Shin Megami Tensei

Moderator: GM

Postprzez Lazuli Lapis » Pt maja 13, 11 22:00

Nie, dziękuję, wolę ginąć niż mieć Kena albo Yukari w teamie :iconbiggrin: dlatego właśnie zawsze mam 2 healerów (no, w sumie w The Journey miałam ostatecznie trzech - wszakże Aegis też się uczy potem mediarahan), wolę mieć pewność że mnie nie zmiotą za jednym zamachem... a w The Answer niestety poziomu trudności zmienić się nie da :/

a Koromaru jest dobry do tej walki bo blokuje ogień, Junpei to samo + jeden jego skill ale nie będę spoilerować :P pierwszy zawsze Akihiko pada a to właśnie on jest healerem... bo w sumie ta walka nie byłaby taka zła, gdyby nie to ze ten dancer co turę wali heat wave a jego pomagierzy przy niskim hp teamu virus breath...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Gram: BioShock, Mirror's Edge
Czytam: Fahrenheit 451

Postprzez ArecaS » Pt maja 13, 11 22:22

Czy ten skill Junpeia jest związany może z listopadowym eventem? :P To akurat, niestety, przeczytałem. Grunt, że już zaraz sam tam dojdę. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Pt maja 13, 11 22:40

ano właśnie z tym eventem. No to widzę że powoli się zbliżasz do grand finale... świetnie :iconbiggrin:

a tak z innej beczki, to nie wiem czy już wspominałam ale wygląd Dionysusa mnie rozwala na kawałki... jakby się z parady równości gościu urwał
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » So maja 14, 11 12:48

Dionysus jeszcze ujdzie. Narcisus wymiata. :P
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » So maja 14, 11 15:44

PRFFFFTH. Mam początek września, i zastanawiam się jak i jakim cudem mam dobić party w dwa dni przed misją, bo oczywiście nie chciało mi się wcześniej chodzić do Tartarusa >_<
Teraz doszła mi już reszta (Shinjiro, Ken i Koromaru) i próbuję się nie załamać, bo pozostała część drużyny oscylowała w granicach 28lvl, a np. taki Shinji to jest na 37 xP
Btw. Arc, pamiętasz jak Ci narzekałem na niedobór Charm? W chwilę po wycieczce udało mi się go wymaksować, ale oczywiście nie miałem odpowiedniego SLa, więc na Festival poszedłem sam (i nie żałuję - lulz do potęgi)
A, i jeszcze jedna rzecz, polecam gorąco tą tabelkę http://www.gamefaqs.com/ps2/937269-shin ... faqs/53404 przydaje się jak cholera (zwłaszcza gdy ma się ją powieszoną przy konsoli)
Operator
Laughing Octopus

Gram: USOSweb

Postprzez Lazuli Lapis » So maja 14, 11 16:55

Przeca ta tabelka jest w instrukcji zarówno do P3, jak i 4 :P
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Operator » So maja 14, 11 19:19

Ale to samo w dużej rozdzielczości na ścianie to co innego (6 kartek A4)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lazuli Lapis » So maja 14, 11 20:51

no tak, racja :] chociaż szczerze i tak rzadko z tego korzystałam, fuzjowałam równo wszystko jak leci :P
w ogóle to nabieram ochoty żeby przejść jeszcze raz The Journey, miło będzie zacząć "od zera" koksem na 80 lvl :iconbiggrin: no i może w końcu uzupełnię całe kompendium...
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Operator » So maja 14, 11 22:17

Lazuli Lapis napisał(a):"od zera"

Ale reszta od zera, tak? + czy ekwipunek się przenosi.
Btw, w tej tabeli jest jeszcze lista Person i kombinacji fuzji, więc jednak to nie to samo :P
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lazuli Lapis » So maja 14, 11 22:23

W 3 trójce przenosi się lvl, ekwipunek, kasa, statystyki i kompendium. Nie jestem pewna co do wykonanych questów w Velvet Room, ale chyba nie. No a reszta teamu od zera...

A z tymi fuzjami jak już mówiłam i tak stawiałam na random więc :iconbiggrin: "
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » N maja 15, 11 09:56

http://persona3fusionguide.awardspace.com/index.php

Tak co do fuzji. :P Choć generalnie jadę tym samym sposobem co Lazuli. A w ogóle to ostatnio mi się zrobił Loki i kokszę. ^^
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt maja 27, 11 22:17

Spoilerów nieco (październik/wczesny listopad + lekkie nawiązanie do zakończenia, ale jest dodatkowo oznaczone, zmniejszoną czcionką)
[spoiler]... Square może ssać Atlusowi - zbudować napięcie i przedstawić w taki sposób śmierć to cóż... Chociaż przypadkiem samemu wydedukowałem, że Shinji zginie xP (tak samo mam z wieloma innymi grami, bo za dużo analizuję fabułę). Trochę szkoda mi Stregi - jednak ich motyw więcej dobrego by zdziałał, niż SEES. LL miała rację - wydawało mi się, że po dowiedzeniu się o Ikutskim i tym co będzie na koniec to udupiłem sobie całą grę - teraz powstało coraz więcej pytań i ciekawość odnośnie kontraktu[/spoiler]
Teraz to się bawię z Hell Knightami, mam straszne party (Akihiko, Yukari, Junpei) bo olałem Koromaru i Kena, a Aigis jest na 42, co wypada blado przy reszcie, która ma około 50lvl. Mitsuru na 40, [spoiler]ale teraz to nie chce jej się chodzić do Tartarusa[/spoiler] Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że bossowie jacy zdarzają się przy pełniach są łatwiejsi niż niektórzy strażnicy w Tartarusie?
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Pt maja 27, 11 22:36

Operator napisał(a):Czy tylko ja odnoszę wrażenie, że bossowie jacy zdarzają się przy pełniach są łatwiejsi niż niektórzy strażnicy w Tartarusie?

Nie. Oni są w cholerę silniejsi. >_<'

I widzę, że OP mnie wyprzedził już i sporo szybciej skończy grę ode mnie. :P Spoko. Przynajmniej wiem, że nie jestem jeszcze w 100% NL skoro są jeszcze ludzie, którzy na granie poświęcają więcej ode mnie. ^^'
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Pt maja 27, 11 22:46

jak dla mnie też ci z pełni to cieniasy, no ale dlaczego to już wspomniałam wcześniej :P no i widzisz OP... teraz to się dopiero rozkręca wszystko tak naprawdę ;]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Operator » Pt maja 27, 11 23:46

ArecaS napisał(a):I widzę, że OP mnie wyprzedził już i sporo szybciej skończy grę ode mnie.

Dziś mija miesiąc od kupna i mam nabite około 64hrs xP I tak średnia jest blada, jeżeli mam skończyć przed wakacjami.
LL, (dotyczy P4) [spoiler]już myślałem, że zrobią podobnie jak w P4 - dopiero pod koniec się objawia winowajca[/spoiler]
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lazuli Lapis » So maja 28, 11 09:56

[spoiler]a co, doszedłeś już do końca? ;][/spoiler]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Operator » So maja 28, 11 10:53

[spoiler]Nie, mówiąc o winowajcy miałem na myśli Ikutskiego. Poza tym brakuje mi jeszcze około 40hrs, wycieczka do Kyoto, coś w stylu "o co do cholery chodzi z Riyoim!?" (pewnie źle napisałem jego imię, poprawię później) i długo wyczekiwany SL z Aigis[/spoiler]
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Pt lip 01, 11 21:41

Bad ending P3 obejrzany. Spokojnie, z premedytacją. :P

Nie da się ukryć, podobał mi się jak diabli. Zero satysfakcji, ale dostajemy to o co prosiliśmy. Podoba mi się to w jaki sposób ukazany został tragizm sytuacji. [spoiler]Pieprzyć Nyx, skoro nikt o niej nie pamięta. Natomiast świadomość tego, że zmarnowane zostało wszystko to, co postaciom udało się osiągnąć przez ten rok... Priceless. No i te plany na przyszłość, której nie ma. A tak swoją drogą, to mamy tutaj kolejne podobieństwo do Evangeliona, gdzie też w ostatnim odcinku była taka sekwencja "what if" z ukazanym "normalnym" życiem bohaterów.[/spoiler]

No i uwielbiam piosenkę z creditsów. :P

A takie pytanko mam. 70 lvl u MC i ovrpwrd Sigfried i Odin (jeden ma 99 STR, a drugi MAG) starczą do ostatniej walki (reszta ok. 60 lvl, ale jakoś nie oczekuję od nich większej pomocy niż leczenia od czasu do czasu xP) czy wykorzystać jeszcze ten miesiąc na solidne expienie?
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Pt lip 01, 11 22:43

Już pisałam kiedyś, że z jedną czy dwoma Personami, choćby były wykokszone tak że Reapera by ścinały na 1hit, nie przejdziesz ostatniego bossa. Zrób sobie parę innych person, i w sumie level mógłbyś podbić tak do 75 (no, przynajmniej ja bym nie podchodziła poniżej 75-80). Team też trochę podexp, to może ci uratować tyłek ;]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » Pt lip 01, 11 22:52

Ale, kaman, co tam może być takiego strasznego poza jakąś nieludzką ilością HP? xP Nadal nie potrafię tego pojąć.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Pt lip 01, 11 23:02

No to prześpij cały miesiąc i spróbuj podejść z tym, co masz... a się przekonasz ;]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » So lip 02, 11 01:05

Dobra, już wiem. xP Night Queen i Moonless Glow, tak? ^^' Crap, te dwa faktycznie mogą zaboleć.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Cz lip 28, 11 16:21

Parę osób prosiło, to daję:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://imageshack.us/g/59/pict0001rme.jpg/
W albumie reszta
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lazuli Lapis » Pt lip 29, 11 21:18

Fajnego masz paznokcia.

Ciekawe ogólnie, widać że się postarali z wydaniem bo nie wygląda to badziewnie (jakość papieru np, przynajmniej tak mi się wydaje). Ciekawe tylko, że z tyłu na pudełku są oznaczenia pegi "przemoc" i "wulgaryzmy", kiedy na peesdwójkowej P3FES jest tylko "przemoc"... a przechodząc P3P nie zauważyłam żadnych specjalnie zmian w tym zakresie. No ale cóż, strzykawki na pudełku P4 też nie rozumiem...

Operator napisał(a):Parę osób prosiło

mi się zawsze wydawało, że Arec to jedna osoba :iconbiggrin:
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez ArecaS » Pt lip 29, 11 21:44

Lazuli Lapis napisał(a):że Arec to jedna osoba

Masz rację - wydawało ci się. :P

Lazuli Lapis napisał(a):Ciekawe tylko, że z tyłu na pudełku są oznaczenia pegi "przemoc" i "wulgaryzmy", kiedy na peesdwójkowej P3FES jest tylko "przemoc"...

PEGI kryteria wydaje się zmieniać z czasem, zwykle zaostrzać. Acz tu wulgaryzmy są jak najbardziej na miejscu IMO.

Co do samego zaś wydania, to mnie takie bajery nie ruszają. Wolałbym sobie ze Stanów ściągnąć jednak. ;) I jeśli będę brał, to tak zrobię.

