Nintendo szykuje nową konsolę...z Hideo na pokładzie?

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Nintendo szykuje nową konsolę...z Hideo na pokładzie?

Postprzez SaladinAI » Śr kwi 20, 11 12:47

Produkowanie plotek w hurtowych ilościach, to oznaka zbliżających się targów E3. Kolejne przecieki dotyczą tym razem obozu Nintendo, a dokładniej to szykowanej przez nich nowej konsoli, będącej następczynią Wii. Sprzęt o kodowej nazwie Project Cafe zostałby pokazany na targach w Los Angeles, co ważniejsze nowa konsola miałaby stanowić większe otwarcie się na Zachodnie produkcje, tym samym przyciągając do siebie bardziej tradycyjnych graczy. Pierwszym tego przykładem są niepotwierdzone informacje o Grang Theft Auto 5 od Rockstar, jako tytule startowym dla maszynki. Samo to w sobie pokazuje że specyfikacja sprzętu miałaby przybliżony charakter do, obecnie dominujących na rynku, stacjonarnych konsol, de facto stając się bezpośrednią konkurencją ze strony Nintendo. No dobrze ale co z tym wszystkim ma wspólnego studio Kojimy?

http://mgs.gram.pl/wordpress/?p=7503
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Solidny » Śr kwi 20, 11 18:27

Kolejny Game Cube?
Ciekawe czy będą remake'i ;p
Solidny
Zanzibar

Gram: hipsterskie badziewia
Czytam: Komentarze na YT

Postprzez SALADYN » Śr kwi 20, 11 23:39

Co do samej konsoli to uważam że będzie to sprzęt stanowiący alternatywę dla konsoli Wii która mam nadzieję jeszcze trochę pożyje.

Co do MGS'a na nową konsolę Nintendo to i tak to łyknę bez popitki więc szkoda strzępić jęzora.
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » Pt kwi 22, 11 11:37

Dzieje się:

According to sources with knowledge of the project, Nintendo's next console could have a retail price of anywhere between $350 and $400 based on manufacturing costs, and will ship from Taiwanese manufacturer, Foxconn, this October, putting the earliest possible retail release anywhere between mid-October and early November.

Additionally, IGN has learned that the system will be based on a revamped version of AMD's R700 GPU architecture, not AMD's Fusion technology as previously believed, which will, as previously reported, out perform the PlayStation 3's NVIDIA 7800GTX-based processor. Like the Xbox 360, the system's CPU will be a custom-built triple-core IBM PowerPC chipset, but the clocking speeds will be faster. The system will support 1080p output with the potential for stereoscopic 3D as well, though it has not been determined whether that will be a staple feature.

In terms of the design of the console itself, the overall size will be comparable to that of the original Xbox 360 and the system is likely to resemble a modernized version of the Super Nintendo Entertainment System (SNES).

As reported last week, it will indeed utilize controllers with integrated touchscreens and be capable of streaming games to each controller, though given the power of the system, could also feasibly provide a virtualized console for each individual unit.

Finally, Nintendo is considering naming the console Stream, though it is potentially one of several names currently being vetted by the company.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Simon » Pt kwi 22, 11 18:50

I tak do usranej śmierci...wyjdzie teraz to super hiper cafe-nintendo, które przebije wszystko. Potem X720, który pozamiata wszystko dotychczasowe no a potem PS4, które zmiecie oba poprzednie. Dalej w przyszłość to już chyba lepiej nie sięgać bo i tak koło się będzie zamykać...
'A cornered fox is more dangerous than a jackal!'

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Gram: MGSV The Phantom Pain

Postprzez Gillian » Pt kwi 22, 11 20:33

Ja mam nadzieję, że kolejna generacja konsol okaże się niewypałem albo festiwalem casualowych (s)hitów. Wtedy będę miał szansę nadrobić zaległości z dwóch czy trzech nawet poprzednich generacji : ). Potem załamanie jak w '83 i odrodzenie się wraz jeszcze następną generacją : D
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Simon » Pt kwi 22, 11 21:44

twilite kid napisał(a):Ja mam nadzieję, że kolejna generacja konsol okaże się niewypałem albo festiwalem casualowych (s)hitów.
Też mam w zasadzie taką nadzieję bo zawsze jestem jedną generację w plecy, także wyszłoby mi to tylko na dobre:D

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez ArecaS » So kwi 23, 11 09:12

Ekhm... Są ludzie, którzy nadal siedzą w szóstej generacji. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez maciej1- » So kwi 23, 11 09:53

Ja się zastanawiam kiedy pojawi się jakiś nowy gracz na scenie konsolowej, bo ta dominacja na rynku N/MS/Sony się już trochę ciągnie.
maciej1-
Predator

Postprzez Gillian » So kwi 23, 11 10:21

Nowy gracz? Niektórzy powiedzieliby że Apple. Inni powiedzieliby, że Onlive/Gaikan. To się zmienia i nie liczyłbym na to, żeby do gry weszła nowa firma z normalną stacjonarną konsolą, która miałaby szansę konkurować z całą resztą.
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » So kwi 23, 11 11:38

Prolongowanie obecnego stanu nie ma najmniejszego sensu. To już w zasadzie powielanie sprawdzonych schematów w coraz wyższej jakości, nie ma presji na nowe rozwiązania. Przyszłość powinna iść w większą interakcję, powiązania świata gracza z obiektami wirtualnymi - Kinect to doby kierunek ale głównie jako jego zwiastun. Tak więc zacieranie się różnic, a nie wprowadzanie wizualnych popierdółek w postaci HD, 3D, srede.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Simon » So kwi 23, 11 12:05

No ale przecież do tego wszystko zmierza - do nowych rozwiązań. Wcale się nie zdziwię jak za kilkanaście lat będziemy grać za pomocą jakichś gogli/okularów a nie patrząc w telewizor.

Obrazek
Simon
Liquid Snake

Postprzez SaladinAI » So kwi 23, 11 12:10

Ale to też jest kwestia pewnego przymusu - następna generacja może skończyć się głównie na lepszej grafice. Do bardziej wizjonerskiej przyszłości potrzebne są konkretne plany.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez kALWa888 » So kwi 23, 11 12:46

Ja nie martwię się o to co przyniesie ze sobą każda kolejna generacja. Na razie mnie to nie rusza. Nie pochwyciłem wszystkich wspaniałych dzieł dedykowanych na choćby PS2, PSX, N64, jest tego pełno. Bardziej martwi coraz bardziej powszechna dystrybucja cyfrowa. Jako kolekcjoner nie jestem z tego zadowolony. Lubię kupić grę i postawić sobie na półce coby ładnie mi zdobiła razem z resztą. Trzymanie gier na dysku nie interesuje mnie w najmniejszym stopniu.

Jeśli chodzi o casualstwo, niestety już dzisiaj większość gier robiona jest pod nich. Są łatwe, przyjemne i przede wszystkim ładne, potrafiące przyciągnąć prawie każdego. Oczywiście jest kilka wyjątkowych tytułów, ale jak czytam wypowiedź twórcy Ico i Shadow of the Colossus na temat tychże jego dzieci to w związku z nadchodzącym The Last Guardian mam pewne obawy. Z kolei Wii to bardzo fajna sprawa, niby machanie pilocikiem ale potrafi przysporzyć sporo zabawy. Ciekawe z czym tym razem Nintendo wylezie. Kinecta nie miałem okazji testować, ale z kolei recenzje nie są aż takie pochlebne jak było to w przypadku Wii.
Obrazek
Obrazek
kALWa888
Liquid Snake

Powrót do Wieści z Zanzibaru