Wieści z E3

Newsy o wszystkich wydarzeniach z Metal Gear Solid - Zanzibar

Postprzez SALADYN » Śr cze 01, 11 23:10

A o Rising sza ?
SALADYN
I was made to fight. I AM a gun

Postprzez SaladinAI » Cz cze 02, 11 13:54

Cicho ale będzie się działo, bądź tego pewien:

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/02 ... nie-do-e3/

Zostajecie na noc?
To swego rodzaju błędne kolo: roboty tworzące inne roboty
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez SaladinAI » Pt cze 03, 11 03:42

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/03 ... oraz-ps-3/

PSP okazało się zbędne, nie trzeba było się tak śpieszyć, za to cierpliwi dostaną wersję na duże konsolę.

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/03 ... st-rising/

http://mgs.gram.pl/wordpress/2011/06/03/fox-engine/
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt cze 03, 11 06:43

ja tam liczę że dzięki HD kolekcjom ceny gier z PSP spadną, ale wracając do głównego tematu.
Najważniejsze że multiplatformowi fani MGSów w Listopadzie dostaną najważniejsze MGSowe wydarzenie konsolowe tego roku. Zaraz obok Zone of the Enders.
uci
Uber Big Boss

Czytam: MGS:Guns of the Patrits - Project Itoh

Postprzez SALADYN » Pt cze 03, 11 06:52

Ciekawe czy Sony sie zdziwi jak z dnia na dzień spadnie im sprzedaż wciąż popularnego PSP na ich własne życzenie, co do PW na PSP to bardzo fajnie bo fanbojem nie jestem więc mnie tam rybka, szkoda jednak że raczej nie będzie można sobie pograć w PW z posiadaczami X360.

Fox Engine to też dobra wiadomość patrząc na to co sie dzieje z Rising na którego sobie trochę jeszcze poczekamy, może trailer gry zostawili sobie na samo E3 ?

No i nareszcie kolekcja HD do tego z trofeami, dla mnie must have.
SALADYN

Postprzez uci » Pt cze 03, 11 07:01

myśle że sony ma juz PSP gdzieś - NGP na horyzoncie, więc lepiej wycisnąć z PSP ile się da, dla mnie to na plus bo jest szansa na kilka gierek:]

Idziemy dalej - Wiedźmin 2 na klocka zapowiedziany, wersja na PS3 albo się nie pojawi albo zaliczy około roczny poślizg (jak np. Sniper).
Dobrze że będzie w co grać na poczekaniu.
uci
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 03, 11 10:47

Te całe Metal Gear Solid HD to takie zamydlanie oczu graczom, wszyscy czekali i tak na Rising. Czekali i się nie doczekali, wielkie rozczarowanie po prostu. Co do HD Collection to jakoś dziwnie się prezentuje na PSP i Xbox 360, zwłaszcza pod kątem doboru tytułów. Jest MGS2,MGS3, MGS: Peace Walker, ale gdzie jest pierwszy MGS ?. Może Konami jeszcze pomyśli o podobnym produkcie na PC w przyszłości i uszczęśliwy jeszcze większe grono graczy. Co do PSP, Sony stara się coś jeszcze z niej wycisnąć i na naszych oczach uśmierca ją chyba już na korzyść NGP.

http://www.youtube.com/watch?v=YMxt5GHfFFk
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » Pt cze 03, 11 12:15

I co? I koniec? Nic o Rising na E3?
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 03, 11 12:50

Nie licząc krótkiego wywiadu z Hideo, modelu 3D Raidena i Metal Gear Solid HD to tyle
http://i51.tinypic.com/2hgtevs.jpg
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt cze 03, 11 14:22

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 03, 11 16:57

Co do zaś MGS HD (bo o Rising w innym temacie) cieszy fakt że będzie możliwość powiększenia tej kolekcji o pierwszy Metal Gear Solid, jednak jeśli głównym czynnikiem by ją kupić ma być odświeżenie pod względem wizualnym to nie wiem czy jest sens zakupu. Ogólnie wiele szumu tak naprawdę o nic, może to jakaś zasłona dymna przed Rising. Jedno wydaje się pewne, Konami idzie wciąż tą samą wyznaczoną ścieżką. Już wielokrotnie wcześniej w przypadku serii MGS ''mrugało okiem'' do Microsoftu i tym razem jest podobnie, a nawet można powiedzieć dosłownie.
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » Pt cze 03, 11 17:43

SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez uci » Pt cze 03, 11 17:43

Nie wiem o co te całe marudzenie przy MGS HD - 2jke grałem na kompie, 3jkę na pożyczonym PS2, tylko PW posiadam własnego, więc ja się ciesze z tej 3 częściowej kolekcji, szczególnie że podgonie te 2 starsze tytuły jak i co-opa w PW, a MGS1 to bedzie miły dodatek.

Co do Risinga jak na razie widać tylko lokacje i raidena który prześciga sam siebie w przecinaniu różnych rzeczy. A takie efekty sa choćby w red faction armagedon
uci
Uber Big Boss

Postprzez SaladinAI » Pt cze 03, 11 17:48

Dla mnie to nie lada okazja, jestem zadowolony że Kojima w końcu poszedł po rozum do głowy, aczkolwiek brakuje mi oryginału.

Żałuje jednak że w akcie desperacji przeczytałem fabułę Peace Walkera - niemniej sama możliwość wydania gry na Xboxa 360 sprawia że w końcu mogę powrócić do sagi. Pozostałe dwie części to dodatki, wynik konieczności wynikającej z zachowania kanonu, co nie zmienia faktu iż zamierzam w nie zagrać mimo posiadania oryginałów - zresztą w wersje Sub jeszcze nie grałem, a właśnie dla takich ludzi jest ta promocja.
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez facecamo » Pt cze 03, 11 20:14

uci napisał(a):Nie wiem o co te całe marudzenie przy MGS HD - 2jke grałem na kompie, 3jkę na pożyczonym PS2, tylko PW posiadam własnego, więc ja się ciesze z tej 3 częściowej kolekcji, szczególnie że podgonie te 2 starsze tytuły jak i co-opa w PW, a MGS1 to bedzie miły dodatek.

Co do Risinga jak na razie widać tylko lokacje i raidena który prześciga sam siebie w przecinaniu różnych rzeczy. A takie efekty sa choćby w red faction armagedon

Co masz na myśli z tym MGS1? Rozumiem że w HD wypuszczą MGS2, MGS3 i PW ale o MGS1 nie słyszałem.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Snake_VR5 » Pt cze 03, 11 20:17

''...tylko posiadacze konsoli Sony otrzymają specjalny kod na ściągnięcie oryginalnego Metal Gear Solid, który uzupełni kolekcję.''

Czytamy Zanzibarowe newsy :icon_smile:
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez facecamo » Pt cze 03, 11 22:27

Raiden napisał(a):
''...tylko posiadacze konsoli Sony otrzymają specjalny kod na ściągnięcie oryginalnego Metal Gear Solid, który uzupełni kolekcję.''

Czytamy Zanzibarowe newsy :icon_smile:

Czytam ale już się w nich gubię.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Gillian » So cze 04, 11 00:06

Szkoda tylko że bez Portable Ops. Co to za taka dziura między trójką a PW. Bezsens...
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez uci » So cze 04, 11 00:19

cóż są ludzie którzy nie uznają PO za pełnoprawną część serii, nawet kojima coś o tym wspominał ku premiery PW
uci
Uber Big Boss

Postprzez Gillian » So cze 04, 11 00:28

Pytanie, skąd info o kodzie na MGS1? Bo kumpel nie może uwierzyć, nigdzie potwierdzenia tej informacji znaleźć nie może.,..
Gillian
Uber Big Boss

Postprzez SALADYN » So cze 04, 11 00:41

Nie ma co dociekać jaki jest sens wydawania serii HD bo jest to ogólno znany fakt, zestaw którym głównym targetem są ludzie jak Sal i uci którzy przejdą sobie serię bez inwestycji w konsole i kombinacji, brak PO można przeboleć zwłaszcza że gra przy PW wydaje się niepotrzebnie przekombinowana i zwyczajnie słaba i racja Koji raz przyznał że prawie nic przy niej nie robił.

