzie.

Też tak zrobię - pure black - Faja, ale będzie trzeba się pięć razy zabić w każdym świecie pod ludzka postacią.

Problemem jest tu Stone of Ephemeral Eyes, który jest rzadki, a w sklepie bajońsko drogi, a przydałoby się ich dwadzieścia, by po każdym wystawieniu się na razy przeciwnika wskrzesić się i powtórzyć czynność do osiągnięcia PBWT.

Właściwie to nawet o kilka więcej, ponieważ głównych bossów trzeba pod ludzką postacią ubić.

Tak w ogóle - kim grałeś oO
Obrazek
Sylvan Wielki

Postprzez Faja » Cz paź 20, 11 15:30

Jeśli chodzi o mnie to ja pierwszy raz grałem tak, żeby zagrać po prostu i skończyć. Tych Stone of Empheral Eyes trochę mi się nazbierało więc potem ich miałem dosyć dużo. Ja grałem zwykłym Knightem, któremu potem inwestowałem głównie w siłę, wytrzymałość i magię chyba. Nie pamiętam już. Wiem, ze jak już wszystko miałem obcykane to, żeby się zaś nie bawić to korzystałem ze znanego i lubianego glitcha na mnożenie dusz i zrobiłem sobie postać, która miała siły, magii, wytrzymałości i czegoś tam na 99 hehe. Grałem zawsze offline.
Faja
Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole