Peace Walker - problemy... [spoilery]

O brakującym ogniwie w historii Big Bossa

Moderator: GM

Postprzez facecamo » N maja 22, 11 14:49

Witam. Mam pytanie. Przeszedłem całe Main OPS i wszystkie dostępne misje w Extra OPS a pomimo to nie odblokowały mi się wszystkie w Extra OPS (ostatnia 118). Nie chce mi odblokowac extar ops 023. MH mam odblokowane. Co jest grane?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » N maja 22, 11 19:34

Widziałeś drugie zakończenie ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez facecamo » N maja 22, 11 22:24

SALADYN napisał(a):Widziałeś drugie zakończenie ?

Jeszcze nie. Brakuje mi głowy Zeke i Bóg wie jeszcze czego, Pupe i calą resztę powtarzam po kilka razy a łba nadal nie ma. W Extra OPS 001 (na piętrze) jeszcze nie mam drugiego zakończenia. Tak jest jak sie kuleje z ang.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez uci » N maja 22, 11 22:49

brak głowy? dziwne bo powinna wypaść przy walce z PW, potem strangelove odpala ci tego mecha.

ogólnie to musisz miec zbudowanego całego Zeke - powtarzaj walki głównie z PW, kiedy już zadziała to czeka cię jeszcze 6 misji przed tą która zaczyna sie w OPS 001
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez maciollo14 » N maja 22, 11 22:51

a to nie tylko pupe musisz przechodzic tylko wszystkich 4 i dopiero jak zlozysz calego Metal gear-a to weź przejdz pierwszą misje :)
maciollo14
Arnold

Postprzez uci » N maja 22, 11 22:55

druga sprawa - jak chcesz głowę, nie możesz jej zniszczyć. Musisz atakować wszystkie inne części ciała, najlepiej bezpośrednio AI Pod.
uci
Uber Big Boss

Postprzez maciollo14 » N maja 22, 11 23:39

A jak moge zbierać głowy innych robot? Co prawda mam ich chyba po 2 z każdego rodzaju ale wpadły mi one przez przypadek, a ja chcę wiedzieć czy jest na to jakiś konkretny sposób?
maciollo14
Arnold

Postprzez SALADYN » N maja 22, 11 23:45

uci napisał(a):druga sprawa - jak chcesz głowę, nie możesz jej zniszczyć. Musisz atakować wszystkie inne części ciała, najlepiej bezpośrednio AI Pod.

maciollo14 napisał(a):A jak moge zbierać głowy innych robot?

uci jak byk wcześniej napisał jak, głowy są losową nagrodą więc jedynym sposobem jest cierpliwość i brak uszkodzeń.
SALADYN

Postprzez facecamo » Pn maja 23, 11 08:28

No tak, staram sie nie niszczyć głowy a po walce z puszki AI wyciągam karty "S". Zapomniałem dodać że railguna tez jeszcze nie mam a wiem ze tą broń mogę zdobyć tylko przy Chrysalis a głowe czyli "S" to on też ma. I podczas walki staram sie walić tylko do puszki AI.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pn maja 23, 11 10:35

Po z pauzowaniu gry podczas walki z maszyną w jednej zakładek znajduje sie informacja ile jaki element mecha ma jeszcze życia więc jeżeli tam jest 100% przy głowie to jest szansa że ja otrzymasz, to normalne że są płyty AI Sense w AI pod mimo tego że celowałeś w głowę.
Tak dla pewności polecam atakować inne części z dala od głowy żeby mieć pewność że przez przypadek jej nie uszkodzisz, kilka razy mi sie zdarzało że maszyna wykonywała ruch przez który wystrzelona rakieta trafiała w głowę zamiast w AI pod.
SALADYN

Postprzez facecamo » Pn maja 23, 11 10:48

Przecież by powalić gada to należy walić a AI, wiec staram sie tylko w to strzelać. W takim PW to by brakło mi ammo gdybym miał siać po innych częściach, zresztą z tym gadem to miałem i mam największe problemy.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Pn maja 23, 11 10:57

Nie trzeba walić w AI możesz cały czas w nogi np a efekt będzie podobny z ta różnicą że w puszce AI znajdziesz głównie tablice z zielonym M.
AI jest najsłabszym punktem maszyny i strzał w tą część powoduje najwięcej obrażeń także jak tylko położysz łapki na bandanie i lepszym sprzęcie to wtedy możesz zacząc się bawić z innymi częściami maszyn.
SALADYN

Postprzez facecamo » Pn maja 23, 11 12:11

OK, Zeke jest kompletny i mogę go używać w Outer OPS ale w Extra OPS nie odblokowały się misje, w Extra OPS 001 na I pietrze nie mam żadnej nowej cut scenki. Co mam zrobić?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez maciollo14 » Pn maja 23, 11 12:15

masz całe uzbrojenie? Bo to nie chodzi tylko o głowę, nogi itp., ale o broń również (railgun).
maciollo14
Arnold

Postprzez facecamo » Pn maja 23, 11 12:20

Zeke ma wszystko i nawet railguna lecz w customize parts/otional parts nie mam pierwszej pozycji (zielony kwadracik a poniżej radome, armor i railgun jest.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez facecamo » Pn maja 23, 11 19:58

Dobra udało się, po prostu odpaliłem sobie byle jaką misję a potem obejrzałem zakończenie w Extra OPS 001 i odblokowała mi się walka z Zeke. Mam pytanie, wysyłając Zeke do Outer OPS ulega on uszkodzeniom, czy z czasem moja ekipa go naprawia? Zauwarzyłem że po tym zakończeniu rekrutuje się naprawdę dość mocnych kozaków do naszego teamu, tylko szkoda że reszta stoi w miejscu i nie chce się uczyć.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Pn maja 23, 11 21:20

Zeke leczy się automatycznie (tak jak każdy pojazd/żołnierz) o ile nie znajduje się w aktywnym oddziale w Outer Ops
uci
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » Wt maja 24, 11 00:22

Ano tak jak załoga pisze, mocno uszkodzoną maszynę musisz odstawić do hangaru żeby ją naprawić lub zamienić części w końcu można ich mieć po kilka sztuk, jak zwykle zarzucę swoim ale, otóż po odkryciu paru specyficznych broni jak K-pistol czy M47 ZEKE staje sie bezużyteczny bo oddział 8 żołnierzy praktycznie bez strat poradzi sobie z kilkoma czołgami, co prawda nie z tymi najmocniejszymi bydlakami ale zawsze.
Nie wiem od czego zależy jaką broń używa dany żołnierz w Outer Ops ale w moim przypadku jeden z teamów sypał pociskami z K-pistol że aż sie miło robiło jak czołg za czołgiem padał bez strat własnych.
SALADYN

Postprzez facecamo » Wt maja 24, 11 10:42

K.Pistol już się robi. Puściłem Zeke z siedmioma żołnierzami na S++ to nawet Zeke wrócił nie kompletny.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez uci » Wt maja 24, 11 18:27

warto wspomóc oddział jakimś czołgiem czy choćby śmigłowcem.
uci
Uber Big Boss

Postprzez facecamo » Wt maja 24, 11 20:05

uci napisał(a):warto wspomóc oddział jakimś czołgiem czy choćby śmigłowcem.

Helikopter też był ...... był.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez maciollo14 » Wt maja 24, 11 20:17

Ja zawsze wystawiam Zeka i 7 czołgów Custome z dodatkowymi rakietami i zazwyczaj nie ponoszę żadnych strat, a helikoptery mocno biją, ale mają mało "hp" ( wystarczą 2 strzały z czołgu custome i śmigło leży)

P.S. Jeśli chodzi o części Zeka to radzę ci nosić głowę od Chrysalis-a ponieważ często się zdarza (w moim przypadku), że robot wystrzeliwuje rakiety które biją po 6 osób naraz i mocną psują krew przeciwnikowi (np. zabiera połowę życia czołgowi custome)
maciollo14
Arnold

Postprzez facecamo » Wt maja 24, 11 21:31

Ok, następne pytanie. Czym się różni Carl Gustav Multi Purpose od zwykłego?
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez maciollo14 » Wt maja 24, 11 21:45

Naboje multi purpose po uderzeniu w cel rozpadają się na mniejsze kawałki które również zadają odbrażenia. Niestety siła rażenia jest niewielka
maciollo14
Arnold

Postprzez facecamo » Cz maja 26, 11 08:40

Mam następne pyatnie, jak walczyć z tymi pojazdami/bossami Custom nie mając bandamy, M47, C.Gustawa FR? A żeby zdobyć to gadżety muszę najpierw przejść te misje custom.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz maja 26, 11 10:19

Te sprzęty bardzo ułatwiają walki z customami ale są one możliwe do zaliczenia również bez nich, trzeba tylko trochę uporu i nie rezygnowanie po pierwszej porażce.
SALADYN

Postprzez facecamo » Cz maja 26, 11 10:26

Nie ukrywam ale zbytnio mi nie pomogłeś:)
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SALADYN » Cz maja 26, 11 11:08

Bo bardziej ci pomoże You tube :)
SALADYN

Postprzez facecamo » Cz maja 26, 11 12:17

Na youtube są własnie z M47 i bandaną :(
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez maciollo14 » Cz maja 26, 11 14:50

No to tak weź Battle dress bo możesz wziąć dzięki niemu aż 3 bronie ;o. Jako pierwsze weź carl gustaw (fulton recovery), na drugim miejscu daj normalną wyrzutnię (Carl gustaw, Law, M47, M202A1, stinger ) najbardziej polecam M47 lub stingera. Chodzi o to że te bronie mają automatyczne namierzanie, a bez bandany każda rakieta jest ważna. Znam idealną kryjówkę na mapie na której walczyło się z autem bojowym w jednych z pierwszych misji w Main Ops. Jest tam hangar w którym znajduje się metalowa skrzynia.( UWAGA aby kryjówka była skuteczna wróg nie może wiedzieć gdzie jesteś) Ukryj się za tą skrzynką i weź wyrzutnię z samonaprowadzaniem. Celownik ustaw nad skrzynią, ale tak żeby było możliwe namierzenie czołgu. Strzel rakietą nad skrzynką (ciągle ukrywając się za nią) Czołg nie dowie się gdzie jesteś a ty będziesz mógł spokojnie go zniszczyć. Na trzecie miejscu weź pistolet Supply market gdyż posiada on o 3 więcej naboi.
maciollo14
Arnold

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do MGS Peace Walker