uci napisał(a):myśle że sony ma juz PSP gdzieś - NGP na horyzoncie, więc lepiej wycisnąć z PSP ile się da,

Przykład szaraczka wybitnie pokazał że takie podejście jest złe, przy PS2 pomyśleli i konsolka sobie tam na boku jakoś dycha a nawet przeżywa druga młodość w takiej Brazylii i teraz mieliby zrobić ponowny błąd jak przy PSX'ie, wątpie ale spoglądam na serie remaster i się nadziwić nie mogę, PW to inna broszka.
SALADYN

Postprzez facecamo » So cze 04, 11 08:45

twilite kid napisał(a):Pytanie, skąd info o kodzie na MGS1? Bo kumpel nie może uwierzyć, nigdzie potwierdzenia tej informacji znaleźć nie może.,..

Chyba komuś przyciski na klawiaturze się pomyliły. Też nie mogę znaleźć info o MGS1. A sam bym się bardzo ucieszył widząc moją ulubiona część w tej kolekcji HD.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SaladinAI » So cze 04, 11 10:30

Jest na oficjalnej stronie:

http://www.konami.jp/kojima_pro/e3_2011/jp/hd_mgs.html

METAL GEAR SOLID (ゲームアーカイブス版)プロダクトコード付属(PS3®版のみ)

(METAL GEAR SOLID (Gemuakaibusu Edition) Includes product code (PS3 ® version only))
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez facecamo » So cze 04, 11 11:20

Saladin01 napisał(a):Jest na oficjalnej stronie:

http://www.konami.jp/kojima_pro/e3_2011/jp/hd_mgs.html

METAL GEAR SOLID (ゲームアーカイブス版)プロダクトコード付属(PS3®版のみ)

(METAL GEAR SOLID (Gemuakaibusu Edition) Includes product code (PS3 ® version only))

Każda część serii nazywa się Metal Gear Solid, o 1-ynce nie ma nigdzie wzmianki.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez SaladinAI » So cze 04, 11 11:28

The PS3 version of the game will include a product code for downloading the Game Archives version of the original Metal Gear Solid.

http://www.andriasang.com/e/blog/2011/0 ... d_details/
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez facecamo » So cze 04, 11 11:31

Czyli dadzą nam MGS1 w postaci oryginału czyli nie HD.
facecamo
Revolver Ocelot

Postprzez Snake_VR5 » So cze 04, 11 11:35

SALADYN napisał(a):Nie ma co dociekać jaki jest sens wydawania serii HD

Czemu ? właśnie to jest zastanawiające że Konami zamiast zrobić krok do przodu i pokazać coś konkretnego odnośnie Rising, robi krok w tył (lub stoi w miejscu) i bawi się w jakieś odgrzewane kotlety tyle że w nowej panierce. Według mnie tak właśnie określić można MGS HD i MGS3DS. Może twórcy Rising potrzebują po prostu czasu by dobrze się przygotować do prezentacji trailera, choć mogli by tak nie zwlekać.
Ostatnio edytowano So cze 04, 11 11:41 przez Snake_VR5, łącznie edytowano 2 razy
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez SaladinAI » So cze 04, 11 11:38

Rising czeka oddzielna prezentacja ale za kilka miesięcy - może tak lepiej? Zakładam że szykują o wiele więcej materiałów niż dałoby się pokazać na E3, pewnie trailery, wywiady, może coś grywalnego?
SaladinAI
Cipher watches all

Postprzez Snake_VR5 » So cze 04, 11 11:42

Saladin01 napisał(a):Rising czeka oddzielna prezentacja ale za kilka miesięcy

Czyli co czekamy na Tokyo Game Show 2011 ?
Snake_VR5
Jack the Ripper

Postprzez Gillian » So cze 04, 11 12:47

Dziękuję, Sal : )

Tylko ja już się pogubiłem...

Z oficjalnej strony wynika że osobno wyjdzie Peace Walker a osobno MGS2+3 (z kodem na jedynkę na PSN). To nie wyjdzie w takim razie w jednym packu? Czy to taki myk tylko w Japonii?
Gillian
Uber Big Boss

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Wieści z Zanzibaru