Zonk fabularny. Dotyczy P3. [spoiler]Umknęło mi coś, czy wątek tej strony z zemstą się raptem zaczął i już nie wrócił? On miał jakieś znaczenie dla planu Stregi czy był jedynie niezbyt zręcznie wprowadzoną aluzją do Persony 2?[/spoiler]
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Lazuli Lapis » Pt lip 29, 11 21:51

Zapodaj mi jakiś przykład tych wulgaryzmów, bo nie przypominam sobie... albo mi wyleciały z pamięci, albo były na tyle soft że nie zwróciłam uwagi :P

[spoiler]Też mi się wydaje, że tylko raz o tym mówili, a potem już nic... W sumie ostatecznie wyszło tylko na to, że Takaya chciał zobaczyć koniec świata (czy tam coś w ten deseń), Jin chciał żeby Takaya zobaczył to co chciał zobaczyć, a Chidori sama nie wiedziała czego chciała... trochę z dupy to wszystko wyciągnięte, a szkoda, bo mogli to lepiej rozplanować.[/spoiler]
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Postprzez Operator » Pt lip 29, 11 22:04

Lazuli Lapis napisał(a):(jakość papieru np, przynajmniej tak mi się wydaje)

Kredowy. Nienawidzę kredowego, ze względu na podręczniki, ale poza tym nie jest źle.
Lazuli Lapis napisał(a):No ale cóż, strzykawki na pudełku P4 też nie rozumiem...

To akurat dowalili na chama... [spoiler]no chyba, że uznali, że przy scenie w Escapade ktoś coś brał :P[/spoiler]
ArecaS napisał(a): Wolałbym sobie ze Stanów ściągnąć jednak.

Sama czapka Junpeia, nic wielkiego.
ArecaS napisał(a):zwykle zaostrzać.

Nah, tutaj złagodzono. Przecież pierwsze wydanie też miało znaczek 12+. FES 16+. A tutaj masz powrót do 12+.
BTW. Lazuli, Agent J wymiata.
Operator
Laughing Octopus

Postprzez ArecaS » Pt lip 29, 11 22:17

Operator napisał(a):A tutaj masz powrót do 12+.

No i jasne. Co się kwalifikuje pod dodatkowy znaczek w 12+ nie musi w 16+ (a tak nawiasem, ja tam bym za 16+ jednak optował). A wulgaryzmy? "Shit", "Son of a bitch." Soft, ale są.

Operator napisał(a):Sama czapka Junpeia, nic wielkiego.

Tylko do pre-orderów. Ale jest po prostu taniej i to dużo, a artbook mi potrzebny do niczego nie jest. Jak bonusy, to DLC albo OSTy proszę.
ArecaS
Miał 0 punktów w quizie

Postprzez Operator » Pt lip 29, 11 22:28

ArecaS napisał(a):(a tak nawiasem, ja tam bym za 16+ jednak optował)

Ta, przeciętny (podkreślam PRZECIĘTNY) dzieciak 12 lat zajarzy i przejmie się fabułą... Ciekawe. Trza jakoś ten cały system oceniania wybebeszyć z góry na dół, będą normalniej gry oceniać (marzenie ściętej głowy)
Operator
Laughing Octopus

Postprzez Lazuli Lapis » Pt lip 29, 11 22:49

Jakoś wyleciało mi to "son of a bitch", ale faktycznie, parę razy tam padło. Chociaż to i tak nie P4, gdzie Kanji nim serwował na prawo i lewo przy każdej okazji...

Co do tych oznaczeń to fakt, są do dupy. Powinni chociaż w pewnym stopniu zwracać uwagę na fabułę - bo to, że nie występują w grze gwałty/dragi/alkohol/mordowanie to nie znaczy od razu, że jest dla dzieci i można jej wlepić 12+. Przykładem niech tu będzie niedawno ukończony przeze mnie Ghost Trick na DSa, który to właśnie 12+ otrzymał, a nikt mi nie wmówi że istnieje 12-letni dzieciak, który w pełni ogarnie fabułę tej gry...

no dobra, koniec offtopu z mojej strony :P
Obrazek
Lazuli Lapis
The Inspector

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Gry i Konsole